ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Εργαλεία & Υλικά
Είμαι νέος και θέλω να μάθω τι εργαλεία και υλικά θα χρειαστώ
stathis_am:
Ap'οταν αρχισα πηρα τα παντα.. εκτος απο Βελτιωτικο χαλκομανιων... και Μοντελιστικο στοκο...
Με βολευει ακομα ο ακρυλικος για σπατουλαρισμα τοιχου!!
ALEX_SSGTi:
--- Παράθεση από: μιχαλης τζομπανακης στις Σεπτεμβρίου 08, 2012, 12:54:56 πμ ---παιδια μια κολλα (φθηνη) γενικης χρησης υπαρχει?
--- Τέλος παράθεσης ---
Εξαρτάται από το τι θέλεις να κολλήσεις. Για τα κιτ θα σου πρότεινα μία υγρή κόλλα. Μία κόλλα για όλες τις δουλειές και να κάνει και σωστά την δουλειά της, δεν υπάρχει. Κάθε πράγμα θέλει και την αντίστοιχη κόλλα.
Stavros:
--- Παράθεση από: stathis_am στις Σεπτεμβρίου 08, 2012, 01:06:21 πμ ---Ap'οταν αρχισα πηρα τα παντα.. εκτος απο Βελτιωτικο χαλκομανιων... και Μοντελιστικο στοκο...
Με βολευει ακομα ο ακρυλικος για σπατουλαρισμα τοιχου!!
--- Τέλος παράθεσης ---
ο μοντελιστικός στόκος, εχει διαλυτικό και "κολλάει" καλύτερα στο πλαστικό
ο ακρυλικός είναι πιο εύπλαστος αλλά δεν "κολλάει" καλά στο πλαστικό
για περιπτώσεις που χρειάζεται τρίψιμο, ο πρώτος είναι απαραίτητος και αναντικατάστατος (κατα 90%)
::salut::
Σ.Σ.
μιχαλης τζομπανακης:
ακριβως αλεξ,μια κολλα για να κολλαω τα κιτ thanx ::salut::
dionisis79:
Καλημέρα σε όλους . Να πω ότι δεν θεωρώ υπερβολικά αυτά που αναφέρει ο arkadios σαν εργαλεία για την κατασκευή ενός μοντέλου . ʼλλωστε αγοράζοντας μόνο μια κόλλα και έναν κόφτη δεν πρόκειται να προχωρήσεις ιδιαίτερα ένα μοντέλο γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το βάψεις . Επίσης πολλά υλικά υπάρχουν στο σπίτι ήδη ή μπορούν να βρεθούν πολύ εύκολα . Όταν ξεκίνησα το πρώτο μου μοντέλο το 1990 δεν υπήρχαν πολλά από αυτά τα υλικά αλλά σίγουρα προμηθεύτηκα κόλλα ( υγρή και σωληνάριο ) , κόφτη , ντουκόχαρτα , στόκο , χρώματα και πινέλα . Το θέμα είναι να πάρεις αρκετά υλικά ώστε να μπορέσεις να ολοκληρώσεις ένα μοντέλο και να το δεις βαμμένο στο ράφι σου . Μπράβο στον arkadio για την ταξινόμηση των υλικών γιατί όταν ξεκίνησα υπήρχε μόνο ένα άρθρο του modelling ή του Μοντέλου για τα βασικά υλικά . Συμπέρασμα : Δεν θέλω πανικό . Σιγά σιγά ψωνίζουμε υλικά και εργαλεία και ανάλογα με τις ικανότητές μας και τις απαιτήσεις που έχουμε από τον εαυτό μας .
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση