Αποστολέας Θέμα: DC-6B, Minicraft 1/144, Ολυμπιακή Αεροπορία  (Αναγνώστηκε 3867 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tazman

• Επισκέπτης
DC-6B, Minicraft 1/144, Ολυμπιακή Αεροπορία
« στις: Ιουλίου 29, 2012, 12:28:15 πμ »
Είπα να κάνω παρέα στον giwrgosd.
Ξεκίνησα εδώ και καιρό το DC-6B της Minicraft στην 1/144.

Click to see the original size.

Αφορμή είχε σταθεί το γεγονός πως βρήκα πρώτα τις χαλκομανίες στο e-bay. Αφού λοιπόν τα πεθερικά είναι συνταξιούχοι από την ΟΑ,
είπα να τους κάνω μερικά δωράκια. Η αρχή είχε γίνει με κάποιο έτοιμο κιτ, στο οποίο χρειάστηκε μόνο να κουμπώσω τα κομμάτια. Αν θυμάμαι καλά, ήταν ένα 737-200, στην 1/200.

Κόλλησα άτρακτο και φτερά, στοκάρισα, έτριψα και βρίσκομαι κάπου εδώ:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Φωτό από τις χαλκομανίες, αύριο!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
Απ: DC-6B, Minicraft 1/144
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 29, 2012, 03:14:28 πμ »
μου αρεσουν τα απλοικά κιτ χωρις πολλες γραμμώσεις και στοκαροντα και βάφονται ευκολα....
μπραβο... και μονο που φτιαχνεις ΟΑ ...εμενα μου φτανει. :wink:
καλη συνεχεια.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 29, 2012, 10:33:07 πμ »
Καλή συνέχεια Στάθη...
Επιτέλους ένα διαφορετικό θέμα.  Θυμάμαι είχα φτιάξει το DC6 της Heller στην 1/72 αρχές 80ς... Μαναράκι είχε γίνει, αλλά φυσικά PanAm καθώς τότε ούτε λόγος για χειροποίητες χαλκομανίες.  Ούτε computers δεν είχαμε, πόσο μάλλον εκτυπωτές!
Ελπίζω να το προλάβεις μέχρι την έκθεση να γεμίσουμε κανένα τραπέζι.  Έχω κλείσει πρώτο τραπέζι πίστα αριστερά!... ;)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 01, 2012, 05:24:58 μμ »
Κανοντας ένα σερφαρισμα βρήκα το παρακατω λινκ για χαλκομανίες της Ολυμπιακης κ για το DC-6

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.f-dcal.fr/decals/img/p/1/7/0/4/1704-large.jpg&imgrefurl=http://www.f-dcal.fr/decals/product.php%3Fid_product%3D1082&usg=__Ms224t7RbGsO8kQZq6lGs2W2r44=&h=300&w=300&sz=23&hl=en&start=4&zoom=1&tbnid=nazf2zTxl_TgcM:&tbnh=116&tbnw=116&ei=KSwZUPjGM6b44QTWxIGIAw&prev=/search%3Fq%3Ddc-6b%2Bolympic%26um%3D1%26hl%3Den%26safe%3Dactive%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1

Ευχαριστώ, αλλά έχω ήδη πάρει.  ::salut::  Έχω και για το YS-11 (και μάλιστα δύο σετ, χωρίς να ζητήσω το δεύτερο!) αλλά δεν έχω ακόμα το κιτ!!!
Γνωρίζει κανείς που θα βρω τον αριθμό για να φτιάξω το αεροσκάφος που έπεσε στην Κερατέα;

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σαββίδης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 01, 2012, 06:32:58 μμ »
Γνωρίζει κανείς που θα βρω τον αριθμό για να φτιάξω το αεροσκάφος που έπεσε στην Κερατέα;

Το SX-DAE ήταν.

http://www.airliners.gr/community/gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=15693

Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 02, 2012, 02:22:24 πμ »
 ::arrowred:: Ευχαριστώ Δημήτρη.

Δεν θα φτιάξω το SX-DAE, γιατί τα γράμματα στις χαλκομανίες είναι πάνω στην μπλε γραμμή, οπότε θα φτιάξω το SX-DAD.
Ορίστε και οι φωτό που ξέχασα μαζί με τις οδηγίες τους.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Οι οδηγίες δείχνουν και τις κεραίες που πρέπει να χρησιμοποιήσω για το ελληνικό αεροσκάφος. Ελπίζω να μην υπάρχουν κι άλλες που δεν φαίνονται... :roll:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 02, 2012, 02:52:21 πμ »
Kαλη αρχη αλλα να ξερεις οτι η 1/144 ειδικα στα πολιτικα δεν ειναι ευκολη κλιμακα. Απο οτι μπορω να δω στις φωτο το μοντελο θελει ακομα πολυ δουλεια σε θεματα στοκαρισματος και τριψιματος. Περνα ενα ασταρι σε σπρει,διωρθοσε τια ατελειες και μετα ενα δευτερο χερι ασταρι. Επιμενω για το σπρει γιατι καλο θα ηταν να ριξεις ενα γιαλυσμα με ντουκοχαρτο τουλαχιστον 2000 βαθμων πριν το βαψιμο. Τα ασταρια σε σπρει ειναι ανθεκτικα αρα ειναι οτι καλυτερο για την ολη διαδικασια.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 02, 2012, 03:22:14 πμ »
Ναι CROW, ρίχνω αστάρι στο συγκεκριμένο κιτ. Είχα στο μυαλό μου τις χαλκομανίες και δεν τράβηξα φωτό με το αστάρι. Δείχνει να ομαλοποιείται αρκετά η κατάσταση λίγο-λίγο. Το κυριότερο πρόβλημα είναι στο μπροστινό μέρος της ρίζας της πτέρυγας και ελαφρώς από πάνω, καθώς το δάχτυλο χωράει δύσκολα εκεί. Τα τζάμια του πιλοτηρίου δεν με ενδιαφέρουν και τόσο, αφού υπάρχουν σε χαλκομανία. Το σπρέι που έχω είναι ένα γκρι της MOTIP.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 02, 2012, 12:11:59 μμ »
Μερικές φωτό από το αστάρωμα

tazman

• Επισκέπτης
Απ: DC-6B, Minicraft 1/144, Ολυμπιακή Αεροπορία
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 07, 2012, 12:11:19 πμ »
Στις χαλκομανίες έχει μόνο τις πλάγιες όψεις του αεροσκάφους. Όμως δείχνει την κοιλιά να είναι βαμμένη με κάποιο γκρι χρώμα. Εκτός αν είναι κάτι σαν το Dark Aluminium της Alclad. Στο google δεν βρήκα κάποια φωτό από την κοιλιά του αεροσκάφους. Γνωρίζετε αν ήταν βαμμένη με διαφορετικό χρώμα από το Aluminium;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 07, 2012, 09:02:13 πμ »
Την καιρό εκείνο... (όπως αρχίζουν και οι παραβολές...) δεν έβαφαν τις κοιλιές και τα φτερά.
Οπότε εγώ θα το έβαφα είτε αλουμίνιο είτε ατσάλι.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 07, 2012, 11:10:43 πμ »
Aβαφτο αλουμίνιο γυαλισμένο, προς τα πίσω υπάρχει και μία περιοχή βαμμένη γκρί, δες και τις φωτο:

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 07, 2012, 11:17:07 πμ »
Ευχαριστώ.

Οπότε Θείε, φαίνεται πως πρέπει να το βάψω γκρι. Η δεύτερη φωτό είναι καλή, αλλά θα πάει στο περίπου το σχέδιο. Έχω και polished aluminium, άρα μάλλον είμαστε εντάξει. Πηγαίνω παραλία τώρα! Τα λέμε αργότερα!

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 10, 2012, 08:16:28 μμ »
Το είχα βάψει άσπρο με το σπρέι της Χάμπρολ, το οποίο ναι μεν έχτισε, αλλά δεν φαινόταν. Όμως, όταν σε μια μικρή αποθηκούλα η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 35 βαθμοί, το χρώμα δεν στεγνώνει..... Έβαψα και ξέβαψα τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι τώρα.... Διακοπή εργασιών λοιπόν για όλον σχεδόν τον Αύγουστο και μάλλον για ό,τι έχω υπό κατασκευή...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 11, 2012, 10:07:57 μμ »
Κανονικά το σπρέι στεγνώνει γρήγορα. Πολύ πιο γρήγορα από τα σμάλτα της Humbrol.
Σε κανονικές συνθήκες μπορείς να το αγγίξεις μετά από 20 λεπτά και έχει στεγνώσει πλήρως μετά από 12 ώρες.
ʼλλωστε γράφει επάνω ότι 2ο χέρι περνάς μετά από 20-40 λεπτά!
Μάλλον το έχτισες πάρα πολύ και γι'αυτό δεν στέγνωνε.  ʼλλωστε μεγαλύτερη θερμοκρασία λογικά θα βοηθούσε σε γρηγορότερο στέγνωμα.
Το είχες κουνήσει ΠΟΛΥ καλά το σπρέι;  Ψέκαζες με μικρές ριπές;
Το ίδιο είχα πάθει κι'εγώ με το Α300 το οποίο προσπάθησα να ξεβάψω με λάθος white spirit (κανονικά το σπρέι της Humbrol δεν ξεβάφει με τίποτα!) και σχεδόν έλιωσε το πλαστικό...
Από τότε που πήρα τον Iwata πάντως άφησα τα σπρέι και έπιασα τα Gunze... Αργούν λίγο να στεγνώσουν αλλά... το λευκότερο λευκό!

Tags: DC-6B