Αποστολέας Θέμα: ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ  (Αναγνώστηκε 10709 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SEGGOSD

• Scale 1/144
  • *
ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
« στις: Ιουλίου 13, 2012, 04:27:14 μμ »
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Εμπορικό κόσμο του μοντελισμού στη χώρα μας, που εν μέσω κρίσεως αποφάσησαν να αυξήσουν στο Θεό τις τιμές των προιόντων τους
 ( αντί για να διευρήνουν το πελατολόγιο τους ώς γνήσιοι μνήστες του εμπορεύματος τους )
Εκεί που δυστάζαμε να αγοράζουμε εξ'αλλοδαπής, τώρα μας συμφέρει και με το παραπάνω, χάρις σε αυτές τις ανατιμήσεις
Καταλαβένω βέβαια ότι δρούν υπο το κράτος της απουσίας ρευστότητας,
αλλά αυτή η κίνηση θα χειροτερέψει τη κατάσταση
Το πιό ανήθικο φυσικά βέβαια είναι ότι δώσανε εξωφρενικές αυξήσεις σε κίτ, που διαθέτουν σε στόκ απο την εποχή της δραχμής, ενώ μοντέλα περισυνής εισαγωγή σχεδών διπλασιάσαν τις τιμές τους.
Κρίμα θυμάμαι την εποχή που σε κάθε Πόλη της χώρας μας έβρισκες ακόμα και στα ψιλικατζίδικα κιτ, και τώρα εκτός Αθηνών σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχουν πάνω απο ΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, και με κατάληξη να συμφέρει να αγοράζεις απο Αγγλία και Ιαπωνία παρά απο το τόπο μας.
Το μόνο που μπορεί να σώσει τη κατάσταση, είναι να εμφανιστεί επιτέλους κάποιος που να έχει σχέση με το Εμπόριο και να συμαζέψει τα πράγματα, και απο οτι βλέπω σταδιακά αυτό αρχίζει να συμβάινει....
Το μόνο που έχω να πω είναι μια βαθιά καλυνήχτα, σε όσους μέχρι σημέρα ασχολήθηκαν με το χόμπυ μας.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: ΑΥΞΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 13, 2012, 04:32:41 μμ »
...
Το μόνο που μπορεί να σώσει τη κατάσταση, είναι να εμφανιστεί επιτέλους κάποιος που να έχει σχέση με το Εμπόριο και να συμαζέψει τα πράγματα, και απο οτι βλέπω σταδιακά αυτό αρχίζει να συμβάινει....
Το μόνο που έχω να πω είναι μια βαθιά καλυνήχτα, σε όσους μέχρι σημέρα ασχολήθηκαν με το χόμπυ μας.

Μας το λες και μας το ξανα λες αυτο φιλέ μου απο την στιγμη που γράφτηκες...

τι στο καλο.. τοσο σπρώξιμο εχεις κανει στο θεμα του "απο μηχανής θεό" που θα σώσει των μοντελισμό στην ελλαδα,

που πρέπει καποια στιγμη να γινεις πιο συγκεκριμένως και να ξεκαθαρίσεις την θέση σου.

Αποσυνδεδεμένος eyaggelos tsiakas

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 13, 2012, 04:39:08 μμ »
καλά κάνει και τα λέει διότι όσοι έχουν μαγαζιά στην ελλάδα κοιτάζουν μόνο να βγάλουν.ανοίγουν ένα μαγαζί και θέλουν σε έξι μήνες να βγάλουν mercedes.αλλος δεν αποδίδει το φπα,αλλος δεν κόβει αποδείξεις και άλλα πολλά.είναι όλοι για κλωτσιές.πρέπει κάποτε να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που βρισκόμαστε.οπότε ο φίλος καλά κάνει και τα λέει.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος SEGGOSD

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 13, 2012, 04:59:10 μμ »
Δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση, με όποιο δε συμμερίζεται τις απόψης μου, και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου,
Πάντος θα ήθελα να πω σε όσους έχουν την αίσθηση ότι όλα πάνε καλά, θα ξυπνήσουν ένα πρωί και δε θα βρίσκουν ούτε κόλες να αγοράσουν απο τη χώρα μας.
Εχω πάντος επισημάνη, ότι μέλη του συλλόγου μας, θα έπρεπε να έχουν εγγραφή  και στο Επιμελητήριο που είναι μέλλοι οι καταστηματάρχες
Αν και το σωστό είναι να είσαι ή με αυτούς που αγοράζουν, ή με αυτούς που πουλάνε.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 13, 2012, 05:09:19 μμ »
...
Αν και το σωστό είναι να είσαι ή με αυτούς που αγοράζουν, ή με αυτούς που πουλάνε.

Μμε κανέναν δεν είμαι... μόνο με την τσέπη μου είμαι σε αυτό το θέμα, όπου βρω πιο φθηνά θα αγοράσω... εδώ... έξω... πάνω... κάτω...

Αλλα δεν μπορώ να δεχτώ να υπάρχουν μέλη που ποστάρουν σαν να είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία δυσφήμησης (βλέπε το 70% τον ποστ του) της παρούσας κατάστασης (που είναι όπως όλα τα πράγματα σε αυτήν τη χώρα) και τις κεκαλυμμένης διαφήμισης (τι άλλο να υποθέσω  :roll: :roll: ) μια νέας προσπαθείας που θα συμμαζέψει και θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Εάν υπάρχει κάτι που ετοιμάζετε, πές το ξεκάθαρα και χωρίς φόβο και πάθος, να τρέξουμε όλοι να την στηρίξουμε.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 13, 2012, 05:11:37 μμ »
Εκτοξεύονται βαρύτατες κατηγορίες γενικά και αόριστα. Μήπως να συμμαζευτούμε λιγάκι; Η αγορά ευτυχώς είναι ελεύθερη, μπορούμε να ψωνίσουμε από όπου θέλουμε και από όπου μας συμφέρει, δεν καταλαβαίνω το μένος κατά των εδώ καταστηματαρχών και γιατί τους κατηγορούμε. Εχουν τα δικά τους προβλήματα και σίγουρα οι τιμές, τουλάχιστον όπως εγώ τις βλέπω, δε δείχνουν να έχουν πάει στο Θεό.

Αγοράστε λοιπόν από όπου σας συμφέρει αλλά αφήστε τις κατηγορίες. Εξω από το χορό πολλά μπορούν να λεχθούν, αν κάποιος πιστεύει πως έχει καλύτερη προσέγγιση σε αυτά τα θέματα ας ανοίξει κατάστημα να παραδώσει μαθήματα εμπορίας μοντελιστικών ειδών σε περίοδο κρίσης.

Πάντος θα ήθελα να πω σε όσους έχουν την αίσθηση ότι όλα πάνε καλά, θα ξυπνήσουν ένα πρωί και δε θα βρίσκουν ούτε κόλες να αγοράσουν απο τη χώρα μας.
Αν περιμένεις την αύξηση τιμής των μοντελιστικών ειδών για να καταλάβεις πως κάτι δεν πάει καλά, τι να πω, με εκπλήσεις...

Εχω πάντος επισημάνη, ότι μέλη του συλλόγου μας, θα έπρεπε να έχουν εγγραφή  και στο Επιμελητήριο που είναι μέλλοι οι καταστηματάρχες
Και ο σύλλογος είναι ποιος;

Εδώ σίγουρα κάνεις πλάκα... Ή άσπρο ή μαύρο λοιπόν. Κάτι δε μας λες καλά ή κάτι δεν έχεις καταλάβει. Και μπορεί να μην επιζητάς αντιπαράθεση, έχεις όμως προσάψει κατηγορίες και έχεις σκορπίσει υποψίες ουκ ολίγες. Ή ξεκαθάρισε ή άσε μας στον πόνο μας, κάνει και ζέστη!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 13, 2012, 05:32:24 μμ »

Τα μέλη ποιανού συλλόγου? Της IPMS? Του ModelClub που δεν είναι σύλλογος? Με τι ιδιότητα μπορεί να γραφτεί κάποιος στο Επιμελητήριο? Και σε ποιο επιμελητήριο?

Μίλα ξεκάθαρα και πες ότι θέλεις να ανοίξεις κατάστημα, ότι έχεις φίλο σου που ανοίγει κατάστημα, ή ότι ξέρεις ένα καινούργιο κατάστημα και άσε τις αερολογίες...

Αποσυνδεδεμένος antegia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: χαλκιδικη
  • Χρηστος Παγκαλος
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 13, 2012, 06:30:30 μμ »
καλησπέρα και από εμένα ....
αν μου επιτρέπεται μια μικρή παρέμβαση .
έχοντας μαγαζί (ΟΧΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟ) πρέπει να  κάνουμε τις πράξεις..
φπα 23%  χαράτσια  κλείσιμο βιβλίων
επιμελητήριο 40 ε τον χρόνω
ένσημα 800 το 2μηνο  400 τον μήνα
δεη νερο τηλ              50 τον μήνα
ενοίκιο                      450 τον μήνα
λογιστής                     60 τον μήνα
δηλ θέλουμε 960ε σε επαρχιακή πόλη μόνο για τα βασικά και δεν βάζουμε καν το μισθό του καταστηματάρχη
(πρέπει να τρώμε και εμείς ) συν τα έξοδα για το υπερπολυτελές  gets 1100. :oops:
αυτά τα λίγα από μένα και ξανασκεψου οτι εάν αγοράζεις απο το εξωτερικό (αγοράζω και εγώ δεν κρυβομε)
θα πρέπει να πάμε να δουλέψουμε και εμείς εκεί.. ::salut::
φιλικά και το εννοώ χρηστος ....

υ.γ το επιμελητήριο που μας αφορά είναι το επαγγελματικό επιμελητήριο και μας θυματε μόνο τον
φλεβαρη για τα 40 ε..

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 13, 2012, 06:35:07 μμ »
η πολύ ζεστη μάλλον φερνει φαγουρα .......

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
Απ: ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 13, 2012, 07:14:33 μμ »
 η αύξηση στο χώρο του μοντελισμού- πληθ. οι αυξήσεις στο χώρο του μοντελισμού, ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!!  ας το διορθώσει κάποιος, θυμίζει ΜΠΟΣΤ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 13, 2012, 08:08:22 μμ »
η αύξηση στο χώρο του μοντελισμού- πληθ. οι αυξήσεις στο χώρο του μοντελισμού, ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!!  ας το διορθώσει κάποιος, θυμίζει ΜΠΟΣΤ!

:D :D :D
Πολυ σωστος!

Στο θεμα μας τωρα.Η κουβεντα συνεχιζεται ιδια κι απαραλλαχτη απο το ιδιο ατομο που απ'ο,τι φαινεται τον απασχολει μονιμως,εδω και μηνες το ιδιο πραγμα...Κανεις δεν μας υποχρεωνει με απειλη οπλου να ψωνιζουμε απο τα ελληνικα μοντελομαγαζα.Εγω εφερα τη Matilda της Tamiya στα 2/3 της τιμης που τη βρισκω στο Τριγωνο αλλα δε καθομαι να κραζω τους Ελληνες μαγαζατορες.Απλα ερευνω την αγορα και ψωνιζω απ'οπου με συμφερει.Τα υπολοιπα ειναι εκ του πονηρου...  :evil:

Αποσυνδεδεμένος SEGGOSD

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 13, 2012, 08:08:51 μμ »
Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τις φιλικές τοποθετήσης τους
Να με συγχωρέσουν για την ορθογραφία μου (  Εμάθα να γράφω Ελληνικά όταν επέστρεψα απο την αλλοδαπή που έμενα με τους γονείς μου, σε μεγάλη ηλικία )
Δεν θέλω να ανοίξω κατάστημα ούτε εκπροσοπώ αλλότρια συμφέροντα
Και αν σας αρέσει να αγοράζεται ακριβά, να προμηθεύεσται απο τρία μόνο καταστήματα των Αθηνών (κάνουν το 80% τζίρου πανελλάδικά )
όπως λένε και στη χώρα που γεννήθηκα "NO PROBLEM"
Πάντος οι εξελίξης στην αγορά του μοντελισμού, και στις σεισμικές εξελίξης στο χώρο των εταιρικών αντιπροσοπειών, επαληθέυουν τα λεγόμενα μου.
Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω τίποτα με τους καταστηματάρχες, απεναντίας μάλιστα κάθε χρόνο τους αποδίδω μια μικρή περιουσία
Δε χρειάζεται να κάνω μαθήματα εμπορίου σε κανένα ( άλλοστε ποτέ δε συνάντησα κάποιο ομοεθνή μας που να του άλλαξε τη γνώμη κάποιος άλλος )
Κλείνοντας θέλω να πω, ότι θα υπάρχει μοντελισμός στη χώρα, με τέτοιες τιμές, τέτοια διαθεσιμότητα ( κανένας δεν έχει πλήρη γκάμα ),
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ
και αν σκάσει και καμιά στραβή με το ΕΥΡΩ, και γυρίσουμε στη ΔΡΑΧΜΗ, ξεχάστε και το διεθνές e-shop
Αν αυτό πραγματικά θέλετε, τότε ας μην αλλάξει τίποτα

Υ/Γ : Λέγοντας καταστηματάρχες, ενοώ την μοναδική παγκοσμίος τάξη των ΕΙΣΑΓΟΓΩΛΙΑΝΟΧΟΝΔΡΙΚΟΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΩΚΑΤΑΣΤΗΜΑΡΧΩΝ, που μόνο στη χώρα μας
        ευδοκιμούν και έχουν κάνει μπάχαλο την αγορά τιμών και διαθεσιμότητας.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 13, 2012, 08:26:40 μμ »
Παράθεση
Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τις φιλικές τοποθετήσης τους
Να με συγχωρέσουν για την ορθογραφία μου (  Εμάθα να γράφω Ελληνικά όταν επέστρεψα απο την αλλοδαπή που έμενα με τους γονείς μου, σε μεγάλη ηλικία )
Οπως λένε και στην χώρα που γεννήθηκες "NO PROBLEM"

Παράθεση
Πάντος οι εξελίξης στην αγορά του μοντελισμού, και στις σεισμικές εξελίξης στο χώρο των εταιρικών αντιπροσοπειών, επαληθέυουν τα λεγόμενα μου
Ποιές είναι τέλος πάντων αυτές οι γ@@@@νες  εξελιξεις που εμείς οι κοινοί θνητοί αδυνατούμε να καταλάβουμε;

Παράθεση
Δε χρειάζεται να κάνω μαθήματα εμπορίου σε κανένα ( άλλοστε ποτέ δε συνάντησα κάποιο ομοεθνή μας που να του άλλαξε τη γνώμη κάποιος άλλος )
Κλείνοντας θέλω να πω, ότι θα υπάρχει μοντελισμός στη χώρα, με τέτοιες τιμές, τέτοια διαθεσιμότητα ( κανένας δεν έχει πλήρη γκάμα ),
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ
και αν σκάσει και καμιά στραβή με το ΕΥΡΩ, και γυρίσουμε στη ΔΡΑΧΜΗ, ξεχάστε και το διεθνές e-shop
Αν αυτό πραγματικά θέλετε, τότε ας μην αλλάξει τίποτα

Υ/Γ : Λέγοντας καταστηματάρχες, ενοώ την μοναδική παγκοσμίος τάξη των ΕΙΣΑΓΟΓΩΛΙΑΝΟΧΟΝΔΡΙΚΟΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΩΚΑΤΑΣΤΗΜΑΡΧΩΝ, που μόνο στη χώρα μας
        ευδοκιμούν και έχουν κάνει μπάχαλο την αγορά τιμών και διαθεσιμότητας.
Εχεις πάρει χαμπάρι οτι άντε το πολύ να είμαστε 5.000 οι ενεργοί πραγματικοί μοντελιστές στην Ελλάδα;
Ειλικρινά πιστεύεις οτι μπορούμε να θρέψουμε Αντιπροσώπους, Χονδρέμπορους, Καταστηματάρχες σαν ξεχωριστές επιχειρήσεις;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 13, 2012, 08:36:02 μμ »
Αγαπητέ SEGGOSD, ξεκίνα να δίνεις στοιχεία και να λες και τίποτα ονόματα γιατί από αερολογίες πίστεψέ με δε με φτάνεις. Και έτσι μπορεί και να μου αλλάξεις τη γνώμη γιατί με δήθεν, μισόλογα και γεωλογικά φαινόμενα, όχι μόνο γνώμη δεν αλλάζω αλλά εδραιώνεται η άποψή μου πως ή δεν ξέρεις τι λες ή κάτι θες να πεις αλλά δεν τολμάς να το πεις ανοικτά. Ασε που μπορεί να μας κάνεις πλάκα και να αποφάσισες να ανακατέψεις λίγο την κατάσταση να δεις τι θα γίνει, οπότε με τέτοια ζέστη, λάθος μέρα διάλεξες...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 13, 2012, 08:39:09 μμ »
η πολύ ζεστη μάλλον φερνει φαγουρα ....... (Image removed from quote.)
Χ 2!Ουφ και κανει και μια ζεστη σημερα.... :mrgreen:
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 13, 2012, 08:57:56 μμ »

Εχεις πάρει χαμπάρι οτι άντε το πολύ να είμαστε 5.000 οι ενεργοί πραγματικοί μοντελιστές στην Ελλάδα;
Ειλικρινά πιστεύεις οτι μπορούμε να θρέψουμε Αντιπροσώπους, Χονδρέμπορους, Καταστηματάρχες σαν ξεχωριστές επιχειρήσεις;

Ας γράψω λοιπόν κι ότι γίνει................

Λες το ακριβώς σωστό, αλλά το βλέπεις από .....απέναντι.
Σκέφτηκες γιατί είμαστε ΜΟΝΟ 5000 μοντελιστές (ίσως να λές και πολλούς) ?
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ πρέπει να έχει την αντιπροσωπεία ( 1 ή περισσότερες) πουλάει στον
ΧΟΝΔΡΈΜΠΟΡΟ σε καλές και ανταγωνιστικές τιμές,σε όλη την Ελλάδα κι αυτός με το δίκτυο πωλήσεων που (πρέπει να έχει) πουλάει τα παιχνίδια-μοντέλα και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να έχει σε
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ μικρούς ή μεγαλύτερους σε όλη την επικράτεια.
ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΜΕ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙΑ για να αγοράζουν μικρά και μεγαλύτερα παιδάκια.

Εμείς εδώ έχουμε το εμπόριο από τον..............

ΕΙΣΑΓΟΓΩΛΙΑΝΟΧΟΝΔΡΙΚΟΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΩΚΑΤΑΣΤΗΜΑΡΧΩΝ,

λέξη υπερσυγκεντρωτική που δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα το Ελληνικό εμπόριο και την διανομή κερδών. Ένας για όλα, διαχείρηση των τιμών χονδρικής και λιανικής και πνίξιμο-εξαφάνιση των συναρμολογούμενων από τα μικρομάγαζα.
Έχω την αντιπροσωπεία,κερδίζω και χονδρικό κέρδος και λιανικό από το μαγαζί.οπότε κοστίζει το κιτ 25 ευρώ,είσαι φίλος και "θαμώνας" σου κόβω 5 ευρώ .πάρ' το 20. Αυτό το 5ευρω δεν μπορεί να το κόψει το περιφερειακό κατάστημα,που αγοράζει από τον ίδιο έμπορο, οπότε και μοιραία δεν μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά.
Πόλεις ολόκληρες δεν έχουν μοντελομάγαζο. Εγώ και πολλοί σαν εμένα πρωτοσυναντήσαμε τα συναρμολογούμενα στα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς μας στην παιδική μας ηλικία.Τώρα,δώσαμε κύρος στην λέξη κι από "συναρμολογούμενα" την κάναμε "μοντέλα" και τα κάναμε δυσεύρετα.
Απ' το τρίγωνο δεν μπορούν να γνωρίσουν όλοι τα "μοντέλα" και τα μικρά παιδιά δεν διαθέτουν ακόμα πιστωτικές κάρτες για να ψωνίσουν από το εξωτερικό.

Και μιλώντας για τον χώρο,αν και βλέπουμε μη δικαιολογημένες αυξήσεις τιμών είμαι βέβαιος πως οι εργαζόμενοι ήδη δεν πληρώνονται στην ώρα τους, έρχονται απολύσεις σύντομα και πρόσφατα είδαμε και μια αυτοκτονία, για την οποία θα παρακαλούσα να μην αρχίσει νέα συζήτηση με αφορμή την αναφορά μου σ' αυτό το ποστ.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 13, 2012, 09:13:29 μμ »
Παράθεση
Ας γράψω λοιπόν κι ότι γίνει................

Λες το ακριβώς σωστό, αλλά το βλέπεις από .....απέναντι.
Σκέφτηκες γιατί είμαστε ΜΟΝΟ 5000 μοντελιστές (ίσως να λές και πολλούς) ?
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ πρέπει να έχει την αντιπροσωπεία ( 1 ή περισσότερες) πουλάει στον
ΧΟΝΔΡΈΜΠΟΡΟ σε καλές και ανταγωνιστικές τιμές,σε όλη την Ελλάδα κι αυτός με το δίκτυο πωλήσεων που (πρέπει να έχει) πουλάει τα παιχνίδια-μοντέλα και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να έχει σε
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ μικρούς ή μεγαλύτερους σε όλη την επικράτεια.
ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΜΕ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙΑ για να αγοράζουν μικρά και μεγαλύτερα παιδάκια.

Ας απαντήσω λοιπόν κι οτι γίνει...
Θεωρείς οτι είμαστε μόνο πέντε χιλιάδες γιατί οι ΕΙΣΑΓΟΓΩΛΙΑΝΟΧΟΝΔΡΙΚΟΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΩΚΑΤΑΣΤΗΜΑΡΧΕΣ στραγγαλίζουν την αγορά και δεν προωθούν το άθλημα ώστε να το γνωρίσουν τα μικρά παιδιά... σωστότατον... από την μιά μεριά του νομίσματος...
Γιατί η άλλη μεριά λέει οτι αν πράγματι υπήρχε ζήτηση οι πρωτοι που θα την είχαν σνιφάρει θα ήταν όλα τα ΤζάμποΜουστακοΤοϋςΑκαντεμυκαιδενξέρωτιάλλο...
Σε συζήτηση με διευθυντή ενός τέτοιου καταστήματος (που είχε κάποτε συναρμολογούμενα) η απάντηση ήταν ορθή κοφτή... ο μπαμπάς φέρνει το παιδάκι και αυτό τρέχει στα ηλεκτρονικά... τι να βάλουμε... για να πουλάμε ένα κιτ τον χρόνο;
Είναι ωραία η συζήτηση έξω από το χορό... αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής... αφού όλα είναι τόσο εύκολα, γιατί δεν κάνει κάποιος ρομαντικός την αρχή και να τον ακολουθήσουμε όλοι;
Αυτά και τέλος από εμένα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 13, 2012, 09:21:36 μμ »
Ακριβώς το ίδιο λέμε............
Τα παιδιά ΔΕΝ γνωρίζουν τον μοντελισμό.ʼρα όταν πάνε στα τζαμπο.........όπως αναφέρεις,πάνε εκεί που γνωρίζουν...........
Απ΄ότι βλέπω είσαι 47 ετών.Κι εγώ σχεδόν το ίδιο.Εσύ πού γνώρισες τα συναρμολογούμενα ?
Δεν φαντάζομαι στο internet  :D

Κι αυτά που γράφω δεν είναι ρομαντικά.Είναι ο τρόπος που δουλεύουν οι αντιπροσωπείες χωρών εξωτερικού.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 13, 2012, 09:35:10 μμ »
Δεν είμαι ειδικός στο marketing, αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω θυμάμαι στον Πειραιά τα μισά σχεδόν περίπτερα και ψιλικατζίδικα να έχουν Matchbox και Airfix. Ειδικά οι περιπτεράδες τα κρέμαγαν από ένα σχοινί το ένα κάτω από το άλλο σαν ... κομπολόι. Δεν υπήρχε περίπτωση να κατέβεις βόλτα ή να πας σχολείο χωρίς να τα κουτουλήσεις! :D Ακόμα και να μην σε ενδιέφεραν αρχικά, θεωρώ σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα αγόραζες κάτι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πόσες ώρες είχα περάσει χαζεύοντας (τα σάλια μου έτρεχαν δηλαδή) μια βιτρίνα ενός ψιλικατζίδικου στη Σωτήρος που είχε ένα Vulcan της Airfix. Η πραμάτεια των Τζάμπο στήνει τώρα τους πιτσιρικάδες μπροστά σε διαφορετικά αντικείμενα πόθου!

Τώρα πιά, πράγματι τα "συναρμολογούμενα" έχουν καταντήσει είδος εξωτικό και για ψαγμένους. Δεν ξέρω ποιός φταίει και δεν με ενδιαφέρει, αλλά αν δεν "διαχυθεί" ξανά η συνήθεια στην κοινωνία, ο κλάδος δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ορθοποδήσει, δυστυχώς για όλους μας...
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 13, 2012, 10:24:04 μμ »
Συμφορουμιτη Seggosd  αν οπως λες σκασει βοβμα με το ευρω και πτοχευσει η χωρα και το μονο μου προβλημα ειναι να μην μπορω να αγοραζω απο το ιντερνετ μοντελα η και απο το εσσωτερικο μοντελα τοτε το θα ειμαι στεναχωρημενος που δεν μπορω να κανω το χομπυ μου...
Αλλα τα πραγματα ειναι πολυ πιο σοβαρα και νομιζω οτι πολλοι εδω μεσα ακομη και τωρα δεν εχουμε λεφτα περισευαμενα ουτε για μπογιες για τ αμοντελα (ευτυχως καποιοι εχουν στοκ σε μοντελα :evil:) και σε λιγο καιρο ισως μερικοι απο εμας να μην εχουμε λεφτα ουτε για ψωμι ποσο μαλλον για μπογες για μοντελα. Αρα οταν μιλαμε για κριση να μιλαμε για πραγματικα προβληματα που καλο θα ηταν να μην τα αναφερουμε σε ενα φορουμ που μπαινουμε για να κανουμε τον χαβα μας και να ξεφυγουμε!
Και αν στην τελικη εχεις μαγαζι δεν ειναι κακο να το πεις γιατι νομιζω οτι οι περισσοτεροι κατι τετοιο καταλαβαμε και αν κανουμε λαθος διορθωσε μας και με τις πραξεις σου... :wink:
Φιλικα παντα!

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 14, 2012, 12:01:04 μμ »
Σαν μαγαζάτορας επισημαίνω ότι πρέπει να κάνετε κριτική στις τιμές και να αμύνεστε όταν κάτι είναι εκτός ορίων. Και να λαμβάνετε υπ' όψιν σας σε αυτά τα όρια το κόστος λειτουργείας που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα.

o φίλος SEGGOSD πάντως έχει κάποιο δίκιο, γιατί μάλλον θα είδε ότι ο νέος τιμοκατάλογος ITALERI έχει αύξηση 30-35% πάνω από τις τιμές που ίσχυαν μέχρι τον Μάρτιο του 2012 απο τον προηγούμενο εισαγωγέα.
ακραίο παράδειγμα: η 1/35-SCHNELLBOOT S 100, από προτεινόμενη τιμή 139,90 τώρα ειναι στα 209,90, δηλαδή 50% αύξηση με ίδια τιμή αγοράς από το Ιταλικό εργοστάσιο.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος SEGGOSD

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 14, 2012, 12:53:19 μμ »
Eπίσης οι τιμές στην AIRFIX, που εν μια νυκτή πήραν διψήφια ποσοστά αύξησεις.
Τέλος πάντον δε θέλω να μιλήσω με ονόματα Εταιριών και Καταστημάτων, γιατί ώσες φορές το έχω κάνει
Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ , Ο ΜΕΓΑΣ ΓΟΥΝΑΡΑΣ , ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, Λουκετώνει τη κουβέντα.
Πάντως για μια άλλη φορά θα πω
α) Δεν είμαι ελέφαντας
β)  Δεν είμαι ελέφαντας και δε διατηρώ κατάστημα

Με ενδιαφέρει μόνο, να φτάσουμε στο σημείο τα μοντέλα να είναι φθηνά και διαθέσιμα, ακόμα και στα μικρά παιδιά, στη γειτονιά τους και στη Πόλη τους
Συμβαίνει σε όλο το κόσμο, μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 14, 2012, 01:10:24 μμ »
συμφωνώ μαζί σου και έτσι πρέπει.
Συγκρίνετε τιμές και υποστηρίξτε όποιον πιστεύετε ότι προσφέρει λογικές και φιλότιμες τιμές.
Μην προτιμάτε τα Κινέζικα μαγαζιά, καταστρέφουν την χώρα σας που δεν εισπράτει φόρους, που αυτοί οι φόροι στηρίζουν την οικονομία μας και πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.
Υποστηρίξτε τα καταστήματα της περιφέρειας σας και της πόλης σας και πολλές φορές ανοίξτε τους τα μάτια να διαλέγουν σωστά και αυτοί προς το συμφέρον των μοντελιστών.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος ΜΗΤΣΑΡΑΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΑΛΛΙΘΕΑ
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 14, 2012, 01:35:47 μμ »
Για ποιες  πολεις μιλαμε...Καποτε επαιρνα κιτακια απο βιβλιοπωλεια στον Πυργο Ηλειας που παω για διακοπες  (Ζαχαρω)..Υπηρχαν παντου..Τωρα δεν βρισκω ουτε στην Πατρα που ειναι 4η με 5η πολη στην χωρα μας..Δεν μιλαω για πιο εξιδεικευμενα πραγματα για μοντελισμο..Αναγκαζομαι να γεμιζω το πορτμπαγκαζ φευγοντας για τις διακοπες με ολα τα συμπρακαλα για να κανω το χομπυ μου αγναντευοντας τα καμμενα πλεον βουνα της περιοχης.. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 14, 2012, 01:42:25 μμ »

ακραίο παράδειγμα: η 1/35-SCHNELLBOOT S 100, από προτεινόμενη τιμή 139,90 τώρα ειναι στα 209,90, δηλαδή 50% αύξηση με ίδια τιμή αγοράς από το Ιταλικό εργοστάσιο.

Με ίδιο ποσοστό κέρδους για το μαγαζί της λιανικής.Γιατί αν είναι έτσι, το κατάστημα που πούλησε ένα τέτοιο κιτ, πήρε λιγότερα χρήματα απ' όσα χρειάζεται για να το αντικαταστήσει στο ράφι του. ʼρα με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο κλείσιμο.
 Αν όμως μεγάλωσε και το ποσοστό κέρδους της λιανικής, εκεί έχουν όλοι μέρος της ευθύνης.

Tags: