Αποστολέας Θέμα: US Check point 1/35(new project)  (Αναγνώστηκε 1790 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eyaggelos tsiakas

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
US Check point 1/35(new project)
« στις: Ιουνίου 03, 2012, 09:31:28 πμ »
σκέφτομαι να ξεκινήσω ένα καινούργιο project και έχω στο μυαλό μου κάτι τέτοιο:

US Check point 

ο πύργος από μπάλσα,η μπάρα από φύλλο πλαστικού,τα σακιά από εποξικό στόκο η έτοιμα.εσείς έχετε καμιά ιδέα ή πρόταση πάνω στυο συγκεκριμένο project.

::arrowred:: ο δρόμος με ντουκόχαρτο ή έχετε άλλη ιδέα.πρόθυμος να ακούσω.
 ::arrowred:: αν έχετε βάλτε και καμιά φωτογραφία
  είπαμε από εμένα μόνο αμερικανιές.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: US Check point 1/35(new project)
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 03, 2012, 12:06:23 μμ »
Καλή αρχή!!Για τρόπους αναπαράστασης ασφάλτου: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11331.msg229643.html#msg229643 και ένα πιο πρόσφατο http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,20312.msg429476.html#msg429476  ::salut::!!

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 04, 2012, 08:53:46 πμ »
σ ευχαριστώ arian.κανείς άλλος κύριος με ιδέες.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 16, 2012, 05:06:29 μμ »
έχει μήπως κάποιος φωτογραφίες που να σχετίζονται με το παραπάνω θέμα.
ευχαριστώ.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 16, 2012, 07:41:17 μμ »
Φιλε μου θα σου εβαζα φωτο αυτες που βρηκα στο Google  αλλα θα επρεπε να καθομαι 6-7 ωρες να αντιγραφω :roll: βαλε μια αναζητηση και εσυ US Checkpoint πχ ή απο ποια εισβολη συγκεκριμενη των αμερικανων θελεις και θα σου βγαλει απειρες φωτογραφειες....
Εμενα παντως μου αρεσε αυτη http://www.123rf.com/photo_3930481_egyptian-police-car-patrol-in-the-sinai-desert-check-point.html αν και ειναι του εγυπτιακου στρατου....
Καλη συνεχεια  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 16, 2012, 08:02:03 μμ »
Φίλε μου έβαλα στο google άλλα έβγαλε λίγα πράγματα.Ισως δεν ξέρω που να ψάξω.Αν έχεις φωτογραφίες μόνο US ARMY βάλε τον σύνδεσμο να τις δω.να σαι καλά για το ενδιαφέρον.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 16, 2012, 10:19:20 μμ »
http://www.google.gr/search?q=us+checkpoints&hl=el&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=PNvcT-yROY774QT1sdmoCg&ved=0CEAQ_AUoAQ&biw=1680&bih=923
Δεν εχει μονο εικονες απο checkpoints αλλα εχει και αρκετες οπου μπορεις να παρεις ιδεες...και γενικα αλλαξε τον τιτλο της ερευνας us cheqpoints in afganistan/iraq πχ
Να σου βγαλει ακριβως αυτο που θες λιγο δυσκολο αλλα μπορεις να συλλεξεις διαφορα στοιχεια απο αρκετες απο αυτες.... :wink:
Μην ξεχνας οτι ειναι και κατι το γενικο σαν θεμα αρα και η αναζητηση θα εχει πολλα ασχετα αποτελεσματα....
Ελπιζω να βοηθησα καλη συνεχεια φιλε μου!  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 18, 2012, 01:21:05 πμ »
http://www.google.gr/search?q=us+checkpoints&hl=el&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=PNvcT-yROY774QT1sdmoCg&ved=0CEAQ_AUoAQ&biw=1680&bih=923
Δεν εχει μονο εικονες απο checkpoints αλλα εχει και αρκετες οπου μπορεις να παρεις ιδεες...και γενικα αλλαξε τον τιτλο της ερευνας us cheqpoints in afganistan/iraq πχ
Να σου βγαλει ακριβως αυτο που θες λιγο δυσκολο αλλα μπορεις να συλλεξεις διαφορα στοιχεια απο αρκετες απο αυτες.... :wink:
Μην ξεχνας οτι ειναι και κατι το γενικο σαν θεμα αρα και η αναζητηση θα εχει πολλα ασχετα αποτελεσματα....
Ελπιζω να βοηθησα καλη συνεχεια φιλε μου!  ::salut::
σ ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 18, 2012, 01:37:57 πμ »
Στον Περσικό το 2002 (τόσο στο Μπαχρέιν όσο και στη Σαουδική Αραβία) τα σημεία ελέγχου των Αμερικάνων είχαν τυποποιημένη διάταξη. Υπήρχε εσωτερική κι εξωτερική περίμετρος. Πάνω στο δρόμο υπήρχαν δύο σημεία ανάσχεσης, που ποτέ δεν ήταν ανοιχτά ταυτόχρονα. Ο δρόμος είχε ακριβώς στο όριο τσιμεντένια εμπόδια αριστερά και δεξιά, έτσι ώστε όποιος πλησιάσει να μην μπορεί να κάνει εύκολα αναστροφή ή μανούβρες. Τα φυλάκια ήταν διπλά, εξωτερικό κι εσωτερικό. Οι εξωτερικοί έψαχναν το προσωπικό και οι εσωτερικοί το όχημα, με σκοπό να μην μένουν εκτεθιμένοι οι εξωτερικοί σκοποί πολλή ώρα στο δρόμο. Τα παράθυρα ήταν σφραγισμένα και προστατευμένα, κι είχαν ανοίγματα μόνο για να βλέπουν από μέσα. Ποτέ δεν ήξερες πόσοι και τι έκαναν μέσα στο φυλάκιο.

Κάμερες υπήρχαν τέσσερις. Μία να δείχνει τον οδηγό στο πρώτο φυλάκιο, μία τον συνοδηγό και δύο ψηλά να δείχνουν το όχημα. Πάνω στο δρόμο υπήρχαν τα καρφιά που σηκωνόταν με εντολή από μέσα από το φυλάκιο, το δεύτερο φυλάκιο είχε και πολυβολείο ή βαρύ οπλισμό.

Ο δρόμος είχε σήμανση που έδειχνε που πρέπει να ακινητοποιεί ο οδηγός το όχημα για τον έλεγχο. Επίσης προτιμούσαν η μάντρα του στρατοπέδου να είναι πιο ψηλή από τα φυλάκια σε εκείνο το σημείο και πάντα να εφάπτεται στον μπροστινό τοίχο του δεύτερου φυλακίου....

Αν θυμηθώ κι άλλα θα τα γράψω... Καλή συνέχεια...  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 18, 2012, 01:50:45 πμ »
Στον Περσικό το 2002 (τόσο στο Μπαχρέιν όσο και στη Σαουδική Αραβία) τα σημεία ελέγχου των Αμερικάνων είχαν τυποποιημένη διάταξη. Υπήρχε εσωτερική κι εξωτερική περίμετρος. Πάνω στο δρόμο υπήρχαν δύο σημεία ανάσχεσης, που ποτέ δεν ήταν ανοιχτά ταυτόχρονα. Ο δρόμος είχε ακριβώς στο όριο τσιμεντένια εμπόδια αριστερά και δεξιά, έτσι ώστε όποιος πλησιάσει να μην μπορεί να κάνει εύκολα αναστροφή ή μανούβρες. Τα φυλάκια ήταν διπλά, εξωτερικό κι εσωτερικό. Οι εξωτερικοί έψαχναν το προσωπικό και οι εσωτερικοί το όχημα, με σκοπό να μην μένουν εκτεθιμένοι οι εξωτερικοί σκοποί πολλή ώρα στο δρόμο. Τα παράθυρα ήταν σφραγισμένα και προστατευμένα, κι είχαν ανοίγματα μόνο για να βλέπουν από μέσα. Ποτέ δεν ήξερες πόσοι και τι έκαναν μέσα στο φυλάκιο.

Κάμερες υπήρχαν τέσσερις. Μία να δείχνει τον οδηγό στο πρώτο φυλάκιο, μία τον συνοδηγό και δύο ψηλά να δείχνουν το όχημα. Πάνω στο δρόμο υπήρχαν τα καρφιά που σηκωνόταν με εντολή από μέσα από το φυλάκιο, το δεύτερο φυλάκιο είχε και πολυβολείο ή βαρύ οπλισμό.

Ο δρόμος είχε σήμανση που έδειχνε που πρέπει να ακινητοποιεί ο οδηγός το όχημα για τον έλεγχο. Επίσης προτιμούσαν η μάντρα του στρατοπέδου να είναι πιο ψηλή από τα φυλάκια σε εκείνο το σημείο και πάντα να εφάπτεται στον μπροστινό τοίχο του δεύτερου φυλακίου....

Αν θυμηθώ κι άλλα θα τα γράψω... Καλή συνέχεια...  ::salut::
με βοήθησες πολύ και θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις συμβουλές σου για να βγει ένα καλό διόραμα(στα μέτρα τα δικά μου τουλάχιστον γιατί με αυτά που βλέπω εδω μέσα μάλλον είμαι πολύ λίγος).βεβαίως αν θυμηθείς και άλλα γράψε.σ ευχαριστώ και πάλι.
 ::arrowred::αν έχεις και καμία photo θα με βοηθούσε πολύ γιατι ως γνωστόν μια φωτογραφία ίσον με  χίλιες λέξεις
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 18, 2012, 01:54:49 πμ »
Δεν ήταν τόσο εύκολο να βγάλεις φωτογραφική και να σε αφήσουν οι Marines να τους φωτογραφίσεις... Ήταν λίγο σοβαροί σε αυτά τα θέματα...  :wink:

Θα ψάξω μήπως έχω από τη βάση στο Μπαχρέιν... Εκεί ήταν λίγο πιο ρουτίνα τα πράγματα...  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 19, 2012, 09:06:50 πμ »
εντάξει φίλε μου θα περιμένω.
να σε ρωτήσω?συνάδελφος είσαι?εχεις παει ειρηνευτική αποστολή?
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Tags: