Αποστολέας Θέμα: Αναζητηση πρωτης φιγουρας  (Αναγνώστηκε 2194 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
Αναζητηση πρωτης φιγουρας
« στις: Μαΐου 17, 2012, 10:38:59 μμ »
Καλησπερα!μπηκα προσφατα στο χωρο του μοντελισμου κ μπορω να πω οτι μ ενδιαφερει πολυ.ειμαι στα τελειωματα του πρωτου μου πολεμικου πλοιου+ θαλασσα.πριν αρχισω να ψαχνω για το επομενο,μιας κ εχω μια προτιμηση στα πλοια,ειπα να κανω μια φιγουρα.εχω διαβασει κ δει οτι σχετικο υπαρχει στο φορουμ.ενδιαφερομαι για βαψιμο με λαδια πρωτον γιατι ζωγραφιζω χρονια με λαδια κ δευτερον γιατι νομιζω πως δινουν το καλυτερο αποτελεσμα.ψαχνω για καποια φιγουρα στα 12 η 9 εκ.οχι μικροτερη.μ αρεσουν πολυ κ τα busts.μιασ κ δεν εχω αποφασισει το θεμα ακομα θα ηθελα να μου πειτε ποιο μαγαζι στην αθηνα εχει τη μεγαλυτερη ποικιλία σε φιγουρες της κλιμακας που ψαχνω.ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος tristan

• Scale 1/144
  • *
Απ: Αναζητηση πρωτης φιγουρας
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 18, 2012, 11:38:41 πμ »
Kαλησπερα και καλη αρχη στο κοσμο της φιγουρας . στην αθηνα στην οδο ιπποκρατους εχει πολα καταστηματα μοντελον που εχουν και φιγουρες
θα προτηνα για αρχη ενα busto  η μια φιγουρα στα 75 μμ

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 18, 2012, 11:57:12 πμ »
Σ ευχαριστω!Γνωριζω για τα καταστηματα στην ιπποκρατους.απο εκει πηρα κ οτι χρειαστηκα μεχρι τωρα για το πλοιο.απλως ρωταω αν υπαρχει καποιο με μεγαλυτερη ποικιλια σε φιγουρες

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 18, 2012, 12:47:18 μμ »
  Καλημέρα,από φιγούρες αποκλειστικά έχει το μαγαζί Αθηναϊκές μινιατούρες - Ιπποκράτους 85.Έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία και ελληνικά θέματα
  http://www.athensminiatures.gr/

Λίγο πιο πάνω και απέναντι υπάρχει το μαγαζί Atlantic miniatures αν θυμάμαι καλά το οποίο κι αυτό εξειδικεύεται αποκλειστικά στις φιγούρες,αυτό δεν το έχω επισκεφτεί αλλά νομίζω ότι είναι του κου Καρριωτέλη ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στις φιγούρες και είναι μέλος στο forum οπότε ίσως μπορεί να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Τέλος αρκετά μεγάλη ποικιλία σε μεταλλικές και ρητινένιες φιγούρες θα βρεις και στο Real Models το site του οποίου θα δεις στην αρχική σελίδα του modelclub.

Από τα υπόλοιπα μαγαζιά στην Ιπποκράτους ο Καλφάκης φέρνει κάποιες ρητινένιες του Verlinden νομίζω και φυσικά όπως και τα υπόλοιπα μαγαζιά πλαστικές με την μορφή κιτ.

Τα παραπάνω τ'αναφέρω για να σε βοηθήσω,είναι υποκειμενικά από προσωπικό ψάξιμο και δεν κάνω διαφήμηση στα μαγαζιά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις οπότε μπορεί κάποιος άλλος φίλος να έχει περισσότερες πληροφορίες.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 18, 2012, 01:02:23 μμ »
Σ ευχαριστω πολυ!τη συγκεκριμενη σελιδα δεν μου την ανοιγει.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 18, 2012, 01:06:55 μμ »
  Να σαι καλά,εμένα μου την ανοίγει κανονικά,είναι βέβαια λίγο βαρύ το site.Για δες το και μέσα από το google.

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 19, 2012, 11:46:05 πμ »
Καλησπερα!μπηκα προσφατα στο χωρο του μοντελισμου κ μπορω να πω οτι μ ενδιαφερει πολυ.ειμαι στα τελειωματα του πρωτου μου πολεμικου πλοιου+ θαλασσα.πριν αρχισω να ψαχνω για το επομενο,μιας κ εχω μια προτιμηση στα πλοια,ειπα να κανω μια φιγουρα.εχω διαβασει κ δει οτι σχετικο υπαρχει στο φορουμ.ενδιαφερομαι για βαψιμο με λαδια πρωτον γιατι ζωγραφιζω χρονια με λαδια κ δευτερον γιατι νομιζω πως δινουν το καλυτερο αποτελεσμα.ψαχνω για καποια φιγουρα στα 12 η 9 εκ.οχι μικροτερη.μ αρεσουν πολυ κ τα busts.μιασ κ δεν εχω αποφασισει το θεμα ακομα θα ηθελα να μου πειτε ποιο μαγαζι στην αθηνα εχει τη μεγαλυτερη ποικιλία σε φιγουρες της κλιμακας που ψαχνω.ευχαριστω

Αγαπητέ φίλε Kiriaki, καλό ξεκίνημα στις φιγούρες !   Αν μου επιτρέπεις, θα σου πω την γνώμη μου : Εφ όσον θες να βάψεις με λάδια, είναι καλή η επιλογή της μεγάλης κλίμακας (90 ή 120 mm) γιατί θα βάψεις πιο άνετα. Αν διαβάζεις αγγλικά, αγόρασε το βιβλίο του Ντανίλο Καρτάτσι (http://www.bestsoldiershop.com/painting_miniatures_-_cartacci.html) για να δεις πώς βάφει αυτός ο master τις φιγούρες του (flesh, μέταλλα, άλογα, κλπ) με λάδια.

Για αρχή, βρες μία φθηνή φιγούρα, Verlinden, όσο το δυνατόν πιο απλή στην ενδυμασία και τον εξοπλισμό της. Φθηνές φιγούρες σε μεγάλη κλίμακα είναι οι ρητινένιες και οχι οι μεταλλικές.

Κυκλοφορούν και πλαστικές της Mini Art -αν δεν κάνω λάθος- αλλά δεν τις συνιστώ διότι έχουν προβλήματα εφαρμογής. Αν δεν σε φοβίζει το τρίψιμο και το γέμισμα των κενών με στόκο, μπορείς να διαλέξεις και από αυτήν την σειρά.

Aν μπορεί να σου δείξει κάποιος έμπειρος, δεν είναι άσχημη επιλογή και η κλίμακα των 75mm.

Μπούστο, τώρα που είσαι στην αρχή, καλύτερα να μην αρχίσεις, απαιτεί ιδιαίτερη δουλειά και προσπάθεια.

Ρίξε μία ματιά στο ιντερνετ και διάλεξε ποια θα προτιμούσες. Δες από τους διανομείς που έχουν μεγάλη γκάμα : http://www.bestsoldiershop.com/   http://www.elgrecominiatures.co.uk/    http://www.skminiatures.co.uk/#     

Στα μαγαζιά φιγούρας που αναφέρθηκαν, πρόσθεσε και το Modelling Centre στην οδό Ομήρου στη Ν.Σμύρνη. Επίσης, σημείωσε πως το "Atlantis"  είναι τώρα "Legacy" και ανήκει στον Ζαχαρία Ανδριόπουλο.

Καλή αρχή και πάλι. Αναμένουμε τις επιλογές σου...!
** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 19, 2012, 11:53:38 πμ »
Kiriaki δοκίμασε κ την YS Masterpiece

::arrowred:: http://www.ysmasterpieces.com/index.htm

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 20, 2012, 10:32:59 μμ »
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας κ τις πληροφοριες.
Εχω κατεβασει μερικα βιβλια(Building And Painting Scale Figures by Shepard Paine,απο την osprey modelling manuals το modelling and painting figures κ το modelling WWII figures,Basics of figures painting by Michael Johnson) κ καποια άρθρα κ εχω παρει μια γευση.αλλο βεβαια η θεωρια κ αλλο η πραξη.θα κοιταξω κ αυτο που μου προτεινεις.
Κοιταξα τις φιγουρες της verlinden.ισως καταληξω στην
120MM BRITISH INFANTRYMAN WWII.
Οι φιγουρες της YS masterpiece ειναι πολυ ωραιες αλλα μου φαίνονται πιο δυσκολες για αρχη η κανω λαθος;

Tags: