Αποστολέας Θέμα: Su-47 Berkut 1/72 HobbyBoss  (Αναγνώστηκε 1899 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alex_hxc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Su-47 Berkut 1/72 HobbyBoss
« στις: Ιουλίου 21, 2012, 01:58:33 μμ »
Παίρνω το θάρρος να ανοίξω νέο θέμα για το αεροσκάφος που πρόκειται να φτιάξω, όχι τόσο για να σας επιδείξω τις δεξιοτεχνικές μου δημιουργίες αλλά περισσότερο για να με καθοδηγήσετε.

Είναι το πρώτο μοντελάκι που σκοπεύω να ασχοληθώ με σχολαστικότητα, έχοντας επιπλέον εξοπλιστεί και με αερογράφο.

To kit είναι το εξής:

Αρχικά να σας πω ότι το κόκπιτ δεν έχει πολλές λεπτομέρειες, το αντίθετο μάλιστα. Τα όργανα δίνονται μέσω decals.

Απο εκεί και πέρα έχω τα εξής προβλήματα, η hobbyboss δίνει σαν βασικό χρώμα του κοκπιτ το blue gray που δεν μπορώ να βρω εδώ που βρίσκομαι. Υπάρχει κάποια αντιστοιχία που να δίνει παρόμοια απόχρωση ή ακόμα προτείνεται κάποια μίξη χρωμάτων που θα μπορούσαν να το πλησιάσουν;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Su-47 Berkut 1/72 HobbyBoss
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 21, 2012, 02:02:00 μμ »
Το χρώματα διαθέτεις;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mousourgos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΔΡΑΜΑ
  • Aux Champs-Elysees
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 21, 2012, 02:08:42 μμ »
καλη αρχη. ποιο κωδικο εχει το blue gray σε FS?
Fly On Your Way Like An Eagle

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 21, 2012, 02:13:41 μμ »
Καλησπερα Αλεξ καλη αρχη με το Σουκχοϊ.Οσο για το χρωμα παρε ενα ανοιχτο μπλε κ ριχνε σταγωνες γκρι μεχρι να το φερεις στην αποχρωση που θες κ τελος καλο ολα καλα  :wink:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος alex_hxc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 20, 2012, 03:00:17 μμ »
πφφφφ, όλεθρος...εντάξει για πρώτη προσπάθεια δεν περίμενα ιδιαίτερα αποτελέσματα αλλά προέκυψε πολύ χειρότερο απο ότι φανταζόμουν.

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν με το στοκάρισμα.
χρησιμοποίησα λοιπόν το στόκο της italeri,

και τα έκανα μπάχαλο.

Αφ' ενός έβαλα πολύ παραπάνω αφετέρου μάλλον δεν έκανα καλή εφαρμογή ή ο στόκος δεν είναι τόσο καλός.
Προσπαθούσα με 500αρι ντουκόχαρτο να τον τρίψω και οι αλλαγές ήταν μικρές, δεν έστρωνε με τίποτα.

Και μετά περνάμε στο βάαααψιμο...
Ξεκινάω με το burnt iron των εξαγωγών και όλα οκ, μετά όμως που συνεχίζω στο άσπρο - ακρυλικο της gunze- για το ράφμος του αεροσκάφους...καμπούμ και παραλύω.
Ψέκαζα, ψέκαζα, τίποτα, το χρώμα δεν καθόταν στο πλαστικό ούτε με αίτηση. Γλυστρούσε, συσσωρευόταν, έκανε φουσκάλες, ένα χάος γενικά. Τελικά και μετά απο πολύ χρώμα προέκυψε ένα υποτυπώδες πρώτο χέρι, φοβερά κακοβαμένο όμως.
Σε κάτι μικρότερες επιφάνειες που δοκίμασα στη συνέχεια, δεν κατάφερα να τις χρωματίσω παρά ελάχιστα.

Αυτα τα ωραία είχα, αν καταφέρω μέσα στη μέρα θα ανεβάσω και φωτογραφίες, απο το κινητό δυστυχώς( ή μήπως ευτυχώς;;), για να θαυμάσετε την πρόοδο του berkut.

Αποσυνδεδεμένος mousourgos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΔΡΑΜΑ
  • Aux Champs-Elysees
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 20, 2012, 09:24:59 μμ »
το χρω μα ηταν το Η1 ή το Η11 ?
νομιζω το gloss δεν καθεται καθολου ευκολα ενω αντιθετως το ματ εχει πολυ καλη καλυπτηκοτητα ενω δεν θελει ιδιεταιρα πολυ αραιωμα.
Fly On Your Way Like An Eagle

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 20, 2012, 10:04:47 μμ »
Καλησπέρα alex . Μήπως να δοκίμαζες να περάσεις κανένα αστάρι όλο το μοντέλο πριν ξεκινήσεις τα βαψίματα? Νομίζω οτι έτσι δημιουργείται μια επιφάνεια που μπορεί να δεχτεί όλα τα υπόλοιπα χρώματα

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 20, 2012, 10:35:09 μμ »
ʼλλαξε στόχο. Ο italeri είναι όπως μου είχε ένας συνάδελφος......για τα σκουπίδια.
Όσο και να προσπάθησα να κάνω δουλειά με αυτόν ήταν πάντα αποτυχία. Απλά πάρε κάτι άλλο και θα δεις ότι θα είναι μια χαρά.
Πάντως είναι όμορφο κιτακι θα το ευχαριστηθεις...εγώ το ετοίμαζω για what if.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 20, 2012, 10:36:56 μμ »
Φιλε μου πολύ ωραίο τι κιτ και έχεις πολλές επιλογές να το βάψεις. Επιδη καταλαβενω  πως καπου βιαζεσε χωρις να τελειωσεις  ενα στάδιο  κανε κατι απλό βαλέ φώτο για να σε βοηθήσουμε  και ολα θα ειναι  πιο απλα  ,
Καλή συνεχεία.

[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος alex_hxc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 21, 2012, 12:17:06 μμ »
Επανέρχομαι με τις φωτογραφίες που σας είχα πει...δεν είναι τόσο ευδιάκριτες, αλλά νομίζω κάτι φαίνεται.

Το άσπρο είναι το h1, που είναι gloss όντως, όπως και το μαύρο το οποίο δεν έχω δοκιμάσει να περάσω ακόμα.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 21, 2012, 01:42:31 μμ »
Συναδελφε για αρχή καλυτερα να περασεις λεπτα στρώματα του λευκού ΜΑΤ ώστε να πιασει σιγά σιγα.Επισης συνετό θα ηταν να μασκαρεις με ταινία περιμετρικά της θυρίδας του σκελους προσγειωσης ώστε να μην το χτιζεις περιμετρικα με χρωμα.
Οι ενωσεις θέλουν αρκετό τριψιματάκι και τα περισσεμματα του στόκου για να μην κουράζεσαι...οταν παει να στεγνώσει κανε ενα μικρο περασμα με μια μπατονέτα με οινοπνευμα καθαρο .....ώστε να μην τρίβεις με τις μερες.
παντως το πολυ καλα το πας και μαλιστα γρηγορα. :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 21, 2012, 07:48:12 μμ »
να πω κατι το 500 ντουκοχαρτο δεν ειναι αρκετα χοντρο για το τριψιμο;

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 21, 2012, 08:01:44 μμ »
καλό για χοντρες εργασίες...αλλα οταν προς στο τελος αναζητάς πιο λεια επιφάνεια, πολυ απλά χρησιμοποιεις μεγαλυτερους βαθμους (1000, 1200, 1500, 2000)

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 21, 2012, 08:04:32 μμ »
τι να πω εγω παντως για βαριες δουλιες ξεκιναω με 800αρι και μετα παω σε ολα τα αλλα προς τα πανω το 500αρι φοβαμαι οτι θα φαει πολλη το πλαστικο

καλη συνεχεια φιλε στο μοντελο σου

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 21, 2012, 08:37:20 μμ »
Φίλε alex_hxc, δε νομίζω πως το μοντέλο αυτό είναι έτοιμο για βάψιμο. Αφού μπήκες στη διαδικασία του στοκαρίσματος καλό θα ήταν να τη φτάσεις μέχρι το τέλος και από ότι βλέπω θες αρκετή δουλίτσα ακόμα στις ενώσεις. Για έναν γρήγορο έλεγχο αφού τα τρίψεις όλα και φαίνονται λεία, μπορείς να περάσεις ένα ανοικτό γκρίζο, πχ Humbrol 64 ή Gunze H307, και να εξετάσεις πάλι το μοντέλο στις ενώσεις με διαφορετικές γωνίες φωτισμού.

Καλή συνέχεια.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 22, 2012, 05:48:26 μμ »
λοιπον...αφου πας για το 1ο αερογραφατο τοτε φορνετ ξεβαμα ολο το μοντελο ξαναστοκαρισε τριψε κλπ κλπ.....οσο για τα gunze-tamiya λευκο γυαλιστερο εαν δεν θες να ριξεις καποιο ασταρι ψεκαζεις ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΑΡΕΩΤΑ...(ναι..!ναι...!) με αρκετη πιεση ξεκινωντας 1ο χερι απο μακρια σχετικα να πιασει στο μοντελο κ επειτα αλλο 1 ή κ δευτερο χερι καλυπτωντας προοδευτικα την επιφανεια....(δοκιμασμενο) ή αλλαζεις σε ματ....κ τελειωσες με 2 το πολυ χερια....

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Tags: