Αποστολέας Θέμα: Lavochkin La-5, Zvezda 1/48  (Αναγνώστηκε 2295 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Lavochkin La-5, Zvezda 1/48
« στις: Ιουλίου 06, 2012, 02:25:36 πμ »
Καλό μήνα σύντροφοι, επιτέλους λίγος χρόνος για μοντελισμό!

Η πρώτη συμμετοχή μου στο GB θα είναι το Lavochkin La-5 της Zvezda στην 1/48

Το κουτί σε καμία περίπτωση δεν προϊδεάζει για το τι υπάρχει μέσα. Είχα ακούσει διάφορα για την Zvezda και ήμουν προετοιμασμένος για οτιδήποτε αλλά εκπλήχθηκα ευχάριστα. Το κιτ απαρτίζεται απο περίπου 150 κομμάτια, σημαντικά περισσότερα από τα υπόλοιπα κιτ ΒΠΠ στην 1/48 που έχω κάνει κατα καιρούς, κάτι που προμηνύει αρκετά περίπλοκη κατασκευή που θα απαιτήσει προσοχή. Η λεπτομέρεια είναι λεπτή και πολύ καλή, οι επιφάνειες ελέγχου δίνονται χωριστά, ενώ δίνεται πλήρες και το εσωτερικό και τον κινητήρα καθώς και τα πανελς του τελευταίου χωριστά έτσι ώστε να φαίνεται, επιλογή που αν και συνήθως δεν με αρέσει να χαλάω τις γραμμές των αεροσκαφών σκέφτομαι σοβαρά να χρησιμοποιήσω. Δίνονται 3 επιλογές για Decals όλες με τη πράσινη/μαύρη/γαλάζια παραλλαγή.
Τα μοναδικά μειονεκτήματα που έχω παρατηρήσει είναι η συσκευασία (πολλά κομμάτια είχαν αποκοπεί απο τα πλαίσια), ενώ ίσως και οι οδηγίες θα μπορούσαν να ήταν λίγο πιο σαφείς (ή ίσως απλά έχω καλομάθει).

Η κατασκευή αυτού του μοντέλου θα είναι μια ωραία πρόκληση για μένα, αλλά ευελπιστώ πως θα βγάλω ένα όμορφο αποτέλεσμα απο ένα πολύ καλό κιτ ενός απο τα πιο σημαντικά Σοβιετικά αεροσκάφη του ΒΠΠ.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Απ: Lavochkin La-5, Zvezda 1/48
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 06, 2012, 03:00:28 πμ »
Καλη αρχη στην "εκπληξη" της Zvezda. Για κανε μια παρουσιαση του κιτ με φωτογραφιες να παρουμε μια ιδεα!  :wink:
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστης
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 06, 2012, 03:40:26 μμ »
Καλη αρχη, το κιτ ειναι απο τις νεες κυκλοφοριες της Zvezda που καμια σχεση δεν εχουν με τα παλια της ...

εντάξει.. δεν εχουν ανακαλύψει ακομα τα σακουλάκια για τα sprue... αλλα που θα παει...  :mrgreen:

πολυ καλη λεπτομέρεια και εφαρμογή... και με φοβερο εσωτερικό και κινητήρα.. εαν θες να το παλεψεις λιγο παραπάνω   :wink:

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 09, 2012, 07:45:27 μμ »
Σας ευχαριστώ. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ.  ::salut::

@tito, εδώ έχει 2 in-box reviews του κιτ που έχουν διάφορα shots.
http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=4207
http://www.hyperscale.com/2009/reviews/kits/zvezda4803reviewbg_1.htm

Θα προσπαθήσω να βγάλω χαρακτηριστικές φωτό στα στάδια της κατασκευής. Αν θέλεις κάτι άλλο συγκεκριμένο που δεν καλύπτεται απο τα reviews μετα χαράς να βοηθήσω!

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 31, 2012, 04:36:13 πμ »
Για να επανερχόμαστε σιγά σιγά! Το La-5 έχει παραπέσει λιγάκι, εν μέσω καλοκαιριού, και άλλων κατασκευών, και έχουν γίνει λίγα πράγματα μέχρι στιγμής. Επίσης έψαξα λιγάκι για τα χρώματα που χρειάζομαι. Όποιος θέλει να βοηθήσει ή να παρέμβει ας το κάνει ελεύθερα. Χρησιμοποιώ κυρίως χρώματα lifecolor.

Για το κόκπιτ, το εσωτερικό του αεροσκάφους και το ΣΠ: FS26173 ή FS36270. Έχω το Η306 της gunze, μπουκαλάκι δεκαπενταετίας, θα χρησιμοποιήσω απλά αυτό.

Για το καμουφάζ

Πράσινο: FS24102. Αυτό είναι το πράσινο της βιετναμ, και απλά θα χρησιμοποιήσω το UA-002 της lifecolor

Μαύρο: Απλά μαύρο, duh (εκτός αν θα ήταν σωστότερο να το ανοίξω λιγάκι)

Γαλάζιο: HELP!!! Έχω βρει πως θέλω για το ΑΜΤ-7 το FS25190. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να βρώ κάποια αντιστοιχία σε lifecolor ή gunze κατά προτίμηση. Σε αυτό, λέει πως είναι το 901 της Vallejo που είναι το 89 της humbrol, όμως απο όσο ξέρω δεν υπάρχει vallejo στη θεσσαλονίκη, και θέλω να επιμείνω στα ακρυλικά!!

Επίσης δεδομένου πως το μεγαλύτερο μέρος του αεροσκάφους δεν ήταν μεταλλικό αλλά απο ξύλο, υπάρχει κάτι διαφορετικό ως προς τη παράσταση της φθοράς; Για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν πάνελς στο μεγαλύτερο μέρος των πτερύγων και της ατράκτου, και άρα θα πρέπει να δουλέψω περισσότερο με τυχαία ξανοίγματα;

Και κάτι τελευταίο, μιας και η Zvezda δίνει όλες τις επιφάνειες ελέγχου εκτός απο τα flaps σε χωριστά κομμάτια, υπάρχει κάποιο νόημα στο να τοποθετήσω κάποιες σε διαφορετική θέση, ή θα ήταν αφύσικο για αεροσκάφος που βρίσκεται στο έδαφος;

Ευχαριστώ!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 11:36:56 πμ »
Καλημερα φιλε μου!
Για τα χρωματα στο πανω μερος του αεροσκαφους δεν εχω ιδεα για τους κωδικους τους αλλα νομιζω οτι οι αποχρωσεις ειναι σχετικες με το τι χρονολογιας αεροσκαφος θελεις να αναπαραστησεις  θα βοηθηθεις περισσοτερο εδω http://mig3.sovietwarplanes.com/il-2/il2-camo/il2m-camo.htm
Οσο για το χρωμα της κοιλιας αν και εχω δει αρκετες αποχρωσεις του γαλαζιου κατελιξα στην επιλογη της Italleri αφου πλεον δεν υπαρχει Vallejo και ειναι αυτη http://postimage.org/image/dh5i5d4pl/
Ελπιζω να σε βοηθησα! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 08:49:52 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Το χρώμα της Italeri μου φαίνεται πράγματι πάρα πολύ κοντά στο ζητούμενο στο μάτι, και είναι νομίζω η καλύτερη επιλογή μου αυτή τη στιγμή!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 10:41:07 μμ »
Μικρό update!

Δυστυχώς, το πανέμορφο αυτό αεροπλάνο, προχωράει πολύ αργά, λόγω τεμπελιάς έλλειψης χρόνου, και με βλέπω να καταλήγω στη Σιβηρία

Το κιτ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα μέχρι στιγμής, και το μόνο που έκανα πέρα απο αυτό που λένε οι οδηγίες είναι να προσθέσω πλάτη και ζώνες στο κάθισμα όσο επέτρεπαν οι χοντροδαχτυλάρες μου, το σωλήνα στα σκέλη του ΣΠ και συνέθεσα τον πίνακα οργάνων απο όργανα απο περισσεύματα χαλκομανιών, αντί για την μάλλον ασαφή χαλκομανία που δίνει η zvezda. Κατά τα άλλα, κοκπιτ και ΣΠ βάφτηκαν με το Η306 της gunze, και δέχτηκαν λίγάκι στεγνό πινέλο και ένα γενναίο βρόμισμα με wash, ενώ δεν ξόδεψα και πολύ χρόνο στο κινητήρα, μιας και ελάχιστα θα φαίνεται στο τέλος.

Δεν ξέρω αν θα το προλάβω στα πλαίσια του GB, θα γίνει μια προσπάθεια αλλιώς θα τελειώσει στις προπέλες...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 04:25:59 μμ »
Πολυ ομορφη η δουλεια σου μεχρι τωρα...το δοκιμασες καθολου στην εφαρμογη της ατρακτου και των πτερυγων να δεις αν ειναι οκ?
Παντως απο λεπτομερεια ειναι πολυ καλο το κιτ και νομιζω οτι βρηκα το επομενο αεροπλανο που θα επιχειρησω (μολις αξιοθω να τελειωσω αυτα που εχω ηδη στα σκαρια  :lol:)
Καλη συνεχεια και μη το βιαστεις για να προλαβεις το GB το παν πιστευω οτι ειναι να το απολαμβανουμε! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 06:14:19 μμ »
Σ'ευχαριστώ! Ναι έχω κάνει dry fit πτέρυγες με άτρακτο, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το μόνο ίσως να έχει πρόβλημα είναι τα 4 κομμάτια που απαρτίζουν το κάλυμμα του κινητήρα, αλλα δεν μπορώ να το τεστάρω ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 24, 2012, 02:34:51 πμ »
Θα παρακαλούσα τη σεβαστή διαχείριση να μεταφέρει το θέμα στην ενότητα Prop: Υπό κατασκευή.  8)

Επίσης αν κάποιος έχει κάποιο σχέδιο στο οποίο διακρίνονται ποιες επιφάνειες είναι ξύλινες και ποιες μεταλλικές, θα βοηθούσε πολύ! Ευχαριστώ  ::salut::

Tags: la-5