Αποστολέας Θέμα: F-16C Academy 1/48  (Αναγνώστηκε 6548 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: F-16C academy 1/48
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 25, 2012, 08:56:22 μμ »
με ποιο χρωμα να ξεκινησω το βαψιμο? νομιζω ειναι 3...με ποιο απο τα 3...το πιο ανοιχτο πρωτα? η δεν παιζει ρολο....?
Με το πιο ανοιχτό, βεβαίως βεβαίως :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 25, 2012, 09:56:16 μμ »
Οι ερωτήσεις που κάνεις δεν έχουν μονοσήμαντη απάντηση και ως εκ τούτου θεωρώ ότι κακώς σε απασχολούν, στο στάδιο που βρίσκεσαι τουλάχιστον.

Ναι, όπως λέει ο Blitz-X, το να βάλεις πρώτα το ανοιχτό χρώμα έχει λογική, όμως δεν είναι πάντα η σωστή λύση, ούτε αυτή που βολεύει όλο τον κόσμο. Ειδικά αν βάφεις με πινέλο, όπως εσύ δεν έχει τόση σημασία το ποιο χρώμα θα βάψεις πρώτο, καθώς δεν βάφεις περισσότερη επιφάνεια απ' όση απαιτείται κάθε φορά. Αν πάλι βάφεις με αερογράφο όπου και όσο μπορείς (όπως εγώ π.χ.), θα ψεκάσεις πρώτα το βασικό χρώμα, όποιο και αν είναι αυτό, δηλαδή αυτό που π.χ. θα είναι το χρώμα της μεταλλικής επιφάνειας, που θες να σου βγει με το πιο καλό στρώσιμο. Σε πολλές λοιπόν περιπτώσεις, όπως εδώ: Click to see the original size. όπου ψέκασα πρώτα το μαύρο και μετά με πινέλο σιγά-σιγά τις λοιπές λεπτομέρειες ώστε να φτάσω εδώ: Click to see the original size., βλέπεις ότι η σειρά αντιστρέφεται.

Θα σου πρότεινα λοιπόν (και με συγχωρείς για το θάρρος, αλλά νομίζω το έχεις πάρει λίγο στραβά για αρχή, βλέποντας και άλλα σου θέματα όπως αυτό για την πηγή αέρα, στο οποίο σωστά απάντησε ο Δημήτρης), να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με το τι σε βολεύει εσένα και όχι να ρωτάς για κάθε σου βήμα, διότι έτσι απλά παίρνεις απαντήσεις για τον τρόπο στον οποίο έχει καταλήξει κάποιος άλλος μοντελιστής, χωρίς απαραίτητα αυτό να βολεύει και εσένα.
Δοκίμασε λοιπόν, κάνε λάθη (δεν μαθαίνεις χωρίς αυτά), ρώτα φυσικά και εδώ, αλλά πάνω απ' όλα αναζήτησε τις λύσεις που βολεύουν εσένα! Και για να τις αναζητήσεις και να τις βρεις, πρέπει να πειραματιστείς εσύ ο ίδιος!
Τα αποτελέσματα θα έρθουν σιγά-σιγά, να έχεις υπομονή!

Φιλικά.

Αποσυνδεδεμένος korman709

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 27, 2012, 06:36:53 μμ »
χαλια μου βγηκε το βαψιμο...τεσπα για πρωτο μοντελο μετα απο παααρα πολυ καιρο ΕΝΤΑΞΕΙ....δεν απογοητευομαι τοσο...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 27, 2012, 07:00:36 μμ »
ξενερωσα εντελως τωρα,πολυ χαλια...πολυ παχυ στρωμα χρωματος....δυστυχως με αερογραφο μονης ενεργειας,κομπρεσερ στα 3bar.(αυτοκινητου).να το πεταξω η το κραταω για "ανταλλακτικα" ?

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 27, 2012, 07:17:29 μμ »
υπαρχει τροπος να το ξεβαψω? αν ναι ποια η διαδικασια?

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 27, 2012, 07:32:08 μμ »
Αν θες να το ξεβαψεις ψεκασε το με fornet(καθαριστικο φουρνου).
Περνεις μια σακουλα,βαζεις μεσα το μοντελο,μετα του ριχνεις φορνετ,κλεινεις καλα τη σακουλα και μετα απο μια μερα το ξεπλενεις με νερο και παραλληλα το τριβεις με παλια πδοντοβουτσα για να καθαρισει καλα απο το χρωμα.

Γιατι δεν βαζεις μια φωτο απο το μοντελο μηπως μπορουμε να βοηθησουμε?

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 27, 2012, 07:45:35 μμ »
καταλαβα,,,ντρεπομαι να το βαλω...χαχα

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 27, 2012, 07:48:49 μμ »
Ακόμα και αν δεν το ποστάρεις εδώ, σε καμία περίπτωση ΜΗΝ το πετάξεις, ό,τι και να έχει γίνει.
Γνώμη μου μάλιστα είναι να μην το ξεβάψεις καν. Κράτα το όπως είναι. Το πρώτο σου μοντέλο είναι, μετά από πολύ καιρό απραξίας, όπως λες κι εσύ, άστο εκεί να κάθεται και να το βλέπεις ως σημείο αναφοράς για την πρόοδό σου.
Σε αυτό το χόμπι, ακόμα και οι αποτυχίες είναι χρήσιμες, λειτουργούν ως μαθήματα. Έχε το, να σου θυμίζει τα λάθη στις τεχνικές και να συγκρίνεις με τα επόμενα.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 27, 2012, 08:03:26 μμ »
Ακόμα και αν δεν το ποστάρεις εδώ, σε καμία περίπτωση ΜΗΝ το πετάξεις, ό,τι και να έχει γίνει.
Γνώμη μου μάλιστα είναι να μην το ξεβάψεις καν. Κράτα το όπως είναι. Το πρώτο σου μοντέλο είναι, μετά από πολύ καιρό απραξίας, όπως λες κι εσύ, άστο εκεί να κάθεται και να το βλέπεις ως σημείο αναφοράς για την πρόοδό σου.
Σε αυτό το χόμπι, ακόμα και οι αποτυχίες είναι χρήσιμες, λειτουργούν ως μαθήματα. Έχε το, να σου θυμίζει τα λάθη στις τεχνικές και να συγκρίνεις με τα επόμενα.
x2
Συμφωνω με χιλια!Αν το βαρεθηκες ή σε κουρασε αστο και πιασε καποιο αλλο μοντελο.
Παντως δεν πρεπει να ντρεπεσαι σε καμια περιπτωση.Αν δεν τα καταφερνεις ακομα με αερογραφο πιασε τα πινελα καλυτερα.
Εγω βαφω απολειστηκα με πινελο και πιστεψε με μπορεις να πανεις πολλα πραγματα! :wink:
Μετα σιγα σιγα παιρνεις και ενα καλο κομπρεσερ αφου απ'οτι καταλαβα αυτο σου λειπει και κανεις τη δουλεια σου μια χαρα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 28, 2012, 08:15:41 πμ »
ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια....ενταξει θα το κρατησω.μαλλον θα ηταν καλυτερο να ξεκινησω μοντελο με μονοχρωμια και οχι παραλλαγη....βλ.apache..

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 28, 2012, 08:31:45 πμ »
Μανώλη, θα συμφωνησω απόλυτα με τον Νάσο και τον Λάμπρο, μην το πετάξεις. Κανένας δεν έκανε τέλειο μοντέλο απο την αρχή. Και το φόρουμ αυτό, δεν φτιάχτηκε για να ακούει κανείς μπράβο, ωραίο κλπ. Κύριος σκοπός του είναι (κατα την δική μου ταπεινή γνώμη) να βρίσκει λύσεις κανείς σε προβλήματα που του πρώτο-παρουσιάζονται, απο άλλους που τα έχουν ήδη αντιμετωπίσει. Μην αγχώνεσαι για το μοντέλο(α) σου, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν ίδια και χειρότερα. Πόσταρε και καμιά φωτογραφία για να σου πούν οι εμπειρότεροι (όχι εγώ, δεν είμαι) λάθη που έχεις κάνει και τρόπο να τα εξαλείψεις και έτσι στο επόμενό σου μοντέλο, θα έχεις ένα εφόδιο παραπάνω απο το προηγούμενό σου. (Ταπεινή γνώμη απο εμένα που ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει μοντέλο απο τότε που ξανάρχισα τον μοντελισμό. Σίγουρα πάντως όταν ολοκληρώσω μοντέλο, θα το δείξω για να μου πούν τα λάθη μου και να με βοηθήσουν να βελτιωθώ - για την δική μου και μόνο ευχαρίστηση - οι συνάδελφοι)
Παναγιώτης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 28, 2012, 08:36:18 πμ »
καταλαβα...θα ανεβασω φωτο οκ και θα περιγραψω το τι εκανα μεχρι τωρα ακομα και τα λαθη....ευχαριστω για τις απαντησεις σας,ειναι αισιοδοξες...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 28, 2012, 02:50:37 μμ »
ξεβαφεται...με  fornet...παιδια τωρα τη βοηθεια σας! να βαψω το βασικο με αερογραφο? η να το κανω ολο απο την αρχη με πινελο? τι να προσεξω για να βγει καλα με πινελο?προσπαθησα λιγο αλλα αφηνει κενα...δεν εγινε καλη διαλυση?ολα τα σχολια δεκτα...παρακαλω τη βοηθεια σας.

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 28, 2012, 03:18:14 μμ »
Καλησπερα  8).
 1ον.Πρεπει να το ξεβαψεις με φορνετ κ μετα με μια σκληρη οδοντοβουρτσα θα βγαλεις τα υπολοιματα που θα μεινουν.
 2ον.Αν χρειαζεται το βουτας σε μια λεκανιτσα με χλωρινη (για καμια ωριτσα) για να φυγουν κ τα υπολοιματα απο την χαραγμενη γραμμωση χρεισιμοποιοντας παλι την οδοντοβουρτσα (παντα απο μια αποσταση ασφαλειας απο τα ματια η ακομα καλυτερα φοροντας γυαλια ασφαλειας) κ κατω απο μια βρυση.
 3ον.Αφου στεγνωσει καλα μπορεις να το ξαναβαψεις ειτε με πινελα ειτε με σπρει ειτε με αερογραφο.
Να κ δυο φιαλες για το κλασικο καμο. της Αμερικ. Αεροπ. για το Φ-16

Να κ μια φωτο με μια προσπαθεια που κανω να συνεφερω ενα κιτ που το ειχα αρχισει πινελατο αλλα τωρα το παω με σπρει αφου το ξεβαψα με την τεχνικη του φορνετ κ της χλωρινης.

Το μοντελο εξω δεξια εχει ψεκαστει με το ανοιχτο χρωμα της παραλλαγης κ το καθετο σταθερο ειναι ακομα με τα πινελατα χρωματα,για να δεις την διαφορα
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 28, 2012, 05:50:46 μμ »
τα εκανα ολα με τη  σειρα που μου υπεδειξες...το διλημμα τωρα ειναι: να το βαψω με αερογραφο η πινελο?να πω οτι και οι 2 φθηνοι αερογραφοι που εχω ειναι μονης λειτουργιας και ψεκαζουν παρα πολυ...με μεγαλη διαχυση...τι να κανω? το κομπρεσερ αερα αυτοκινη του που εχω δουλευει σε πιεση 1 Bar.ποια τα λαθη επισης που κανω?

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 28, 2012, 07:01:35 μμ »
Aμα θες να το κανεις με αερογραφο θα παρεις ενα μπλοκ σχεδιου κ θα εξασκηθεις με χαμηλη πιεση κ ψηλη δεσμη θα αρχισεις να γραφεις την αλφαβητα  αφου θα εχεις ενα αποτελεσμα που θα σε ευχαριστει  πανω σε μια επιφανεια δοκιμαστικου  μοντελου θα αρχισει να κανεις κοψιματα κ απλες παραλλαγες.Θελει υπομονη κ προσπαθεια
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 28, 2012, 07:23:41 μμ »
Καταλαβα απολυτως....ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 28, 2012, 11:46:07 μμ »
τα εκανα ολα με τη  σειρα που μου υπεδειξες...το διλημμα τωρα ειναι: να το βαψω με αερογραφο η πινελο?να πω οτι και οι 2 φθηνοι αερογραφοι που εχω ειναι μονης λειτουργιας και ψεκαζουν παρα πολυ...με μεγαλη διαχυση...τι να κανω? το κομπρεσερ αερα αυτοκινη του που εχω δουλευει σε πιεση 1 Bar.ποια τα λαθη επισης που κανω?

Πάντως, χωρίς να ξέρω ποιους αερογράφους έχεις, το ότι είναι μονής λειτουργίας δεν σημαίνει ότι δεν ψεκάζουν λεπτή δέσμη. Πρέπει να ρυθμίσεις τη δέσμη τους.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 01, 2012, 08:31:53 πμ »
παιδια ετσι ειναι το αεροπλανο μεχρι τωρα και οτι μπορεσα να κανω με το βαψιμο,θελω πολυ βελτιωση στο βαψιμο μιας και πρωτη φορα χρησιμοποιω αερογραφο και πολυ φθηνο μαλιστα...παραθετω φωτο,φαινονται εντονα πιτσιλιες στα ορια της παραλλαγης...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 01, 2012, 08:33:37 πμ »
επισης θα παρατηρησετε πως εχει τρεξει χρωμα στο καθετο σταθερο....

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 01, 2012, 10:25:41 πμ »
Μήπως δεν έχεις αραιώσει αρκετά το χρώμα και σου μπουκώνει με
αποτέλεσμα μετά να φτύνει?
Μήπως βάφεις από μικρή απόσταση?

Επίσης πριν ξεκινήσεις να βάφεις μοντέλα πάρε ένα κομμάτι χαρτόνι
και άρχισε να κάνεις σχέδια πάνω σε αυτό.Έτσι θα μάθεις τις κλήσεις
και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρείς ώστε να βγει σωστά το κόψιμο
να μην χτίζει το χρώμα κτλ κτλ κτλ.

Γνώμη μου είναι εφόσον θες να ασχοληθείς με αερογράφο σταμάτα
τώρα το βάψιμο, ξέβαψε το αεροπλάνο και αφού το βάψεις με το χαρτόνι
ξεκίνα από την αρχή.Θα βγεις κερδισμένος και οικονομικά και θα μάθεις.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 01, 2012, 01:17:28 μμ »
Μήπως δεν έχεις αραιώσει αρκετά το χρώμα και σου μπουκώνει με
αποτέλεσμα μετά να φτύνει?
Μήπως βάφεις από μικρή απόσταση?

Επίσης πριν ξεκινήσεις να βάφεις μοντέλα πάρε ένα κομμάτι χαρτόνι
και άρχισε να κάνεις σχέδια πάνω σε αυτό.Έτσι θα μάθεις τις κλήσεις
και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρείς ώστε να βγει σωστά το κόψιμο
να μην χτίζει το χρώμα κτλ κτλ κτλ.

Γνώμη μου είναι εφόσον θες να ασχοληθείς με αερογράφο σταμάτα
τώρα το βάψιμο, ξέβαψε το αεροπλάνο και αφού το ψάξεις με το χαρτόνι
ξεκίνα από την αρχή.Θα βγεις κερδισμένος και οικονομικά και θα μάθεις.
X2

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 01, 2012, 02:59:48 μμ »
ok παιδια...το ξεβαψα και θα παρω να ασχοληθω με τον αερογραφο...οπως με συμβουλεψατε.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 01, 2012, 03:01:08 μμ »
Πίστεψέ με δεν θα το μετανιώσεις.
Μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις από την διαδικασία αυτή.

Παναγιώτης Ελ Σισι

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 01, 2012, 03:14:43 μμ »
αισιοδοξο ακουγεται...απλα χρησιμοποιω κομπρεσερ αερα αυτοκινητου-δουλευει στο 1bar,και κανει συνεχεια θορυβο.... :evil:
σιγουρα ο αερογραφος που εχω δεν κανει...η δεσμη του παλι ειναι μεγαλη...για μεγαλες επιφανειες και σιγουρα απαγορευτικη η χρηση του για παραλλαγες.μπηκα στα δυσκολα μετα απο παρα πολυ καιρο....(μετα απο 15 χρονια),αλλα τουλαχιστον ξεκιναω με ορεξη και καλη διαθεση...το μοντελο δεν επιλεχθηκε απο μενα,αλλα το βρηκα ξεχασμενο στο παταρι,δεν θυμομουν καν οτι υπηρχε...
και παλι ευχαριστω για τις συμβουλες-στοιχεια εκμαθησης βημα προς βημα...φιλικά,Μάνος.

υ.γ οτιδηποτε εχει σχεση με το συγκεκριμενο μοντελο και το βαψιμο με αερογραφο μονης ενεργειας θα με βοηθουσε.

Tags: