Αποστολέας Θέμα: Mitsubishi J2M "Raiden" 1/144  (Αναγνώστηκε 2199 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
Mitsubishi J2M "Raiden" 1/144
« στις: Ιουνίου 18, 2012, 12:36:59 μμ »
Μετά από πάρα πολλά χρόνια ξαναρχιζω το μοντελιζην.
Για προπονηση και για να τσεκάρω κατά πόσο τα ματάκια μου βλέπουν ακόμα καλά ή χρειάζομαι καινούρια γυαλιά φτιάχνω το κιτ της Micro ACE που περιέχει δύο καταδιωκτικά τη Mitsubishi στην 1/144. Ένα "Reppu" και ένα "Raiden".

Ξεκιναω με το Raiden. Το dry fit μου δειχνει πιθανα προβληματα στην ενωση των φτερων και της καλυπτρας του κινητηρα με την ατρακτο. Η κλιμακα ειναι μικρη οποτε πιστευω να τα λυσω σχετικα ευκολα. Στο καλουπι των φτερων τους χυθηκε μπολικο περισευουμενο πλαστικο που θα αφαιρεθει αλλα και το ενα κανονι των 20 ειναι πιο κοντο απ το αλλο. Ουτε αυτο με πειραζει ομως ιδιαιτερα γι αυτο που εχω σκοπο να κανω. 

To be continued...

http://arawasi-wildeagles.blogspot.jp/

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Mitsubishi J2M "Raiden" 1/144
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 18, 2012, 01:09:44 μμ »
Αμάν! Αυτό στο ακροπτέρυγο δεν είναι περίσσεμα, νέο μοντέλο είναι! Γιώργο καλό κουράγιο.

ΥΓ
Το cowling μου δίνει την εντύπωση πως είναι κάπως "στενό" στην άκρη, κάνω λάθος;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 18, 2012, 02:17:56 μμ »
 :D Δεν μασάω, επιμένω να τελειώσω το πρώτο μου μοντέλο μετά από χρόνια. Περίμενε έρχονται εκπλήξεις. Το cowling μοιάζει με στενή δαχτυλίθρα...αλλά πιστεύω ότι στη τελική θα φαίνεται καλύτερα.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 21, 2012, 10:10:01 πμ »
Πρόοδος χτες που είχαμε βαρβάτο τυφώνα αλλά και σήμερα παρ όλη τη ζέστη.
Το παντελώς απόν εσώτερικό βάφτηκε πινελοτά με Mr. COLOR #126 (Cockpit color-Mitsubishi) που έστρωσε άψογα με το πρώτο κιόλας πέρασμα.

Στη συνέχεια αφαίρεσα τη πλαστικούρα απ τα φτερά αλλά και τα δυο πυροβόλα.

Τέλος, κόλλησα τα δύο μέρη της ατράκτου και τα πτερύγια της ουράς. Κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα εκτός από το κάτω μέρος της ατράκτου εκεί που μπαίνουν τα φτερά. Ο προβλεπόμενος στόκος θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα τον αφήσω για αύριο.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 22, 2012, 02:31:25 μμ »
Τυχερέ, είσαι στην πηγή και έχεις διαθέσιμα τα Mr.Color! Από ότι βλέπω το στρώσιμό τους είναι απίθανο ακόμα και με πινέλο, ε?

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 25, 2012, 09:51:32 πμ »
Περισσότερη πρόοδος το ΣουΚου.
Κόλλησα τα φτερά στην άτρακτο, τις οριζόντιες επιφάνειες της ουράς και τη καλύπτρα της μηχανής.
Η ουρά εντάξει αλλά σ όλα τ άλλα εφαρμογή ό,τι να ναι.
ειδικά η καλύπτρα της μηχανής είναι πολύ χάλια.
Χρησιμοποίησα Tamiya Putty (Basic Type) και πολύ ψυλό γυαλόχαρτο και κάπως ήρθε στα ίσια του.
Αυτά το Σάββατο.

Τη Κυριακή έβαψα τις IFF stripes στις άκρες των φτερών. Το κίτρινο που τις έβαψα (Mr Color #113 - RLM04 Yellow), μ άρεσε περισσότερο από το απλό κίτρινο (Mr Color #4) που μου κάνει σε καναρινί.

Αφού στέγνωσε, μάσκαρα με ταινία και έβαψα όλες τις κάτω επιφάνειες με Mr Color #35 (IJN Gray Mitsubishi). Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα τον αερογράφο της Tamiya (Spray-Work HG) που είχα πάρει πριν πολλά χρόνια και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιήμένος με το αποτέλεσμα.

Σύντομα η συνέχεια...

Από ότι βλέπω το στρώσιμό τους είναι απίθανο ακόμα και με πινέλο, ε?
Ναι αλλά θέλουνε καλό αρέωμα με τον βρωμερό Mr Thiner 400.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 25, 2012, 10:16:52 πμ »
Πήρε μορφή το μπιζουδάκι. Από στόκο πάντω όπως βλέπω δεν έχεις παράπονο. Θαυμάζω την υπομονή σου, ήταν που ήταν μικρό το Raiden σαν αεροσκάφος, στην 1/144 απορώ πως το βολεύεις και κάνεις τριψίματα και μασκαρίσματα...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 25, 2012, 09:57:01 μμ »
Πήρε μορφή το μπιζουδάκι. Από στόκο πάντω όπως βλέπω δεν έχεις παράπονο. Θαυμάζω την υπομονή σου, ήταν που ήταν μικρό το Raiden σαν αεροσκάφος, στην 1/144 απορώ πως το βολεύεις και κάνεις τριψίματα και μασκαρίσματα...
x2 :!: :!:

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 27, 2012, 11:19:36 πμ »
Μερσί και ξέρω ότι οι προθέσεις ήταν καλές αλλά με ψιλοματιάσατε.

Αφού μάσκαρα λοιπόν τις κάτω επιφάνειες, έβαψα τις πάνω με Mr.Color #124 (Dark Green Mitsubishi, IJN).

Δυστυχώς χωρίς να το καταλάβω το σελοτέιπ πήγε εκεί που δεν έπρεπε και άφησε μικρές επιφάνιες άβαφες ενώ από κάτω ψιλοχύθηκε η μπογιά και έγινε kso.

Έτσι σήμερα θυμήθηκα το λόγο που σταμάτησα το μοντελίζιν. :evil:
Ό,τι και να έκανα για να διορθώσω τα λάθη το μοντελάκι γινότανε χειρότερο. Έτσι έπαθε ολικό ξεβάψημο και φτου κι απ την αρχή. Οοομμμμμμμμ.....

Συμπεράσματα: 1. Οι πάνω επιφάνειες είναι πιο εύκολο να μασκαριστούν από τις κάτω. ʼρα πρώτα βάφουμε την πρασινάδα και μετά το γκρι. 2. Οι κίτρινες IFF τελευταίες 3. Δεν μασκάρουμε με σελοτέιπ που είναι διάφανο αλλά με άσπρη χάρτινη ταινία.

Ελπίζω να το τελείωσω αύριο και να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 27, 2012, 01:33:25 μμ »
3. Οχι, πάρε ταινία Tamiya! Δεν αφήνει ίχνη, δεν περνάει χρώμα! ;)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 01, 2012, 03:30:17 μμ »
Θενξ ALEX. Τη δοκίμασα και είχα πολύ καλά αποτελέσματα.

Για την προπέλα χρησιμοποίησα Mr Color #41 (Red Brown, German Tank WWII) και όχι Mr Color #131 (propeller color, JPN a/c WWII). Τα χρώματα μου φαίνονταν τα ίδια.

Η καλυπτρα ειναιι γενικα πολυ χαλια και δεν βαφετε με τιποτα. Θα την περιποιηθω καταλληλα...
Τα ντεκολ ηταν γενικα του κολ. Τα χινομαρου για κατω απ τις πτερυγες ηταν με ασπρο δακτυλιδι και τα χινομαρου για την ατρακτο πολυ μικρα. Χρησιμοποιησα απο αλλο κιτ.
Οι ροδες κτλ ειναι ολα σε ενα σετακι και μου εχουν βγαλει τη πιστη αλλα τελειωνω για να προχωρησω στο επομενο σταδιο.   

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 10, 2012, 03:02:01 μμ »
Είπα να περάσω το μονδελάκι ένα χέρι ματ της Mr. Hobby. Στην αρχή καλό μου φάνηκε αλλά δεν διάβασα σωστά τις οδηγίες και το παράκανα. Έτσι βγήκε σαν να έχει 10 τόννους σκόνη!

Το πέρασα πολύ προσεκτικά με διαλυτικό και το έφερα στα ίσια του.
Η αντέννα στο φτερό αποφάσισε να πάει βόλτα και έτσι την αντικατέστησα και έβαλα τροχούς και καλύπτρα. Τόσο η καλύπτρα όσο και το cowling ήταν όντως πάρα πολύ χάλια. Αλλά δε με χαλάει γιατί έτσι κι αλλιώς τα κάλυψα με "πανί" που έφτιαξα από τσιγαρόχαρτο (το φουμάρε το κοψα, τα τσιγαρόχαρτα μου μειναν).
Αυτό το φτιάχνω βρέχοντας το τσιγαρόχαρτο, μετά το βάζω να κάτσει πάνω στην επιφάνεια που το θέλω για να πάρει σχήμα και μετά το περνάω με υγρή κόλα της Tamiya για να "κοκκαλώσει". Μετά βάφετε.

Το θέμα μου είναι ένας συνδιασμός των τριών φωτογραφιών. Το Raiden θα τοποθετηθεί σε διοραματάκι που θα έχει το τσιμεντένιο υπόστεγο (entaigo στα Ιαπωνικά) και διάφορα παρελκόμενα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 10, 2012, 03:21:16 μμ »
ΚΑΙ υπόστεγο στην 1/144!!! Χαράς στο κουράγιο σου. Το Raiden είναι πολύ όμορφο, καλή συνέχεια.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 11, 2012, 07:15:43 πμ »
Μερσί. ::salut::

Μετά από πολύ αποτυχημένο ψάξιμο σε τραινάδικα κουτουλού, η κυρά μου έριξε την ιδέα και έτσι η καλύτερη και φθηνότερη (300 Γιεν οι 2) λύση που βρήκα για το υπόστεγο είναι πλαστική κρεμαστή γλάστρα :!: :!: :!:
Οι διαστάσεις είναι πολύ κοντά και το γενικό σχήμα τέλειο.
Ελπίζω αύριο να προχωρήσω.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 11, 2012, 07:41:33 πμ »
Σου βγαλε τα αντερα τελικα ο Αντεροβγαλτης!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Για να σε δω τί θα σκαρφιστεις με το entaigo!!! ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22