Πριν γράψω οτιδήποτε, να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι φιγουράς, δεν είμαι ικανός να βάψω καλά-καλά μια 35-άρα φιγούρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να κάνω ό,τι κάνεις.
Έχοντας πει αυτό όμως, θα ήθελα να ασκήσω λίγη κριτική, κυρίως επειδή έχω παρακολουθήσει πολλές δημιουργίες σου.
Θυμάμαι τον γεράκο με την τραγιάσκα που είχες φτιάξει στις αρχές και ήταν πολύ ατμοσφαιρικός και όμορφος, αρκετά προσεγμένος (άλλη κλίμακα βέβαια, το κατανοώ) και στο βάψιμο και στο σκάλισμα φυσικά. Μετά έφυγες από τα μπούστα και πήγες στις βινιετούλες, οι οποίες είναι πολύ καλές ως εμπνεύσεις, αλλά ως υλοποίηση θα τολμούσα να πω ότι είναι βιαστικές.
Τόσο οι υπαινιγμοί όσο και εδώ η κοπέλα, είναι αρκετά χοντροκομμένες δουλειές και (πάντα χωρίς να έχω ιδέα για το χρόνο που χρειάζονται), μου δίνεται η εντύπωση ότι τις "ξεπετάς" στα γρήγορα. Θα μπορούσες να επιμείνεις περισσότερο, να προσέξεις λεπτομέρειες (όπως π.χ. τα μαλλιά που ήδη επεσήμανα παραπάνω και συγγνώμη για το θάρρος, αλλά μοιάζουν σαν φίδια).
ʼλλη λεπτομέρεια που μου έκατσε άσχημα είναι τα χοντροκομμένα μαύρα στηρίγματα στην ομπρέλα, την οποία θα μπορούσες να έχεις κάνει από άλλο υλικό, ο στόκος είναι πολύ χοντρός για τέτοια πράγματα, φαντάσου πόσο χοντρή θα ήταν στην πραγματικότητα με το πάχος του υλικού που έχεις εκεί.
Τέλος, η επιφάνεια του δέρματος, του φορέματος κτλ εξακολουθεί να μου φαίνεται τραχιά. Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι, αλλά νομίζω εκεί θέλει δουλειά. Στα υπερήφανα γηρατειά ήταν τέλειο, γιατί έδειχνε το πορώδες και ταλαιπωρημένο δέρμα του γέρου. Εδώ στην κοπέλα δεν ταιριάζει.
Ξαναλέω ότι δεν έχω επ' ουδενί την ικανότητα να κάνω κάτι σαν αυτό που κάνεις. Σίγουρα έχεις ταλέντο, αλλά νομίζω δεν έχεις υπομονή.
Και σου τα γράφω με όλη την καλή διάθεση και πολύ καλοπροαίρετα, δεν θέλω να παρεξηγηθείς, ούτε φυσικά να απογοητευτείς.
Συνέχισε αυτό που κάνεις, αλλά προσπάθησε να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο και προσοχή στις φιγούρες σου γιατί έχεις και πολύ καλές εμπνεύσεις και πολύ καλό χέρι, απλά θέλεις δουλειά.
Και βρες περισσότερα υλικά. Σε πολλές περιπτώσεις απλά "φιδάκια" στόκου δεν αποδίδουν αυτό που θέλεις (όπως εδώ στα μαλλιά και στις λεπτομέρειες του τζακιού στους "Υπαινιγμούς" σου.
Πάντα φιλικά,
Νάσος