Αποστολέας Θέμα: ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ  (Αναγνώστηκε 10684 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
Απ: ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
« Απάντηση #75 στις: Ιουλίου 17, 2012, 10:48:58 μμ »
Το είχα βάλει μέσα σε spoiler και ίσως να μην έγινε αντιληπτό... Αν μπορείτε μια απάντηση...  8) 8) ::thanks_smilie::

από το να χάσουν οι Ελληνες μοντελιστές το scalp τους, καλύτερα να περιμένουμε να πέσει το YEN,
αλλιώς θα μας πάρουν και τα βρακιά μας.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #76 στις: Ιουλίου 18, 2012, 11:48:41 μμ »
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την γκρίνια!!!! Ακόμα και όταν τα χρήματα υπήρχαν, πάντα υπήρχε γκρίνια για τα μοντέλα που ήταν παραπάνω ακριβά. Δεν μπορώ να καταλάβω με πιο σκεπτικό πρέπει να κατεβεί η τιμή του μοντέλου, όταν οι εταιρείες πουλάνε πιο ακριβά!! Και δεν συμβαίνει μόνο στον μοντελισμό, παντού!!! Αν πουληθούν πιο φθηνά πως θα γεμίσει ξανά η αποθήκη; Η δεν μας ενδιαφέρει;, μήπως πρέπει να αδειάσουν οι αποθήκες και ας κλείσουν τα μαγαζιά, έπειτα;! Εμείς την δουλειά μας την έχουμε κάνει!!! Έπειτα, υπάρχει και το ίντερνετ!! Η δουλειά μας πάλι θα γίνεται, εκεί μόνο δεν θα μπορούμε να γκρινιάζουμε πόσο ακριβά είναι, θα το παίρνουμε και θα χαιρόμαστε για την αγορά!! Έχω μια καλύτερη πρόταση, γιατί να μην πηγαίνουμε στον αγαπημένο μας καταστηματάρχη και να ορίζουμε εμείς την τιμή!!! Α!!, αγαπητέ Τάκη, Μάκη, Σουλα, το φ-14 (ΛΑΤΡΕΙΑ) το 48αρι, 50EUR :o :o, (ενδεικτική τιμή δεν γνωρίζω πραγματική μιας και δεν ασχολουμε με αυτήν την κλίμακα), όχι το θέλω στα 35EUR και αν είσαι κάλο παιδί θα πάρω και το Α-7 δώρο!!!! Το βίωσα και αυτό στην δικό μου αντικείμενο!! Φιλέ Κόρακα εδώ δεν υπάρχει στοκ στα βιομηχανικά είδη!!! (Μπήκα σήμερα σε αποθήκη με οδοντωτούς τροχούς (γρανάζια) και με τα χίλια ζόρια ταίριαξα αυτά που ήθελα, για να φτιάξω την δουλειά, σε μια αποθήκη που κάποτε βούλιαζε από το φορτίο!!!) Και πως γεμίζει μια αποθήκη όταν γίνεται πόλεμος!!!! Όταν γράφονται όσα γράφονται, για μαγαζάτορες και καταστήματα, από επωνύμους κιόλας; εδώ λίγο ακόμα και θα θριαμβολογούμε όταν θα κλείνει κατάστημα, όταν οι ίδιοι απαξιώνουμε τα καταστήματα μας!!!Από την αρχη παρακολουθώ το θέμα και ήμουν στο ντε μι να γράψω η όχι, άλλα γράφω για δυο λόγους:
Πρώτον, οφείλω να συγχαρώ τον κύριο Λαροζα για τις απαντήσεις που έδωσε !!! Αγαπητέ πολύ μου άρεσε η στάση που κρατήσατε, σαν επαγγελματίας μιλάω, αν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να απολογούμαστε για όλα, άλλα απολογούμαι και εγώ, το ομολογώ, όχι για πολλά μόνο για τις τιμές!!!
Δεύτερον, όπως βλέπεις αγαπητέ Σταύρο τίποτα δεν άλλαξε και τίποτα μετά από πολλά χρόνια!!!!
Φιλικά πάντα!!!
Δημήτρης!!!
Πάω να βασανίσω το μοντέλο μου λίγο, ίσως και όχι!!!:wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #77 στις: Ιουλίου 23, 2012, 11:36:59 πμ »
όταν όμως οι τιμές του εγοστασίου άποδεδειγμένα δεν έχουν ανέβει και ξαφνικά οι τιμές στην Ελληνική αγορά αυξάνουν στην ίδια χρονιά από 30% μέχρι 45%, τότε αυτό είναι αποδεκτό ?
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 23, 2012, 11:46:56 πμ »
Και βέβαια δεν είναι.
Αλλά γιατί το κάνατε τότε?

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #79 στις: Ιουλίου 23, 2012, 07:08:59 μμ »
Και βέβαια δεν είναι.
Αλλά γιατί το κάνατε τότε?

ʼλλη μια καλή ερώτηση  :wink:

Αν ένα προιόν ανεβαίνει 30-45% στην αρχική τιμή πώλησης χωρίς να έχει αυξηθεί το κόστος του τότε μιλάμε για απλή αισχροκέρδεια.
Και προφανώς δεν μιλάμε για το κέρδος του επιχειρηματία,μιας και αυτό είναι στην αρχική τιμή πώλησης.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #80 στις: Ιουλίου 23, 2012, 08:18:21 μμ »
όταν όμως οι τιμές του εγοστασίου άποδεδειγμένα δεν έχουν ανέβει και ξαφνικά οι τιμές στην Ελληνική αγορά αυξάνουν στην ίδια χρονιά από 30% μέχρι 45%, τότε αυτό είναι αποδεκτό ?
Αν και πιθανολογώ ότι η ερώτηση είναι ρητορική, (και μάλλον μπορώ να καταλάβω που πάει η σπόντα,) τότε  εσείς οφείλετε να απαντήσετε την ερώτησης σας!!!! ʼλλα λόγω της αφέλειας που με διακρίνει, θα υποθέσω ότι αν δεν το έκανε το εργοστάσιο το έκανε ο εισαγωγέας!!!
Όπως και να έχει το πράγμα δεν πρόκειται να μπω στο κατάστημα κανενός και να παζαρεύω την τιμή, το θεωρώ ντροπή, δεν μου αρέσει να το κάνουν και σε μένα!! το θέλω θα το πάρω, δεν το θέλω δεν μου κάνει θα μείνει στο ράφι για τον επόμενο!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #81 στις: Ιουλίου 23, 2012, 08:30:19 μμ »
Δυστυχώς αυτήν τη φορά θα είμαι περισσότερο καυστικός απ' ότι συνήθως:
Ρωτάμε εδώ και αρκετούς μήνες πότε θα έρθει το τάδε κιτ ή το τάδε υλικό και απάντηση δεν έχουμε ακόμη πάρει ή η απάντηση που έχω πάρει είναι ότι κάποια στιγμή θα έρθει...
Αφού λοιπόν μας δίνετε τέτοιες απαντήσεις, συγγνώμη αλλά θα ψωνίζουμε από το εξωτερικό ή από καταστήματα που "τυχαίνει" να είναι πάντα ενημερωμένα...
Την κατάσταση περιέγραψε απόλυτα σωστά ο CROW στο τελευταίο του ποστ.
Δεν υπάρχει τίποτε νέο και οι ελλείψεις σε βασικά υλικά είναι τραγικές & απαράδεκτες κατά την άποψή μου.
Συγγνώμη κύριοι για τον τρόπο που εκφράζομαι αλλά βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια.
Όσο για την τιμολογιακή πολιτική... Όπως είπε και ο Raw_Shooter, οι επιλογές πλέον είναι πάρα πολλές. Καλά να είμαστε και λεφτά να έχουμε.
Και όταν στην Ελλάδα αποφασίσουμε να βάλουμε επιτέλους μυαλό ας προσέξουμε μήπως και είναι πολύ αργά.
Και πάλι συγγνώμη αν τα είπα χύμα αυτήν τη φορά. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #82 στις: Ιουλίου 28, 2012, 01:33:51 πμ »
Χωρίς παρεξήγηση (άλλωστε δεν σας ξέρω προσωπικά) κ.Καλφάκη αλλά ακόμα δεν απαντήσατε στην "ρητορική" σας ερώτηση.
Φαντάζομαι οτι θα γίνει κάποια στιγμη

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #83 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:06:15 πμ »
Χωρίς παρεξήγηση (άλλωστε δεν σας ξέρω προσωπικά) κ.Καλφάκη αλλά ακόμα δεν απαντήσατε στην "ρητορική" σας ερώτηση.
Φαντάζομαι οτι θα γίνει κάποια στιγμη

Από όσο κατάλαβα την απάντηση δεν την οφείλει ο κ. Καλφάκης αλλά άλλος αντιπρόσωπος μοντελισμού που έκανε αυτές τις αιφνίδιες και αδικαιολόγητες αυξήσεις.

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:18:17 πμ »
Από όσο κατάλαβα την απάντηση δεν την οφείλει ο κ. Καλφάκης αλλά άλλος αντιπρόσωπος μοντελισμού που έκανε αυτές τις αιφνίδιες και αδικαιολόγητες αυξήσεις.
Χ2

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:53:13 πμ »
Ο "άλλος" αντιπρόσωπος μοντελισμού - απ'οσο ξέρω και δεν τον υπερασπίζομαι σε καμία περίπτωση - δεν είναι μέλος του φορουμ οπότε δεν πρόκειται να πάρουμε καμία απάντηση απο εκείνον. Το άν έπρεπε καν να γίνει η ερώτηση εδώ, είναι άλλο θέμα.

Αφού το έθιξε όμως ο κύριος Καλφάκης, νομίζω προς τιμήν του θα ήταν να μας εξηγήσει για πιό λόγο τα Italeri που βρίσκονται στο ράφι του δικού του καταστήματός εδω και τουλάχιστον εναμιση χρόνο, "τσίμπησαν" γύρω στο 20% πρίν απο περίπου ένα μήνα?

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:58:45 πμ »
Αυτό δεν μου λέει κάτι...
δεν είπαμε να δώσουμε ονόματα και διευθύνσεις,αν και είναι περιττό νομίζω,αλλά περιμένουμε την τοποθέτηση του κ.Καλφάκη σαν επαγγελματία.
Και επειδή κάποιοι παρεξηγούνται πολύ εύκολα,σύνηθες φαινόμενο τον τελευταίο καιρό στο φόρουμ,δεν προσπαθώ να στήσω στον  τοίχο τον κ.Καλφάκη.Δεν με ξέρει,δεν τον ξέρω απλά οι εποχές άλλαξαν και κάποιοι εξακολουθούν να ζουν στον μικρόκοσμο τους.

Ο "άλλος" αντιπρόσωπος μοντελισμού - απ'οσο ξέρω και δεν τον υπερασπίζομαι σε καμία περίπτωση - δεν είναι μέλος του φορουμ οπότε δεν πρόκειται να πάρουμε καμία απάντηση απο εκείνον. Το άν έπρεπε καν να γίνει η ερώτηση εδώ, είναι άλλο θέμα.

Αφού το έθιξε όμως ο κύριος Καλφάκης, νομίζω προς τιμήν του θα ήταν να μας εξηγήσει για πιό λόγο τα Italeri που βρίσκονται στο ράφι του δικού του καταστήματός εδω και τουλάχιστον εναμιση χρόνο, "τσίμπησαν" γύρω στο 20% πρίν απο περίπου ένα μήνα?

:wink:

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 28, 2012, 11:43:31 πμ »
Πολύ καλή η παρατήρηση του Wildcat.. Θα ´ταν όντως χρήσιμες αυτές οι διευκρινίσεις..

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 28, 2012, 11:47:26 πμ »
Οι τιμές ανέβηκαν 12% και αυτό γιατί πλέον δεν αγοράζουμε κατευθείαν από το εργοστάσιο αλλά από δεύτερο χέρι.
Αν αγοράσουμε μάλιστα από χονδρέμπορο της Ελλάδας, οι τιμές θα έπρεπε να ανέβουν 30-45%. Τόσο θα αγοράζετε τα νέα ITALERI το 2012.
Θα ήταν ίσως καλό να κάνετε τα παράπονά σας στην Italeri  ώστε να ακούσει και κάποια καλά λόγια για την εταιρεία ΚΑΛΦΑΚΗΣ και να συνεχίσει να μας προμηθεύει για να υπάρχουν οι παλιές τιμές και για τους μοντελιστές και για όλα τα μοντελιστικά καταστήματα της Ελλάδας.
Αναρωτηθείκατε όμως γιατί κάποιοι που προμηθεύονται κατευθείαν από το εργοστάσιο ανέβασαν τις τιμές 30-45%  ????? :roll: :roll:
Αυτά έμαθα αυτά σας λέω, για παραπάνω από τον ίδιο τον κ.Καλφάκη.

Υ.Γ. Θα έχετε διαπιστώσει όμως πώς υπάρχουν και αρκετές προσφορές στην Italeri τον τελευταίο μήνα. ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 28, 2012, 11:49:08 πμ »
Οι τιμές ανέβηκαν 12% και αυτό γιατί πλέον δεν αγοράζουμε κατευθείαν από το εργοστάσιο αλλά από δεύτερο χέρι.
Αν αγοράσουμε μάλιστα από χονδρέμπορο της Ελλάδας, οι τιμές θα έπρεπε να ανέβουν 30-45%. Τόσο θα αγοράζετε τα νέα ITALERI το 2012.
Θα ήταν ίσως καλό να κάνετε τα παράπονά σας στην Italeri  ώστε να ακούσει και κάποια καλά λόγια για την εταιρεία ΚΑΛΦΑΚΗΣ και να συνεχίσει να μας προμηθεύει για να υπάρχουν οι παλιές τιμές και για τους μοντελιστές και για όλα τα μοντελιστικά καταστήματα της Ελλάδας.
Αναρωτηθείκατε όμως γιατί κάποιοι που προμηθεύονται κατευθείαν από το εργοστάσιο ανέβασαν τις τιμές 30-45%  ????? :roll: :roll:
Αυτά έμαθα αυτά σας λέω, για παραπάνω από τον ίδιο τον κ.Καλφάκη.

Υ.Γ. Θα έχετε διαπιστώσει όμως πώς υπάρχουν και αρκετές προσφορές στην Italeri τον τελευταίο μήνα. ::salut::

Ποιός είναι ο χονδρέμπορος;

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #90 στις: Ιουλίου 28, 2012, 11:54:37 πμ »
Μια επίσκεψη στον ιστότοπο της Italeri θα σε διαφωτίσει. :wink: ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #91 στις: Ιουλίου 28, 2012, 12:10:35 μμ »
Μια επίσκεψη στον ιστότοπο της Italeri θα σε διαφωτίσει. :wink: ::salut::

Τρίβω τα μάτια μου! Δεν είναι ο Καλφάκης ο εισαγωγέας της Ιταλέρι; Σε ποιές εταιρείες είναι;
Συγνώμη για της απανωτές ερωτήσεις, αλλά ήξερα πως είναι άλλη η εταιρεία που εισάγει και όχι η Ιταλέρι...

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #92 στις: Ιουλίου 28, 2012, 12:27:59 μμ »
Είμασταν εισαγωγείς της Italeri μέχρι το 2011 για έξι συναπτά έτη.Έξι χρόνια με συνέπεια , κόπο ,χωρίς προβλήματα και με aftersales θέματα να λύνονται άμεσα(ελλατωματικά κομμάτια, σπασμένα να αντικαθιστώνται, καλύπτρες χαμένες κτλ) και πολλές κυκλοφορίες κατόπιν προτροπής του κ.Καλφάκη και δικές μου όσον αφορά αρκετά από τα ελληνικά θέματα.Η αγορά είναι ελεύθερη και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι νομίζει! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #93 στις: Ιουλίου 28, 2012, 12:54:08 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #94 στις: Ιουλίου 28, 2012, 12:54:53 μμ »
Ήμασταν αντιπρόσωποι ITALERI Για 6 χρόνια.
Φροντίσαμε να προσφέρουμε στην Ελληνική αγορά, (μοντελιστές και καταστήματα) τις καλύτερες τιμές της Ευρώπης, ακόμη και από τα πιο γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα της Αγγλίας και Γερμανίας.
Φροντίσαμε εκτός από καλές τιμές να προσφέρουμε συνεχώς κάθε μήνα τις νέες κυκλοφορίες των μοντέλων της, να εξυπηρετούμε σε περίπτωση ελαττωματικών κομματιών και με δικά μας έξοδα να κάνουμε χορηγίες στο όνομά της στους διαγωνισμούς.
Φροντίσαμε να έχουμε πολυάριθμο προσωπικό (11 συνεργάτες) με ειδικές γνώσεις και πείρα, ώστε να προσφέρουμε την ταχύτερη και πιο άρτια εξυπηρέτηση σε όλους τους πελάτες μας και τα καταστήματα.
Προμηθεύαμε καταστήματα ακόμη και για αγορές τους των EUR 50,00 χωρίς ποτέ να θέσουμε όρους τζίρου και μεγαλόσχημων συμφωνιών.
Προσφέραμε στον κόσμο μας όλα τα προϊόντα της ITALERI και τα δημοφιλή και τα μη, καθώς και όλα της τα χρώματα.
Την βοηθήσαμε και με συλλογή λεπτομερών πληροφοριών αλλά και με μεγάλες ποσότητες παραγγελίας να φτιάξει Ελληνικά θέματα, που ποτέ δεν το είχε κάνει.
Εντελώς ανεξήγητα και χωρίς προειδοποίηση τον Απρίλιο του 2012 μας ανακοίνωσε διακοπή της συνεργασίας μας. Το γιατί το έκανε δεν ξέρω και ούτε το καταλαβαίνω, υποθέτω πως ήθελε να δοκιμάσει την τύχη της αλλού, αφού και στην Ιταλία ψάχνουνε να βρούνε το «μαγικό φίλτρο».

Αν εσείς, οι μοντελιστές, πιστεύετε ότι η εταιρεία ΚΑΛΦΑΚΗΣ έκανε σωστά την δουλειά της απέναντί σας, δεν έχετε παρά να πείτε την γνώμη σας κατευθείαν στην ITALERI και να συνεχίζει να μας προμηθεύει. Έτσι ο χώρος του μοντελισμού δεν θα βρεθεί σε μια αύξηση τιμών από 30% μέχρι 45%.

Η εταιρεία ΚΑΛΦΑΚΗΣ έχει σαν γνώμονα την διάδοση του μοντελισμού, «μπαίνει στα παπούτσια του κόσμου» και το επιδιώκει με τις πιο φιλότιμες τιμές.
Την απόδειξη την έχετε τώρα μπροστά σας.
Αν κάποιος άσπονδος φίλος μας διαδίδει ότι τα πουλάγαμε στο κόστος, πείτε του ότι κάνει λάθος και μην ρίχνει προπέτασμα καπνού χάριν των νέων τιμών.
Επειδή σε αυτο το φιλόξενο forum είναι δημόσια η συζήτηση δεν μπορώ να πω περισσότερα.
Κατ' ιδίαν μπορώ να σας δώσω περισσότερες εξηγήσεις.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #95 στις: Ιουλίου 28, 2012, 01:24:00 μμ »
Επειδη η κουβέντα παει αλλου και το ΜC δεν χρειάζεται να γίνει o χώρος που θα συγκρουστούν επιχειρηματικά συμφέροντα, ας αφήσουμε εδω την κουβέντα.

ευχαριστω παρα πολυ για τις απόψεις που παρουσιάστηκαν

Tags: