Αποστολέας Θέμα: Ανέλκυση Ar-196 στην Νάξο  (Αναγνώστηκε 2928 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Ανέλκυση Ar-196 στην Νάξο
« στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 09:35:18 πμ »
http://gr.news.yahoo.com/απίστευτο-αλιευτικό-σκάφος-ψάρεψε-πολεμικό-αεροσκάφος-pics-045703570.html
Οχι τίποτα άλλο, αλλά να συνειδητοποιησούμε και τι ζημιά κάνει στον βυθό και στο οικοσύστημα ο συγκεκριμένος τρόπος ψαρέματος. Μεταφέρω
Ο Πλοίαρχος του αλιευτικού πλοίου (μηχανότρατα) «ʼφοβος ΙΙ» ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι κατά την διάρκεια αλιείας μεταξύ Νάξου και Ικαρίας, ανέλκυσε τμήμα πολεμικού αεροσκάφους, αποτελούμενο από τον κινητήρα, την καμπίνα διακυβέρνησης καθώς και τμήμα του δεξιού φτερού.
Τα ευρήματα τα οποία παραδόθηκαν και φυλάσσονται από την Λιμενική Αρχή Νάξου φέρουν δύο πολυβόλα, το ένα στον κορμό και το δεύτερο στο φτερό.Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πολεμική Αεροπορία.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
Απ: Ανέλκυση Ar-196 στην Νάξο
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 09:58:28 πμ »
Εδώ έχει πιο πλλές φωτογραφίες και φαίνονται καθαρά οι γερμανικοί σταυροί. Αναφέρεται επίσης ότι είναι Arado, ίσως μάθουμε πιο πολλά συν τω χρονω!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 01, 2013, 08:52:53 πμ »
Από όσα μπόρεσα να δω στις σχετικές φωτογραφίες, πιστεύω κατά 99.9% πως είναι όντως Arado 196. Μιας και νομίζω πως διέκρινα το MG FF των 20mm στην πτέρυγα, τότε είναι κάποια έκδοση από Α2 και πέρα.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 05, 2013, 07:56:13 μμ »
  Αν και αυτό έγινε δυο τρείς εβδομάδες πρίν, δεν είδα να έχει αναφερθεί κάτι. Μακάρι να σωθεί...

http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=5968ecently

PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 06, 2013, 08:44:13 μμ »
Logika, κάπου - κάποιος πρέπει να έχει αρχεία με το που έχει πέσει-καταριφθεί τι καί πότε.

Από την μια, κρίμα που με τον συγκεκριμένο τρόπο ψαρέματος καταστρέφεται ο πυθμένας της θάλασσας και από την άλλη κρίμα που προκαλούνται ζημιές σε τέτοια "στολίδια" της αεροπορικής ιστορίας.

όχι τίποτε αλλο, αλλα απο τις φωτογραφίες φαινεται να ήταν/είναι σε καλη κατασταση, καλύτερη για παράδειγμα από τι ήταν το Blenheim (όταν ανακαλύφθηκε) που υπάρχει στο Μουσείο της ΠΑ.

Εν αναμονή εξελίξεων:(
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Matia348

• Icarus Mountain Spotters
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γιάννενα
    • Σ.Φ.Π.Α "ΙΚΑΡΟΣ"
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 07, 2013, 09:52:07 πμ »
Logika, κάπου - κάποιος πρέπει να έχει αρχεία με το που έχει πέσει-καταριφθεί τι καί πότε.

http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=19&t=184757
Το να αγνοείς τα γεγονότα, δεν αλλάζει τα γεγονότα.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 07, 2013, 11:55:19 πμ »
http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=19&t=184757
::thanks_smilie::

Παρεπιμπτόντως, φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο αυτό που παρουσιάζει ο τύπος (το εξώφυλλο βέβαια ήθελε λίγη δουλειά ακόμη).

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 07, 2013, 02:19:34 μμ »
  Αν και αυτό έγινε δυο τρείς εβδομάδες πρίν, δεν είδα να έχει αναφερθεί κάτι. Μακάρι να σωθεί...

http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=5968ecently

Παναγιώτη και λοιποί, μπείτε στο παραπάνω φόρουμ, υπάρχουν νεώτερα.

Πάντως, από το Μουσείο ΠΑ μας είπαν ότι είναι θέμα χρόνου να πάνε να πάρουν το Αrado..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 07, 2013, 03:24:05 μμ »
Βλέπω το ζητάνε διάφοροι, από το δήμο μέχρι την τοπική αερολέσχη!

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 07, 2013, 04:05:57 μμ »
Ας ζητάνε ό,τι θέλουνε. Το Arado θα πάει στο Μουσείο ΠΑ.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 07, 2013, 04:23:11 μμ »
Δεν ξέρω σε ποιανού την δικαιοδοσία υπάγεται/θα υπαχθεί η "κατοχή" του συγκεκριμένου αεροσκάφους - αυτό ίσως ένας δικηγόρος να μπορούσε να μας το εξηγήσει ΟΜΩΣ το σίγουρο είναι πως από τεχνολογικής ή αν προτιμάτε από άποψη τεχνογνωσίας η ΠΑ καί πιό συγκεκριμένα το Μουσείο της ΠΑ είναι αυτό που την διαθέτει καί μπορεί να συντηρησει το αεροσκαφος ετσι ώστε αργότερα να παρουσιασθεί ώς έκθεμα.

Τώρα, τι λέει ο δήμος του νησιού ή οι λοιποί αναρμόδιοι - καί πολύ κόσμια τους χαρακτηρίζω - μου είναι αδιάφορο. ΑΛΛΑ έτσι είναι όταν για τόσες δεκαετίες έχεις δημιουργήσει μία νοοτροπία - τροπο σκέψης  - ο οποιος τα βλέπει όλα σαν κέρδος καί δεν έχει ηθικές αξίες τι περιμένεις - καλό;; :evil:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 07, 2013, 06:02:59 μμ »
Πάντως αν μέσα στο αεροσκάφος βρέθηκαν οι σωροί του πληρώματος (δεν λέω ό,τι έγινε),κηρύσσεται στρατιωτικός τάφος και ανήκει αυτόματα στην Γερμανία  :roll:

Δεν ξέρω σε ποιανού την δικαιοδοσία υπάγεται/θα υπαχθεί η "κατοχή" του συγκεκριμένου αεροσκάφους - αυτό ίσως ένας δικηγόρος να μπορούσε να μας το εξηγήσει ΟΜΩΣ το σίγουρο είναι πως από τεχνολογικής ή αν προτιμάτε από άποψη τεχνογνωσίας η ΠΑ καί πιό συγκεκριμένα το Μουσείο της ΠΑ είναι αυτό που την διαθέτει καί μπορεί να συντηρησει το αεροσκαφος ετσι ώστε αργότερα να παρουσιασθεί ώς έκθεμα.
Τώρα, τι λέει ο δήμος του νησιού ή οι λοιποί αναρμόδιοι - καί πολύ κόσμια τους χαρακτηρίζω -

Είναι νομίζω γνωστή σε όλους η ιστορία του Θ/Κ Αβερωφ και γιατί το Π.Ν. αναγκάστηκε να το χαρακτηρίσει  ώς "πλοίο εν ενεργεία"....  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 07, 2013, 06:15:53 μμ »
Πάντως αν μέσα στο αεροσκάφος βρέθηκαν οι σωροί του πληρώματος (δεν λέω ό,τι έγινε),κηρύσσεται στρατιωτικός τάφος και ανήκει αυτόματα στην Γερμανία  :roll:

Είναι νομίζω γνωστή σε όλους η ιστορία του Θ/Κ Αβερωφ και γιατί το Π.Ν. αναγκάστηκε να το χαρακτηρίσει  ώς "πλοίο εν ενεργεία"....  :wink:

Καί να ήταν μέσα, με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η ανάσυρση του δεν νομίζω να β΄ρηκαν κατι. Τώρα, αν στην αναφορά του γεγονότος έχει σημειωθεί πως το πλήρωμα ήταν μεσα στο αεροσκάφος καί πως δεν βρέθηκε ποτέ, τότε λογικά θα υπάρξει διαδικασία για την ανεύρεση τους (αφού πλέον είναι γνωστό το σημείο της συντριβής), me σχετικές άδειες καί κλιμάκιο είτε δικό μας είτε από την Γερμανία.

Τώρα για το δεύτερο που αναφέρεις το μόνο που έχω να πώ είναι respect. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 07, 2013, 06:19:52 μμ »

Νομίζεις ότι είναι γνωστή!! Για πες να μαθαίνουμε..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 07, 2013, 06:26:28 μμ »
Tο ζητούσε το Υπουργείο Πολιτισμού για μουσείο, μετά την συντήρησή του, και για να μην μπορεί να κάνει κάτι το Ναυτικό το χαρακτήρισε ''εν ενεργεία''!

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 07, 2013, 06:29:50 μμ »
Ευχαριστώ...Κάτι τέτοιο είχα φανταστεί και εγώ..

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 07, 2013, 06:44:58 μμ »
Tο ζητούσε το Υπουργείο Πολιτισμού για μουσείο, μετά την συντήρησή του, και για να μην μπορεί να κάνει κάτι το Ναυτικό το χαρακτήρισε ''εν ενεργεία''!

Πάντως, κι αυτό κατά κάποιο τρόπο δεν την γλιτωσε από τα "πολιτιστικά" γκαλά!! Δεν ξέρω αν θυμάστε (ακόμη) το "γεγονός" που είχε συμβεί πρίν από 2 χρόνια με το πάρτι καί τα μοντέλα στο κατάστρωμα (καί όχι μόνο) του θωρηκτού. Ασε στο Πολεμικό Μουσείο, άλλα ωραία πράγματα συνέβησαν κί εκεί.

Παρεπιμπτόντως, γνωρίζei κανείς αν υπάρχουν ακόμα άλλα Ar-196, ειτε ως εκθέματα είτε ως πτητικά εν ενεργεία;

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 07, 2013, 10:58:03 μμ »

Αν βρεθούν νεκροί μέσα, το αεροπλάνο παραμένει στη θέση του νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 07, 2013, 11:53:34 μμ »
Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο το αεροσκάφος ανήκει στο ελληνικό κράτος, καθώς οι Γερμανοί έχασαν το Β΄ ΠΠ.

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Member of Air Britan Scale 1/48
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αετός Μεσσηνίας
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 01, 2013, 03:20:19 μμ »
Αγαπητοί Φίλοι,

Κατ' αρχήν με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου πρώτα για το καλό του Μήνα και δεύτερον για το ʼγιο Πάσχα που έρχεται.
Όσον αφόρα το θέμα του Arado Ar.196 θέλω να σας ενημερώσω ότι από την Πέμπτη 25 Απριλίου βρίσκεται στο Μουσείο Π.Α. στο Τατόι.
Το α/φος έχει ταχτοποιηθεί ως Arado Ar. 196A-5 Werk No. 100451 με έτος κατασκευής 19/12/1943.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ιστορία και την ταυτότητα του δείτε τι link:
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=58993#post58993

AetosJM  ::iconairforce::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 01, 2013, 03:55:25 μμ »
Ευχάριστα νέα!
Μακάρι να γίνει το ίδιο και με το Stearman που η Αερολέσχη Θεσσαλονίκης θέλει να χαρίσει σε ξένο συλλέκτη :evil:

Tags: