Αποστολέας Θέμα: ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ  (Αναγνώστηκε 11849 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xodros1979

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ATHENS
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ
« στις: Μαΐου 20, 2012, 09:59:09 μμ »
Καλησπερα σας ,ειπα να κανω μια νεα προσπαθεια στην 1¨35 αναμενεται η επιλογη φιγουρων και στησιμο θεματος ακομα σκαλιζω τοιχους και προσπαθω να καταληξω στο εξωτερικο χρωμα των σπιτιων ωστε να καταληξω με τα wash και τις σκονες.καθε προταση,συμβουλη ,κραξιμο αναμενεται με ευχαριστιση.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ.
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 20, 2012, 10:16:18 μμ »
ποιό θα ειναι το τελικό στήσιμο????

δεν προκύπτει από τις φωτο

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 20, 2012, 11:37:26 μμ »
για το στησιμο ελεγα να το μαντρωσω με περινο τοιχο και απο την πορτα του κτηματος να μπαινει ενα καρο με τραυματιες γερμανους ειναι της μαστερ μποξ ενα σετ και απο κει και περα εχω πολλα και διαφορα στο μυαλο αλλα μονο στην φαντασια.καθε προταση δεκτη]Βαζω νεες φωτο με την προοδο του θεματος αν και βγηκε λιγο μεγαλο θα το συνεχισω.μια ερωτηση τοσο μεγαλο θεμα σε διαγωνισμο παιρνει μερος?Υπαρχει κατηγορια?ελπιζω να ακουσω σχολια

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 27, 2012, 09:34:22 μμ »
ΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ .ΕΝΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟ ΟΙΚΙΜΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΓΑΖΩΝΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ........................ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ????????

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 01, 2012, 11:06:41 μμ »
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟΥ ΛΙΩΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΤΛΑΚΟΛ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΚΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2012, 11:20:36 μμ »
Φοβερο !!

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 01, 2012, 11:42:05 μμ »
πολύ όμορφο , μπράβο! ::icon_thumright::

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ 

καλά κάνεις φίλε, το θεωρώ λίγο άκομψο να μήν έχει ποστάρει κανένας ενώ έχεις ρίξει τόση δουλειά 
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 02, 2012, 01:11:39 πμ »
Ωραίο το χιόνι, αληθοφανές!!! Νομίζω ο μαντρότοιχος θέλει μεγαλύτερη ποικιλία στις τονικότητες του γκρί αλλά και περισσότερη ταλαιπωρία, σκόνες βρωμιές και τα λοιπά! Για φιγούρες εννοείς αυτές ::arrowred::  http://www.hobbygallery.gr/popup_image.php?pID=6189 ? Πολύ καλές!
Καλή συνέχεια!
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 02, 2012, 01:29:04 πμ »
Απ΄ ότι βλέπω οι επιδεξιότητα σου στις ιδιοκατασκευές είναι πολύ καλή.
Πολλά στοιχεία των κατασκευών σου είναι αληθοφανέστατα και με ωραίες χρωματικές αποδώσεις .

Από την άλλη, κάποια λίγα στοιχεία δίνουν την αίσθηση ότι τα βιάστηκες με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν τη γενική εικόνα, όπως πχ. με το χιόνι που ενώ στο έδαφος είναι αρκετό και παχύ σε πολλά σημεία, μοιάζει ότι έχει λιώσει τελείως στον μαντρότοιχο στη σκεπή κλπ.

Συμπληρώνοντας όμως με τις φιγούρες και πιθανόν και με κάποιο όχημα, προφανώς θα πάρει άλλη διάσταση το θέμα σου.

Θα σε συμβούλευα πάντως να φτιάχνεις πιο μαζεμένα διοράματα, ώστε να έχεις εύκολα τον πλήρη έλεγχο σε ότι βάζεις πάνω του.
(Προσωπική άποψη και σίγουρα όχι η πλέον σωστή...)

Πάντως καλή συνέχεια, παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Υ.Γ. Γράψε δύο λόγια για το χιόνι,  γιατί πράγματι η αίσθηση που δίνει είναι πολύ καλή.

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 02, 2012, 08:31:39 πμ »
Καταρχας να σας ευχαριστησω για τα καλα σας λογια και να σας πω οτι ειναι πολυ υπολογισιμα οι φιγουρες ειναι αυτες που σκεφτομε και μαλλον στην αθηνα θα τις βρω στο πλαστ........... το χιονι πανω στον μαντροτοιχο το εβαλα ελαχιστο για να δω πως φαινεται θα προσθεσω περισοτερο βεββαιως θα ακουσω την συμβουλη του φιλου να κοιταξω τις τονικοτητες του τοιχου και θα ριξω σκονες που ακομα δεν εχω βαλει.Οοσο για το εδαφος εχει ως εξης το χωμα επιλεχθηκε φυσικα απο ενα λοφακι με σκουρο χωμα απο τον αγιο βασιλειο καθως εβλεπα ραλυ ακροπολις μαζι με ελαχιστα πετραδακια.αφου το καθαρισα και το κοσκινισα το τοποθετισα κολωντας το με ατλακολ.τωρα το λερωμα του χιονιου ειναι λιγοτσαπατσουλικι δουλεια περασα ενα πολυ λεπτο στρωμα ατλακολ με ελαχιστη σοδα μαγειρικη και φροντισα να ψιλοανακατευτει με το χωμα καθως ειναι και σκουρο οταν αρχισε να στεγνωνει εκανε διαφορες τονικοτητες.Οταν στεγνωσε αρχισα να περναω σιγα σιγα πιο παχια στρωματα με περισοτερη δοσολογια σε σοδα μεχρι που εφτασα στο επιπεδο που παντα κατα την γνωμη μας ειναι σωστο.εντωμεταξυ εκανα ενα πολυ νερουλο μειγμα μονο με ατλακολ διαφανη και ελουσα το χωμα και μερικα σειμεια στο χιονι με αποτελεσμα να εχω ενα λασπωμενο χωμα και στα σημεια που επεσε στο χιονι να δειχνει παγωμενο.μια ερωτηση ηλεκτροφορα συρματα ειχαν εκεινη την περιοδο ?γιατι αυτο θελω να αναπαραστησω με την κατασκευη που εκανα πανω στον μαντροτοιχο .θελω να βαλω κα πασαλους για ρευμα αλλα δωστε καμια ιδεα πως που.ευχαριστω και παλι για τα σχολια και το ενδιαφερον σας.

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 02, 2012, 10:05:06 πμ »
Το "Αγνωστος τίτλος"  δεν βοηθάει και πάρα πολύ στο να προκαλέσει επισκέψεις και τελικά σχόλια. Βάλε καμία πληροφορία παραπάνω στον προσωρινό τίτλο μέχρι να αποφασίσεις τον οριστικό.
Επί της ουσίας, φαίνεται ότι έχει πολλή δουλειά, ακόμη δεν μπορώ να έχω μια εικόνα πώς θα μοιάζει. Πρόκειται πάντως για υπερπαραγωγή!

• Scale 1/144
  • *
Απ: ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 02, 2012, 07:40:39 μμ »
Ξερει κανεις να μου καποια εταιρια που να βγαζει σετ για αναπαρασταση φωτισμου εξωτερικου σπιτιων και δρομου η και πως να φτιαξω τα δικα μου?

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 02, 2012, 10:38:29 μμ »
Η MiniArt έχει κάποια φωτιστικά δρόμων, μήπως σε βολέψουν...

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 03, 2012, 12:21:32 πμ »
Ξερει κανεις να μου καποια εταιρια που να βγαζει σετ για αναπαρασταση φωτισμου εξωτερικου σπιτιων και δρομου η και πως να φτιαξω τα δικα μου?

ρωτα τους τραιναδες

γενικά έχεις κάνει ένα μεγάλο διόραμα με μερικά στοιχεία overscale

κάνε κάτι πιο μικρό και συμμαζεμένο να φανεί η ικανότητα σου στις μικροκατασκευές

αυτό που έκανες ...δύσκολα να σωθεί  :( :( :( :( :( :( :( :( :( ότι και να κάνεις

Υ.Γ. άκου και τον έμπειρο Φιλ
Θα σε συμβούλευα πάντως να φτιάχνεις πιο μαζεμένα διοράματα, ώστε να έχεις εύκολα τον πλήρη έλεγχο σε ότι βάζεις πάνω του.(Προσωπική άποψη και σίγουρα όχι η πλέον σωστή...)

προσωπική άποψη και σωστή

Αποσυνδεδεμένος eyaggelos tsiakas

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 03, 2012, 09:27:23 πμ »
Δεν συμφωνώ.Μόνο τα μεγάλα διοράματα παίρνουν τις καλύτερες κριτικές και τα περισσότερα βλέματα όταν εκτίθονται.Συνέχισε αρχηγέ.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 03, 2012, 06:09:35 μμ »
Το μεγεθος του θεματος δεν ηταν μια επιλογη τυχαια για μενα παντα η φαντασια μου ηθελε να γινετε σιγα σιγα οικονες ολοκληρωμενες και πιστεψε με αν ειχα επαρκει χωρο θα εφτιαχνα ολοκληρο χωριο τωρα οσο για τις ατελειες οσο ζω μαθαινω ακουω και βλεπω και καλο ειναι πιστευω αν και ειναι το δευτερο διοραμα και το τριτο εργο μου στον μοντελισμο ειμαι πολυ καινουριος στο αθλημα να πεσω στα βαθια και ας κανω και λαθοι με τις συμβουλες σας και την φαντασια μας ισως καποια στιγμη τελειωνοντας το το αποτελεσμα να με ανταμειψει.ευχαριστω για τα μεχρι τωρα σχολια και συμβουλες και περιμενω περισοτερα.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 03, 2012, 06:28:17 μμ »
Δεν συμφωνώ.Μόνο τα μεγάλα διοράματα παίρνουν τις καλύτερες κριτικές και τα περισσότερα βλέματα όταν εκτίθονται.Συνέχισε αρχηγέ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, είναι κανόνας, τα μεγάλα διοράματα παίρνουν τις καλύτερες κριτικές και τα περισσότερα βλέματα από τους"γκουρού", τους "ειδικούς", και τους συγγενείς & φίλους που  εκτίθενται...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 03, 2012, 06:35:39 μμ »
Αυτό το συμπέρασμα θα με ενδιέφερε να μάθω πως βγήκε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος FRee-tezas

• !
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πήλιο Playground
  • Horsepower sells motor.... But torque wins races
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 03, 2012, 07:06:41 μμ »
Θα συμφωνήσω στο υπερπαραγωγή!!!!

Όσον αφορά τις φιγούρες, μ'ένα πρόχειρο search (ψάχνοντας να βρω ένα ωραίο kitάκι που έχω) βρήκα αυτά:

Στο θέμα σου:

κάτι πιο γενικό, αλλά οι ήρεμες πόζες μπορούν να "χωθούν" μέσα στο διόραμα:

πχ ο αριστερά μπορεί να "παίξει" το σκοπό (!)

επίσης υπάρχει ένα ακόμα κιτ της dragon, όπου (στη 4άδα) υπάρχει τραυματίας κ τραματισμένος κ είναι χειμερινό το τοπίο, αλλά δε βρήκα τη φωτό.

κ κάτι άλλο που μπορεί να σου φανεί ενδιαφέρον:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 03, 2012, 08:24:26 μμ »
Μακρυά από το μέτωπο....Αλλά ποιό μέτωπο είναι αυτό ??? Βλέπω οτι έχεις φτιάξει σπίτια πλινθόκτιστα με επιχρίσματα (σοβάδες) και με μέτρια κλίση στην σκεπή (σκεπές από σανίδες). Σε ποιά χώρα τοποθετείς την κατασκευή σου?? Ρωσία - Ουκρανία δεν μοιάζει με τίποτα. Ανάλογα με την χώρα θα πρέπει να ταιριάξεις τις στολές και το όποιο όχημα. Φωτα στον δρόμο τι τα θέλεις ? Σε πόλη είσαι? Δεν μου φαίνεται. Αυτό που λογικά χρειάζεσαι είναι ένα προβολέα στον πύργο

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 03, 2012, 09:04:47 μμ »
Kαλη η ερωτηση για την χωρα και θα σου πω το εξης τετοιο κτισμα συναντισα σε ενα χωριο εξω απο την πραγα βεβαια ηταν λιγο διαφορετικα τα ξυλα πραγμα που δεν μπορεσα να αποτυπωσω ακριβως και δεν θυμαμαι την ονομασια διοτι η γυναικα μου πεταξε τον οδηγο με τις φωτο.να πω και την αληθεια το θεμα μου δεν γερνει και τοσο στην ιστορικη αντιγραφη αλλα στην αποτυπωση μιας οικονας του τι αφηνει ενας πολεμος κατα το περασμα του μια στιγμη ησυχιας μεσα στον χαμο το ξερω οτι για καποιους φιλους της ιστοριας ειναι παραλογο αλλα τα ματια μου και η φαντασια μου το βλεπει ετσι και ας πλησιαζει ελαχιστα την ιστορικη ακριβεια .βεβαια δεν θα βαλω και αμερικανους της ερημου αλλα γενικα προς ευρωπαικο μετωπο γερνει το θεμα μου.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 06, 2012, 10:16:41 μμ »
αν και περασε ενας μηνας και πηρα στα χερια μου τις πρωτες φιγουρες και ξεκιναω................

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 04:33:07 μμ »
μετα απο απουσια μερικων μηνων και μτελειωνοντας τις φιγουρες επιτελους θελω να κανω την εξης ερωτηση τα κρανοι τα ειδα καπου μαυρα βαμενα και το αντεγραψα δεν ξερω κατα ποσο υπηρχαν σε  αυτο το χρωμα και επεται και συνεχεια με ζωα κλπ που δεν τα εχω παραλαβει ακομα λογω οτι ερχονται απο κινα,παντος αυτο που απλα ενημ ερωνω οσους ενδιαφερονται ειναι παμφθηνα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 11, 2013, 06:58:45 μμ »
και τελικα μερικα πραγματα δεν τα περιμενεις ενω αρχισα να φερνω σε περας την μακετα το αγαπητο μου σκυλι  ειχε ορεξεις και εφαγε αρκετα σημεια της μακετας οποτε λογω νειρων ξεσπασα και την εκανα φυλο και φτερο οποτε αναμεινατε νεες φωτο απο το θεμα και φυσικα βελτιωμενο.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 11, 2013, 07:22:36 μμ »
Και ζει ακόμα ο σκύλος;; :roll: :roll: Ανεκπαίδευτο μου τον έχεις!!! Καλό κουράγιο στην ανακατασκευή...Σίγουρα πάντως τώρα θα το πας πιο γρήγορα και θα σου βγει καλύτερο από πριν.. ::salut::

Tags: