Να'μαι και εγωωωω... Μια και απο ρωσικα δεν παιζουν και πολλα αεροπορικα πραγματα στο στοκ ειπα να λαβω μερος με ενα κουτι! Ειναι το κλασικο πια κιτ της Trumpeter και φυσικα η κατασκευη θα ειναι oob. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχω βγαλει καθολου φωτο κατα την διαρκεια της. Αν θελετε αλωστε να δειτε πως ειναι το κιτ αβαφτο υπαρχουν αρκετα στο φορουμ. Το μονο που εχω να πω ειναι οτι πρεπει να ειναι ενα απο τα καλυτερα κιτ που εχω φτιαξει και μαλιστα σε λογικη τιμη. Αφου λοιπον τελειωσε το μονταρισμα το πρωτο βημα ηταν να βαφτει με ενα σκουρο καφε που θα επεζε τον ρολο του preshading.

Στην συνεχεια περαστικε το πρασινο που αν θυμαμαι καλα ειναι το field green της Humbrol

H επιλογη του enamel χρωματος εγινε με πονηρο σκοπο! Η Τρομπετα δινει σαν επιλογη ενα αρμα με χειμερινη παραλαγη. Μετα λοιπον το πρασινο σειρα ειχε το μασκαρισμα και το off white της Gunze.

Αυτο που ηθελα να κανω ειναι ενα αρμα με πολυ εντονο ξεθωριασμα στο whitewash. Μια και βαρεθικα να ψαξω για τεχνικες επι του θεματος σκεφτικα να ξεβαψω το Gunze με ενα πινελο βουτηγμενο σε διαλυτικο. Αργοτερα εμαθα οτι ειναι απο τις γνωστες τεχνικες και μου εφυγε η χαρα της πρωτοτυπιας...

Αρχικα χρησημοποιησα το aibrush cleaner της σειρας Modelmaster Acryl. Oπως ειχα φανταστει το Gunze ξεβαφε με χαρακτηριστικη ευκολια.

Το αποτελεσμα ομως δεν μου αρεσε γιατι αυτο που ηθελα ηταν ενα πιο ομοιομορφο ξεβαμα και ετσι περασα ενα χερι laquer thinner της Tamiya ολες τις ασπρες επιφανειες για να ξεβαψουν λιγο ακομα αλλα το πιο σημαντικο να γινουν πιο ομοιγενεις χωρις μπαλωματα.

Αυτα προς το παρων. Σχολια,κραξιμο και προτασεις απολυτα δεκτες!