Αποστολέας Θέμα: TICONDEROGA CLASS 1/700 MINICRAFT "Η πρώτη μου φορά!"  (Αναγνώστηκε 7457 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
TICONDEROGA CLASS 1/700 MINICRAFT "Η πρώτη μου φορά!"
« στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 12:06:09 μμ »
Το αποφάσισα τελικά να δοκιμάσω κάτι πλεούμενο! Ο λόγος που το ξεκίνησα είναι για να ξελαμπικάρω λίγο από το απαιτητικό project του ελικοπτέρου. Νόμιζα βέβαια ότι θα το τελείωνα σε λίγες μέρες αλλά έχω κλείσει ήδη την πρώτη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής η κατασκευή έχει επικεντρωθεί στην εξάλειψη των ενώσεων των κομματιών με υγρό στόκο κυρίως, ελπίζοντας να πιάσει τόπο ο κόπος στο τέλος! Η κατασκευή είναι κατευθείαν από το κουτί. Με έτρωγε να το πειράξω αλλά δεν ενέδωσα! Ένα θέμα με εφαρμογή το έχει! Και κάποιο σε σχέση με την κλίμακα, ο κυρίως ιστός είναι αρκετά χοντροκομμένος. Αλλά ας μην τα θέλω όλα δικά μου!

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σχετικά με τις τεχνικές. Χρησιμοποιώ τις κλασικές ή παίζει κάποια συγκεκριμένη για πλοία. Τι πρέπει να προσέξω; Οι καραβοκύρηδες του forum παρακαλώ «να μου χαράξουν ρότα»!
 ::peiratiko::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: TICONDEROGA CLASS 1/700 MINICRAFT "Η πρώτη μου φορά!"
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 12:41:16 μμ »
Νάσο καλωσήλθες κι από τα μέρη μας...

Το κιτ που φτιάχνεις είναι αντίγραφο του Fujimi/dragon αλλά με κακή εφαρμογή λόγω παλαιών καλουπιών. Βέβαια και το αντίστοιχο κιτ στην 1/350 της dragon θέλει λίγα  ::pop:: ::pop:: για να ισιώσει.

δοκίμασε και λεπτόρευστη κυανοακρυλική για τις ενώσεις, μπορεί να το σώσεις κι έτσι.

Ο ιστός επειδή είναι μαύρος δεν θα φαίνεται τόσο εκτός κλίμακας στο τέλος. Ο πρωραίος που είναι;

Για βάψιμο, αυτό που θα σε παιδέψει είναι το διαφορετικό χρώμα των καταστρωμάτων και του ελικοδρομίου. Επειδή βλέπω ότι φτιάχνεις πλοίο με την αρχική διαμόρφωση, πρέπει το ελικοδρόμιο να είναι πιο σκούρο από τα καταστρώματα. Ένα πολύ σκούρο γκρι κάνει. Τα καταστρώματα είναι κι αυτά σκούρο γκρι, panzer grey ή sea grey είναι καλά. Οι πλευρές θέλουν ένα ανοιχτό γκρι. Αν θες κωδικούς σε κάποια εταιρία μπορώ να σου πω.

Για το σκάφος, βάψε πρώτα την μαύρη γραμμή της ισάλου, μάσκαρε από πάνω, ξαναπέρνα μαύρο για να σφραγίσεις το χρώμα, μετά το κόκκινο της γάστρας και μετά το γκρι. Έτσι δεν θα παιδευτείς να μασκάρεις την ίσαλο και δεν θα φαίνεται και το μασκάρισμα.

Η διαδικασία μετά είναι η γνωστή. Βερνίκι, σήματα, βερνίκι, πλύσιμο, ματ βερνίκι, σχοινάκια και τέλος.

Αν θες να κάνεις φθορές πρόσεξε την κλίμακα, είναι πονηρή, σε σχέση με το μέγεθος από τα τρεξίματα και τις φθορές. Μπορείς να κάνεις πάνελ και διαφοροποίηση των χρωμάτων κι ό,τι άλλο θες αλλά είναι προσωπική επιλογή.

Η υπερκατασκευή είναι κολλημένη στο σκάφος;

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 01:16:26 μμ »
Καλώς σας βρήκα!

Για κάποια σημεία με μεγάλα κενά χρησιμοποίησα και κυανοακρυλική και κομματάκια πλαστικού. Τους ιστούς δεν τους έχω κολλήσει ακόμα, μάλλον θα μπουν στο τέλος. Επίσης η υπερκατασκευή δεν έχει κολληθεί στο σκάφος. Η έκδοση που φτιάχνω είναι μεταγενέστερη με του κάθετους εκτοξευτές. Απλά επειδή σκέφτομαι να το βάψω όλο με αερογράφο φαντάζομαι ότι κάποιες λεπτομέρειες θα με δυσκολέψουν στο μασκάρισμα!

Εεε και... σχοινάκια στην 1/700?  ::icon_hang::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Re: TICONDEROGA CLASS 1/700 MINICRAFT "Η πρώτη μου φορά!"
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 01:29:53 μμ »
Α ρε Νασο αυτο ειναι προδοσια. Να αφησεις τα πετουμενα για να πιασεις τα ψαροκαικα..... Τελος παντων καλη συνεχεια σου ευχομαι

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 01:37:14 μμ »
Ωραίος... Βάψε το σκάφος και τελειωσέ το. Πρώτο το κατάστρωμα, μασκάρισμα, ίσαλο γραμμή, κόκκινο, γκρι.

Η υπερκατασκευή ξεχωριστά τελείως. Ετοίμασέ την να εφαρμόζει όσο το δυνατόν καλύτερα στο κατάστρωμα. Πρόσεξε, το πρ κομμάτι κάνει σκαλοπάτι προς τα μέσα εκεί που πατάει στο κατάστρωμα στο κανονικό πλοίο, δηλαδή είναι πιο στενή η υπερκατασκευή από το κατάστρωμα, δεν είναι κακή εφαρμογή.  :wink:

Εεε και... σχοινάκια στην 1/700?  ::icon_hang::

Τι δεν καταλαβαίνεις; Τι δεν καταλαβαίνεις;  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 05:13:41 μμ »
Α ρε Νασο αυτο ειναι προδοσια. Να αφησεις τα πετουμενα για να πιασεις τα ψαροκαικα..... Τελος παντων καλη συνεχεια σου ευχομαι

Ε όχι και προδότης ρε συ Νίκο, δηλαδή την θηλιά δεν την γλυτώνω έτσι? :lol: Μην ανησυχείς στο πετούμενο είναι συνέχεια το μυαλό μου! Αυτό είναι για χαλάρωση! Αν και για το μέλλον διόραμα μεγέθους τραπεζαρίας αναπαριστώντας κανα battle group στην 1/350 με κάνει να μου τρέχουν τα σάλια! :wink:

Gtdeath13 σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές... θα προσπαθήσω να τις εφαρμόσω!

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 07:15:08 μμ »
Καλησπέρα Νάσο, μην ακούς τίποτα όσον αφορά το θέμα είναι κορυφαία τα "μπαπόρια" και ας είμαστε αεροπλανάδες. Τώρα σχετικα με το θέμα, θα σου αναφέτω τα λάθη που υπάρχουν ακαι αν θέλεις τα φτιάχνεις.
1. Το σόναρ είναι λάθος στο σχήμα όπως συμβαίνει και στο μοντέλο στην 1/350.
2. Οι μπίντες είναι πολύ μεγάλες και λάθος.
3. Ο ιστός καλό θα ήταν να γίνει εξ αρχής από μήκη πλαστικού.
4. Ότι υπάρχει στις υπερκατασκευές είναι εκτός κλίμακας.
5. Στην πλώρη λείπουν κάποιες θυρίδες & πρέπει να ανοίξεις τα ώκεια και στο κοράκι για τις άγκυρες.
6. Τρύψε και εξαφάνισε όλες τις διαχωριστικές επιφάνειες πλώρα-πρύμα και στο ελικοδρόμειο.
7. Στο ελικοδρόμειο λείπουν οι διάδρομοι ρυμούλκησης.
8. Λέπτυνε τα φύλλα των προπέλων.
9. Παλούκωσε το σε μια ξύλινη βάση, θα δείξει πιο καλά και θα σε βοηθήσει στην κατασκευή-βάψιμο.
Τα υπόλοιπα ότι σου είπε ο Νίκος.

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 07:37:40 μμ »
Φίλε STEF σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Δυστυχώς για το μοντελάκι δεν θα ασχοληθώ πολύ μαζί του! :(

Δεν θα διαφωνήσω με τις παρατηρήσεις σου, τις έχω εντοπίσει κι εγώ σε μια απλή αναζήτηση για φωτο του πραγματικού! Ωστόσο θα ήθελα να μου διευκρινίσεις κάποια πράγματα.

:arrow: Οι μπίντες τι είναι?
 :arrow: Τα ώκεια και το κοράκι?

6. Τρύψε και εξαφάνισε όλες τις διαχωριστικές επιφάνειες πλώρα-πρύμα και στο ελικοδρόμειο.

Εννοείς τη γράμμωση που υπάρχει σ' αυτά τα σημεία, τα οποία δύνονται και σε χαλκομανία?

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 10:57:06 μμ »
Δεν θα διαφωνήσω με τις παρατηρήσεις σου, τις έχω εντοπίσει κι εγώ σε μια απλή αναζήτηση για φωτο του πραγματικού! Ωστόσο θα ήθελα να μου διευκρινίσεις κάποια πράγματα.

:arrow: Οι μπίντες τι είναι? ::arrowred:: ματαλλικές στρογγυλές κατασκευές που δένουν το πλοίο με τους κάβους(στο περίπου για να καταλάβεις  :mrgreen:).
 :arrow: Τα ώκεια και το κοράκι? ::arrowred:: Οι τρύπες μέσα από τις οποίες περνάνε οι κάβοι και η καδένα της άγκυρας αντίστοιχα. Κοράκι είναι το ακρότερο σημείο της πλώρης.

Εννοείς τη γράμμωση που υπάρχει σ' αυτά τα σημεία, τα οποία δύνονται και σε χαλκομανία? ::arrowred:: σωστός.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2012, 08:51:22 μμ »
Φίλε Νάσο αν και έχει σιγουρα τα θεματάκια του το κιτ, καλή συνέχεια....και μην κολήσεις..θέλουμε να σε δουμε πίσω στα ελικόπτερα! :lol: :lol: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 01:17:18 πμ »
Ελπίζω το παραστράτημα να είναι προσωρινό και να επιστρέψεις σύντομα στα αέρος-αέρος. :mrgreen:
Κάλη συνλεχεια Νάσο!Τα βαπόρια είναι πάντα εντυπωσιακά! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 05, 2013, 12:05:36 πμ »
Καλησπέρα σας, μετά από πάρα πολύ καιρό! Ύστερα από τρελά χασομέρια που πρέπει να πω ότι δεν οφείλονται σε τεμπελιά, είπα να τελειώνω με το βαπόρι, μιας και η μεγάλη μου «ψύχωση» περιμένει υπομονετικά εδώ και ένα εξάμηνο!
Βρίσκομαι στο σημείο που έχω κάνει wash με λάδια αφού προηγουμένως βερνίκωσα με παρκετίνη (πρώτη φορά!)

Καλώς σας βρήκα ξανά!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 05, 2013, 07:30:29 πμ »
Νάσο το πας πάρα πολύ καλά ,τι σκοπέυεις να κάνεις μετά το wash  ,στεγνά ,λάδια φωτίσματα με αερογράφο ,για πες !!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 05, 2013, 11:00:45 πμ »
Που χάθηκες εσύ βρε πατρίδα??
Ωραία δουλειά μέχρι τώρα. :wink: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 05, 2013, 10:36:05 μμ »
ʼσε Λάμπρο... αποφάσισα να μπω σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ...  :lol:

Απόψε έπεσε ματ βερνίκι, αύριο στεγνό πινέλο. Λάδια φωτίσματα με αερογράφο, c.nemo δεν το κάνεις πιο λιανά!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 05, 2013, 10:40:36 μμ »
Σόρρυ ξέχασα το κόμμα ,η ερώτηση είναι ,τι σκοπευεις να κάνεις για τα φωτίσματα ,θα χρεισιμοποιήσεις λάδια ,θα κάνεις στεγνά με έναμελς ή θα φωτίσεις με αερογράφο με ανοιχτότερο του βασικού γκρι ,συγνώμη που σε μπέρδεψα.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 05, 2013, 11:10:48 μμ »
Σίγουρα θα κάνω στεγνό πινέλο! Με λάδια δεν ξέρω τον τρόπο... νομίζω σε κάποια κατασκευή σου το έχεις κάνει! Με αερογράφο δεν νομίζω, η κλίμακα είναι μικρή και ο αερογράφος όχι και τόσο ελεγχόμενος. Δεν το αποκλείω βέβαια καθώς η κατασκευή αποτελεί και πεδίο πειραματισμού, αλλά επίσης δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω! :roll: 

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 12:36:21 μμ »
Έχει δίκιο ο κάπταιν. Κάνε με λάδια, έχουν διαφάνεια, ελεγχόμενο χρόνο στεγνώματος,
μπορείς να τα επεξεργαστείς και να τα "σβήσεις" και μετά από 10ωρο και με στρώματα
επιτυγχάνεις βάθος, κάτι που με το στεγνό με απλά χρώματα είναι πολύ δύσκολο. Τα
περνάς σταμπωτά, αραιωμένα, με βούλες που τις καθαρίζεις με νοτισμένο με διαλυτικό
πινέλο, μέχρι και "στεγνό". Για δοκίμασε.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 01:07:40 μμ »
Eχεις κάνει καλή δουλειά και στο σημείο που είσαι και για την κλίμακα τα λάδια είναι ιδανικά ,αυτό που χρειάζεται τώρα το μοντέλο σου είναι να μαζευτούν λίγο τα Washes αυτό θα γίνει αυτόματα απλώνοντας με ένα πλακέ πινέλο μίξη λευκού και μαυρου λαδιού ,ανοιχτότερο του βασικού σου...δουλευεις με την τεχνική του στεγνού πινέλου σε όλη την επιφάνεια του καραβιού ,όχι μόνο στις προεξοχές του!
Οσο ανεβαίνεις προς τα πάνω ανοίγεις ένα κλικ το χρώμα (λάδι)Καλή συνέχεια ,γι'αυτό ρώτησα τι θέλεις να κάνεις ,για να βοηθήσω!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 01:19:00 μμ »
+1  :wink: Φωτίζεις τις επιφάνειες, όχι τα ανάγλυφα.

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 09:13:54 μμ »
Παράθεση
Eχεις κάνει καλή δουλειά και στο σημείο που είσαι και για την κλίμακα τα λάδια είναι ιδανικά ,αυτό που χρειάζεται τώρα το μοντέλο σου είναι να μαζευτούν λίγο τα Washes αυτό θα γίνει αυτόματα απλώνοντας με ένα πλακέ πινέλο μίξη λευκού και μαυρου λαδιού ,ανοιχτότερο του βασικού σου...δουλευεις με την τεχνική του στεγνού πινέλου σε όλη την επιφάνεια του καραβιού ,όχι μόνο στις προεξοχές του!
Οσο ανεβαίνεις προς τα πάνω ανοίγεις ένα κλικ το χρώμα (λάδι)Καλή συνέχεια ,γι'αυτό ρώτησα τι θέλεις να κάνεις ,για να βοηθήσω!

Δηλαδή όλα θα γίνουν με λάδια χωρίς να τονίσω τις προεξοχές με το κλασικό στεγνό πινέλο?

Παράθεση
+1   Φωτίζεις τις επιφάνειες, όχι τα ανάγλυφα.

Ή θα τα συνδυάσω? Πρώτα στεγνό πινέλο, μετά φώτισμα λάδια?

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 09:53:27 μμ »
Βασικά σκέψου τι θέλεις να πετύχεις.

Με τα λάδια που σου λέει ο Σταμάτης θα κάνεις ξανοίγματα-αντιθέσεις στα πάνελ.

Με το στεγνό μπορείς να αναδείξεις την ανάγλυφη λεπτομέρεια και δουλεύοντας λίγο το wash σου θα δώσεις βάθος και σκιές.

Προτείνω πρώτα ξανοίγματα, μετά στεγνό μόνο στις προεξοχές, όχι στα μεγάλα πάνελ και τέλος αν έχει χαθεί-υποβαθμιστεί το wash που έχεις κάνει ήδη ξανακάνεις ένα Pinwash με λίγο μαύρο και καφέ λαδάκι.

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 10:05:08 μμ »
Ευχαριστώ! Οκ λοιπόν... ξεκινάω τώρα!

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 11:07:16 μμ »
Στραβώθηκα ο χριστιανός! Μετά από πολύ προσπάθεια και περίσσια υπομονή έφτασα στο αποτέλεσμα που βλέπετε! Επί της ουσίας έγινε στεγνό πινέλο αλλά με λάδια ζωγραφικής! Πρώτα στις επιφάνειες κατόπιν στις ακμές.

Το αυτό δηλαδή! Έτσι λέω τουλάχιστον! :mrgreen:
 ::arrowdown:: ::arrowdown:: ::arrowdown::
Παράθεση

Οι πιο παρατηρητικοί θα διαπίστωσαν ότι λείπουν χαλκομανίες. Οι άτιμες... έγιναν χίλια κομμάτια δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Για μερικές δεν λυπήθηκα γιατί ήταν άλλα ντι άλλων.
Λοιπόν... τώρα προσπάθεια για «σχοινάκια» και τέλος; Τι άλλο;

Σταμάτη, Κώστα, Νίκο... η συμβολή και η συμβουλή σας ήταν καθοριστική! Σας ευχαριστώ πολύ!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 11:10:44 μμ »
Σαφέστατη βελτίωση και μαλάκωσε και η αντίθεση από το μαύρο wash... Στο επόμενο θα βάλεις και ρέλια...  :mrgreen:

Tags: