Αποστολέας Θέμα: Το νέο μου semi-handmade Spraybooth  (Αναγνώστηκε 4262 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Το νέο μου semi-handmade Spraybooth
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 10:15:09 μμ »
Kαλησπέρα. Χαζεύοντας στο starshipmodeler, πέτυχα αυτή την ιδέα για φίλτρο καθαρισμού αέρα σε εσωτερικό χώρο. Αντιγράφει ένα βιομηχανικό προϊον με υλικά σπιτιού. Μάνο σου παραθέτω το λινκ, καθώς θυμάμαι οτι σκεφτόσουν τι θα κάνεις τον απαγόμενο αέρα.
http://www.starshipmodeler.com/tech/pa_booth.htm
Ωραίος ο συνάδελφος, απλά υλικά και έξυπνες ιδέες. Φυσικά διαφωνώ με τον ανεμιστήρα μπάνιου, τα έχουμε ξαναπεί αυτά πολλές φορές. Πάντως το σχέδιο, με κάποιον άλλο ανεμιστήρα σωστών προδιαγραφών μπαίνει στα υπ' όψη, thanks Γιάννο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 20, 2012, 01:00:28 πμ »
...Μάνο σου παραθέτω το λινκ, καθώς θυμάμαι οτι σκεφτόσουν τι θα κάνεις τον απαγόμενο αέρα.
http://www.starshipmodeler.com/tech/pa_booth.htm
Γιάννο, ευχαριστώ για το link.

Πάντως πρόβλημα δεν έχω, αφού το τελευταίο στάδιο από τα φίλτρα που έχω βάλει μέσα στον απορροφητήρα, είναι φίλτρο ενεργού άνθρακα. Οπότε τον εξερχόμενο αέρα τον ξαναρίχνω απευθείας στο δωμάτιο, με ελάχιστη έως καθόλου μυρωδιά :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 08:18:36 μμ »
Μανωλη ωραιο το εργαλειο!Εγω δυστυχως δεν μπορω να βαλω στην υπογα,αλλα εχω ενα ανεμιστηρακι για να διωχνω το 'νεφος' :mrgreen:
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 12:13:16 μμ »
Πολυ ωραια κατασκευη , μια ερωτηση οι ανεμιστηρες ειναι 220 v , δεν ειναι επικινδυνοι με τα ευφλεκτα σπρευ?

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 08:03:52 μμ »
Πολυ ωραια κατασκευη , μια ερωτηση οι ανεμιστηρες ειναι 220 v , δεν ειναι επικινδυνοι με τα ευφλεκτα σπρευ?
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου :!:

Δε θεωρώ πως είναι επικίνδυνοι ή τουλαχιστον πιο επικίνδυνοι από των έτοιμων spraybooth, καθώς:
  • Σπινθήρα δυνητικά μπορεί να πετάξει ένα τύλιγμα μοτέρ 12V (των έτοιμων) όσο και ένα τύλιγμα 220V (του απορροφητήρα)
  • Πριν φτάσει το εκνέφωμα στα μοτέρ, περνάει από 3 φίλτρα, άρα η υγρασία του έχει πάει περίπατο
  • Το να βραχυκυκλώσει κάποιο μοτέρ από την πιθανά εναπομείνασα υγρασία είναι εξαιρετικά απίθανο (μην ξεχνάμε ότι από ένα τσουκάλι που βράζει βγαίνουν απείρως περισσότεροι υδρατμοί)
ʼρα για να υποθέσουμε ότι τα μοτέρ μπορούν να γίνουν επικίνδυνα, θα πρέπει να δημιουργηθεί σπινθήρας από άλλη αιτία πλην των εύφλεκτων διαλυτών των χρωμάτων, και το εκνέφωμα που ήδη έχει φιλτραριστεί να περιέχει αρκετή ποσότητα διαλύτη ώστε να αναφλεγεί. Πράγμα εξαιρετικά απίθανο έως αδύνατο :roll:
Τώρα αν κάποιος πάει και αδειάσει ένα κυπελάκι laquer thinner μέσα στον απορροφητήρα, εεε... τότε μάλλον κυνηγάει την τύχη του :twisted:

Πέραν τούτου, η μόνη διαφορά με ένα αγοραστό έτοιμο spraybooth είναι ότι αν σου καεί το σπίτι λόγω ανάφλεξης, στην περίπτωση του έτοιμου, απλά έχεις κάποιον να τραβήξεις στα δικαστήρια :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 06:31:57 μμ »
Πέραν τούτου, η μόνη διαφορά με ένα αγοραστό έτοιμο spraybooth είναι ότι αν σου καεί το σπίτι λόγω ανάφλεξης, στην περίπτωση του έτοιμου, απλά έχεις κάποιον να τραβήξεις στα δικαστήρια :mrgreen:
ΜΦΧ
Μπά...Καμία διαφορά σε αυτό το θέμα Μάνο. Πρέπει να αποδείξεις οτι χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του και οι κανόνες ασφαλείας τηρήθηκαν κατα γράμμα, οπότε δεν βλέπω να βγάζεις άκρη, οπότε καμία διαφορά....
Παναγιώτης

Tags: spraybooth