Αποστολέας Θέμα: A6M5 ZERO TAMIYA 1/32  (Αναγνώστηκε 2331 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος τζανακακης θανασης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: κιλκις
  • modelclub.gr
A6M5 ZERO TAMIYA 1/32
« στις: Αυγούστου 02, 2012, 10:45:35 μμ »
Γεια σας ,ειναι το πρωτο post που κανω και δεν ξερω αν ανεβαινουν οι εικονες
φτιαχνω  το Α6Μ5 της ΤΑΜΙΥΑ 1/32 με το big eduard και για πρωτη φορα και scratch building   
θα ηθελα τη γνωμη σας και τα σχόλιά σας ευπρόσδεκτα.Πηγη εμπνευσης μου ειναι τα αριστουργηματα του Α.Κοντιβεη
τη βοηθεια σας για να ανεβαινουν οι φωτο κια οχι τα links     

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: A6M5 ZERO TAMIYA 1/32
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 03, 2012, 09:16:42 μμ »
Θανάση καλησπέρα και καλώσόρισες στην παρέα. Από ότι βλέπω είναι το πρώτο σου ποστ, δεν μας λες λιγες πληροφορίες για σένα? Από ότι βλέπω βάφεις με πινέλο, τι χρώματα χρησιμοποιείς?
Η προσπάθειά σου είναι αξιέπαινη σε ένα από ότι έχω ακούσει πολύ καλό μοντέλο. Παρόλα αυτά οι φωτό δείχνουν λίγο πρόχειρη και τσαπατσούλικη (ελπίζω να μην παρεξηγήσεις τους χαρακτηρισμούς μου) την δουλειά σου, αρκετές πινελιές, χτισμένο χρώμα κ.λ.π. αν και ξέρω ότι δεν είναι και ότι έβαλες πολύ κόπο μέχρι εδώ. Το πινέλο, για να μπορέσεις να αποδώσεις ένα αποτέλεσμα αξιοζήλευτο, θέλει πολύ προσπάθεια και δοκιμές πολλές, αυτό θα στο πούν και οι μαίτρ του πινέλου που είναι αρκετοί εδώ μέσα.
Συμβουλή μου αγόρασε αν δεν έχεις έναν αερογράφο, υπάρχουν και φθηνοί και καλοί  και ένα κομπρεσέρ για να κάνεις την δουλειά σου (θα βοηθηθείς αρκετά διαβάζοντας αντίστοιχες αναρτήσεις εδώ μέσα) και σε συνδιασμό με το μεράκι σου - το οποίο από ότι βλέπω είναι μεγάλο - και την ικανότητά σου - η οποία δεν σου υπολείπετε - θα κάνεις θαύματα και το αποτέλεσμά σου θα απογείωθεί.
Αν τώρα δεν μπορείς να κάνεις τα παραπάνω, εξασκήσου πρώτα με δοκιμές σε ένα παλιό μοντελάκι και μάθε να χρησιμοποιείς πολύ καλά το πινέλο, να είσαι σίγουρος ότι όταν το καταφέρεις το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!!!!
Έδωσες αρκετά λεφτά για να αποκτήσεις το μοντέλο και το βελτιωτικό, οπότε αξίζει να προσπαθήσεις για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε ξαναματακαλωσορίζω,

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 04, 2012, 12:50:43 πμ »
καλησπερα Γιαννη,εχω εναν αερογραφο της graphotech με αυτον εβαψα το εσωτερικο του cockpit και του fusalage ,μαλιστα το ασημι ειναι της ALCLAD.Στις φωτο οντως φαινεται χτισιμο ειδικα στις μαυρες φιαλες και αυτο διοτι περασα με πινελο αρκετες φορες.στα χρωματα δουλευω κυριως με ακρυλικα της tamiya ,lifecolour και αραιωνω με 60/40 διαλυτικο/χρωμα και πιεση 1,5.   

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 04, 2012, 11:57:15 μμ »
Καλησπερα και παλι καποιες νεες φοτο κυριως εργασια με chipping .o φιλος Παπαδημητριου Γιωργος που εχει το μαγαζι hobbygalery  στη θεσσαλονικη μου εδωσε ενα υγρο για αγριο chipping και εκανα καποιες δοκιμες κυριωw στο cowling και στον ελικα.Επισης οι ζωνες της eduard ειναι καταπληκτικες,μετα εβαψα και την καλυπτρα απο εξω με τις μασκες της TAMIYA απο το κιτ,μια απορια εχω το εσωτ της καλυπτρας παλι με τις ιδιες μασκες θα το βαψω ?  επισης εβαψα τα σκελη και τις ροδες και εκανα λιγο wash με λαδια . 

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

αυτα για σημερα

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 05, 2012, 01:10:20 πμ »
Φίλε εμένα ,μου αρέσει πολύ η δουλειά σου ,άλλωστε οι φωτο που έχεις βγάλει είναι πολύ κοντινές και τις διάφορες πινελιές που υπάρχουν τις υπερμεγενθύνουν .Πως λέγεται αυτό το υγρο που χρεισιμοποίησες για το τσίπινγκ ,καλή συνέχεια σου έυχομαι.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 05, 2012, 07:02:54 πμ »
Θανάση καλημέρα, σε αντίθεση με το βάψιμό σου στις προηγούμενες φωτό, εδώ είσαι άψογος, ουτε κόκκος ούτε χτίσιμο, τίποτα. Προσωπική μου άποψη, ενώ στα υπόλοιπα μέρη το chipping σου εχει πετύχει στο cowling δεν είμαι ρεαλιστικό, δεν ξέρω αν δουλεύεις με οδηγό κάποιες φωτό, αλλά φαίνεται πολύ τακτοποιημένο και ορισμένο.
Δεν ξέρω με τι αραιώνεις τα Tamiya, θα σου πρότεινα το Mr. Color Leveling Thinner (το ίδιο και για τα Gunze), θα δεις απίστευτη διαφορά!!! Ίσως για τις πρώτες φωτό να φταίει η αραίωση ή και ο διαλύτης για το χτίσιμο που φαίνεται.
Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 05, 2012, 08:11:54 πμ »
Καλημερα κι απο μενα. Να σε ρωτησω για το εντονο ξεφλουδισμα στα καλυμματα. Εχεις καποιο συγκεκριμενο α/φος που θελεις να αναπαραστησεις κι αν ναι αν θελεις δειξε μας μια φωτο του..

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 05, 2012, 08:17:04 πμ »
Πολυ ωραία δουλεια, πιστεύω οτι όταν δέσεις τα κομμάτια μαζί θα δείξει πολυ το μοντέλο.
Προσωπικά στην καλυπτρα πρώτα βαφω το εσωτερικό χρώμα, έπειτα το εξωτερικό και τέλος τα βερνικια.
Παντως σίγουρα είναι το τελευταίο πράγμα που ξεμασκαρω, εσένα τώρα πιστεύω θα σε δυσκολέψει λίγο.
Για να βάλεις τις ίδιες μάσκες τώρα, θα σου πρότεινα να κοψεις καινούργιες με βάση τα σχέδια των παλιών
που έχεις και να τις τοποθετήσεις απέναντι απο την αρχική τους θέση για να ταιριαξουν.
Καλή συνέχεια.

::salut:: Κωστας

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 04, 2012, 07:25:22 μμ »
Καλησπερα και παλι απο το Κιλκις
μεχρι τωρα δεν ασχοληθηκα καθολου με το ζερο μιας και ο γιος μου 10 ετων ζηλεψε και ξεκινησαμε μαζι  το α7 corsair 1/48 της hasegawa αλλα βεβαια στη μεση το παρατησε και αναγκαζτηκα να το τελειωσω εγω .Τωρα για το zero εψαξα αρκετο καιρο για φωτο του κινητηρα sakae 21 και μετα απο πολλες ακτυπωσεις και αναζητησεις και σε γιαπωνεζικα sites σημερα τελειωσα την κατασκευη του με αρκετα photoetch απο το σετ big eduard και αρκετα καλωδια με πλαστικο και συρμα ,οδηγος μου το απιστευτο  zero a6m2 του Κοντιβεη .Ειναι η πρωτη φορα που προχωρησα τοσο ποσο στη βελτιωση στα χρωματα εχω καποιες τσαπατσουλιες που θα διορθωθουνκαι ...voila

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.

και καποιες αλλες

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.

αυτα για την ωρα ,μετα εχω ενα αρκετα δυσκολο σημειο απο κατω τις φωλεες των σκελων καθως εχω να συγκερασω το σετ bif eduard ,cmk kai to κιτ
 ξεχασα να πω και λιγα λογια για την κατασκευη
οι εξατμισεις τροποποιηθηκαν με αλουμινοφυλλο απο κοθτι του νεσκαφε  καθως αυτες του κιτ ειναι κλειστες,ενω τωρα νομιζω ειναι πιο ρεαλιστικες .Το αετ της eduard στον κινητηρα ειναι διαβολικα δυσκολο ειδικα τα μπουζοκαλωδια,καλυτερα να χρησιμοποιουσα συρμα διατομης 1μμ.
Επισης εαν καποιος επιχειρησει να προσθεσει καλωδια θα πρεπει να προσεξει να τοποθετησει ΠΡΩΤΑ  τους δυο βραχιονες D30 KAI D31 ΣΤΟ D25 ενα ημικυκλικο στεφανι  και αυτα νατα ενωσει μετον κινητηρα και ΜΕΤΑ να ξεκινησει το wiring .

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 04, 2012, 08:12:04 μμ »
Πολυ ωραια ως εδω, μου αρεσει πολυ το αποτελεσμα.
Οι εξατμισεις ειναι φωτοχαραγμενα?
Καλη συνεχεια.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 04, 2012, 08:29:39 μμ »
Ωραία πράγματα!
καλή συνέχεια!  :wink:
Γιάννης Γιαβάσης

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 04, 2012, 08:31:14 μμ »
Κωστα οι εξατμισεις ειναι μισες του κιτ και οι αποληξεις απο αλουμινοφυλλο .Το τυλιξα γυρω απο την εξατμιση του κιτ πηρα το καλουπι και μετα εκοψα το πλαστικο κομματι και το αντικατεστησα με το αλουμινενιο.Επισης κατι που ξεχασα να πω οτι η εξατμιση που φαινεται καθως εχασα ενα κομματι το 29 αναγκαστικα να την κατασκευασω και αυτη απο αλουμινοφυλλο ,στο χειλος ειναι λιγο διαφορετικη απο αυτη του κιτ αλλα ειανι η πρωτη φορα που δουλευω  αλουμινοφυλλο.
Σας στελνω και φωτο απο το πραγματικο α6μ5 κυριως του κινητηρα

Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

νομιζω οτι η ερευνα μου κρατησε κανα μηνα

Tags: