Τα 3 Ju52-3/m και 4 Junkers G24he της Ελληνικής Εταιρείας Εναερίων Συγκοινωνιών (ΕΕΕΣ) επιτάχτηκαν στις 2 Νοε. 1940. Αρχικά ήταν άβαφα, διατηρούσαν το πολιτικό νηολόγιο με προσθήκη λωρίδων σε Γαλάζιο (~FS35200) και άσπρο στην ουρά.
Αργότερα βάφηκαν με Ελληνική Παραλλαγή: Dark Green (παρόμοιο της RAF;), Light Earth (παρόμοιο της RAF;) και Light Blue από κάτω, το οποίο μπορεί να ήταν κάτι σαν Sky Blue (παρόμοιo της RAF;) ή σαν το αντίστοιχο της Luftwafe της εποχής εκείνης. Βάφηκαν κυκλικά εθνόσημα σε μεσαίο Μπλε (~FS35050-56 ) στην άτρακτο και την κάτω επιφάνεια των πτερύγων. Πιθανόν δε κάποια στιγμή βάφηκαν κυκλικά εθνόσημα στην άνω επιφάνεια των πτερύγων για λόγους διάκρισης από τα Ιταλικά / Γερμανικά τρικινητήρια α/φη.
Μετά την κατάληψη της Ελλ άδας κάποια ίσως να χρησιμοποιήθηκαν από τους Γερμανούς. Ένα από αυτά ξανα-αιχμαλωτίστηκε από τη RAF το 1945 και πέταξε με αριθμό σειράς VM980! ("Ελληνικά Αεροσκάφη από το 1912 έως σήμερα" IPMS Ελλάδας).
Φώτο που να δείχνει έστω κι ένα κομμάτι των αεροπλάνων αυτών με παραλλαγή δεν υπάρχει (έως τώρα τουλάχιστον σε γνώση μου) κι έτσι το πατερν εμπνεύστηκε απο την παραλλαγή των Junkers-G24 αλλά και των παραλλαγών των Avro 626 και Potez 25, δηλ α/φών που βάφηκαν με παραλλαγή για πρώτη φορά από ελληνικά χέρια. Αυτή η παραλλαγή χρησιμοποιούσε κυματοειδείς γραμμές . και σκουρο πράσινο στα άκρα των επιφανειών. Μου κάνει εντύπωση η χρήση αυτού του πατερν που δεν την έχω συναντήσει σε άλλες αεροπορίες και φαίνεται ότι αλλοίωνε τη σιλουέτα του α/φους!
Το κιτ είναι EDUARD 1/144 super series στρατιωτική έκδοση. Πολύ καλής ποιότητα δίνοντας και ΡΕ κομμάτια. Μελανό σημείο ότι το πανω μερος της ατράκτου (ξεχωριστό κομμάτι) είναι λίγο φαρδύτερο από τη διατομη της ατράκτου με αποτέλεσμα να υπαρχει δυσκολία στο στοκάρισμα/τρίψιμο και αποκατάσταση της στραντζαριστής λαμαρίνας.

,

,

,
Και μερικές ακόμη φώτο: https://helaf.wordpress.com/2012/11/25/junkers-ju52-3m