Αποστολέας Θέμα: Panzer IV Ausf A (Mirage 1/72)  (Αναγνώστηκε 4379 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Panzer IV Ausf A (Mirage 1/72)
« στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 04:30:34 μμ »
Καλησπέρα,

Αφού ο Ηρόδοτος (aka Ernst Barckman  ::salut::), αποφάσισε να το ρίξει στα εγγλέζικα, για να του τη σπάσω, είπα να πιάσω και γω τα γερμανικά.

Panzer IV λοιπόν!!! H Mirage, είναι η μόνη εταιρία που δίνει δύο από τους πρώιμους τύπους του "τεσσαριού" (Ausf C και D). Εγώ όμως ήθελα (σώνει και καλά) να φτιάξω Ausf A. Λόγω της "σπαστής" μπροστινής θωράκισης, σαν μοντέλο βάσης επέλεξα το D. Οι διαφορές του με το Α κάμποσες με εμφανέστερη την (μοναδική στο Α) κούπολα. Αυτή έγινε από σωλήνα Evergreen στον οποίο κολλήθηκαν τέσσερα δακτυλίδια για να διαμορφωθεί το σχήμα. Στη συνέχεια ανοίχτηκαν 8 οβάλ τρύπες (βρίζοντας) για τα παραθυράκια του. Δυστυχώς, παρά τα επανειλημμένα μετρήματα, λόγω κουλαμάρας, δεν βγήκαν εντελώς συμμετρικές  :oops: :oops: :oops:, αλλά τη δουλειά τους (ελπίζω ότι) την κάνουν. Τέλος κολλησα και ένα δακτυλίδι από χαλκό, ώστε να μειωθεί το άνοιγμα του σωλήνα, αλλά και να πατήσουν στην συνέχεια καλύτερα οι θυρίδες.

Μετά από την κούπολα, τα υπόλοιπα ήταν εύκολα: Κάποια παραθυράκια, (εσωτερικό) ασπίδιο από "C", αλλαγή της θυρίδας παρατήρησης του οδηγού, χάραγμα των θυρίδων οδηγού-συνοδηγού ώστε να φαίνονται διπλές, κλπ.

Καθώς η βιβλιογραφία μου στο θέμα είναι μάλλον περιορισμένη (δύο βιβλία της Squadron και η Engyclopaedia of German Tanks), όσοι Χριστιανοί φίλοι νομίζουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες αλλαγές ή να αλλάξουν πράγματα, παρακαλώ πείτε το τώρα που είναι νωρίς και ίσως μας παίρνει.

Τα σχόλια (και τα σχολιανά) όπως πάντοτε καλοδεχούμενα  ::salut::

Πάω τώρα να φτιάξω την ανάρτηση που η γαμ...νη η Mirage την δίνει σε 122.532 κομμάτια  :evil: Μπρρρρρρρρ!

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
Απ: Panzer IV Ausf A (Mirage 1/72)
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 05:42:49 μμ »
Καλά να πάθεις που μου θές και γερμανικά!!! :mrgreen: ::glossa::
Θα σου φέρω αύριο βιβλιαράκι πονηρό για να σε κράξω εκ του Κοντό-θεν ::glossa:: :lol: :lol: :lol:
Καλά πάς μέχρι στιγμής λεπτομέρειες αύριο. ::salut::
Ωραίο το τραπέζι(λάκα είναι? ::glossa::) αλλά δεν κάνει για φόντο , βάλε ένα ρημάδι χαρτονάκι κανσόν να γίνεις άνθρωπας!
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 05:56:41 μμ »
καλά στα λέει το προλαλήσαν παλικάρι...
άρχισε βλέπω η οικογένεια με τα 4άρια.....
καλή συνέχεια
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 06:00:21 μμ »
Ο Χριστός και ο Απόστολος! :(...το είδαμε και αυτό!!...ο Δημήτρης γερμανικά!....ρίξε βάση στις πενιές του δόκτορ Φου και καλή επιτυχία Μήτσε!

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 06:47:47 μμ »
Aααααα,θα το πω στον αδελφο μου το Χορστ!Συγχαρητηρια για την επιλογη σας κυριε Κρεουζη,Δημητρη μας!  :D
Λοιπον ως γνωστον τα ausf A ηταν μαλλον "ντροπαλα" και δε πολυφωτογραφιζοταν  :mrgreen: Μαλλον φταει το οτι παρηχθησαν μολις 35 κομματια...

Μπροστα στο μετωπικο θωρακα πυργου:α)Στο ασπιδιο του L/24 διεθεταν συζυγες MG β)Oι θυριδες ορατοτητος διεθεταν μεντεσεδες που δε ξερω αν μπορουν να κατασκευαστουν στην 1/72 γ)καποια απο αυτα διεθεταν το antenna deflector τυπου wishbone κατω απο το πυροβολο,οχι ολα ομως.
Στο μετωπικο θωρακα σκαφους:Καποια διεθεταν ενα μεγαλυτερο αλεξιβροχειο πανω απο το κανονικο στη θυριδα του οδηγου,φυσικα οχι ολα...
Στο πλαι του σκαφους η βαση της κεραιας ηταν απλη χωρις το ελαστικο,κυλινδρικο καλλυμα που υπηρχε στις μετεπειτα εκδοσεις.
Οι θυριδες παρατηρησης στα πλαινα του πυργου ηταν τελειως επιπεδες με καποια,τελευταιας παραγωγης αρματα να διαθετουν "φρυδι" ολογυρα  απο τη σχισμη παρατηρησης.

Δυστυχως δε μπορω να σκαναρω φωτο αλλα θα προσπαθησω να στις στειλω με αλλο τροπο.Αυτα τα πρωιμα IVαρια ειναι μανουλομανουλα.Καλη συνεχεια  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 07:24:49 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για την προσοχή και τα σχόλιά σας. Θα χρειαστώ άλλωστε βοήθεια, γιατί έχω να βάψω panzer Grau, από τα 25 μου (εδώ και δυό-τρια χρόνια τώρα δηλαδή  ::glossa::).

::arrowred:: Φου: Το φόντο είναι κομοδίνο ΝΕΟΣΕΤ :mrgreen:. Αναμένω το βιβλιαράκι
 ::arrowred:: Σταύρο: Μάλλον ναι, σχεδόν το έχω πάρει απόφαση (φυλαχτείτε)
 ::arrowred:: Θανάσεν: Εδώ έφτιαξα πλοίο, στα αρματάκια θα κωλώσουμε
 ::arrowred::Ηρόδοτε: Όχι Δημήτρης - ʼγγελος (Κρεούζης) παρακαλώ  ::glossa:: Ελπίζω ο αδελφός σου ο Χόρστ να μη θυμώσει και του έρθει κανένας στούφος  :mrgreen:

Στις παρατηρήσεις σου τωρα:
Το πολυβόλο θα το βάλω, αλλά στο τέλος (μην έχουμε και κανένα ατύχημα).
Αν υποθέσουμε ότι το βιβλίο της Squadron τα λέει σωστά, μεντεσέδες είχαν μόνο οι θυρίδες μπροστά στον πύργο. Σε αυτές έχω κάνει (κάτι σαν) μεντεσέ, αλλά το άσπρο πλαστικό τους εξαφάνισε στη φωτογραφία (είναι που είμαι και καλός φωτογράφος  :oops: :oops:).
Το antenna deflector, παρότι το δίνει το κιτ, δεν θα το βάλω
Έχω βάλει ένα κομματάκι πλαστικό (και καλά) για το αλεξιβρόχιο. Λες να το κάνω μεγαλύτερο????
Τέλος οι θυρίδες στον πύργο είναι όντως φλάτ χωρίς σχισμή
Συμφωνώ ότι τα πρώιμα τεσσάρια είναι μανάρια  ::salut::

Ευχαριστώ και πάλι  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 07:52:30 μμ »
Παρά το οτι δε μπορώ να αποφανθώ περί της πιστότητας, η δουλειά σου είναι απλά εκπληκτική!

ΥΓ
Το επόμενο τι θα είναι; Tatoo σε μερμύγκια; ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 08:09:32 μμ »
Χμ!... σε αβάδιστα μονοπάτια λοιπόν... 8)

Ο Jimmy το ξέρει;;;  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 08:15:20 μμ »
Μπράβο ʼγγελε ::glossa:: ωραίο γίνεται :!:

Spoiler (hover to show)

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 09:01:25 μμ »
Δημήτρη πολύ καλή κατασκευή  :wink:  Οτι χρειάζεσαι πές μου να σου στείλω υλικό μιας και το 'χω σε 35αρι  :wink: Καλή συνέχεια

edit: Ουπςςςς "Β" το έχω και οχι "Α", sorry  :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2012, 10:27:08 μμ »
Παράθεση
Σας ευχαριστώ όλους για την προσοχή και τα σχόλιά σας. Θα χρειαστώ άλλωστε βοήθεια, γιατί έχω να βάψω panzer Grau, από τα 25 μου (εδώ και δυό-τρια χρόνια τώρα δηλαδή  ::glossa::).

Καλα περυσι δεν εκλεισες τα 25 και μπηκες στα 24?Λεμε και ψεμματα?Δηλαδη να φτιαξεις μοντελο χωρις σφαγειο δεν παιζει?Εσυ panzer,ο Φανης Τ-34,παει χαλασε ο κοσμος ::glossa:: ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2012, 12:35:59 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ, τόσο για τα σχόλια, όσο και για την προσφορά της βιβλιογραφίας σας.

Έχω ερωτήσεις (αρχίσαμε!!!!):

1) Οι θυρίδες οδηγού/ασυρματιστή, πρέπει να είναι στο ίδιο "ύψος" (περασιά), ή είναι καλά ως έχουν (αυτή του οδηγού ελαφρώς πιο μπροστά από του ασυρματιστή)? Μιλάω πάντα για το ausf A - για τα D και E, ξέρω ότι ήταν έτσι.
2) Το κιτ (θυμίζω το αρχικό είναι D Tropical) δίνει κάτι σαν πρόσθετη θωράκιση εκεί που είναι οι τροχίσκοι επιστροφής. Αυτό υπήρχε στα Α???? (Πείτε ναι, αλλιώς θα πρέπει να κάνω μεγάλο χειρουργείο για να τους στηρίξω).

Και μια απάντηση στον ΜΦΧ: Μπορεί προσωρινά να συντάσσομαι με την εγοδοσία, αλλά στο τέλος θα ξαναγίνω καλό παιδί και θα πάρω και το κορίτσι  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2012, 12:57:41 πμ »
Δημήτρη η New Connection στην 1/35 τις δίνει στο ίδιο "ύψος"  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2012, 01:02:31 πμ »

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2012, 02:03:52 πμ »
Επιτέλους και ένα άρμα των φίλων σου των Γερμανών!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2012, 05:06:46 πμ »
Spoiler (hover to show)

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2012, 02:54:06 μμ »
Για παμε λοιπον:

Θυριδες οδηγου-ασυρματιστη

The front of the superstructure was stepped, with the driver''s position on the left pushed further forward than the radio operator on the right. This was done in order to give the driver a view to the right. This feature was removed on the Ausf B, but would reappear on later models.

Θυριδες παρατηρησης πυργου-αλεξιβροχιο θυριδας οδηγου

Τροχοι επιστροφης

Ναι υπηρχε κι αν μεγενθυνεις τις φωτο αυτες,θα τις δεις

Spoiler (hover to show)

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2012, 06:12:20 μμ »
Ω!!!! Ευχαριστώ Κώστα Ηρόδοτε  :mrgreen: Το κειμενάκι για τις θυρίδες, μου αφαίρεσε ένα άγχος!!!. Την πρόσθετη θωράκιση όμως στο κάτω πήγμα δεν μπορώ να την διακρίνω (γκάβακας) στις φωτό. Μάλλον δεν θα την βάλω.

Και επειδή εκτός από γκάβακας είμαι και άσχετος, κόλλησα πρόσθετες θωρακίσεις στα πλαινά της υπερκατασκευής. Να δω τώρα πως θα τις βγάλω χωρίς να καταστρέψω ότι υπάρχει τριγύρω  :evil: :evil: :evil: Μήπως έπαιζαν και τίποτα Α upgraded, μπας και το αποφύγω???

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Pz-Panos για τα ωραία βιβλιαράκια που μου έφερε στο καφέ  ::salut:: ΦΟΥ ΑΚΟΥΣ??????

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2012, 07:06:14 μμ »
Ω!!!! Ευχαριστώ Κώστα Ηρόδοτε  :mrgreen: Το κειμενάκι για τις θυρίδες, μου αφαίρεσε ένα άγχος!!!. Την πρόσθετη θωράκιση όμως στο κάτω πήγμα δεν μπορώ να την διακρίνω (γκάβακας) στις φωτό. Μάλλον δεν θα την βάλω.

Μήπως έπαιζαν και τίποτα Α upgraded, μπας και το αποφύγω???

Νομιζα πως εννοουσες αυτο:

Δυστυχως συλλογες με προσθετες πλακες θωρακισης,προστεθηκαν σε μεταγενεστερα μοντελα π.χ. Panzer IV Ausf D Vorpanzer και τα Ausf A λογω παλαιοτητος παραχωρηθηκαν σε μοναδες εκπαιδευσης  :?

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 10:38:10 πμ »
Καλημέρα,
Κατασκευαστικό ουσιαστικά τέλος: Λείπουν μόνο τα πολυβόλα, οι ερπύστριες και 5-6 άλλα κομματάκια. Στο διάστημα που μεσολάβησε και με referrence που πήρα από το πολύ καλό βιβλίο Achtung Panzer (ευγενική προσφορά του Pz-Panos  ::salut::), εκτός από τα κομμάτια του κιτ που έλειπαν, έγιναν και τα παρακάτω:
 ::arrowred:: Η περίεργη κατασκευή (που μοιάζει με... απλώστρα  :mrgreen:) για το εξωτερικό πολυβόλο. Από ότι κατάλαβα αυτή ήταν μοναδική στα Ausf A
 ::arrowred:: Ένα κουτί αποθήκευσης μέσα σε μια περίεργη υποδοχή, επίσης μοναδικό στο Ausf A
 ::arrowred:: Μπήκαν πριτσίνια (σε χαλκομανία της Archer) στο πήγμα, στο ασπίδιο και σε διάφορα άλλα σημεία
 ::arrowred:: Προστέθηκαν τα καπνογόνα (στη συνέχεια θα βάλω και φωτοχαραγμένο αλυσσιδάκι από πλοίο 1/700)
 ::arrowred:: Έφτιαξα μια πιό σωστή βάση για το πολυβόλο του ασυρματιστή και στηρίγματα για τη θήκη της κεραίας.
 ::arrowred:: Αφαίρεσα την πρόσθετη θωράκιση στην υπερκατασκευή.
 ::arrowred:: Ξαναέφτιαξα το ring του πύργου που στο Ausf A ήταν κυκλικό, σε αντίθεση με το γωνιώδες των μεταγενέστερων "τεσσαριών".

Παρότι έχει κάποια λάθη (ένα μάλιστα είναι σημαντικό), ελπίζω να μοιάζει τελικά με Ausf A. Παρακαλώ για τις παρατηρήσεις σας, γιατί μέσα στο ΣΚ πάω για βάψιμο και μετά θα είναι πολύ αργά για δάκρυα.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 11:23:02 πμ »
Κλασσικα αψογη κατασκευη Δημητρη.Καλα βαψιματα

Υ.Γ."Μπήκαν πριτσίνια (σε χαλκομανία της Archer) στο πήγμα"
Αυτο δεν το εχω καταλαβει.Τα πριτσινια ειναι χαλκομανια? :oops:

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 12:27:07 μμ »
Μπράβο Δημήτρη.Πάει καλά, πρόσεχε στο βάψιμο.Για τις φωτό ενώ η πρώτη είναι καλή οι υπόλοιπες είναι για κλάματα(τι θα γίνει θα μου πείς πρέπει να διατηρήσεις και τον τίτλο έ?του πιό κακού φωτογράφου εννοώ :mrgreen:).

::arrowred:: Γιώργο ναι είναι ρητίνη σε χαλκομανία δές εδώ πολλά καλούδια :mrgreen: :wink:
http://www.archertransfers.com/SurfaceDetailsMain.html
 Καλημέρα ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 12:46:13 μμ »
Παράθεση
::arrowred:: Γιώργο ναι είναι ρητίνη σε χαλκομανία δές εδώ πολλά καλούδια :mrgreen: :wink:
http://www.archertransfers.com/SurfaceDetailsMain.html
 Καλημέρα ::salut::

Εχω εντυπωσιαστει.Δεν ηξερα καν οτι υπαρχουν τετοια πραγματα.Βρηκα που θα τα ακουμπησω παλι :mrgreen:.Ευχαριστω Χρηστο ::salut:: ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 07:59:53 πμ »
Γιώργο και Φου, ευχαρστώ πολύ  ::salut::

Τα πριτσίνια αποδείχθηκαν πολύ χρήσιμα. Στην πραγματικότητα είναι ρητίνη που έχει "χυθεί" πάνω σε χαρτί χαλκομανίας. Αν δεν κάνω λάθος, η Archer δίνει μήκη "κολλήσεων" , αλλά και άλλα καλουδια φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο. Έξυπνο και πρακτικό.....

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 04:28:26 μμ »
To λαθος ποιο ειναι τελικα;Δυστυχως απο τις φωτο σου δε μπορω να βγαλω ακρη  ::glossa::

Tags: