Αποστολέας Θέμα: Παραγγελία χρώματος σε σπρέι ..  (Αναγνώστηκε 9541 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Παραγγελία χρώματος σε σπρέι ..
« στις: Ιουνίου 12, 2012, 03:36:45 μμ »
Χαιρετώ σας όλους !

1.) Γνωρίζει κανείς κάποιο χρωματοπωλείο ( ΝΠ με βολεύει ή αλλιώς στο  κέντρο , καρακέντρο όμως - περιοχή Ομόνοια/Πειραιώς ) το οποίο να φτιάχνει με παραγγελία χρώματα σε σπρέι ; 

Σε ένα δυο που πήγα στη περιοχή μου δεν είχαν ιδέα και δεν μπορούσαν να μου φτιάξουν..

Ο  Πρόεδρος  Σταύρος σε  προηγούμενο θέμα μου σχετικό με humbrol spray , με ειχε ενημερωσει οτι υπάρχουν τετοια χρωματοπωλεία ,  εγραφε Μιχαλακοπούλου όμως χωρις παραπάνω λεπτομέρειες.

Φαντάζομαι, ότι επειδή όλα στη ζωή έχουν την ποιότητά τους, αν κάποιος εχει να μου προτείνει κάποιο χρωματοπωλείο που να το έχει δοκιμάσει , και κάνει καλή δουλειά στο συγκεκριμένο θέμα , κυρίως με αφορά όπως καταλαβαίνετε, το μπεκ (το λέω σωστά;) να ψεκάζει όσο πιο λεπτό στρώμα γίνεται ..

2. ) Επίσης, το δείγμα του χρώματος που θα τους πάω, αν δεν το έχω σε κάποιο κυπελλάκι, μπορώ με το FS να βγάλω άκρη ;  Θα καταλάβουν  οι άνθρωποι στο μαγαζί ;

3.) Μήπως υπάρχει καμιά εταιρεία εκτός της Humbrol η οποία να βγάζει χρώματα σε σπρέι , οπότε αποφεύγουμε τη μανούρα του χρωματοπωλείου ;

ευχαρστώ !

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Παραγγελία χρώματος σε σπρέι ..
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 12, 2012, 03:47:29 μμ »
Humbrol spray πάντως έχει ο Γρηγόρης μερικά της σειράς...
Για χρωματοπωλείο που φτιάχνει, ξέρω ένα αλλά είχα φτιάξει πριν πολλά πολλά χρόνια και δεν ξέρω αν φτιάχνει ακόμα.  Είναι επί της Γούναρη (Γλυφάδα) μετά την εφορία στο δεξί χέρι).  Αλλά είναι κάπως ακριβούτσικο.
Δεν ξέρω αν θα μπορέσει με FS κωδικό να σου βγάλει. Με RAL είχα βγάλει τότε (και για άλλο σκοπό)...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 12, 2012, 03:56:10 μμ »

εχω παρει ήδη από το γρηγόρη 3 σπρέι..
Αυτα που ψάχνω , δεν τα βγαζει η χαμπρολ.. εκει ειναι το θέμα... :(

θα πεταχτω το απογευμα εκει που λες..

μετα την εφορία , όπως ερχεσαι απο Βούλα είναι στα δεξιά μας ; 

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 12, 2012, 04:16:27 μμ »
Ναι.. Ξέχασα να ορίσω κατεύθυνση... Στο δεξί χέρι μετά την εφορία ΠΡΟΣ Βούλα, αριστερό χέρι ΠΡΙΝ την εφορία, μετά το φανάρι προς Αγ Νικόλαο ΠΡΟΣ Αθήνα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 12, 2012, 04:45:46 μμ »

οκ Γιωργο, σ΄ευχαριστω..

Αν ξερει και καποιος αλλος παιδια κανενα χρ/πωλείο δοκιμασμένο.. ευπροσδεκτο ..

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 12, 2012, 06:48:56 μμ »
Oλα τα μαγαζια που πουλανε χρωματα αυτοκινητων φτιαχνουν και σπρει. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να τους δειγματισεις το χρωμα που θες.

Αποσυνδεδεμένος φιλιππος κανετος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: βουλα
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 12, 2012, 08:07:24 μμ »
φιλε μου στη μυσρτα οπως κατεβαινει απο το βουνο προς γλυφαδα λιγο πριν φτασει στο τελος της,δεξια(ειναι κοντα στη δεη της γλυφαδας)εχει μαγαζι με χρωματα αυτοκινητου,του πας δειγμα και το φτιαχνει επιτοπου,εχω φτιαξει αρκετα σε αυτων,δουλευει μονο πρωι μεχρι της 4

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 12, 2012, 09:55:48 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα!

Επίσης sprays μοντελιστικά εκτός της Humbrol κατασκευάζει και η Tamiya με αρκετά πλούσιο χρωματολόγιο και πολύ καλή απόδοση.

Εντός συνόρων θα βρείς στον Καλφάκη (αλλά πλέον με αρκετά εμπόδια εισαγωγής τους....), καθώς και στο Hobbygallery.

Μιά άλλη οικονομική συμφέρουσα λύση είναι τα ''κοινά'' sprays εμπορίου (Cosmolac, Motip κ.α) που τα βρίσκεις πολύ εύκολα σε όλα τα χρωματοπωλεία.

Αλέξης  ::salut::
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 13, 2012, 11:27:04 πμ »
Oλα τα μαγαζια που πουλανε χρωματα αυτοκινητων φτιαχνουν και σπρει. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να τους δειγματισεις το χρωμα που θες.
Αρχηγε μου , σε ευχαριστω για την παρέμβαση . Θα αναγκαστώ να αγοράσω το μπουκαλάκι τελικά για να τους το δειγματισω..

φιλε μου στη μυσρτα οπως κατεβαινει απο το βουνο προς γλυφαδα λιγο πριν φτασει στο τελος της,δεξια(ειναι κοντα στη δεη της γλυφαδας)εχει μαγαζι με χρωματα αυτοκινητου,του πας δειγμα και το φτιαχνει επιτοπου,εχω φτιαξει αρκετα σε αυτων,δουλευει μονο πρωι μεχρι της 4
Φίλιπε το ξέρω το μαγαζί, είναι απέναντι από εναν τζαμά... όποτε εχω πάει απόγευμα ειναι κλειστος , όπως λες κι εσυ.. Μόνο Σαββατο φανταζομαι.. Τηανκς

Δημήτρη καλησπέρα!

Επίσης sprays μοντελιστικά εκτός της Humbrol κατασκευάζει και η Tamiya με αρκετά πλούσιο χρωματολόγιο και πολύ καλή απόδοση.

Εντός συνόρων θα βρείς στον Καλφάκη (αλλά πλέον με αρκετά εμπόδια εισαγωγής τους....), καθώς και στο Hobbygallery.

Μιά άλλη οικονομική συμφέρουσα λύση είναι τα ''κοινά'' sprays εμπορίου (Cosmolac, Motip κ.α) που τα βρίσκεις πολύ εύκολα σε όλα τα χρωματοπωλεία.

Αλέξης  ::salut::

Χμ.. αυτο ακούγεται πολύ ενδιαφέρον... Σπεύδω να ψαξω τους καταλόγους της ταμιγια..
Βασικά ένα 2000 θέλω να φτιάξω ελληνικό, οπότε τα 2 βασικά χρώματα της παραλλαγής, ΕΛΠΙΖΩ να τα βγάζει...

Eυχαριστω Αλεξ !

ΚΑΙ μια ερωτηση τελευταια  .. Αν τελικά αναγκαστω να παραγγείλω , τα σπρει που κατασκευαζουν τα χρωματοπωλεία είναι ακρυλικά ?  Ρωταω για να δω συμπεριφορές μετα σε γουος, βερνικια κλπ ..

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 13, 2012, 12:55:23 μμ »
Τα χρωματα του 2000 δεν τα βγαζει η Tamiya. Tα σπρει ειναι laquer.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 13, 2012, 01:03:50 μμ »
Τα χρωματα του 2000 δεν τα βγαζει η Tamiya. Tα σπρει ειναι laquer.

Ναι ρε  γμτ.. Eδω και μια ωρα που το ψαχνω, κατέληξα κι εγω στο συμπερασμα αυτό..

Από τη σελίδα αυτη http://www.tamiya.com/english/products/list/airmodel_spray/kit86501.htm
θα μπορούσε κάποιο να αποτελέσει - κατά προσέγγιση - το μπλε της παραλλαγής του ΗΑF Μ2000 ?

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 13, 2012, 01:21:56 μμ »
Αν ψάξεις στον Χρυσό Οδηγό στην κατηγορία "Αυτοκίνητα Χρώματα, Αμαξώματα" θα βρείς πολλούς που φτιάχνουν τέτοια σπρέι. Εγώ που έψαχνα κάποιο χρώμα της BMW για ενα 24αρι αυτοκίνητο βρήκα εδώ στην Θεσσαλονίκη. Το χρώμα το φτιάχνουν μέσω pc και κωδικών RAL ή FS ή/και μέσω χρωματοκαταλόγων εταιρειών (π.χ. BMW, Mercedes, Opel κτλ). Κατα την ανάμιξη σε ρωτά εαν θέλεις και στεγνωτικό μαζί ή χώρια καθώς και άμα το θέλεις σε σπρέι ή σε υγρή μορφή. Τέλος 2 λεπτομέρειες, καταρχήν ΟΛΑ τα χρώματα είναι mat και κατα δεύτερον ΟΛΑ είναι ακρυλικά (βάση νόμου).

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 13, 2012, 01:26:17 μμ »
Παναγιώτη από την όμορφη Θεσ/νίκη σε ευχαριστώ ..

Δυστυχως από Ταμιγια δεν βρισκω ακρη στο χρωματολογιο , οπότε θα φτιαξω το δικό μου με παραγγελία σε χρ/πωλείο.

Εγω που το θελω σε σπρέι , αν με ρωτησουν για στεγνωτικό μαζι τι απαντώ ;
προφανως ναι , ετσι δεν ειναι ;

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 13, 2012, 01:35:12 μμ »
Κοίτα εγώ όσες φορές πήρα έτσι χρώμα - σπρέι ή σε υγρή μορφή - πάντα ζήτησα προσθήκη στεγνωτικού. Το κακό είναι στην υγρή μορφή οτι δεν αντέχει πάνω απο 1-2 βδομάδες μιας και δεν είναι αεροστεγώς κλειστά και χαλάνε (κάνουν "πέτσα").

Tags: spray