Αποστολέας Θέμα: BF-109 G-6 Trop ACADEMY 1/48 Τελος!  (Αναγνώστηκε 8646 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
Απ: BF-109 G-6 Trop ACADEMY 1/48
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 08, 2012, 06:56:51 μμ »
Θα συμφωνησω με τον Γιαννη σχετικα με το αλεξηνεμιο, ωστοσο η δουλεια που εχεις κανει ειναι παρα πολυ καλη σε ενα οχι και τοσο καλο κιτ.
Περιμενω να πεσουν τα πρωταχρωματα.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 08, 2012, 08:05:00 μμ »
Κωστα σ ευχαριστω πολυ φιλε μου  ::salut:: ::salut::

Κατι μου λεει οτι το αλεξινεμο θα βγει χαλια μετα τα βαψιματα να δω πως θα το φερω στα ισα του...!!!  :evil:

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 08, 2012, 08:57:03 μμ »
Ίσως θα ήταν προτιμότερο να απαλείψεις όλη την οριοθέτηση με τρίψιμο και μετά να ξαναγυαλίσεις το διαφανές κομμάτι και να μασκάρεις βάσει σχεδίων...

Δεν πειράζει, αυτά όλα είναι εμπειρίες που αν τις χρησιμοποιήσουμε σωστά, μας κάνουν καλύτερους!

Καλή συνέχεια!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 08, 2012, 09:22:05 μμ »
Χρηστο το κοκπιτ ειναι καταπληκτικο,,χωρις να εχω γνωσεις μιλαω φυσικα απο χρωματα κλπ απλα λεω αυτο που βλεπω...απλα υπεροχο... το ιδιο ισχυει και για την δουλεια που εχεισ κανει στις φωλεες,,πολλα μπραβο ανυπομονω για την συνεχεια,, ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 08, 2012, 11:12:54 μμ »
Ίσως θα ήταν προτιμότερο να απαλείψεις όλη την οριοθέτηση με τρίψιμο και μετά να ξαναγυαλίσεις το διαφανές κομμάτι και να μασκάρεις βάσει σχεδίων...

Δεν πειράζει, αυτά όλα είναι εμπειρίες που αν τις χρησιμοποιήσουμε σωστά, μας κάνουν καλύτερους!

Καλή συνέχεια!

Ειναι καλη ιδεα σου Γιαννη αν και επιπονη και δυσκολη διαδικασια φοβαμαι μη το κανω χειροτερο γιατι με το γυαλισμα των διαφανων κομματιων δεν τα παω και πολυ καλα,  :oops:  ισως να το αφησω ετσι.

Χρηστο το κοκπιτ ειναι καταπληκτικο,,χωρις να εχω γνωσεις μιλαω φυσικα απο χρωματα κλπ απλα λεω αυτο που βλεπω...απλα υπεροχο... το ιδιο ισχυει και για την δουλεια που εχεισ κανει στις φωλεες,,πολλα μπραβο ανυπομονω για την συνεχεια,, ::salut::

Βασιλη σ ευχαριστω φιλε να σαι καλα για τα καλα σου λογια!!!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 08, 2012, 11:15:36 μμ »
Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται το γυάλισμα των διαφανών!
Μπορείς να πειραματιστείς σε μια παλιά καλύπτρα. ;)

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 08, 2012, 11:37:12 μμ »
Οσες φορες εχω δοκιμασει να γυαλισω διαφανειες δεν εχω και τα καλυτερα αποτελεσματα... Ποσο μαλλον οταν θα πρεπει να λιμαρω τα μπροστα αλεξινεμια και μετα να τη γυαλισω ολοκληρη.Δυσκολες δουλειες για εναν με την εμπειρια τη δικη μου... :roll: Εν το μεταξυ ταχυτροχο με πανακι εχω, αλοιφη για διαφανειες εχω, δεν ξερω τι παει στραβα...Ισως να κανω κατι εγω λαθος

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 09, 2012, 12:15:16 πμ »
πολυ καλη δουλεια μεχρι τωρα ειδικα στο κοκπιτ-φωλιες.μην βιαστεις να κανεις οτιδηποτε θελει υπομονη το συγκεκριμενο κιτ το εχω φτιαξει και μου ειχε αναψει τα λαμπακια :mrgreen:ομως αν ακουσεις και τους ποιο εμπειρους το τελικο αποτελεσμα θα σε ανταμηψει ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 09, 2012, 06:22:03 μμ »
πολυ καλη δουλεια μεχρι τωρα ειδικα στο κοκπιτ-φωλιες.μην βιαστεις να κανεις οτιδηποτε θελει υπομονη το συγκεκριμενο κιτ το εχω φτιαξει και μου ειχε αναψει τα λαμπακια :mrgreen:ομως αν ακουσεις και τους ποιο εμπειρους το τελικο αποτελεσμα θα σε ανταμηψει ::salut::

Σ ευχαριστω Σταυρο να εισαι καλα φιλε μου. Οσο το προχωραω βγαζει αρκετα λαθακια το κιτ εχεις δικιο ειναι της ταλαιπωριας... Φαινεται οτι θα χρειαστω υπομονη μπολικη γιατι σημερα το πρωι που το τσεκαρα μετα το ασταρωμα ειχε 2-3 "τσαμπουκαδες" που θελουν διορθωση στην ατρακτο.

Για το Βαψιμο του 109 βρηκα αληθινες φωτο απο το αεροσκαφος τον καιρο που πετουσε πανω απο τους Ελληνικους ουρανους. Ευτυχως που υπαρχουν και αυτες νομιζω οτι θα με βοηθησουν αρκετα: Τα χρωματα που θα χρησιμοποιηθουν ειναι τα RLM74,75,76

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 09, 2012, 10:40:57 μμ »
καλησπερα φιλε μου.κατα συμπτωση το αεροσκαφος που επελεξες να φτιαξεις το ιδιο εχω κανει και εγω πριν λιγο καιρο :lol:να προσεξεις οταν φτασεις στα βαψηματα κασι περασεις το 74-75 να μην καλυψεις παρα πολυ το 76  κατα την γνωμη μου παντα γιατι την ιδια πατατα εκανα και εγω και προσωπικα δεν νομιζω οτι αυτη ηταν η τελικη εικονα του οταν πετουσε.και για να κανω τον εξυπνο ::glossa::το αεροσκαφος το πετουσε ο emil glaid απο το καλαμακι το 1944

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 10, 2012, 09:24:57 μμ »
καλησπερα φιλε μου.κατα συμπτωση το αεροσκαφος που επελεξες να φτιαξεις το ιδιο εχω κανει και εγω πριν λιγο καιρο :lol:να προσεξεις οταν φτασεις στα βαψηματα κασι περασεις το 74-75 να μην καλυψεις παρα πολυ το 76  κατα την γνωμη μου παντα γιατι την ιδια πατατα εκανα και εγω και προσωπικα δεν νομιζω οτι αυτη ηταν η τελικη εικονα του οταν πετουσε.και για να κανω τον εξυπνο ::glossa::το αεροσκαφος το πετουσε ο emil glaid απο το καλαμακι το 1944

Καλησπερα Σταυρο, θα εχω κατα νου αυτο που λες για τη καλυψη του76 θα πειραματιστω και αρκετα με τη παραλαγη κιολας να δω πως πηγαινει το πραγμα.  :wink:

Να σαι καλα φιλε μου

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 15, 2012, 06:12:43 μμ »
Παιδια καλησπερα, πρωτη αποπειρα βαψιματος βαφωντας με RLM76 τα φτερα απο κατω και την ατρακτο πανω-κατω. Ακολυθησε φωτισμα με μια αποχρωση, βασικο με λευκο χρωμα και επειτα επιχειρησα να κανω σκιασμα γυρω απο τα πανελς και λιγακι εσωτερικα ακαθοριστα σε τυχαια σημεια σκουρενωντας εναν δυο τονους το βασικο με λιγακι σκουροτερο γκρι πολυ αραιωμενο περιπου 10/1 . Δεν ξερω αν το αποτελεσμα σκιασης ειναι ικανοπιητικο στα ματια ενως εμπειρου μοντελιστη αλλα στα δικα μου φαινεται οκ.. Σχολια και επισημανσεις θα βοηθησουν πολυ.
Ευχαριστω για τον χρονο σας!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 15, 2012, 08:30:33 μμ »
Μου αρεσει πολυ μεχρι στιγμης Χρηστο!
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 15, 2012, 09:10:08 μμ »
Σ ευχαριστω Λαμπρο να σαι καλα φιλε μου!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 16, 2012, 12:32:03 πμ »
Πιστευω οτι τα καταφερες μια χαρα! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 16, 2012, 01:19:28 πμ »
Πιστεύω ότι οι φωτο το αδικούν .
Έτσι όπως το βλέπω εγω μου δίνει την εντύπωση ότι είναι βαμενο με σκούρο γκρι και όχι ανοιχτό γαλάζιο.
Τα παιχνίδια με τους φωτισμούς πολυ ωραία αλλα εγω στην θέση σου θα εβαφα και τα αλλα δυο χρώματα
και μετα θα έκανα την παλαιωση  για να είναι ενιαία σε όλα τα χρώματα.
Τα φωτισματα που έχεις κάνει στις πλευρές δίνουν την εντύπωση ότι έχεις κάνει το πρώτο χρώμα της παραλλαγης .
Το κάθετο σταθερο το έχεις βαψει λευκο :twisted: ... Γιατί έτσι όπως είναι μασκαρισμενο φαίνεται σαν κίτρινο  :twisted:
Περιμένω να δω το τελικό αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 16, 2012, 02:03:43 πμ »
Αλεξη σ ευχαριστω φιλε να σαι καλα!

Κωστα δεν το αδικουν οι φωτογραφιες πολυ για τον εξης λογο. Καπως ετσι ειναι και στη πραγματικοτητα στο ματι, δεν εχει πεσει βερνικι ακομα και μπορει γι αυτο να δειχνουν λιγο εντονες οι αντιθεσεις. Στην ατρακτο απο πανω ισως να δειχνει λιγο ετσι ναι, αλλα θα το δουλεψω πολυ μετα με τα χρωματα της παραλαγης RLM74,75 και θα μειωθει αυτη η αντιθεση στο ελαχιστο. Ετσι νομιζω τουλαχιστον, πρωτη φορα κανω postshading τωρα αμα δειξει στα τελειωματα ενα αποτελεσμα που δεν με ικανοποιει, εχω μια μπουκαλα αζαξ μεσα ετοιμοπολεμη   8)

Εδω παραθετω μια φωτογραφια απο μια παλιοτερη κατασκευη χωρις βερνικι φρεσκοβαμενο αλλα με preshading. Νομιζω οτι οι αντιθεσεις των χρωματων ειναι εντονη και το RLM65 στις ακρες των πανελς δειχνει αλλο χρωμα απο γαλαζιο και εδω.
http://postimage.org/image/gw1ncoflr/

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 16, 2012, 08:15:31 πμ »
Το χρώμα στο he 111 είναι σωστό και όμορφα περασμένο.
Αν είναι έτσι και στο bf μια χαρα τότε.
Συνέχισε για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα .

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 18, 2012, 02:10:45 πμ »
Παιδια καλησπερα, ενα μικρο update απο τις εργασιες του BF-109 μιας που μεσολαβησε Σ/Κ και βρηκα τον απαραιτητο χρονο για να το προχωρησω.Εχουμε και λεμε. Για αρχη αφου μασκαρα την ατρακτο, μετα βαψιμο  πτερυγων με RLM75, μασκαρισμα των παραπανω και βαψιμο με RLM74. Τελειωνοντας με αυτα, ξεμασκαρισμα ατρακτου και βαψιμο με τα βασικα χρωματα, καποιες βουλες αραιοψεκασμενες εδω κι εκει για να δω αν "δενει" το πραγμα στην αρχη, κοιταζωντας και το φωτογραφικο υλικο και τα σχεδια. λαθη, overspray και παραλειψεις φυσικα δεν αργησαν να γινουν ετσι ψεκασα παλι RLM76 αρκετα αραιωμενο για να τα διορθωσω αλλα προσπαθησα να "δεσω" οσο γινεται τα χρωματα μεταξυ τους ωστε να δειχνουν καπως καλυτερα στο ματι σαν πρωτη εικονα. Τελος φωτισματα των βασικων και σκιες σε πτερυγες αλλα και στην ατρακτο για να τελειωσω με τα βαψιματα.
Περιττω να σας πω οτι με τις εναλαγες χρωματων και αποχρωσεων πρεπει σιγουρα πρεπει να καθαρισα τον αερογραφο 6 με 7 φορες...Ελεος με αυτες τις παραλαγες των Γερμαναραδων πρεπει να τιμωρηθουν γι αυτο και πολλα αλλα σκληρα τη Παρασκευη...!!!  :twisted:
Συντομα με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω και τις υπολοιπες φωτογραφιες με τη δουλεια ολοκληρωμενη απο τα βαψιματα.
Σχολια-παρατηρησεις φυσικα ευπροσδεκτα  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 18, 2012, 06:42:59 πμ »
Μια χαρά σου βγήκε η παραλλαγή . Καμία σχέση με αυτά που έγραψα στο προηγούμενο ποστ, εδώ φαίνεται καλύτερα η διάφορα τονικοτητας των χρωμάτων.
Προχωρά , ανυπομονο για το επόμενο update.
Ίσως μόνο να μην είναι αναλογικό το βάψιμο στα φτερα, ήθελε δηλαδή λίγο περισσότερο RLM 74.
Αλλά μπορεί να είμαι και λάθος, θα σου πουν και τα αλλά παιδιά.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 19, 2012, 01:47:57 πμ »
Κωστα καλησπερα, βαση σχεδιων τουλαχιστων απ οτι εχω δει και σε αλλα σχεδια το RLM74 ειναι σε αυτη την εκταση στη παραλαγη.Τωρα απο εκει και περα τι να πω κι εγω δεν ειμαι ειδικος  :?  :mrgreen:

Αποψε με τη δροσουλα βρηκα  λιγο χρονο να ανεβασω μερικες φωτογραφιες απο το ολοκληρωμενο βαψιμο του μοντελου. Τωρα ακολουθει ενας ελεγχος γενικος, για τυχον λαθη κλπ, και προχωραμε για παρκετινη και σηματα..Αυτη τη φορα λεω να χρησιμοποιησω παρκετινη αντι βερνικιου Gloss...Μια ερωτηση παιδια, εχω την Long Shine της Johnson αλλα με το μπλε καπακι, ειναι οκ αυτη??? Ποσα χερια περναω και ποση διαφορα μεταξυ τους?

Ευχαριστω παιδια  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 19, 2012, 06:48:53 πμ »
Καλημέρα, παρά πολύ ωραίο το βάψιμο στην παραλλαγή.
Παρκετινη έχω την ίδια και περνάω ένα λεπτό χέρι το αφήνω αρκετή ώρα πάνω από 10 ώρες και ξανά ένα χέρι .
Συγχαρητήρια και πάλι , θα βγει κουκλι.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 19, 2012, 09:45:01 πμ »
Καλημερα, βγηκε πολυ ωραια η παραλλαγή,μου αρεσει πολυ! ::101::
Παρκετινη κ εγω την ιδια χρησιμοποιώ, ψεκαζω πρωτα ενα χερι καλο κ μετα απο κανα 2ωρο αλλο ενα για παν ενδεχομενο! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 19, 2012, 11:42:50 πμ »
Σκετη μουρλια ειναι Χρηστο!
Πολυ πετυχημενο βαψιμο!Για την παρκετινη +1 σε οτι σου ειπαν τα παιδια.
Παιρνιεται πανευκολα και με ενα πλακε μαλακο πινελο, :wink:
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 19, 2012, 06:44:49 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω πολυ, να ειστε καλα!  :mrgreen: οποτε περναω το πρωτο χερι και μετα ενα δευτερο μετα απο μερικες ωρες και ειναι τζιτζι. Ενα 24ωρο ειναι οκ φανταζομαι, και παλι ευχαριστω παιδες  ::salut::

Tags: