Αποστολέας Θέμα: 200mm THE GRUNT/vietnam bust  (Αναγνώστηκε 2639 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eyaggelos tsiakas

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
200mm THE GRUNT/vietnam bust
« στις: Ιουλίου 12, 2012, 12:38:49 μμ »
καλησπέρα
ποστάρω μια παλιά φιγούρα του Verlinden την οποία την άρχισα πριν πολύ καιρό την ξέβαψα και τη ξαναξεκίνησα.την έκανα έγχρωμη(black) αλά δεν μου πολυαρέσει.σας παραθέτω και φωτου της πραγματικής.

::arrowred::θα ήθελα οι πιο ειδικοί με τις φιγούρες να μου πουνε τη γνώμη τους.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: 200mm THE GRUNT/vietnam bust
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 12, 2012, 01:36:02 μμ »
Δεν είμαι ειδικός στις φιγούρες αλλά παρατηρώ το εξής : Λόγω της μεγάλης κλίμακας
δεν γίνεται να τον βάψεις σαν Αφροαμερικάνο , διότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου
του ανήκουν στην Καυκάσια φυλή . Θα έπρεπε να προσθέσεις πιο παχιά χείλη , φαρδύτερη
μύτη κλπ. , δηλ. αρκετή εργασία με αμφίβολο αποτέλεσμα . Τώρα φαίνεται σαν το Βουτσά
που ήταν βαμένος μαύρος.  :mrgreen:
Μάλλον πρέπει ν' ακολουθήσεις τη συνταγή του πρωτότυπου.

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 12, 2012, 03:46:59 μμ »
Δεν είμαι ειδικός στις φιγούρες αλλά παρατηρώ το εξής : Λόγω της μεγάλης κλίμακας
δεν γίνεται να τον βάψεις σαν Αφροαμερικάνο , διότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου
του ανήκουν στην Καυκάσια φυλή . Θα έπρεπε να προσθέσεις πιο παχιά χείλη , φαρδύτερη
μύτη κλπ. , δηλ. αρκετή εργασία με αμφίβολο αποτέλεσμα . Τώρα φαίνεται σαν το Βουτσά
που ήταν βαμένος μαύρος.  :mrgreen:
Μάλλον πρέπει ν' ακολουθήσεις τη συνταγή του πρωτότυπου.
κώτσα με έκανες και γέλασα αυτό με το βουτσά.έχεις δικιο γιατι ούτε εμένα αρέσει.θα περιμένω να ακούσω και άλλες απόψεις.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 12, 2012, 05:11:17 μμ »
Βαγγελη νομιζω οτι οι αποψεις δεν θα σε βοηθησουν ιδιαιτερα, απο τη στιγμη που ουτε εσενα σ αρεσει.

δεν γινονται ολα πλεον με το πατροπαραδοτο τροπο. δεν ειναι κακο ουτε μη αποδεκτο, απλα γινεται κι αλλιως.
  πληροφορια αμα τη ψαξεις, υπαρχει απειρη.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 12, 2012, 05:51:25 μμ »
Βαγγελη να τον κανεις λευκο οπως τον δινει και ο Verliden.Οι μαυροι δεν εχουν τετοια χαρακτηριστικα! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 13, 2012, 09:34:11 πμ »
Βαγγελη να τον κανεις λευκο οπως τον δινει και ο Verliden.Οι μαυροι δεν εχουν τετοια χαρακτηριστικα! ::salut:: ::salut::
ok κατάλαβα.πόρτα ο μαύρος
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 13, 2012, 09:35:09 πμ »
Βαγγελη νομιζω οτι οι αποψεις δεν θα σε βοηθησουν ιδιαιτερα, απο τη στιγμη που ουτε εσενα σ αρεσει.

δεν γινονται ολα πλεον με το πατροπαραδοτο τροπο. δεν ειναι κακο ουτε μη αποδεκτο, απλα γινεται κι αλλιως.
  πληροφορια αμα τη ψαξεις, υπαρχει απειρη.
κώστα αν θέλεις κάνε μου μια περιγραφή εσύ πως θα έβαφες την συγκεκριμένη φιγούρα.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 13, 2012, 09:41:25 πμ »
καλημέρα. το κεφάλι έχει βαφτεί πριν αρκετό καιρό με λάδια ζωγραφικής.ξέρει κανείς πως μπορώ να το ξεβάψω?
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 13, 2012, 01:44:50 μμ »
φιλε δε νομιζω οτι μια περιγραφη θα σε βοηθησει, ειτε απο μενα ειτε απο αλλο φιλο που μπορει να εχει μια σχετικη εμπειρια. το πιθανοτερο ειναι να μπερδευτεις ακομα περισσοτερο. αυτο που πραγματικα θα σου ηταν ωφελιμο ειναι να περιορισεις λιγο τον αρχικο μοντελιστικο αυθορμητισμο, που λιγο πολυ ολοι ειχαμε , να εχεις υπομονη, να ενημερωθεις και προ παντων να πειραματιστεις. πολυ ομως.

οταν αυτο που θα βγαλεις  σου αρεσει πρωτα σ εσενα τοτε οι αποψεις των αλλων θα σου ειναι πραγματικα χρησιμες.

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 13, 2012, 04:33:59 μμ »
φιλε δε νομιζω οτι μια περιγραφη θα σε βοηθησει, ειτε απο μενα ειτε απο αλλο φιλο που μπορει να εχει μια σχετικη εμπειρια. το πιθανοτερο ειναι να μπερδευτεις ακομα περισσοτερο. αυτο που πραγματικα θα σου ηταν ωφελιμο ειναι να περιορισεις λιγο τον αρχικο μοντελιστικο αυθορμητισμο, που λιγο πολυ ολοι ειχαμε , να εχεις υπομονη, να ενημερωθεις και προ παντων να πειραματιστεις. πολυ ομως.

οταν αυτο που θα βγαλεις  σου αρεσει πρωτα σ εσενα τοτε οι αποψεις των αλλων θα σου ειναι πραγματικα χρησιμες.
καταρχάς δεν έχω αυθόρμητο μοντελισμό γιατί ασχολούμαι με το χόμπι από το 1994.σου ζήτησα να περιγράψεις γιατί όντως αυτό θα με βοηθήσει περισσότερο παρά να ψάχνω χιλιάδες post με ανούσιο αποτέλεσμα.εμένα έτσι θα με βοηθήσεις.αν μου πεις την συγκεκριμένη φιγούρα πως θα της έβαφες εσύ.πιστεύω να κατάλαβες τώρα τι εννοώ.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 13, 2012, 06:20:50 μμ »
καταλαβα τι εννοεις.
ειμαι σιγουρος ομως οτι και τη δικη μου περιγραφη, μαλλον ανουσια θα τη βρεις.

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 14, 2012, 08:30:04 πμ »
καταλαβα τι εννοεις.
ειμαι σιγουρος ομως οτι και τη δικη μου περιγραφη, μαλλον ανουσια θα τη βρεις.
οκ.βλέπω δεν είσαι διατεθειμένος να βοηθήσεις.νόμιζα εσείς που είστε πολύ καλύτεροι από εμένα στις φιγούρες ότι θα με βοηθούσατε αλλά έκανα λάθος.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 14, 2012, 09:26:18 πμ »
Εγώ νομίζω πως όπως και να σου εξηγήσει κάποιος με μια αλφα πείρα στις φιγούρες δεν θα βγάλεις άκρη...
Ο τρόπος που δουλεύει πχ, ο Κώστας,μάλλον κακό θα σου κάνει παρά καλό.
Είναι πολλές οι παράμετροι που δεν περιγράφονται και χρειάζεται πείρα και εξικοίωση!
Πάρε μερικές φιγούρες στα χέρια σου,και ξεκίνα να βάφεις!
Στο διαδύκτιο θα βρεις άπειρα how to, και πάμπολες περιγραφές στο βάψιμο φιγούρας!
Μέχρι και ebooks υπάρχουν που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις την διαδικασία.
Από κει και πέρα όμως,και στον μοντελισμό αλλά και σε οτιδήποτε εργασεία με τα χέρια μας,χρειαζεται πειραματισμός.
Μαθαίνεις πρώτα κάποιες βασικές αρχές,και πας για τα επόμενα....
Πχ στην φιγούρα σου φαίνονται πινελιές(εκτός αν είναι απ το καλούπι..)

Τέλος προσπάθησε να μην είσαι τόσο επιθετικός και αρνητικός.
Σε ένα φόρουμ με τόσα άτομα και χαρακτήρες,μάλλον κακό θα σου βγει.
Μην τα βλέπεις όλα αρνητικά και απαντάς με επιθετικότητα.
Φιλικά,
Γιώργος.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 14, 2012, 03:51:11 μμ »
Εγώ νομίζω πως όπως και να σου εξηγήσει κάποιος με μια αλφα πείρα στις φιγούρες δεν θα βγάλεις άκρη...
Είναι πολλές οι παράμετροι που δεν περιγράφονται και χρειάζεται πείρα και εξικοίωση!
Στο διαδύκτιο θα βρεις άπειρα how to, και πάμπολες περιγραφές στο βάψιμο φιγούρας!
Από κει και πέρα όμως,και στον μοντελισμό αλλά και σε οτιδήποτε εργασεία με τα χέρια μας,χρειαζεται πειραματισμός.

Φιλικά,
Γιώργος.
καταρχάς να σαι καλά που μπήκες στον κόπο να γράψεις.
επιθετικός δεν γίνομαι και δεν δέχομαι τέτοιου είδους σχόλια από άτομα που ούτε καν με γνωρίζουν και πόσο μάλλον ούτε προσωπικά.επίσης δεν θέλω υποδείξεις γιατί ούτε εγώ δεν κάνω υποδείξεις σε κανέναν.
μάλλον ούτε εσύ κατάλαβες τι θέλω να πω και μου απάντησες με γενικόλογα και αόριστα.εννοείται φιλικά.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 16, 2012, 10:06:49 μμ »
μια σημείωση:
στις φιγούρες με βοηθάει με το φτιάξιμο των ματιών ο βαγγέλης από το hobbyplanet και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω δημόσια.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 16, 2012, 10:11:04 μμ »

Προσπάθησε να την ξεβάψεις με κάποιο καθαριστικό spray φούρνου.

Ψέκασε, βάλτην σε μια σακούλα πλαστική και την επόμενη ημέρα ξέπλυνε με βουρτσα και νερό.

Νομίζω ότι δεν θα μείνει τίποτα.

Καλή συνέχεια

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 17, 2012, 03:35:32 μμ »

Προσπάθησε να την ξεβάψεις με κάποιο καθαριστικό spray φούρνου.

Ψέκασε, βάλτην σε μια σακούλα πλαστική και την επόμενη ημέρα ξέπλυνε με βουρτσα και νερό.

Νομίζω ότι δεν θα μείνει τίποτα.

Καλή συνέχεια
να σαι καλά greg filos.θα περιμένω και άλλες απαντήσεις από άλλους φίλους.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 17, 2012, 07:52:07 μμ »
καταρχάς να σαι καλά που μπήκες στον κόπο να γράψεις.
επιθετικός δεν γίνομαι και δεν δέχομαι τέτοιου είδους σχόλια από άτομα που ούτε καν με γνωρίζουν και πόσο μάλλον ούτε προσωπικά.επίσης δεν θέλω υποδείξεις γιατί ούτε εγώ δεν κάνω υποδείξεις σε κανέναν.
μάλλον ούτε εσύ κατάλαβες τι θέλω να πω και μου απάντησες με γενικόλογα και αόριστα.εννοείται φιλικά.
Αγαπητέ, απ τις απαντήσεις σου,καταλαβαίνω ότι μόνο καλά λόγια θες να ακούς και όχι την γνώμη μας,όπως γράφεις στο πρώτο ποστ σου!
Απ τον τρόπο που γράφεις,θα πρέπει αντίστοιχα να δεχτείς και συ την γραφή του άλλου!
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες,αλλά ζήτησες προσωπικά την γνώμη του Κ,Καριωτέλλη,και όχι άλλων!
Τώρα αν αυτό
Παράθεση
Είναι πολλές οι παράμετροι που δεν περιγράφονται και χρειάζεται πείρα και εξικείωση!
Στο διαδίκτυο θα βρεις άπειρα how to, και πάμπολες περιγραφές στο βάψιμο φιγούρας!
Από κει και πέρα όμως,και στον μοντελισμό αλλά και σε οτιδήποτε εργασία με τα χέρια μας,χρειαζεται πειραματισμός.
το θεωρείς κακοπροαίρετη υπόδειξη ή δεν ξέρω γω τι άλλο(γενικόλογα,αοριστίες :lol:),μάλλον πρέπει να επανεκτιμήσεις τον όρο επικοινωνία σε φόρουμ και τον κόπο του άλλου να γράψει δυο κουβέντες,καλές ή κακές...
Τώρα αν και στο
Παράθεση
Φιλικά,
Γιώργος.
θεωρείς ότι είναι άσχημο σχόλιο από κάποιον που δεν ξέρεις και δεν σε ξέρει,τι να πω...
Επειδή και συ δεν ξέρεις προσωπικά τους άλλους,προσπάθησε να είσαι πιο ευγενικός στις απαντήσεις σου προς αυτούς.

Στην φιγούρα σου τώρα,μιας και θες κριτική,να σου πω ότι θες πολύ δουλειά ακόμη και πειραματισμούς!
Προσπάθησε να μειώσεις το φαινόμενο με τις πινελιές,τόνισε σκιάσεις και φωτίσματα,και δώσε παραπάνω προσοχή στο blending.
Mην ξεχνάς το μέγεθος του μπούστου,μιας και ίσως χρειαστεί περισσότερα περάσματα σε σκιές και φωτίσματα.
Τέλος,ο λαιμός του μπούστου δείχνει λίγο μακρύς...Ηταν ξεχωριστό κομμάτι το κεφάλι?Μήπως έπρεπε να φας λίγο την ρητίνη να μπει πιο μέσα?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 17, 2012, 09:33:31 μμ »
καλημέρα. το κεφάλι έχει βαφτεί πριν αρκετό καιρό με λάδια ζωγραφικής.ξέρει κανείς πως μπορώ να το ξεβάψω?
Αν θες γρηγορο ξεβαμμα μπορεις να χρησιμοποιησεις διαλυτικο πολυουρεθανης (δεν επηρεαζει τη ρητινη).Τη βουτας σ'ενα γυαλινο βαζο και την καθαριζεις με πινελο με σκληρη τριχα.Καλα ειναι να φορας μασκα γιατι μυριζει εντονα! :wink: ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 18, 2012, 08:09:01 πμ »
Αγαπητέ, απ τις απαντήσεις σου,καταλαβαίνω ότι μόνο καλά λόγια θες να ακούς και όχι την γνώμη μας,όπως γράφεις στο πρώτο ποστ σου!
Απ τον τρόπο που γράφεις,θα πρέπει αντίστοιχα να δεχτείς και συ την γραφή του άλλου!
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες,αλλά ζήτησες προσωπικά την γνώμη του Κ,Καριωτέλλη,και όχι άλλων!
Τώρα αν αυτότο θεωρείς κακοπροαίρετη υπόδειξη ή δεν ξέρω γω τι άλλο(γενικόλογα,αοριστίες :lol:),μάλλον πρέπει να επανεκτιμήσεις τον όρο επικοινωνία σε φόρουμ και τον κόπο του άλλου να γράψει δυο κουβέντες,καλές ή κακές...
Τώρα αν και στοθεωρείς ότι είναι άσχημο σχόλιο από κάποιον που δεν ξέρεις και δεν σε ξέρει,τι να πω...
Επειδή και συ δεν ξέρεις προσωπικά τους άλλους,προσπάθησε να είσαι πιο ευγενικός στις απαντήσεις σου προς αυτούς.

Στην φιγούρα σου τώρα,μιας και θες κριτική,να σου πω ότι θες πολύ δουλειά ακόμη και πειραματισμούς!
Προσπάθησε να μειώσεις το φαινόμενο με τις πινελιές,τόνισε σκιάσεις και φωτίσματα,και δώσε παραπάνω προσοχή στο blending.
Mην ξεχνάς το μέγεθος του μπούστου,μιας και ίσως χρειαστεί περισσότερα περάσματα σε σκιές και φωτίσματα.
Τέλος,ο λαιμός του μπούστου δείχνει λίγο μακρύς...Ηταν ξεχωριστό κομμάτι το κεφάλι?Μήπως έπρεπε να φας λίγο την ρητίνη να μπει πιο μέσα?
Καλημέρα
θα σε παρακαλέσω τα σχόλια και τις κρίσεις να της κρατήσεις για τον ευατό σου.επίσης τα δικά μου post αν δεν σου αρέσουν να μην ασχολείσαι.δεν έβαλα κανέναν με το ζόρι να απαντήσει.θέλω να τελειώνει εδώ αυτό.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 18, 2012, 08:11:03 πμ »
Αν θες γρηγορο ξεβαμμα μπορεις να χρησιμοποιησεις διαλυτικο πολυουρεθανης (δεν επηρεαζει τη ρητινη).Τη βουτας σ'ενα γυαλινο βαζο και την καθαριζεις με πινελο με σκληρη τριχα.Καλα ειναι να φορας μασκα γιατι μυριζει εντονα! :wink: ::salut:: ::salut::
εντάξει γιώργο.θα το έχω υπόψιν μου.θα περιμένω να ακούσω και άλλες προτάσεις.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Tags: