Αποστολέας Θέμα: Αφρος πολυουρεθανης  (Αναγνώστηκε 4120 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
Αφρος πολυουρεθανης
« στις: Αυγούστου 02, 2012, 03:35:26 μμ »
καλησπερα σε ολους/ολες σχεδιαζω να χρησιμοποιησω αφρο πολυουρεθανης για να γεμισω μια βαση υπερυψωμενη και απο επανω θελω να κολλησω απλο φενιζολ (μπλε-πρασινο dow) ..το ερωτημα μου ειναι..   
1 - να χρησιμοποιησω απλη ξυλοκολλα η' κατι αλλο ? 

2 - θα ειναι αντοχης  και με την παροδο του χρονου ?

Υ.Γ ανοιξα νεο θεμα  μετα απο αναζητηση στο σαιτ δεν καταφερα να βρω κατι αναλογο ...παρα μονο παραπομπες σε διαλυτικα η σε απλες αναφορες φενιζολ .....

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
Απ: Αφρος πολυουρεθανης
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 02, 2012, 05:13:47 μμ »
Απο τη μεχρι στιγμης εμπειρια μου με τον συγκεκριμενο αφρο.......δεν προκειται να παθει ποτε τιποτα!!!
Σκεψου οτι τα περισσοτερα κουφωματα/κασες στις εσωτερικες πορτες των σπιτιων κρατιουνται-εν μερει με αυτον τον αφρο!!
Αρα μην αμφιβαλεις ποτε για την αντοχη τοσο σε χρονο οσο και σε δυναμη!
Μοντελιστικα τον εχω χρησιμοποιησει δυο φορες.Την μια εριξα απο πανω κατ'ευθειαν γυψο και την αλλη εβαλα φελιζολ το οποιο και κολλησα με ατλακολ(ψυχαναγκαστικος και ανασφαλης οσον αφορα τον μοντελισμο εχωσα και αρκετες οδοντογλυφιδες για σταθεροτητα :mrgreen: :mrgreen:)Δεν εχω δει καποιο προβλημα μεχρι στιγμης,αλλα μια φοβια για ρωγμες- λογω της ελαστικοτητας που εχει το υλικο και επειδη το dow που εβαλα ειναι λεπτη φλουδα- την εχω... :roll:
Υ.Γ.αν θελεις να κολλησει γερα με τη βαση σου...απλα βρεξ'την λιγακι πριν βαλεις τον αφρο.. :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος φιλιππος κανετος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: βουλα
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 02, 2012, 05:24:18 μμ »
Εχω μια μικρη εντυπωση οτι θα κανεις και με βενζινοκολα καλη δουλεια,οσο για την αντοχη τα ειπε ολο ο dedalos μην το φοβασαι καθολου.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 02, 2012, 05:28:41 μμ »
Εχω μια μικρη εντυπωση οτι θα κανεις και με βενζινοκολα καλη δουλεια,οσο για την αντοχη τα ειπε ολο ο dedalos μην το φοβασαι καθολου.

Η βενζινόκολλα λιώνει το φελιζόλ,οπότε μακριά! ::glossa::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 02, 2012, 05:52:56 μμ »
εχω τοποθετησει μεχρι τωρα λεπτες προκες απο το κατω μερος της βασης με της μυτες προς τα επανω οποτε και θα δεσει ο αφρος , ειχα μια μικρη αμφιβολια για την κολληση του φενιζολ επανω στον αφρο ..με την παρεμβαση του Τασου και των αλλων παιδιων μου λυθηκε. 

....εφυγα για αφρο-μπαζωματα 

Ευχαριστω πολυ παιδες  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Tρίκαλα
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 02, 2012, 08:00:03 μμ »
Έχω διαβάσει οτι όταν είναι εκτεθιμένος στον ήλιο με τον καιρό σκληραίνει και τρίβεται και οτι η σκόνη του είναι καρκινογόνος. Ισχύει αυτό;
«Ο tempora! Ο mores!»

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 03, 2012, 12:40:12 πμ »
Έχω διαβάσει οτι όταν είναι εκτεθιμένος στον ήλιο με τον καιρό σκληραίνει και τρίβεται και οτι η σκόνη του είναι καρκινογόνος. Ισχύει αυτό;
Ισχυει γενικα αλλα πρεπει να το βλεπει ολη μερα ο ηλιος και μετα απο ενα δυο χρονακια αρχιζει και τριβεται...
Οσο για τη δουλεια που θελει ο φιλος μας νομιζω οτι ειναι υπερβολικο να παρεις μια φιαλη πολυορεθανη για ν ακολησεις μια βαση....λογικα πρεπει να υπαρχουν και αλλοι τεοποι και ποιο φθηνοι και ποιο υγιεινοι (πχ ατλακολ), αποψη μου παντα και παντα φιλικα!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 03, 2012, 02:59:28 πμ »
Οσο για τη δουλεια που θελει ο φιλος μας μας νομιζω οτι ειναι υπερβολικο να παρεις μια φιαλη πολυορεθανη για ν ακολησεις μια βαση...

Δεν θέλει να την κολλήσει, αλλά να τη γεμίσει.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 03, 2012, 05:46:06 μμ »
Οπως σχολιαστηκε και σε ενα αλλο φορουμ...η παρακατω δουλεια σου προκαλει μοντελιστικη καταθλιψη!!! :o :mrgreen:
Σελις 3,ο μεσιε γεμιζει με αφρο πολυουρεθανης το εσωτερικο της βασης και κολλαει απο πανω τα wanna be βραχια με θερμοκολλα!

http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=31&t=7927&sid=41e313deaeb147311d347163d6f244a2&start=45

Περαστiκα μας καλοκαιριατικα! 8)
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 03, 2012, 10:16:56 μμ »
Capt.Morgan - φιλε μου με προλαβε ο Παναγιωτης να προσθεσω επισης οτι αναλογα την ποσοτητα που θα χρειαστης μεγεθος βασης αλλα και τι ειδος (ml) φιαλης θα χρησιμοποιησεις ..... ετσι ωστε να μην σου μενει η μιση φιαλη στο χερι με αχρειαστο υλικο και φωναζεις στην γειτονια μην τυχον και εχει κανενας γειτονας κουφωματα "γυμνα" για κλεισιμο.   

Dedalos Tασο ..σιγα το δυσκολο ::glossa:: ... περα απο την πλακα προ 8 ετων ειχα πετυχει στο Modelexpert ενα διοραμα του κ.Marjin Van Gils με τιτλο 'Santa is coming to town' οπου αναφερει οτι ειχε κανει χρηση αφρου για να γεμισει ολο αυτο το αριστουργημα .....επισης νομιζω οτι και ο αλλος "βρωμοχερας" Aitor Azkue ειναι και αυτος στην ιδια "στοα πολυουρεθανης" 

Tags: