Αποστολέας Θέμα: Zvezda 1/35 KV-2  (Αναγνώστηκε 5844 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: Zvezda 1/35 KV-2
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 25, 2012, 10:51:35 μμ »
Ωχ! Που σημαίνει πως πρέπει να το κάνω με το πινέλο... τέλεια, άκυρο το σύνθημα!
Ψιτ, άσε τις κλάψες και όταν έρθει η ώρα για το παρασύνθημα, κερνάω καφεδάκι (ή μπύρες  ::kerasma::) και τα κάνουμε παρέα με τα δικά μου  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 27, 2012, 09:22:31 μμ »
Λοιπόν ο ένοχος ανακαλύφθηκε και μετά λύπης μου σας λέω πως δεν έχει καμμία σχέση με την παρκετίνη. Αντιθέτως αν είχε μπει παρκετίνη θα τη γλύτωνα. Ιδού λοιπόν:

Ο θύτης. Αφού μου πήρε ώρα, θυμήθηκα πως όταν πέρναγα ένα φίλτρο raw umber το 48άρη KV-1, είδα τον πύργο του KV-2 με τα σήματα κολλημένα και αποφασίζω να του ρίξω και εκείνου ένα χέρι να σπάσει η ασπρίλα των σημάτων, όπως και έκανα. Μόλις το θυμήθηκα, κόλλησα το τελευταίο σήμα από την καρτέλα, και το πέρασα ένα χεράκι από το ζουμί αυτό, το οποίο σημειωτέον είναι πολύ καλό. Για 3 ώρες δεν έγινε τίποτα και μετά, μέσα σε 20 λεπτά το σήμα είχε γίνει μπούκλες! Εικάζω πως συνέπεσε το 3ωρο με το χρόνο που πέρασα τη λακ στην πρώτη περίπτωση. Φυσικά με σήματα άλλων εταιρειών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αθάνατη Zvezda, πάντα θα βρεις κάτι να ξεχωρίζεις :evil:

Οσο έκανα τις δοκιμές άλλαξα και τις πάνω χειρολαβές με συρμάτινες να μη μου φωνάζει και ο nino1969. Οι πλαϊνές θα μπούν προς το τέλος γιατί εμποδίζουν στις φθορές, τρεξίματα κλπ.

Και μετά, κατά τα γνωστά, Humbrol 117, φωτίσματα στα πολύ πρόχειρα και τώρα περιμένει να τραβήξει το χρώμα, μετά ένα χεράκι παρκετίνη (έτσι, για να σκάσουν οι οχτροί της  ::glossa:: ) και τέλος λακ. Λακ για την οποία να σας κάνω γνωστό πως περιέχει αλκοόλη, σε ποια περιεκτηκότητα δεν ξέρω αλλά υπάρχει η πιθανότητα πάνω από ακρυλικά να την κάνει τη ζημιά αν κάποιος το παρακάνει...

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 27, 2012, 09:37:37 μμ »

δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ βερνίκια, παρκετίνες κλπ

μόνο αν είναι να "περάσω" ντήκαλς, οπότε μόνο Gunze

αν επιμένεις στην ...παρκετίνη  :twisted: :twisted: :twisted: πολύ καλύτερα είναι τα Humbrol, μετά τα Gunze

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ (έτσι, για να σκάσουν οι οχτροί της  ::glossa:: )

EDIT :πολύ ωραία τα φωτίσματα, πέρνα ένα wash με raw umber ( ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΚΕΤΙΝΗ) και είσαι κύριος

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 27, 2012, 09:58:27 μμ »

αν και για πολλούς δεν θεωρείται σωστό  :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 28, 2012, 07:51:30 πμ »
Ωρε Γιωργαρε το μπλεξιμο της ρωσσικης αρκουδας.Δεν πειραζει ομως.Μια χαρα θα παει.Ηδη εχεις κανει ωραια φωτισματα και τη δευτερη φορα.(Θα συμφωνησω με το Γρηγορη οτι και την πρωτη φορα εμενα μια χαρα μου φαινοτανε.Ποτε δεν καταλαβα τι ακριβως δεν σου αρεσε).
Αντε καλη συνεχεια.Δεν μασανε τα Zvezdoπαληκαρια :mrgreen:.

Παράθεση
Λακ για την οποία να σας κάνω γνωστό πως περιέχει αλκοόλη, σε ποια περιεκτηκότητα δεν ξέρω αλλά υπάρχει η πιθανότητα πάνω από ακρυλικά να την κάνει τη ζημιά αν κάποιος το παρακάνει...

Υπαρχει περιπτωση και να μην στην κανει τη ζημια?Εγω νομιζα οτι ειναι νομος οτι πρεπει να σφραγιστει το κατω χρωμα γιατι αλλιως θα το τραβηξεις με τα υπολοιπα.Θα συμφωνησω απολυτα λοιπον. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 28, 2012, 12:10:12 μμ »

Υπαρχει περιπτωση και να μην στην κανει τη ζημια?Εγω νομιζα οτι ειναι νομος οτι πρεπει να σφραγιστει το κατω χρωμα γιατι αλλιως θα το τραβηξεις με τα υπολοιπα.Θα συμφωνησω απολυτα λοιπον. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Γιώργο
έχω χρησιμοποιήσει λάκ πολλές φορές χωρίς να περάσω βερνίκι χωρίς κανένα πρόβλημα, εκτός αν μουλιάσεις το μοντέλο με νερό
βέβαια αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο βάφεις με εναμελ το βασικό , περνάς λάκ και μετά ακρυλικό

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 28, 2012, 12:30:05 μμ »
Εγώ πάντως όλες τις φορές που έχω χρησιμοποιήσει λακ, ψεκάζω απευθείας επάνω από το ακρυλικό χρώμα (είτε Tamiya είτε Gunze) και ουδέποτε προέκυψε πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 28, 2012, 02:06:24 μμ »
Ναι ε?Τι να σας πω ξερω κι εγω.Για να το λετε ετσι θα ναι αλλα το σκιαζομαι λιγο να πω την αληθεια.Θα το δοκιμασω σε τιποτα δευτερο ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 30, 2012, 08:13:30 μμ »
αν και για πολλούς δεν θεωρείται σωστό  :roll: :roll: :roll:
Δεν ξέρω από ποιούς δε θεωρείται σωστό, αυτό το KV-1 πάντως μου φαίνεται κουκλί!

Λοιπόν, μετά από φίλτρο με raw umber, κάποιες φθορές στα πρόχειρα για να ακολουθήσει η λακ. Τώρα να πω πως σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σε κατασκευές του Mig, το υποκείμενο χρώμα δεν το φθείρουν όταν πάνε για χειμερινή παραλλαγή. Εγώ είπα να κάνω την υπέρβαση ::glossa:: άλλωστε έχει ήδη περάσει μία φορά Fornet, αν στραβώσει, μία ακόμα δεν θα το ενοχλήσει πιστεύω...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 30, 2012, 09:06:17 μμ »
τρέμε Μιγκ !!!

οι "άλλοι", το υποκείμενο χρώμα δεν το φθείρουν διότι βαριούνται, δεν φαίνεται πολύ και όσο φαίνεται φθείρεται μαζί με τα "εξωτερικά".
εσύ αν το κάνεις σιγουρα δεν ειναι λάθος αλλά μάλλον είναι άδικος κόπος.
γενικά το πάς πάρα πολύ καλά.
καλή συνέχεια και καλά τελειώματα...

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 30, 2012, 10:00:31 μμ »
Δεν ξέρω από ποιούς δε θεωρείται σωστό, αυτό το KV-1 πάντως μου φαίνεται κουκλί!

Λοιπόν, μετά από φίλτρο με raw umber, κάποιες φθορές στα πρόχειρα για να ακολουθήσει η λακ. Τώρα να πω πως σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σε κατασκευές του Mig, το υποκείμενο χρώμα δεν το φθείρουν όταν πάνε για χειμερινή παραλλαγή. Εγώ είπα να κάνω την υπέρβαση ::glossa:: άλλωστε έχει ήδη περάσει μία φορά Fornet, αν στραβώσει, μία ακόμα δεν θα το ενοχλήσει πιστεύω...

Γιώργο
σωστά έκανες τις φθορές κλπ  στο υποκείμενο χρώμα
στη χειμερινή παραλλαγή θα γίνουν κι άλλες, αλλά  θα υπάρχει "πολυτονικό" χρώμα, που είναι το ζητούμενο σε όλες τις κατασκευές

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 01, 2012, 06:20:13 μμ »
Καλό μήνα σε όλους!

εσύ αν το κάνεις σιγουρα δεν ειναι λάθος αλλά μάλλον είναι άδικος κόπος.
Δεν πειράζει, εξάσκηση. Αν και ανακάλυψα πως αν περάσεις το λευκό πολύ αραιό και σε πολλά απαλά στρώματα, οι φθορές ξεχωρίζουν από κάτω δίνοντες ενδιαφέρουσες τονικές διαφορές. Ισως κάποιος γάτος στον αερογράφο να μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό, κάπως τα κατάφερα να φανεί στην παρακάτω φωτογραφία.

Ρε! Κουνάβια! Εγώ τη βρήκα την τεχνική εντάξει; Μη βγει στο μέλλον κανείς τυχάρπαστος Mig και την ονομάσει pre white wash shading process και αρχίσει και πουλάει ντιβιντιά και χεστεί στα φράγκα, τον έσφαξα!

Λοιπόν, αφού τέλειωσα με το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, πήρα το πινελάκι μου, νεράκι και το έκανα μαντάρα. Επεται πολύ συνέχεια, τώρα όμως είμαστε έτσι και περιμένω να στεγνώσει γιατί όπου το πιάνω κολλάει.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 01, 2012, 06:24:31 μμ »
Κουκλη γινετε,καλη συνεχεια :wink: :wink:
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 01, 2012, 10:20:15 μμ »
Γιώργο υπέροχο ξέβαμα φίλε ,ήδη δείχνει,και δεν έχουν πέσει ακόμα τα washes!Καλή συνέχεια .

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 01, 2012, 11:59:46 μμ »
Λοιπόν, αφού τέλειωσα με το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, πήρα το πινελάκι μου, νεράκι και το έκανα μαντάρα. Επεται πολύ συνέχεια, τώρα όμως είμαστε έτσι και περιμένω να στεγνώσει γιατί όπου το πιάνω κολλάει.

Γιώργο, δυστυχώς το ...έσχισες  :( :( :( :(

προτιμότερο οι μικρές "ως σμήνη μελισσών"φθορές, παρά τα μεγάλα κομμάτια, που θαρρείς ότι είναι βαμένα με δυο διαφορετικά χρώματα

γνώμη μου βέβαια

EDIT και δεν είμαι από αυτούς που θα υποστηρίξουν ότι ιστορικά δεν υπήρξε ούτε ένα τέτοιο άρμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 02, 2012, 08:04:12 πμ »
Ωχ... άλλη γνώμη πριν πάει για Fornet;

Ιστορικά δεν έχω απόδειξη για την ύπαρξη ενός KV-2 model 1940 με πύργο ΜΤ-2 και white wash. Ξέρω πως κάποια επέζησαν μέχρι και το καλοκαίρο του 1942 οπότε λογικά συμπεραίνω πως πέρασαν το χειμώνα 1941-1942 άρα κάποια θα πήραν και χειμερινή παραλλαγή. Σύμφωνα με κάποιες πηγές κάποια επέζησαν μέχρι και το 1943, αν αυτό αληθεύει αποτελεί άθλο των μηχανικών τους.

ΟΚ, ας το μετακινήσει η διαχείριση στα άρματα, είναι αλήθεια πως κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος πως όντως υπήρξε τέτοιο άρμα.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 02, 2012, 08:27:21 πμ »
Ωχ... άλλη γνώμη πριν πάει για Fornet;

Ιστορικά δεν έχω απόδειξη για την ύπαρξη ενός KV-2 model 1940 με πύργο ΜΤ-2 και white wash. Ξέρω πως κάποια επέζησαν μέχρι και το καλοκαίρο του 1942 οπότε λογικά συμπεραίνω πως πέρασαν το χειμώνα 1941-1942 άρα κάποια θα πήραν και χειμερινή παραλλαγή. Σύμφωνα με κάποιες πηγές κάποια επέζησαν μέχρι και το 1943, αν αυτό αληθεύει αποτελεί άθλο των μηχανικών τους.

ΟΚ, ας το μετακινήσει η διαχείριση στα άρματα, είναι αλήθεια πως κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος πως όντως υπήρξε τέτοιο άρμα.
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!
Εδώ θα μείνεις και θα το τελιώσεις!!!!!!
Ποιός είπε ότι δεν υπήρξαν "άσπρα"  KV-2 model 1940 με πύργο ΜΤ-2 ?
Μόσχα, τέλος του 1941
Καλίνινγκραντ 1942 και μάλιστα απο αυτό το μέτωπο, υπάρχει και φωτογραφία:

Ποτέ μην αμφιβάλλεται για τους σοβιετικους μηχανικούς :wink:
Τώρα, για το μέγεθος του chipping< σίγουρα, θέλει λίγο δουλισα παραπάνω!!!!!
Μην το φορνετιάσεις!!!!! Ξέβαψέ το με νεράκι και πινέλο και μετά πέρνα και πάλι το άσπρο....

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 02, 2012, 08:45:44 πμ »
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!
Εδώ θα μείνεις και θα το τελιώσεις!!!!!!
Ποιός είπε ότι δεν υπήρξαν "άσπρα"  KV-2 model 1940 με πύργο ΜΤ-2 ?
Τώρα, για το μέγεθος του chipping σίγουρα, θέλει λίγο δουλισα παραπάνω!!!!!
Μην το φορνετιάσεις!!!!! Ξέβαψέ το με νεράκι και πινέλο και μετά πέρνα και πάλι το άσπρο...

το "πρόβλημα" δεν είναι το ιστορικό , αλλά η " καλλιτεχνική"  απεικόνιση

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 02, 2012, 08:48:00 πμ »
Γιωργαρε μια χαρα πηγε το chipping για αυτο το σταδιο.Θα συμφωνησω με τον Πετρο,αλλα δεν πιστευω οτι θελει ξεβαμμα.Αν συνεχισεις το chipping με πινελα και σφουγγαρια,και μετα κανεις και mapping θα το φερεις μια χαρα ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 02, 2012, 08:51:15 πμ »
το "πρόβλημα" δεν είναι το ιστορικό , αλλά η " καλλιτεχνική"  απεικόνιση
Εντάξει λοιπόν...λάθος συναγερμός!!!!! Αλλά ποτέ δεν είναι κακή μια ιστορική αναφορά....
Πάντως αν και τα προφίλ, δείχνουν αυτό που περιγράφεις εσύ (σμήνος μελισσών), η φωτό, δείχνει μεγάλα κομμάτια του άσπρου να έχουν ξεφτίσει...

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 02, 2012, 11:44:45 πμ »
Γιώργο μια χαρά πάει το ξέβαμα του λευκού. Κάνε αν θέλεις κάθετα ξεβάματα στα πλαϊνά του πύργου και βλέπεις μετά. Αν κάτι δεν σου αρέσει, ξαναπέρνα λακ, μετά λευκό και ξανα ξέβαμα. ΔΕΝ χρειάζεται να του κάνεις ρεσέτ. Το περιμένουν φίλτρα, wash, chippping, σφουγγάρια οπότε μπορείς σταδιακά να κάνεις όπως το είχες φανταστεί.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 02, 2012, 02:23:35 μμ »
Γιωργαρε μια χαρα πηγε το chipping για αυτο το σταδιο.Θα συμφωνησω με τον Πετρο,αλλα δεν πιστευω οτι θελει ξεβαμμα.Αν συνεχισεις το chipping με πινελα και σφουγγαρια,και μετα κανεις και mapping θα το φερεις μια χαρα ::salut:: ::salut::
Γιώργαρε ο Γιωργάκης μας  :mrgreen: σου έδειξε το δρόμο. Θα συμφωνήσω 100% μαζί του και πιστεύω ότι αν το πας έτσι θα έρθει εκεί που πρέπει.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 02, 2012, 04:32:56 μμ »
Ρε παιδιά, εγώ πιστεύω ότι, σαν wip που είναι, καλά το πάει, δεδομένου ότι ο άνθρωπος θάχει αντίστοιχες αναφορές (references) και θα έχει δει και πολλές φωτό, oπότε ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει.
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανόνας για το πως ξεφλουδίζει ή ξεβάφει ένα ασβεστόχρωμα από το άρμα...

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 02, 2012, 04:49:03 μμ »
Ρε παιδιά, εγώ πιστεύω ότι, σαν wip που είναι, καλά το πάει, δεδομένου ότι ο άνθρωπος θάχει αντίστοιχες αναφορές (references) και θα έχει δει και πολλές φωτό, oπότε ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει.
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανόνας για το πως ξεφλουδίζει ή ξεβάφει ένα ασβεστόχρωμα από το άρμα...

σωστά, το θέμα όμως είναι να γίνει ωραίο το μοντέλο
έχουμε δει πιστά αντίγραφα μοντέλων από φωτο εποχής, αλλά .....κακά μοντέλα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 02, 2012, 09:15:15 μμ »
Λοιπόν, λαμβάνω θέση (δηλαδή στρογγυλοκάθομαι στην καρεκλάρα μπροστά στο pc), χωνεύοντας τους κεφτέδες (με φέτα, σαλάτα ντομάτα, ψωμί και καπάκι ένα παγωτάκι), επιτρέπω στον εαυτό μου να γευτεί λίγη από τη δόξα της ημέρας όπου βοήθησα μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία να διακινήσει σωστά τα ανταλλακτικά της (ονόματα δε μπορώ να πω αλλά όσοι έχετε Peugeot ή Chevrolet και πάτε αυτή την εβδομάδα για service δείξτε λίγο υπομονή... αναδιοργανώνονται...) και είμαι πανέτοιμος να γκρεμίσω όλους τους μοντελιστικούς μύθους.

Παίρνω λοιπόν με τη σειρά τα profiles και τη φωτογραφία του φίλτατου στρατάρχη (δράττομαι της ευκαιρίας να τον ευχαριστήσω θερμά!) από πάνω προς τα κάτω:

- Στο πρώτο profile το άρμα έχει περαστεί πρόχειρα με κάποιο μεγάλο πινέλο. Ο σύντροφος βαφέας πιθανόν βιαζόταν και είχε ξεπαγιάσει, άσε που μπορεί να μην του έφτανε και η μπογιά και το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο από ακανόνιστες πινελιές πάνω στο βασικό (και πανβρώμικο) πράσινο. Το λευκό δε δείχνει να έχει υποστεί φθορές/ξεφλουδίσματα πέρα από την προβλεπόμενη βρώμα. Μακάρι να μπορούσα να πετύχω ένα τέτοιο αποτέλεσμα... Θυμάμοι παλιά ο philio είναι φιάξει ένα Sherman με ανάλογες πινελιές και μου τρέχανε τα σάλια αλλά από από τις σχετικές δοκιμές το συμπέρασμα ήταν πως δεν είμαι εγώ για τέτοια :( Συμπερασματικά: εξαιρετικό profile αλλά θέλει ικανότητες και χέρι που δεν έχω ::cry2::

- Στο δεύτερο profile έχω θέματα. Ιδιας ποιότητα/τεχνική βαψίματος με το πρώτο μόνο που οι πινελιές είναι πιο πυκνές και το αποτέλεσμα πιο προσεγμένο. Αλλά ενώ στα πλάγια του πύργου το λευκό δείχνει βρωμιές και αποχρωματισμούς, κάτι που υποδηλώνει ένα κάποιο χρονικό διάστημα κάτω από τα στοιχεία της φύσης, σε όλο το υπόλοιπο άρμα είναι σα να περάστηκε χθες. Προσωπικά θα το έφθειρα όλο στο ίδιο επίπεδο, ακόμα και στο πάνω μέρος του πύργου γύρω από τη θυρίδα το χρώμα δεν έχει υποστεί καμμία φθορά!

- Στη φωτογραφία τώρα. Την βλέπω πρώτη φορά και δε διαφέρει σε τίποτα από όσες μελέτησα για να ξεκινήσω το άρμα μου. Δεν φαίνονται πινελιές, μάλλον το άσπρο περάστηκε με ρολό ή με τη γνωστή μέθοδο του σπλάτς! Το χρώμα έχει φύγει ακριβώς όπως έφευγε και το ασβεστόχρωμα στα παιδικά μου χρόνια στα φτωχόσπιτα στη Σαλαμίνα, ξεφλουδίζοντας τυχαία κάτω από τη βροχή και τον ήλιο.

Λοιπόν, πρωτού ξεκινήσω, είδα μπόλικες φωτογραφίες σαν την παραπάνω. Εχω μία θεωρία σχετικά με το γιατί το χρώμα κατέληγε έτσι και έχει να κάνει με τη διαστολή του νερού που παγώνει και διαστέλεται στις σοβιετικές θερμοκρασίες. Με γνώμονα τις ικανότητές και την εμπειρία μου θεωρώ πως το φυσικό αποτέλεσμα το πέτυχα. Δε συμφωνώ στο να σβήνει απαλά το λευκό, είναι εντελώς αφύσικο για τη χρονική περίοδο και τον τόπο που έδρασαν τα άρματα αυτά.

Τώρα αν θα είναι όμορφο; Μα, εγώ το φιάχνω, σίγουρα ΔΕΝ θα είναι! Υπομονή, πιστεύω πως το πρώτο βήμα το πέτυχα, θα δείξει στη συνέχεια. Και στην ανάγκη, έχω Fornet να ξεβάψω την Αθήνα όλη ::glossa::

Αλλωστε, είναι ποτέ δυνατόν ένα KV-2 να είναι όμορφο;

Και δε μου λέτε, τί είναι αυτό το mapping; Χάρτωση;

Tags: KV-2