Αποστολέας Θέμα: Colombo Express Container Ship 1:700  (Αναγνώστηκε 1987 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
Colombo Express Container Ship 1:700
« στις: Μαΐου 21, 2012, 11:58:42 πμ »
Μετά το F-5A στην 1:72 είπα να αλλάξω και κλίμακα και είδος.... Έτσι πάμε στο παραπάνω μοντέλου όπως λέει και ο τίτλος....

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Colombo Express Container Ship 1:700
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 21, 2012, 01:04:26 μμ »
Ωραία επιλογή Κώστα... γίνεται πολύ όμορφο μοντέλο και μπαμπάτσικο...

Πρόσεχε στο βάψιμο, είναι δύσκολο το μασκάρισμα για την ίσαλο γραμμή λόγω μορφής του σκάφους...

Το πράσινο των καταστρωμάτων της υπερκατασκευής είναι λίγο δύσκολο άμα την συναρμολογήσεις ολόκληρη, θέλει καλή προετοιμασία...

Ελπίζω να μην βάψεις όλα τα container το ίδιο χρώμα...

Καλή συνέχεια, πολύ ενδιαφέρον...  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 21, 2012, 04:13:21 μμ »
Το μοντέλο θα γίνει όπως είναι από το κουτί. Την πάτησα με το πράσινο των 2 ντεκ από το κομοδέσιο κάτω από το επίπεδο της γέφυρας, αλλά ευτυχώς πρόλαβα τα υπόλοιπα και βάφτηκαν πρώτα. Περιμένουν να κολληθούν. Τα containers θα βαφτούν διάφορα χρώματα. μέχρι στιγμής έχουν κολληθεί τα δυο μισά της γάστρας και οι βάσεις στο κατάστρωμα. Όσο για το μασκάρισμα της ισάλου το καλό είναι πως έχει γράμμωση υπερυψωμένη και εκεί με οδηγό μπορεί να γίνει δουλειά.

Πρέπει να στοκαριστεί λίγο η πρύμη και να τριφτεί όπως και λίγο στην μάσκα της πλώρης. Γενικά μέχρι τώρα έχει αρκετά καλή εφαρμογή και το πλαστικό είναι πολύ μαλακό. 

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 21, 2012, 04:28:34 μμ »
Να τι είχα ξεχάσει να γράψω... Για το πλαστικό... Καλύτερα να παίζεις με κόλλα με πινελάκι. Μην χρησιμοποιήσεις βελονάκι ρέβελ ή humbrol θα το γονατίσει το πλαστικό...  :wink: :wink:

Το κομοδέσιο παίρνει το όνομά του από το accomodation...  8) 8)

Καλή συνέχεια...  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 21, 2012, 04:33:01 μμ »
Να τι είχα ξεχάσει να γράψω... Για το πλαστικό... Καλύτερα να παίζεις με κόλλα με πινελάκι. Μην χρησιμοποιήσεις βελονάκι ρέβελ ή humbrol θα το γονατίσει το πλαστικό...  :wink: :wink:

Το κομοδέσιο παίρνει το όνομά του από το accomodation...  8) 8)

Καλή συνέχεια...  ::salut::

Η κόλλα μόνο με πινελάκι και αυτό ξεχωριστό από αυτά των μπουκαλιών και ναι από εκεί παίρνει το όνομά του!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 21, 2012, 04:48:38 μμ »
Πολύ όμορφο και εντυπωσιακό καράβι ! Το εχω φτιάξει και εγώ, πράγματι το πράσινο με παίδεψε αφού συναρμολόγησα και μετά έβαψα!!! :oops: :oops:
Ίσως κάποια στιγμή αξιωθώ να μασκαρω τα κοντέινερ ώστε να βαφτούν με διαφορετικά χρώματα!!!
Καλή συνέχεια φίλε μου και πολύχρονος!!:wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 21, 2012, 04:55:12 μμ »
Πολύ όμορφο και εντυπωσιακό καράβι ! Το εχω φτιάξει και εγώ, πράγματι το πράσινο με παίδεψε αφού συναρμολόγησα και μετά έβαψα!!! :oops: :oops:
Ίσως κάποια στιγμή αξιωθώ να μασκαρω τα κοντέινερ ώστε να βαφτούν με διαφορετικά χρώματα!!!
Καλή συνέχεια φίλε μου και πολύχρονος!!:wink: ::salut::

Δεν χρειάζεται πολύ κόπο για να τα βάψεις. Αν παρατηρήσεις φωτογραφίες από αληθινά θα δεις πως πολλά "γειτονικά" κιβώτια έχουν ίδιο χρώμα...

ευχαριστώ για τις ευχές

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 21, 2012, 06:15:40 μμ »
Κώστα χρόνια σου πολλά και καλή επιτυχία με το θηρίο. Πράγματι είναι πολύ καλό κιτ και με πληθώρα κομματιών . Εγώ το έχω άλλα το αγόρασα γι άλλο λόγο.  :roll:
Λοιπόν μην πολυπαιδεύεσαι για τα κονέινερ , ξεκίνα να τυπώνεις http://www.fotoreisverhaal.net/containers/summary.html
Κι εδώ μια παρόμοια δουλειά http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=13801
 ::salut:: ::salut::
Υ.Γ. Το κιτ είναι δώρο;;;;; :lol: :lol: :lol:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 21, 2012, 07:09:28 μμ »
Κώστα χρόνια σου πολλά και καλή επιτυχία με το θηρίο. Πράγματι είναι πολύ καλό κιτ και με πληθώρα κομματιών . Εγώ το έχω άλλα το αγόρασα γι άλλο λόγο.  :roll:
Λοιπόν μην πολυπαιδεύεσαι για τα κονέινερ , ξεκίνα να τυπώνεις http://www.fotoreisverhaal.net/containers/summary.html
Κι εδώ μια παρόμοια δουλειά http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=13801
 ::salut:: ::salut::
Υ.Γ. Το κιτ είναι δώρο;;;;; :lol: :lol: :lol:
Κώστα το site με τα ονοματα είναι όλα τα λ7. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να τυπώσω δικές μου χαλκομανίες. θα μου πεις πάντα υπάρχει η πρώτη φορά....

και ναι πάει για δώρο.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 05, 2012, 11:10:50 πμ »
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Μετά από μια μικρή διακοπή λόγο φόρτου εργασίας, βρήκα χρόνο στο τριήμερο και προχώρησα λίγο το μοντέλο. Έτσι, και μετά την αγορά των PE της Revell έγιναν οι παρακάτω εργασίες.
1. Τοποθέτηση των ΡΕ,
2. Πέρασμα δικτύου πυρόσβεσης, από ΖΤΠ και κομμάτια από το PE.
3. Σωσίβια στις βαριόλες από ψιλό καλαμάκι spray.

Τα ΡΕ βάφτηκαν λευκά με το 34 της Ηumbrol.

Πριν μπουν τα PE, κάποια σημεία που φαίνονται τρεξίματα στο χρώμα διορθώθηκαν.

Και μετά την ολοκλήρωση. Κάποιες μικρολεπτομέρειες όπως το βάψιμο στα καπονάκια ή το τρέξιμο της κόλλας στην μετόπη της γέφυρας θα επιδιορθωθούν.

Μένει να μπουν κάποια αυτοκόλλητα στην κόντρα γέφυρα και στην τσιμινιέρα.

Πώς σας φαίνεται... :?:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 05, 2012, 10:27:22 μμ »
Αν είναι να διορθώσεις κάποια σημεία με τρίψιμο , δεν έπρεπε να τοποθετήσεις τα ρέλια. Τώρα θα είναι εκτεθειμένα.
Επίσης προσπάθησε να βάφεις με πινέλο με πολλά 000000 , για να μη σου φεύγει το χρώμα.
Κάτι τέτοιο μπορεί να σου φανεί χρήσιμο λόγω μικρής κλίμακας  ::arrowred::  http://www.ebay.com/itm/New-10X-Lighted-Magnifying-Glass-Headset-LED-Head-Headband-Magnifier-Loupe-/280891158681?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41666af099

Το ίδιο έχω και κάνει καλή δουλειά.

Tags: