Καλημέρα σε όλους,
Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το προσωπικό μου γεφύρι της Άρτας. Έχει ξεκινήσει προ αμνημονεύτων ετών, πιθανότατα κάπου το 1996 όταν και το τελευταίο sprue δόθηκε από την ΠΤΗΣΗ. Η κατασκευή του αποτελείται από σύντομα bursts δημιουργικότητας με μακροχρόνιες περιόδους ανάπαυσης. Ενδεικτικά μετά το 1996 το έπιασα ξανά το 2008, μετά το 2010, το 2011 και λέω φέτος αν δεν με προλάβουν οι εξελίξεις να το τελειώσω το ρημάδι με τη βοήθεια των 40 μαστόρων του φόρουμ που θα μου δώσουν συμβουλές για διάφορα μικρά και μεγάλα που θα προκύψουν.
Το μοντέλο της Monogram αφορά το αρχικό μοντέλο παραγωγής του Αμερικάνικου Στρατού και είναι το παρακάτω:
Στόχος μου είναι με διάφορες προσθήκες να το κάνω Α+ της Α.Σ.
Ως μοντέλο το θεωρό λίγο δύσκολο και υπάρχει ένα μικρό θεματάκι με το συγκρότημα του στροφείου. Όπως και με το Φου 18 βγαίνει στραβό και πρέπει να σταβώσει λίγο ο άξονας ώστε να έρθει στα ίσια του. Για τα προβλήματα εφαρμογής και την ποιότητα του καλουπιού δεν θα αναφερθώ αλλά επειδή το έχω ξεκινήσει και έχω αφιερώσει κάποιο χρόνο δεν θέλω να το αφήσω στη μέση.
Προφανώς φωτό δεν υπάρχουν από το 1996, οπότε θα σας δώσω μερικές από το 2008 μέχρι και το 2010 όταν το ξαναέπιασα:
Το πυροβόλο δινόταν έτσι:
... και βελτιώθηκε για να δείξει κάπως έτσι:
Και έχω λοιπόν ερωτήσεις, την εξής μία για την ώρα. Ποιο χρώμα είναι πιο κοντά σε αυτό που βάφονται τα Apache μας; Μέχρι στιγμής έχω ακούσει για το 155 ή το 66 της Humbrol, το Aermacchi Green της Lifecolor ή το Olive Drab της Gunze. Από όλα αυτά έχω βάψει για δοκιμή τα σκέλη προσγείωσης με το χρώμα της Gunze και μου φαίνεται πολύ λαδί, όπως και το 155. Το χρώμα της Lifecolor φαίνεται πολύ πράσινο και δια της αφαιρετικής πλησιάζω περισσότερο στο 66. Αυτή τη στιγμή δεν έχω βάλει στο μυαλό μου να κάνω αναμείξεις και δεν είμαι τόσο στο mood.
Αυτά για την ώρα. Update για την υπόλοιπη κατασκευή σύντομα για να σας δείξω που έχει φτάσει αυτές τις μέρες η κατασκευή.
Υ.Γ.:
gtdeath13 προχωράμε στα κυρίως πιάτα