Αποστολέας Θέμα: Με λένε Κώστα και δεν είμαι καλά (a modelling project F-4E 1/72)  (Αναγνώστηκε 7436 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
Με λένε Κώστα και δεν είμαι καλά (a modelling project F-4E 1/72)
« στις: Αυγούστου 28, 2006, 04:51:16 μμ »
Φίλοι μου γεια σας.

Χαίρομαι που σας ξανά-ανακάλυψα προσφάτως. Βλέπετε είχα χάσει διευθύνσεις, κωδικούς και το λίγο μυαλό που μου είχε απομείνει. Μέχρι που κάποιος απάντησε σε ένα thread που είχα παρακολουθήσει πριν πολλούς μήνες και μου ήρθε αυτόματο μήνυμα... και να 'με.

Και ξαναλέγω, δεν είμαι καλά. Όχι μόνο δεν έχω τελειώσει κάποιο μοντέλο εδώ και... χμμμ... αρκετό καιρό, αλλά συνεχίζω και αγοράζω λες και δεν έχω κανένα!

Ως εδώ λοιπόν! Θα φτιάξω κάτι. Και εάν μοιάζει και με το αεροπλάνο που λέει ότι είναι, ακόμη καλύτερα! Ελπίζω σε εσάς να σπρώξετε όπου κολλάω (και από κολλήματα άλλο τίποτα).

Ανάμεσα σε τόσα μοντέλα που προσδοκούσαν τη στοργή μου αποφάσισα να φτιάξω Phantom. Όχι ένα, αλλά δυο παρακαλώ σε παράλληλη κατασκευή. Και με υλικά από 4 κιτ! Σας είπα ότι δεν είμαι καλά?

Αναλυτικά, σκοπεύω να φτιάξω δυο F-4E στην 1/72. Το ένα θα είναι το 5000th Phantom και το άλλο ένα F-4E (early) της RAAF. Τα κιτ, 2 της ESCI, ένα αρχαίο της Hase για τα decals και τα σχέδια και ένα παλιό της Monogram για μερικές λεπτομέρειες.

Θα τα καταφέρω? Χμμμ το Στοίχημα δίνει απόδοση 70 (έδινε 100 αλλά έπεσε γιατί ξεκίνησα το project).

Για την ώρα αυτά τα λίγα. Τα 'πως' και τα 'γιατί' θα ακολουθήσουν σε επόμενα επεισόδια μαζί με φωτογραφίες. Ελπίζω να σας κρατήσω το ενδιαφέρον.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: Με λένε Κώστα και δεν είμαι καλά (a modelling project)
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 28, 2006, 05:28:23 μμ »
Ήδη ξεσηκωθήκαμε και περιμένουμε. Ένα Phantom είναι πάντα ευπρόσδεκτο - πόσο μάλλον δύο...

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 28, 2006, 05:30:15 μμ »
Καλως μας ξαναβρηκες :D
και καλες κατασκευες :wink:
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 28, 2006, 05:33:22 μμ »

Και ξαναλέγω, δεν είμαι καλά. Όχι μόνο δεν έχω τελειώσει κάποιο μοντέλο εδώ και... χμμμ... αρκετό καιρό, αλλά συνεχίζω και αγοράζω λες και δεν έχω κανένα!

το ιδιο ακριβως εχω παθει και εγώ :shock: :!:
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 28, 2006, 07:07:06 μμ »
Καλώς ήρθες πάλι και μην ανησυχείς... Εδώ είναι γενικά νοσοκομείο αρρωστων! :mrgreen:
Kαλή τύχη στις κατασκευές!
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 28, 2006, 07:56:20 μμ »
Καλως ηρθες παλι 8) ο χειμωνας που ερχετε σιγουρα θα ειναι καλο εναυσμα για κατασκευες :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 29, 2006, 08:14:23 πμ »

το ιδιο ακριβως εχω παθει και εγώ :shock: :!:

Κι εγώ :mrgreen:
Καλή συνέχεια :wink:

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 29, 2006, 09:06:54 πμ »
Κουραγιο Κωστα.... :wink:

Σιγα σιγα.....θα βαλω 10 ευρο (το διπλο ποσο δινει  :?: :mrgreen: )
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 29, 2006, 02:42:17 μμ »
Καλώφς όρισες Κώστα και καλή παραμονή... Οι (υπόλοιποι) άρρωστοι σε χαιρετούν...

Αποσυνδεδεμένος thunderstreak

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κορωπί - Παλαιό Φάληρο
    • BiT
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 29, 2006, 02:42:42 μμ »
Φίλε Κώστα

Αν κάποια στιγμή δεις τα δικά μου άφτιαχτα θα φρίξεις. Κάποιος μου είπε «...μα καλά κάνεις συλλογή από άφτιαχτα». Τώρα που συμμάζεψα το υπόγειο λεω να βάλω και εγώ μπρος.

-   Ju-87G-1 Tank Buster 1/72 της Hasegawa μισοφτιαγμένο.
-   Κι84 Hayate "Frank" 1/72 της Hasegawa μισοφτιαγμένο.
-   SB2C Helldiver 1/48 της Monogram μισοφτιαγμένο

Με ποιο να πρωτοξεκινήσω; Λεω με το Φράνκι γιατί δεν θα βάψω παραλλαγή για να μπω γρήγορα στο κλίμα. Bare metal είναι κούκλα!

Βοηθειά μας

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 29, 2006, 03:46:48 μμ »
Kαλως ηρθες κι εσυ Παναγιωτη :wink: για ξεκινα σιγα-σιγα κανα κιτακι τωρα που βρηκες το club :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 29, 2006, 06:01:08 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για το ξανά - καλωσόρισμα και την ηθική υποστήριξη.

(Φίλε Πάνο χαίρομαι που βλέπω άλλο ένα μέλος του συλλόγου στο forum. Είναι τουλάχιστον παρήγορο ότι δεν αγοράζει όλος ο σύλλογος τα μοντέλα του έτοιμα όπως ο κουμπάρος σου  :wink: )

Επεισόδιο 2ο

Πίσω στα δικά μας, το project σιγά σιγά οριστικοποιήθηκε. Έχουμε λοιπόν και λέμε...

Για αρχή έθεσα τους εξής κανόνες... Θα πρέπει να είναι όσο ποιο out of the box και low budget γίνεται. Που σημαίνει χρησιμοποιώ ότι εχω και δεν αγοράζω after market βελτιωτικά. Όχι ότι έχω κάτι εναντίον τους αλλά είπαμε low budget. Τελικά στο ψάξιμο στην άβυσσο του εργαστηρίου μου (στο βάθος παίζει η μουσική από το Indiana Jones) βρήκα δυο Verliden MB Mk7 και ένα σετάκι photo etched της Airwaves για τις καλύπτρες.

Ο άλλος κανόνας που μου έθεσα είναι να χρησιμοποιήσω όσα περισσότερα πράγματα - κιτ - υλικά μπορούσα και με τον ποιο παραγωγικό τρόπο. Ο λόφος με τα άφτιαχτα εδώ και καιρό έχει γίνει βουνό και κάτι πρέπει να γίνει. Να βγάλω τα  «παιδιά» μου στο e-bay δεν μου πάει άρα...

Την βάση αποτελούν δυο F-4E της ESCI. Με τα γνωστά σε όλους νομίζω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ωραία χαραγμένη γράμμωση και λεπτό πλαστικό αλλά cockpit χάλια και τελείως λάθος σχήμα από το windshield και εμπρός.

Στον χορό μπαίνει και το F-4J της Monogram... Είχα πριν καιρό πάρει την απόφαση ότι όσο και συμπαθητικό να είναι δεν θα καθόμουν να βγάλω τα μάτια μου και να το χαράξω (έχει υπερυψωμένη λεπτομέρεια) οπότε και είχα δώσει την άτρακτο σε ένα φίλο που είχε κάνει κομμάτια την δικιά του. Όμως σε πολλά σημεία έχει πολύ καλύτερη λεπτομέρεια από τα ESCI όπως π.χ. στο cockpit, speed brakes κ.α.. Με άλλα λόγια θα το φάει ο κανίβαλος!

Να και ένα αρχαίο κιτ της Hasegawa. Τόσο παλιό που δεν έχει γράμμωση κανενός είδους. Το είχα πάρει μαζί με αλλά 20 κιτ για 1 - 2 $ πριν πολύ καιρό. Το θέμα του κιτ είναι το Phantom νούμερο 5000. Τι κάνουμε? Κρατάμε το θέμα (σχέδια και decals) και πετάμε το υπόλοιπο. Και τελικά ούτε τα decals μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα λόγο παλαιότητας.

Και ανακεφαλαιώνουμε...

1) F-4E (ESCI) 5000th Phantom, straight out of the box εντελώς τελείως! Μάλιστα, για να μου κάνει ποιο πολύ κλικ, θα το κάνω σε φάση απογείωσης, με τα σκέλη σε φάση transit δηλαδή την ώρα που τα μαζεύει αλλά δεν τα έχει μαζέψει ακόμη τελείως. Οπότε κλειστές καλύπτρες με φιγούρες χείριστων μέσα για να σώσουμε λίγο τη φρίκη στο cockpit. Εξωτερικά φορτία, κανένα. Το μοντέλο θα στηριχτεί ή σε βάση ή με διάφανους κυλίνδρους μέσα στα ακροφύσια. Μοναδική παραδοχή ποιητική αδεία βρε παιδί μου, τα flaps & L.E. slats σε θέση up. Για το βάψιμο θα χρησιμοποιήσω το σχέδιο της Hasegawa ως οδηγό για το μασκαρισμα και τα σημαιάκια των χωρών ή και ότι άλλο δεν μπορώ να βάψω από το decal sheet της Hasegawa.

2) F-4E (ESCI) RAAF. Γιατί? Γιατί μου αρέσει η SEA παραλλαγή, ένας φίλος από Αυστραλία μου έχει στείλει ένα decal sheet, και γιατί δεν θέλω «πάλι, άλλο ένα Ελληνικό». Και νομίζω δεν φτιάχνουν πολλοί Αυστραλιανό... Cockpit Monogram + Verliden + Airwaves. Κομμένα hook, rudder & ailerons, speed brakes από το κιτ της Monogram (τρελή εγχείρηση, εάν ταιριάζουν) και εξωτερικά φορτία τουλάχιστον τις δυο πτερύγικες απορριπτόμενες και ότι άλλο με φωτίσει όταν έρθει η ώρα. Νόστιμο δεν ακούγεται?

Προμηνύεται thriller με S/M προεκτάσεις. Μόνο για δυνατά στομάχια... Ήδη τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές έχω προχωρήσει λίγο στους ακρωτηριασμούς.

Ακούω ιδέες, σκέψεις, προτάσεις.

Υ.Γ. Τις φωτογραφίες τις θέλετε με link για το φωτο-κουβά ή απευθείας στην σελίδα?

Κώστας Πάντιος

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 29, 2006, 08:01:36 μμ »

Υ.Γ. Τις φωτογραφίες τις θέλετε με link για το φωτο-κουβά ή απευθείας στην σελίδα?

ευχαριστο το post σου :wink: :)
τις φωτο εαν δεν ειναι πολυ μεγαλες απευθειας στο φορουμ :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 29, 2006, 10:44:22 μμ »
Η αφίσα του έργου...  :shock:

Το εικονιζόμενο θύμα είναι το F-4 της Monogram.

Κώστας Πάντιος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 30, 2006, 10:58:46 μμ »
Επεισόδιο 3ο

Το πρώτο αίμα.

Αφού λοιπόν τα κουβέντιασα με τον εαυτό μου και τα συμφωνήσαμε, σειρά έχει το ρισερτς για το προτζεκτ. Βιβλία κατέβηκαν από τα ράφια, κουτιά με περιοδικά ανοίχθηκαν, μπουκαλάκια με κολλύριο καταναλώθηκαν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας μέτριο αλλά αρκετό σε αυτή τη φάση, για να ξεκινήσω τις καταστροφές συγνώμη, κατασκευές.

Το νούμερο 5000, ήταν ένα τελείως στάνταρτ φαντομακι που μετά τις φιέστες και τις φωτογραφίσεις παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία των φίλων, γειτόνων και συμμάχων (φτου κακά!). Από την μάνα του είχε L.E. slats & slotted stabilator.

Το Αυστραλιανό όμως που θα προσπαθήσω να φτιάξω είχε κοντό gun muzzle fairing, L.E. flaps & slotted stabilator. Και κάτι περίεργα εθνόσημα με αρουραίους σε κόκκινους κύκλους αλλά δεν το κάνω θέμα...

Για την ώρα είχα αρκετά. Η έρευνα συνεχίζεται (σαν την Νικολουλη ένα πράγμα) οπότε εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ πολύ πείτε κάτι έτσι?

Τα κουτιά άνοιξαν, φύλα οδηγιών απλώθηκαν, νέα λεπίδα μπήκε στον X-acto και βουρ στον πατσά! Όπως είχα πει, η κατασκευή θα είναι παράλληλη. Αυτό για διάφορους λόγους. Ένα βήμα μπροστά θα πηγαίνει το Low Fi Phantom (το 5000 δηλαδή) και θα ακολουθεί το Hi Fi (το Αυστραλιανό).

Ξεκίνησα με την πτέρυγα. Απλά πράγματα. Έκοψα τα 3 βασικά κομμάτια που την αποτελούν, τα καθάρισα και τα κόλλησα με υγρή κόλλα της Humbrol αφού πρώτα είχα κόψει με τον X-acto αυτούς τους ενοχλητικούς οδηγούς για το landing gear μέσα από τις φωλεες. Ενώ περίμενα να στεγνώσει η κόλλα, έκοψα και καθάρισα τα κομμάτια της ατράκτου και τα κομμάτια για τα L.E. slats των πτερύγων. Παρένθεση: Αυτός που είπε την αρχή διατήρησης της μάζας, να έρθει να μου βρει το ένα outer slat το οποίο έφυγε για το υπερπέραν μόλις το έκοψα! Δεν πειράζει, έχω και το δεύτερο κιτ για αναπλήρωση των απωλειών. Καλά αρχίσαμε...

Δοκίμασα την εφαρμογή των δυο μισών της ατράκτου και την βρήκα καλή αλλά μετά προσοχής. Για να έχω ένα σημείο αναφοράς και για να με διευκολύνει στις δοκιμές εφαρμογής του cockpit - NLG wheel well κόλλησα μόνιμα την περιοχή του κάθετου σταθερού και της ουράς μέχρι και το hook. Έβαλα μανταλάκια και το άφησα στην άκρη για την ώρα.

Πίσω στα των πτερύγων. Σε κάθε πτέρυγα αντιστοιχούν 3 κομμάτια που αναπαριστούν τα pivots για τα L.E. slats και ένα κομμάτι που είναι το outer L.E. slat. Και αυτά κολλήθηκαν μετά από δοκιμές με υγρή κόλλα. Πάλι μανταλάκια και λέμε στην πτέρυγα 'καλη νύκτα'.

Σειρά έχει το (ο Θεός να το κάνει) cockpit. Κόψιμο βασικών κομματιών, καθάρισμα κόλλημα και βάψιμο με πινέλο ένα medium grey της Humbrol. Στην άκρη και αυτά.

Κάπου εδώ τελειώνει το επεισόδιο. Περισσότερα στο επόμενο...

Κώστας Πάντιος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 31, 2006, 08:10:20 μμ »
Να υποθέσω ότι σας έπηξα στα τεχνικά ε?  :oops: Ή ίσως το πάω πολύ γρήγορα? Σορρυ παιδιά.

Έχω ερωτήσεις... τι χρώμα προτείνετε για τα υφάσματα των MB Mk 7 :?: Και για τις φόρμες τον χειριστών :?:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κώστας Πάντιος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 31, 2006, 09:33:07 μμ »
Βάλε και καμμιά φωτό βρε Κώστα! :mrgreen:
Για τα καθίσματα και τις φόρμες,ένα λαδί πράσινο σε διάφορους τόνους θα κάνει δουλειά!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 31, 2006, 09:44:51 μμ »
OK... απο το επομενο επεισοδιο  :wink:

Λαδί - πράσινο ναι αλλα ποιο? Σε Humbrol ας πουμε?

Κώστας Πάντιος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 31, 2006, 10:28:23 μμ »
Μμμμ...86 ή 116... :wink:
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 31, 2006, 10:37:30 μμ »
Μμμμ...86 ή 116... :wink:

Η΄ κανε μιξη και τα δυο αμα εχεις δίλημμα... :mrgreen:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2006, 08:46:16 μμ »
OK Ευχαριστω και τους δυο  :D

Κώστας Πάντιος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2006, 09:12:19 μμ »
Επεισόδιο 4ο

Μια καινούργια μέρα ξημέρωσε, οι κόλλες στέγνωσαν, το απόγευμα έφτασε, το φραπεδακι κτυπήθηκε, όλα ήταν έτοιμα για λίγο μοντελινγκ ακόμη.

Πρώτα πήρα στα χέρια μου το cockpit. Πρόσθεσα από φύλλο πλαστικού πλάτη στο πίσω και από sprue ένα δείγμα μηχανισμού. Μην ξεχνάτε ότι θα μπουν καθίσματα και χειριστές και η καλύπτρες θα κλείσουν. Οπότε μάλλον το cockpit σαν έργο θα ανήκει στον ιμπρεσιονισμό και όχι στον ρομαντικό ρεαλισμό. Προς τα 'κει θα είναι το Αυστραλιανό. Πρόσθεσα στον πίσω πίνακα οργάνων το κάλυμμα του και τα σώματα μερικών από τα όργανα που μένουν ακάλυπτα. Έβαλα και λίγο ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό για να παίξει το ρόλο των σωληνώσεων picot static & dynamic που φτάνουν στα όργανα. Αφού στέγνωσαν οι κόλλες άρχισε το ατελείωτο βαλε - βγάλε - λιμάρισε - ξαναβάλε που να σας πω την αλήθεια μου έσπασε τα νεύρα. Τελικά έφτασα σε ένα σίγουρα όχι τέλειο αποτέλεσμα, αλλά ας πούμε ικανοποιητικό. Είπαμε... ιμπρεσιονισμός όχι ρεαλισμός. Έβαψα ξανά το γκρι και τις κονσόλες / πίνακες με coal black (satin) και άφησα το σύνολο να ηρεμίσει.

Σειρά είχε η άτρακτος (όχι θα μου την γλίτωνε) με τα δυο κομμάτια κολλημένα αλλά όχι καθ' όλο το μήκος για να μπορώ να βάζω και να βγάζω το cockpit για δοκιμές κατά το δοκούν όπως είδαμε ποιο πάνω. Έκανα μια δοκιμή εφαρμογής με τις πτέρυγες και παρατήρησα ότι έμενε κενό στις ρίζες των πτερύγων. Και αυτό γιατί η άτρακτος είχε την τάση να μαζεύει προς τα μέσα στο χαμηλότερο της σημείο. Έκοψα λοιπόν κομμάτια sprue (ευτυχώς τέτοιο υπάρχει πάντα άφθονο) και πάλι με μέτρημα - δοκιμή - κόψιμο - ξανά δοκιμή έφτασα στο σωστό αποτέλεσμα...

οπότε και κόλλησα την μια άκρη των 'οδηγών' εσωτερικά για να μην φύγουν...

Κατόπιν, κόλλησα μεταξύ τους τα 3 κομμάτια που αποτελούν το κάθε ένα κάθισμα και έψαξα στο spare box για φιγούρες χειριστών.

Σειρά πήρε το nose landing gear strut. Όπως έγραψα σε προηγούμενο επεισόδιο (για όσους το έχασαν μη φοβάστε, θα παιχτούν πάλι σε επανάληψη) το μοντέλο θα γίνει με το σύστημα προσγείωσης σε φάση ενδιάμεση. Τα σκέλη λοιπόν, όταν το α/φος αφήνει το έδαφος και το βάρος του φεύγει από επάνω τους, εκτείνονται. Στο Phantom τώρα, όταν μπαίνουν στις φωλεες τους τα κύρια σκέλη ξανά-μαζεύουν για να εξοικονομηθεί χώρος. Όχι όμως και το ρηναιο σκέλος, το οποίο μπαίνει στην φωλιά του εκτεταμένο. Αυτό ακριβώς προσπάθησα να αναπαραστήσω κι εγώ. Έκοψα λοιπόν το 'ψαλίδι' και το άνοιξα. Έκοψα και το σκέλος το ίδιο και το μάκρυνα στο γνωστό άβαφο (ασημί) τμήμα του. Μετά ξανά-κόλλησα το ανοιγμένο ψαλίδι και έβαψα το μεταλλικό μέρος. Να το αποτέλεσμα...

Τώρα που το βλέπω ομως μου φαίνεται ότι το ψαλίδι θέλει ακόμη κι άλλο άνοιγμα... Συν του ότι θα πρέπει να βάλω λίγο από σωληνώσεις και καλώδια για να δείξει... Χμμμ  :?

Αφού στέγνωσε το μαύρο στους πίνακες και κονσόλες έριξα επάνω τα decals που και καλά αναπαριστούν τα όργανα. Ναι καλά. Αργότερα θα προστεθούν και μερικά σημεία χρώματος στους emergency μοχλούς, κλπ.

Μετά από αυτό αποφάσισα να αφήσω το κακόμοιρο μοντέλο στην ησυχία του. Όχι τίποτα άλλο αλλά έπρεπε να ετοιμάσω και κάτι να φάω. Στο επόμενο επεισόδιο θα ασχοληθώ μάλλον με το 2ο Phantom τούτου εδώ του project.

Ελπίζω να σας κρατώ το ενδιαφέρον, ζητώ συγνώμη για τις φωτογραφίες (είμαι νέος στο άθλημα της macro φωτογράφησης) και ευχαριστώ όσους κατάφεραν να το διαβάσουν όλο.

Κώστας Πάντιος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2006, 09:45:49 μμ »
Ουφ...κατάφερα και το διάβασα... :mrgreen:
Μια χαρα τα πας Κώτσο!
Ακριβώς στην ίδια φάση απογείωσης θέλω και γω να φτιάξω ένα Φαντόμι.
Το καλό είναι ότι λόγω κάπνας των J-79,θα φαίνονται πολύ αληθοφανή τα στηρίγματα απ τα ακροφύσια στον διάδρομο!
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2006, 09:48:16 μμ »
πολυ ομορφη δουλεια και πολυ ωραιο ποστ :mrgreen: :wink:
εχε μας ενημερους με το ιδιο τροπο αν δε σου κανει κοπο :D

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2006, 10:03:29 μμ »
Ωραια δουλεια Κωστα, καλο το κολπο με το sprue :wink:
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Tags: