Σας ευχαριστώ όλους για το ξανά - καλωσόρισμα και την ηθική υποστήριξη.
(Φίλε Πάνο χαίρομαι που βλέπω άλλο ένα μέλος του συλλόγου στο forum. Είναι τουλάχιστον παρήγορο ότι δεν αγοράζει όλος ο σύλλογος τα μοντέλα του έτοιμα όπως ο κουμπάρος σου

)
Επεισόδιο 2οΠίσω στα δικά μας, το project σιγά σιγά οριστικοποιήθηκε. Έχουμε λοιπόν και λέμε...
Για αρχή έθεσα τους εξής κανόνες... Θα πρέπει να είναι όσο ποιο out of the box και low budget γίνεται. Που σημαίνει χρησιμοποιώ ότι εχω και δεν αγοράζω after market βελτιωτικά. Όχι ότι έχω κάτι εναντίον τους αλλά είπαμε low budget. Τελικά στο ψάξιμο στην άβυσσο του εργαστηρίου μου (στο βάθος παίζει η μουσική από το Indiana Jones) βρήκα δυο Verliden MB Mk7 και ένα σετάκι photo etched της Airwaves για τις καλύπτρες.
Ο άλλος κανόνας που μου έθεσα είναι να χρησιμοποιήσω όσα περισσότερα πράγματα - κιτ - υλικά μπορούσα και με τον ποιο παραγωγικό τρόπο. Ο λόφος με τα άφτιαχτα εδώ και καιρό έχει γίνει βουνό και κάτι πρέπει να γίνει. Να βγάλω τα «παιδιά» μου στο e-bay δεν μου πάει άρα...
Την βάση αποτελούν δυο F-4E της ESCI. Με τα γνωστά σε όλους νομίζω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ωραία χαραγμένη γράμμωση και λεπτό πλαστικό αλλά cockpit χάλια και τελείως λάθος σχήμα από το windshield και εμπρός.
Στον χορό μπαίνει και το F-4J της Monogram... Είχα πριν καιρό πάρει την απόφαση ότι όσο και συμπαθητικό να είναι δεν θα καθόμουν να βγάλω τα μάτια μου και να το χαράξω (έχει υπερυψωμένη λεπτομέρεια) οπότε και είχα δώσει την άτρακτο σε ένα φίλο που είχε κάνει κομμάτια την δικιά του. Όμως σε πολλά σημεία έχει πολύ καλύτερη λεπτομέρεια από τα ESCI όπως π.χ. στο cockpit, speed brakes κ.α.. Με άλλα λόγια θα το φάει ο κανίβαλος!
Να και ένα αρχαίο κιτ της Hasegawa. Τόσο παλιό που δεν έχει γράμμωση κανενός είδους. Το είχα πάρει μαζί με αλλά 20 κιτ για 1 - 2 $ πριν πολύ καιρό. Το θέμα του κιτ είναι το Phantom νούμερο 5000. Τι κάνουμε? Κρατάμε το θέμα (σχέδια και decals) και πετάμε το υπόλοιπο. Και τελικά ούτε τα decals μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα λόγο παλαιότητας.
Και ανακεφαλαιώνουμε...
1)
F-4E (ESCI) 5000th Phantom, straight out of the box εντελώς τελείως! Μάλιστα, για να μου κάνει ποιο πολύ κλικ, θα το κάνω σε φάση απογείωσης, με τα σκέλη σε φάση transit δηλαδή την ώρα που τα μαζεύει αλλά δεν τα έχει μαζέψει ακόμη τελείως. Οπότε κλειστές καλύπτρες με φιγούρες χείριστων μέσα για να σώσουμε λίγο τη φρίκη στο cockpit. Εξωτερικά φορτία, κανένα. Το μοντέλο θα στηριχτεί ή σε βάση ή με διάφανους κυλίνδρους μέσα στα ακροφύσια. Μοναδική παραδοχή ποιητική αδεία βρε παιδί μου, τα flaps & L.E. slats σε θέση up. Για το βάψιμο θα χρησιμοποιήσω το σχέδιο της Hasegawa ως οδηγό για το μασκαρισμα και τα σημαιάκια των χωρών ή και ότι άλλο δεν μπορώ να βάψω από το decal sheet της Hasegawa.
2)
F-4E (ESCI) RAAF. Γιατί? Γιατί μου αρέσει η SEA παραλλαγή, ένας φίλος από Αυστραλία μου έχει στείλει ένα decal sheet, και γιατί δεν θέλω «πάλι, άλλο ένα Ελληνικό». Και νομίζω δεν φτιάχνουν πολλοί Αυστραλιανό... Cockpit Monogram + Verliden + Airwaves. Κομμένα hook, rudder & ailerons, speed brakes από το κιτ της Monogram (τρελή εγχείρηση, εάν ταιριάζουν) και εξωτερικά φορτία τουλάχιστον τις δυο πτερύγικες απορριπτόμενες και ότι άλλο με φωτίσει όταν έρθει η ώρα. Νόστιμο δεν ακούγεται?
Προμηνύεται thriller με S/M προεκτάσεις. Μόνο για δυνατά στομάχια... Ήδη τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές έχω προχωρήσει λίγο στους ακρωτηριασμούς.
Ακούω ιδέες, σκέψεις, προτάσεις.
Υ.Γ. Τις φωτογραφίες τις θέλετε με link για το φωτο-κουβά ή απευθείας στην σελίδα?