Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,παραθέτω την έως τώρα πρόοδο των εργασιών πάνω στο Mig-29.Σίγουρα δεν προλαβαίνω να το τελειώσω μέσα στο χρονικό πλαίσιο που δίνεται λόγω του ότι θα λείψω και κάποιες μέρες,ωστόσο θα το ποστάρω τελειωμένο έστω και ετεροχρονισμένα.
Ξεκινώντας από το κόκπιτ η Esci δίνει αυτό:

Το αρχικό κάθισμα με τις προσθήκες πλαστικού,ρητίνης,photoetched,αλουμινόφυλλου nescafe και χαλκοσύρματος βελτιώθηκε και βάφτηκε οπότε ολοκληρώθηκε.

Με τα ίδια υλικά βελτιώθηκαν και τα υπόλοιπα μέρη του κόκπιτ:

Η μπανιέρα και οι πλαϊνές κονσόλες:

Ο πίνακας οργάνων της Esci δεν μου άρεσε,χρησιμοποίησα της Italeri ο οποίος όμως έχει σε λάθος θέση τα όργανα γιαυτό και τα έξυσα,τα έφτιαξα σωστά σε φύλλο πλαστικού στη συνέχεια έκανα αποτύπωμα όλου του πίνακα και τέλος έχω έναν από ρητίνη με τα όργανα στη σωστή θέση.

Για τα πλαϊνά όργανα της μπανιέρας αφού βαφτεί θα χρησιμοποιήσω τις χαλκομανίες του κιτ που είναι αρκετά καλές.
Η άτρακτος είναι πιό κοντή και πιό πλατιά σε σχέση με το κανονικό αεροπλάνο το σωστό σχήμα του οποίου το αποδίδει καλύτερα το καλούπι της Italeri και της ICM.Κάπου είχα διαβάσει ότι η Esci είχε βιαστεί να το βγάλει στην αγορά οπότε δεν είχε σαφή εικόνα των διαστάσεων και οδηγήθηκε σε λάθη.

Παραβλέπωντας τα όποια λάθη του κιτ(ο vintage χαρακτήρας του group build εξάλλου επιτρέπει κάτι τέτοιο),προχώρησα σε επαναχάραξη και πριτσίνωμα με βάση τα σχέδια του Mig-29 9-12:

Ανοίχτηκαν οι γρίλιες στους κινητήρες που δίνονταν κλειστές,ανοίχτηκε μιά τρύπα για το κανόνι των 30mm και φτιάχτηκε από φύλλο πλαστικού και η blast supression duct/exhaust πίσω του ακριβώς(κάποιου είδους εξάτμιση,έτσι την αναφέρει το βιβλίο Mig-29 in action χωρίς να ξέρω τί ακριβώς είναι):

Στην ουρά του αεροπλάνου αντικαταστάθηκαν τα rudder γιατί αυτά της Esci ανήκουν σε Μig που πρωτοβγήκαν από τη γραμμή παραγωγής κι όχι στα μεταγενέστερα 9-12.

Ακολουθεί επαναχάραξη και πριτσίνωμα στα φτερά,βάψιμο κόκπιτ για να κλείσει η άτρακτος.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας,
to be continued....