Αποστολέας Θέμα: KV-1 "small turret", Trumpter 1/35  (Αναγνώστηκε 3294 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
KV-1 "small turret", Trumpter 1/35
« στις: Ιουλίου 06, 2012, 02:40:35 πμ »
Η δεύτερη συμμετοχή μου στο GB θα είναι το KV-1 της Trumpeter.

Μετά το Wespe που έκανα για το Matchbox GB, μου άνοιξε η όρεξη για κάτι περισσότερο επι του εδάφους (με 2 φορές δε γίνεσαι αρματάς όπως λέει και το ανέκδοτο).
Το Σοβιετικό GB ήταν ιδανικό για αυτό το σκοπό, ενώ και η κλίμακα ανέβηκε στην 1/35 επειδή.... τα ματάκια μου. Το κιτ μάλλον λίγο πολύ το ξέρετε, και επιλέχθηκε για αυτό το λόγο επειδή έψαχνα κάτι:
-Εύκολο
-Καλό
-Φθηνό
-και φυσικά Κόκκινο

Επίσης ευτυχές είναι πως το μοντέλο το κάνουν και άλλοι στο GB και θα μπορώ να ρίχνω ξεδιάντροπες ματιές για μπούσουλα μιας και ακόμα δεν ξέρω που πάνε τα 4 όσον αφορά τα αρματικά. Στόχος μου είναι να έχω μια ευχάριστη κατασκευή και ένα αξιοπρεπές βασικό weathering.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
Απ: KV-1 "small turret", Trumpter 1/35
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 06, 2012, 08:46:40 πμ »
Καλη αρχη φιλε.Ειναι απολαυστικο το κιτ,θα το ευχαριστηθεις να εισαι σιγουρος ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 06, 2012, 06:46:59 μμ »
Καλή αρχή φίλε μου :!:
Όντως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ανέφερες, άρα είναι καλή επιλογή για να εντρυφήσεις στη λάσπη :wink:

Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 09, 2012, 07:53:57 μμ »
Η κατασκευή στο θηρίο έχει αισίως αρχίσει χωρίς προβλήματα. Κανα δυο απορίες σχετικά με την κατασκευή:

1) Η Trumpeter δίνει 2 διαφορετικά σετ απο ερπύστριες, μια μαλακές (βινύλιο;) και μια σε κομμάτια σε σκληρό πλαστικό στα sprues του κιτ. Τι είναι ενδεδειγμένο να χρησιμοποιήσω;

2) Πότε τοποθετούνται οι τροχοί και οι ερπύστριες; να φανταστώ βάφονται ξεχωριστά και μπαίνουν στο τέλος μετά και το weathering; Όλα τα υπόλοιπα κολλιούνται απο πρίν;

3) Η Trumpeter δίνει ορισμένα optional parts στο τελευταίο στάδιο. Απο αυτά χρησιμοποιώ όποια θέλω ελεύθερα ή πρέπει να κοιτάξω κάτι;

Ευχαριστώ!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 09, 2012, 09:14:33 μμ »
Η κατασκευή στο θηρίο έχει αισίως αρχίσει χωρίς προβλήματα. Κανα δυο απορίες σχετικά με την κατασκευή:

1) Η Trumpeter δίνει 2 διαφορετικά σετ απο ερπύστριες, μια μαλακές (βινύλιο;) και μια σε κομμάτια σε σκληρό πλαστικό στα sprues του κιτ. Τι είναι ενδεδειγμένο να χρησιμοποιήσω;

2) Πότε τοποθετούνται οι τροχοί και οι ερπύστριες; να φανταστώ βάφονται ξεχωριστά και μπαίνουν στο τέλος μετά και το weathering; Όλα τα υπόλοιπα κολλιούνται απο πρίν;

3) Η Trumpeter δίνει ορισμένα optional parts στο τελευταίο στάδιο. Απο αυτά χρησιμοποιώ όποια θέλω ελεύθερα ή πρέπει να κοιτάξω κάτι;

Ευχαριστώ!  ::salut::
Καλή αρχή!!!!!!
Σίγουρα, είναι μια απολαυστική κατασκευή!!!!
Τώρα στα ερωτήματά σου:
1. Είναι απολύτως δικιά σου επιλογή: σίγουρα οι κομμάτι- κομμάτι έχουν περισσότερη δουλειά, αλλά έχουν ποιο αληθοφάνεια.
2. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας συγκεκριμένος!
3. ποιά optional parts??? δεν θυμάμαι κάτι σχετικό...

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 25, 2012, 05:26:02 μμ »
Λοιπόν η συναρμολόγηση ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το καλό με τα άρματα τελικά είναι πως μέχρι αυτό το σημείο χρειάστηκα μόνο κόφτες, κόλλα, λίμα και ντουκόχαρτα που πολύ εύκολα μεταφέρονται και έτσι ασχολούμουν με το μοντέλο χαλαρά στο εξοχικό! Το μόνο παράπονο απο το κιτ είναι πως τα περισσότερα κομμάτια είχαν αρκετό flash που απαιτούσε καθάρισμα. Οι τροχοί δεν έχουν κολληθεί, αυτό θα γίνει μετά το βάψιμο, εκτός απο τους οδοντωτούς πίσω. Οι ερπύστριες είχαν και αυτές πολλά σημάδια απο το καλούπι που θέλανε καθάρισμα, και ελπίζω μετα το βάψιμο να μην φαίνεται κάτι άσχημο, αλλιώς με βλέπω να χρησιμοποιώ του βινυλίου.

Η εφαρμογή και η όλη κατασκευή πάντως ήταν χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν θα χρειαστεί παρά ελάχιστος στόκος, βασικά απο δικές μου αστοχίες.

Επίσης με προβλημάτισε λίγο η ένωση του συρματόσχοινου με το πλαστικό. Δεν υπάρχουν υποδοχές στο πλαστικό και δυσκολεύομαι να κάνω μια καλή ένωση που να κάνει το κομμάτι να φαίνεται ενιαίο με κυανοακρυλική. Πόσο "οκ" ή λάθος είναι να μην τα βάλω καθόλου;

Μετά το στοκάρισμα και το αστάρι σειρά θα πάρει επιτέλους το βάψιμο! Το βασικό χρώμα είναι το Russian Green. Αυτό είχε στάνταρ τονικότητα, ή μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο απο τα πράσινα που έχω ήδη, πχ κάποιο απο τα πράσινα της vietnam;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 26, 2012, 12:58:09 πμ »
Μπράβο, καθαρή κατασκευή :!:

...
Επίσης με προβλημάτισε λίγο η ένωση του συρματόσχοινου με το πλαστικό. Δεν υπάρχουν υποδοχές στο πλαστικό και δυσκολεύομαι να κάνω μια καλή ένωση που να κάνει το κομμάτι να φαίνεται ενιαίο με κυανοακρυλική. Πόσο "οκ" ή λάθος είναι να μην τα βάλω καθόλου;

Μετά το στοκάρισμα και το αστάρι σειρά θα πάρει επιτέλους το βάψιμο! Το βασικό χρώμα είναι το Russian Green. Αυτό είχε στάνταρ τονικότητα, ή μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο απο τα πράσινα που έχω ήδη, πχ κάποιο απο τα πράσινα της vietnam;

Λάθος δεν είναι να μη τα βάλεις καθόλου τα συρματόσχοινα, αλλά δεν είναι και δύσκολο να τα φτιάξεις... Απλά τα πλαστικά άκρα θέλουν τρύπημα με ψιλό τρυπανάκι στο σημείο που κολλιέται το συρματόσχοινο, ώστε μπαίνοντας το συρματόσχοινο στην τρύπα που θα έχεις ανοίξει στο πλαστικό να κολληθεί καλά με την κυανοακρυλική.

Τώρα για το πράσινο, μια οποιαδήποτε ενδιάμεση απόχρωση μεταξύ των δύο πράσινων της παραλλαγής βιετνάμ είναι εντάξει. Τα χρώματα των ρώσικων αρμάτων, πέρα του ότι φτιάχνονταν σε πολλά διαφορετικά εργοστάσια χωρίς ακριβή σύνθεση, ήταν και πολύ ευάλωτα στο... weathering στο οποίο υπόκειντο τα άρματα στο πεδίο της μάχης, οπότε η απόχρωση διέφερε δραματικά από άρμα σε άρμα :wink:

Μιας που είσαι και νέος στη λασπουριά, ότι χρειαστείς μας ρωτάς :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 05:14:01 μμ »
Ήρθε η ώρα που έπεσε το το βασικό χρώμα!

Για βασικό χρησιμοποίησα τα 2 πράσινα της βιετνάμ (FS 34102 κ FS 34079) σε αναλογία 50-50. Έπειτα έγιναν φωτίσματα και σκιές χρησιμοποιώντας το πρώτο χρώμα για τα φωτίσματα και το δεύτερο για τις σκιάσεις. Ίσως να έπρεπε να χρησιμοποιήσω λίγο διαφορετικούς τόνους (μεγαλύτερες αντιθέσεις) μιας και σε φώτο βλέπω να φαίνονται περισσότερο έντονες διαφορές, παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένος (it's better to underdo than overdo). Επίσης περάστηκε σε ορισμένες λεπτομέρειες και ακμές μείξη 50-50 του FS 34102 με το FS 34258 για να τονιστούν. Τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι lifecolor.

Απορίες προς πάσα κατεύθυνση:

1) Τώρα είναι η ώρα για παρκετίνες και χαλκομανίες (για να φθαρούν και αυτές) ή δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα τους; Επίσης αν μπορεί και ξέρει κάποιος να πει τι λένε οι 2 επιλογές του κιτ για συνθήματα.

2) Το φίλτρο έχει κάτι να δώσει στο μονόχρωμο τανκ μου; Βασικά φοβάμαι να μην μου σβήσει περισσότερο τις αντιθέσεις απο τα φωτίσματα-σκιάσεις

3) Σκεφτόμουνα να κάνω για φθορές τα ακόλουθα
-Τρεξίματα (Rainmarks;)
-Fading με λάδια
-Chipping (με τι χρώμα;;;)
-Wash
-Σκόνισμα
Η σειρά που τα έχω βάλει είναι σωστή ή θέλει αναδιάταξη;

Ευχαριστώ πολύ!!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 08:18:58 μμ »
Μια χαρά μου φαίνεται το Χτήνος... Όσο για το βάψιμο οι ειδικοί λένε ότι τα πράσινα καλό είναι να τα "σπας" με κίτρινο ή fleshoκίτρινο για φωτίσματα αλλά μην αγχώνεσαι είναι μια χαρά. Όρμα του με γυαλιστερό βερνίκι, βάλε χαλκομανίες, ξαναπέρνα του βερνίκι και μετά wash και θα δεις ότι θα αποκτήσει βάθος και ουσία! (πςςς τι είπα πάλι ο άθρωπας).

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 09:10:48 μμ »
1)Απο το Κυριλλικο αλφαβητο το μονο που εχω καταλαβει ειναι οτι καποια γραμματα ειναι αναποδα :mrgreen:
2)Τα φιλτρα εχουν πολλα να δωσουν στο μονοχρωμο ΚV,θα υποτονισουν τα φωτισματα που εχεις κανει αλλα δεν θα τα κρυψουν.Ενα προβληματισμο εχω που λες για fading με λαδια.Αν εννοεις dot filtering τοτε μαλλον δεν χρειαζεται να περασεις καποιο φιλτρο τωρα.
3)Να τα κανεις ολα οσα σκεφτεσαι.Η σειρα με την οποια θα γινουν ειναι δικο σου θεμα,δεν υπαρχει χρυσος κανονας,ο καθενας εχει την αποψη του.Εγω ας πουμε απο αυτα που αναφερεις θα εκανα:
-Fading με λαδια
-chipping(με καποιο πολυ σκουρο καφε,κλασσικη επιλογη ειναι το german camouflage black brown της Vallejo)
-Wash,pin wash
-τρεξιματα(τα rainmarks ειναι ενας απο τους τυπους τρεξιματων που μπορεις να βρεις σε ενα αρμα)
-σκονισμα

Ελπιζω να βοηθησα ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 09:37:20 μμ »
бей фашистов = χτύπησε τους ναζί
бей фашистскую = χτύπησε την φασιστική (την άλλη λέξη δεν την "βγάζω")  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Kiddo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • http://kiddosfigures.blogspot.gr
    • http://kiddosfigures.blogspot.gr
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2012, 01:38:12 μμ »
бей фашистов = χτύπησε τους ναζί
бей фашистскую = χτύπησε την φασιστική (την άλλη λέξη δεν την "βγάζω")  :roll:

Бей фашистскую гадину είναι από google... "Χτύπησε τα φασιστικά σκουλήκια", μήπως είναι?

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2012, 10:33:09 μμ »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!  ::salut::

Το μοντέλο έχει περαστεί με το πρώτο χέρι παρκετίνη, ένα ακόμα αύριο, μετά σήματα, ακόμα ένα χέρι παρκετίνη και ξεκινάω φθορές επιτέλους :!:

Fading με λάδια εννοώ αυτό, άρα για το ίδιο λέμε νομίζω...

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 12:53:40 πμ »
Λοιπόν, περάστηκαν βερνίκια, χαλκομανίες, και ήρθε η ώρα για να αρχίσω τις φθορές. Ξεκίνησα προσπαθώντας να κάνω fade με λάδια. Η αλήθεια είναι πως η τεχνική φαινόταν πιο εύκολη στα χαρτιά  :mrgreen:. Για αρχή έκανα το KV-1 παρδαλό...

Και μετά προσπάθησα να κάνω τα λάδια blend in. Αυτό που νομίζω είναι πως χρησιμοποίησα πάρα πολύ λάδι, μιας και Πασαλειβόταν πάρα πολύ και άφηναν έντονα σημάδια απο το πινέλο.

Στο τέλος αναγκάστηκα να κάνω τη διαδικασία 3-4 φορές για το κάθε σημείο μέχρι να έχω κάποιο αποτέλεσμα, επιστρατεύοντας την τελική φορά και και στεγνή μπατονέτα... Στο τέλος έφτασα στο εξής αποτέλεσμα, το οποίο δεν με άφησε και πάρα πολύ ικανοποιημένο.

Αναμένω κριτική απο τους γνώστες. Τα λάδια δεν έχουν στεγνώσει ακόμα άρα μπορούν να γίνουν διορθώσεις αν είναι άσχημα σε κάποιο σημείο, αλλιώς μαλλον προχωράω στο chipping. Ίσως να ήταν καλή ιδέα κάποιο (πράσινο;) φίλτρο σε αυτη τη φάση για να αμβλύνει τις αντιθέσεις; Παρεμπιπτόντως δεν έδωσα πολύ προσοχή στο κάτω μέρος μιας και θα καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό απο λάσπη.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 09:16:44 πμ »
Φιλε μου καλημερα.Για μενα το αποτελεσμα ειναι καλο,δεν χρειαζεται να το πειραξεις.Με ολα τα αλλα που θα επακολουθησουν θα στρωσει μια χαρα.Νομιζω οτι αυτο που σε δυσκολεψε ειναι το γεγονος οτι οι κηλιδες σου ηταν μεγαλες σε μεγεθος και μονο δυο ανοιχτα χρωματα,οποτε και δυσκολα μπλενταρονται με το πρασινο.Επισης αν αυτο που διακρινω εκτος του ασπρου ειναι ωχρα τοτε εβαλες εναν ακομη μπελα στο κεφαλι σου.Τα λαδια (που εγω τουλαχιστον εχω χρησιμοποιησει) σε χρωμα ωχρας ειναι πολυ δυκολα για αυτη την τεχνικη γιατι ειναι υψηλης αδιαφανειας χρωμα(πολυ δυνατο και πυκνο δηλαδη)και δυσκολα σβηνει στο υποστρωμα.Θελει πολυμικρες ποσοτητες.Γενικα αυτο που θα σου προτεινα για την επομενη φορα ειναι να χρησιμοποιησεις ενα πολυ πιο λεπτο πινελο την ωρα που βαζεις τις κουκιδες ωστε να αφηνεις πολυ μικροτερη ποσοτητα χρωματος.Να χρησιμοποιησεις περισσοτερες των δυο αποχρωσεις για να εχεις μεγαλυτερη ποικιλια και αφου το κανεις ετσι κι αλλιως μπορεις να τοποθετησεις τις κουκιδες σου πιο επιτηδευμενα.Να βαζεις δηλαδη τις ανοιχτες αποχρωσεις στο κεντρο των πανελ και τις σκουροτερες στα ακρα

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 12:31:45 μμ »
Σε ευχαριστώ!  ::salut::

Χρησιμοποίησα 3 χρώματα, τα Titanium white, Yellow Naples Hue, και Yellow Ochre, και προσπάθησα να βάλω τα χρώματα λίγο επιτηδευμένα, το άσπρο προς το κέντρο, το ανοιχτό κίτρινο περιμετρικά απο την εξωτερική-ελεύθερη πλευρά, και την ώχρα απο την εσωτερική, απλά δεν ήμουν πάρα πολύ αυστηρός. Τι άλλα χρώματα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω; Τα τοποθετούσα με μια οδοντογλυφίδα, την επόμενη φορά με πινέλο και σίγουρα πολύ λιγότερο χρώμα!

Προχωράω στο chipping λοιπόν  8). Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω βερνίκι σε κάποιο ενδιάμεσο στάδιο ή απλά ένα ματ μετά και απο το σκόνισμα;

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 10:26:50 μμ »
Και επιτέλους είναι σχεδόν έτοιμο!

Μετά το fading με τα λάδια, έκανα chipping, watermarks, pin wash ενώ έγιναν και οι ερπύστριες. Το ωραίο είναι πως ενώ η εφαρμογή της κάθε τεχνικής ξεχωριστά δεν με ικανοποιούσε απο μέρους μου, στο τέλος νομίζω πως έχουν δέσει πολύ ωραία, σίγουρα καλύτερα απο ότι νόμιζα πως θα κατάφερνα όταν ξεκινούσα την κατασκευή. Τώρα το μόνο που μένει είναι να πέσει η λάσπη (και ελπίζω να μην τα θαλασσώσω στο τέλος!). Θα γίνει κάπως έτσι αν και θα προσπαθήσω να το κρατήσω πιο συμμαζεμένο.

Η ρόδα που είναι εκτός έχουν κολληθεί ελαφρός στραβά τα 2 μισά της και χρειάζεται λίγο τρίψιμο στον οδηγό για να μπεί, ενώ σε μια δοκιμή που έκανα για να τοποθετήσω τις ερπύστριες στη θέση τους ήταν λίγο ζόρικα, και ίσως να χρειαστεί μια μικρή εγχείρηση στα αυτάκια εσωτερικά για να ταιριάξουν, σε σημείο πάντως που δεν θα φαίνεται ιδιαίτερα. Αν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη παράλειψη, τώρα είναι η στιγμή!  :lol:

PS: Το ματ βερνίκι καλύτερα να πέσει μετά και τις λάσπες, ή πιο πριν;

Ευχαριστώ  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 12:16:04 μμ »
Και επιτέλους τελείωσε!!!! Αφού το είχα απέναντι καμια εβδομάδα και το λυπόμουν να το λερώσω μιας και μου φαινόταν ωραίο, είπα ας πάει το παλιάμπελο, όλα τα έφαγε ας τη φάει και τη λάσπη του! Και έτσι, η πρώτη προσπάθεια μου για άρμα στην 1/35 έλαβε πέρας, μάλλον με αναπάντεχη επιτυχία θα έλεγα μιας και οι προσδοκίες μου ήταν χαμηλότερες πριν ξεκινήσω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους με βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή, και ιδίως τον gtets. Νομίζω πως έχω γίνει λιγάκι πιο πλήρης μοντελιστής μετά από αυτό, και τουλάχιστον την τεχνική με τα λάδια θα αρχίσω να την χρησιμοποιώ επιλεκτικά και σε αεροπλάνα!

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 12:36:31 μμ »
Φιλε μου πολυ ωραιο το αποτελεσμα και για πρωτη προσπαθεια καταπληκτικο!
Τη σκουρια που αχνοφενεται (Chipping λεγεται? ) με τι την εκανες???
Μια παρατηρηση αν μου επιτρεπεις...η λασπη που του εριξες ισως θα επρπε να ηταν λιγοτερη στα μερη του πυργου και του πανω μερους του πηγματος...
Και παλι μπραβο πολυ καλο αποτελεσμα!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 05:11:44 μμ »
Σ'ευχαριστώ!  ::salut::

Τις σκουριές τις έκανα με σφουγγαράκι και σκούρο καφέ. Βουτούσα μια άκρη, το ακουμπούσα σε χαρτί να φύγει το πολυ χρώμα και μετά το εφάρμοζα στο μοντέλο.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 11:32:01 πμ »
Πολυ ωραιο βγηκε φιλε μου.Για τις λασπες θα σου πω οτι θα μπορουσαν να ειναι και περισσοτερες στα ψηλα μερη(απο μια οβιδα πυροβολικου που εσκασε κοντα του και το εκανε χαλια για παραδειγμα),αλλα θα μου αρεσαν πιο "πιτσιλωτες" και οχι τοσο στρογγυλες.Επισης οι χαλκομανιες φαινονται λιγο καθαρες σε σχεση με το υπολοιπο αρμα.Οπως και να χει ομως παραμενει ενα πολυ ωραιο μοντελο ::salut:: ::salut::

Tags: