Σας ευχαριστώ κύριοι, παράβλεψή μου να μην αναφέρω τα χρώματα και την διαδικασία.
Το μοντέλο ασταρώθηκε με primer σε σπρέι της Humbrol.
Έπειτα περάστηκε δύο χέρια barley grey 167 Humbrol το κατάστρωμα και οι πλευρές έως ένα σημείο χαμηλά στη γάστρα. Να σημειώσω εδώ ότι το κιτ είχε χαραγμένη ίσαλο γραμμή αλλά εξαφανίστηκε με τα τριψίματα και το βάψιμο.
Μετά μασκαρίστηκε το γκρι. Ένα χέρι παρκετίνη στα όρια της ταινίας μασκαρίσματος για να σφραγιστούν τυχών ατέλειες στην ταινία.
Η αστοχία στο μασκάρισμα έχει να κάνει με το ότι χρησιμοποιώ διαφανή μεμβράνη για να καλύψω τα χοντρά χοντρά σημεία, κι εκεί που πέρασε το χρώμα ήταν εκεί που έπιανα το μοντέλο. Επίσης έχω την εντύπωση ότι το white spirit διαβρώνει την μεμβράνη μερικώς. Στο επόμενο θα προσέξω περισσότερο.
Τα ύφαλα βάφτηκαν με 73 Humbrol, δεν το αλλάζω με τίποτα, εκτός από το αντίστοιχο hull red White Ensign που σπανίζει και κοντεύω να ξεμείνω. Δύο χέρια παρκετίνη τουλάχιστον, την πέρασα με πλατύ πινέλο 1 ίντσας.
Μασκαρίστηκαν τα ύφαλα και η μαύρη γραμμή περάστηκε με μαύρο ακρυλικό Revell. Ένα χέρι παρκετίνη, έπρεπε να περάσω και δεύτερο για να είμαι 1000% σίγουρος.
Μασκάρισμα πάνω στη μαύρη γραμμή για να βαφτεί η άσπρη με ακρυλικό λευκό της Gunze. Παρκετίνη για να δέσει το χρώμα και να μην το σηκώσει το ξεμασκάρισμα.