Αποστολέας Θέμα: Σκέψεις για το επόμενο Vintage GB  (Αναγνώστηκε 36876 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Σκέψεις για το επόμενο Vintage GB
« Απάντηση #200 στις: Ιουλίου 08, 2012, 06:13:48 μμ »
Κάτι ''ξέχασες'' να παραθέσεις:
Κατ'αρχήν δεν θα συμμετάσχω λόγω χρημάτων.
Δεύτερον, δεν θα κάνω τη χάρη σε μερικούς να μη μιλάω. Κάποιοι θα το πουν, γι'αυτό το λέω.
Τρίτον, έχω το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου.
Τέταρτον, δεν ασχολούμαι με λεπτομέρειες.
Αν κάποιος πει πως ασχολούμαι με λεπτομέρειες, τότε να πω από τώρα πως δεν έβαλα εγώ κανονισμο στις λεπτομέρεις....

Και γιατί δεν εμφανίζεται όλη η παράθεση; Τέλος πάντων...
1. Όντως δεν ξέχασα, επίτηδες παραθέτω μόνο το συγκεκριμένο τμήμα, γιατί απλούστατα εκεί βρίσκεται το "ζουμί". Οι λόγοι που συμμετέχει ή όχι κάποιος είναι καθαρά προσωπικοί και δε τους εξετάζω.
2. και 3. Δεν απαγορεύεται σε κανέναν να πεί τη γνώμη του και κανείς δε το ζητάει από κανέναν.
4. Δε μιλάμε για λεπτομέρειες, αλλά για τους, έστω άτυπα ακόμα, τιθέντες όρους συμμετοχής στο Vintage GB.

Τέλος, δεν εμφανίζεται όλη η παράθεση, γιατί έτσι το επέλεξα όταν την έκανα.

Όσο για τους όρους του Esci Vintage GB, θεωρώ πως τέθηκαν με σαφήνεια από το Γιάννο (a.k.a. Ramfighter), έχουν λογική και εν τέλει... That's it... Take it or leave it

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #201 στις: Ιουλίου 08, 2012, 06:15:16 μμ »
Να υπήρχε τέτοιος ζήλος και στο κατασκευαστικό... :? :?  ... αλλά μόνο θεωρία, αναλύσεις και φιλοσοφίες...

Μια ομολογουμένως ωραία ιδέα για χαλαρό μοντελαρισμα πάει να εξελιχθεί σε κόντρα και αντιδράσεις για το "τι θελουμε εμείς" και "τι δεν αφήνουμε να κάνετε", αν είναι δυνατόν, αυτονόητα πράγματα πρέπει να ειπωθούν ξανά και ξανά...

Δεν έγινε κατανοητό το πνεύμα του GB, "ένα χαλαρό κατασκευαστικό 10ημερο..."   (άντε λίγο παραπάνω ή παρακάτω) για κιτ τα οποία όταν τα βλέπεις βάση των τωρινών δεδομένων δεν σου κάνει καρδιά να τα ξεκινήσεις γιατί "θα πρέπει να του αλλάξεις αυτο και το άλλο και το παρα δίπλα...  κλπ κλπ".

Δεν πρέπει ντε και καλά να πάρεις μέρος και να πιέσεις το εαυτό σου, υπάρχουν και τα κανονικά κατασκευαστικά τόπικ ... ανοίγεις το θέμα σου εκεί και του αλλάζεις τα ράμματα...

Στο τσακ τη γλύτωσε αυτο το GB... μόνο και μόνο επειδή είδα ότι κάποια κιτ αγοράστηκαν αποκλειστικά και μόνο για αυτόν το σκοπό.

ʼλλο όμως δε θα υπάρξει.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #202 στις: Ιουλίου 08, 2012, 06:34:43 μμ »
ʼλλο όμως δε θα υπάρχει.
Δεν θα υπάρχει άλλο Vintage GB; :( :evil:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #203 στις: Ιουλίου 08, 2012, 06:52:33 μμ »
Θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει άλλο μετά το Esci.
Θεωρώ πως αν υπάρξει επόμενο, απλά θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην έννοια του Vintage. Δηλαδή σε αυτό που έχει τονιστεί από το Matchbox ακόμα: Παίρνεις το κιτ, το φτιάχνεις όσο καλύτερα μπορείς ως έχει ή με homemade βελτιώσεις (αν θέλεις), χαλαρώνεις και ευχαριστιέσαι την κατασκευή.
Αν αρχίσουν να παίζουν βελτιωτικά χάνεται όλη η μαγεία. ʼλλωστε ένα κίτ τριακονταετίας που έχει φτιαχτεί στα πλαίσια ενός Vintage GB, κανείς δε θα το κρίνει σαν σύγχρονη κατασκευή, οπότε κανένα άγχος :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #204 στις: Ιουλίου 08, 2012, 06:53:10 μμ »

γίνετε κουραστικό και ψυχοφθορο βρε Γιώργο να προσπαθείς να οργανώσεις κάτι και να πρέπει να αντιμετωπίσεις και την εξέδρα που δεν παρακολουθει καν το δικό σου παιχνίδι ...

δλδ θα έπρεπε να μπει εξ αρχής:  vintage gb OOB ... το πολυ εξτρα χαλκομανιες ... για να γίνει κατανοητό το πνεύμα του group build ??

κάποια πράγματα νομίζω ότι είναι αυτονόητα . εάν είναι ότι γράφουμε εδω να περνάει απο δικηγόρο για να καλύψει όλες τις παρερμηνείες που μπορει να προκύψουν , παει το χάσαμε το παιχνίδι ...λες και ζητάμε αφορμές για να ξεκινήσουμε μια κατασκευή και πρέπει να φέρουμε το gb στα μέτρα μας.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #205 στις: Ιουλίου 08, 2012, 07:00:00 μμ »
γίνετε κουραστικό και ψυχοφθορο βρε Γιώργο να προσπαθείς να οργανώσεις κάτι και να πρέπει να αντιμετωπίσεις και την εξέδρα που δεν παρακολουθει καν το δικό σου παιχνίδι ...

δλδ θα έπρεπε να μπει εξ αρχής:  vintage gb OOB ... το πολυ εξτρα χαλκομανιες ... για να γίνει κατανοητό το πνεύμα του group build ??

κάποια πράγματα νομίζω ότι είναι αυτονόητα . εάν είναι ότι γράφουμε εδω να περνάει απο δικηγόρο για να καλύψει όλες τις παρερμηνείες που μπορει να προκύψουν , παει το χάσαμε το παιχνίδι ...λες και ζητάμε αφορμές για να ξεκινήσουμε μια κατασκευή και πρέπει να φέρουμε το gb στα μέτρα μας.
Θα συμφωνήσω σε όλα. Λυπάμαι όμως...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #206 στις: Ιουλίου 08, 2012, 07:05:34 μμ »
Κι' εγώ που δεν προλαβαίνω να πάρω μεεεροοοοος... ;;;;; ::eusa_wall:: (που στο λύκο είναι το smiley που κλαίει;!)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #207 στις: Ιουλίου 08, 2012, 07:09:15 μμ »
(που στο λύκο είναι το smiley που κλαίει;!)
Εδώ  ::cry2::

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #208 στις: Ιουλίου 08, 2012, 08:20:54 μμ »
Βρε παιδια προς τι ολος αυτος ο ντορος;Τα πραγματα ειναι απλα!Ξεκιναει ενα vintage GB.Vintage ως προς το κιτ,οχι ως προς τον τροπο κατασκευης.Δεν θα πρεπει να υπαρχουν περιορισμοι παρα μονο ο χρονικος!Εξ αρχης σκοπευα να χρηριμοποιησω καποια βελτιωτικα που στην τελικη δεν αξιζει και τον κοπο και δεν ειναι τοσο ευκολο σ΄ενα παλιο κιτ.Απ΄την αλλη γιατι ενα παλιο μοντελο να μην το αναδειξουμε με βαση αυτα που ξερουμε σημερα και ηταν αδυνατο να γινουν τοτε! Ειναι σα να λες σε καποιον που εχει μαθει ποδηλατο να ξανακανει με βοηθητικες!Θα μου πειτε τωρα θα προλαβεις;Η απαντηση ειναι δεν ξερω...παντως το Τ-2 παρα τον τροπο που επελεξα να το κανω το ευχαριστηθηκα πολυ και φυσικα το συνεχιζω!Χωρις το GB ουτε που θα το επιανα,ασχετα αν δεν το προλαβα.Αυτα!Και να μη σταματησετε τα vintage GB! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #209 στις: Ιουλίου 08, 2012, 08:50:10 μμ »
διαβαζω διαβαζω κ τελικα δεν εχω καταλαβει τι γινετε....αυτο που εχω να πω ειναι το εξεις. ειμαι 42 μοντελαρο απο τα 10 κ εχω φτιαξει σχεδον ολη την σειρα της ματσμποξ....σε εαροπλανα κ μικρα διοραματα. τα 1α μου μοντελιστικα διαβασματα ηταν απο την πτηση κ επειτα με το μοντελο....(που μαλιστα 1000παρακαλουσα τον περιπτερα να το φερει γιατι μονο εγω το επερνα :mrgreen:) κ μετα ολα τα υπολοιπα περιοδικα. θα παρακαλεσω λοιπον τους νεοτερους οπως ψαξουν κ βρουν καποια απο αυτα τα παλια περιοδικα κ εκει μεσα θα δουν εκπλεικτικες κατασκευες απο τον μεγα τον τσωνο σε Α-7 F-104 κ λοιπα εσι μοντελα εαν θελουν να κανουν υπερβελτιωσεις(οσο κ εαν δειχνουν δυσκολες ειναι πανευκολες τελικα....εξαλλου για αυτο λεγομαστε μοντελιστες) για να δουν οτι ωραιες οι ρητινες(δεν λεω....εχω παααααααααααααααααααααρα πολλες κ εγω απλα για πιο ευκολα κ πιο ομορφα) αλλα εγω ΘΑΥΜΑΖΩ πολυ περισσοτερο τις ιδιομετασκευες απο τις ρητινες....

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #210 στις: Ιουλίου 08, 2012, 09:26:44 μμ »
διαβαζω διαβαζω κ τελικα δεν εχω καταλαβει τι γινετε....αυτο που εχω να πω ειναι το εξεις. ειμαι 42 μοντελαρο απο τα 10 κ εχω φτιαξει σχεδον ολη την σειρα της ματσμποξ....σε εαροπλανα κ μικρα διοραματα. τα 1α μου μοντελιστικα διαβασματα ηταν απο την πτηση κ επειτα με το μοντελο....(που μαλιστα 1000παρακαλουσα τον περιπτερα να το φερει γιατι μονο εγω το επερνα :mrgreen:) κ μετα ολα τα υπολοιπα περιοδικα. θα παρακαλεσω λοιπον τους νεοτερους οπως ψαξουν κ βρουν καποια απο αυτα τα παλια περιοδικα κ εκει μεσα θα δουν εκπλεικτικες κατασκευες απο τον μεγα τον τσωνο σε Α-7 F-104 κ λοιπα εσι μοντελα εαν θελουν να κανουν υπερβελτιωσεις(οσο κ εαν δειχνουν δυσκολες ειναι πανευκολες τελικα....εξαλλου για αυτο λεγομαστε μοντελιστες) για να δουν οτι ωραιες οι ρητινες(δεν λεω....εχω παααααααααααααααααααααρα πολλες κ εγω απλα για πιο ευκολα κ πιο ομορφα) αλλα εγω ΘΑΥΜΑΖΩ πολυ περισσοτερο τις ιδιομετασκευες απο τις ρητινες....
Συμφωνω και επαυξανω!Το scratchbuilding εχει αλλη γοητεια!Εχω ολα τα παλια ΄ΜΟΝΤΕΛΑ΄ και modelling και τα συμβουλευομαι ακομη και σημερα !Αληθεια θυμασαι σε πιο περιοδικο ηταν το Α-7 του Τσωνου; ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #211 στις: Ιουλίου 08, 2012, 09:39:26 μμ »
Να πώ κι εγώ κάτι...
Είναι κρίμα να σταματήσουν τα Vintage GB. :(
-Μπορεί να μην είχα σκοπό να συμμετάσχω στο συγκεκριμμένο, στο προηγούμενο όμως ήταν τέλεια, και θα είχε πλάκα να γίνουν και με άλλες εταιρείες, στα οποία θα ήθελα πολύ να "παίξω" κι εγώ!
-Γιατί δεν απλοποιούμε τα πράγματα...Ας φτιάξει καθένας το μοντέλο του όπως θέλει: με ή χωρίς βελτιωτικά, αρκεί το κίτ να είναι Esci ή ανατύπωση αυτού. Αφού δεν πρόκειται για διαγωνισμό, γιατί να το "μπουκώσετε" τόσο σε κανόνες και περιορισμούς;
Ας το χαρεί ο καθένας όπως θέλει. Αυτός άλλωστε δεν είναι ο σκοπός;
Αυτά.
Με απόλυτα φιλική διάθεση πρός όλους :wink: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #212 στις: Ιουλίου 08, 2012, 11:38:34 μμ »
Να δώσω ένα οπτικό παράδειγμα αντίστοιχο της κατάστασης. Η πανάκριβη Μercedes 300 SL, όπως τροποποιείται κατά παραγγελία από την AMG.

Για περισσότερες φωτογραφίες εδώ  :arrow: http://www.500eboard.com/forums/showthread.php?430-M119-based-Gullwing-up-for-auction
Παίρνουμε δηλαδή ένα καταπληκτικό μοντέλο του 1954, του προσθέτουμε υλικά του 2002, φτιάχνουμε ένα πύραυλο,  αλλά........έχει πάψει να είναι vintage και μην τολμήσει κανείς να πεί κανείς το αντίθετο. Για κάντε σύγκριση με την δική μας περίπτωση.

Εαν είχα παρουσιάσει τους κανόνες την Παρασκευή, θα είχαμε γεμίσει 3 σελίδες με παράπονα από αεροπλανάδες κυρίως, που δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν βελτιωτικά ή ακόμα χειρότερα που θα τα είχαν ήδη αγοράσει για να τα χρησιμοποιήσουν και θα με κατηγορούσαν από πάνω που ξοδεύτηκαν αδικα. Χρειάζεται δηλαδή ένα vintage gb για να παρουσιάσει κανεις ένα italeri που κυκλοφορεί κανονικά στην αγορά και το έχει πλακώσει στα βελτιωτικά :?: Τόσο καιρό γιατί δεν το έκανε ?

Οι κανόνες ήταν απλοί και σαφείς. Σκοπός τους  ήταν να εμφανιστούν μοντέλα Esci που νοσταλγήσαμε. Δεν ζητάγαμε ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες, ζητάγαμε ποδηλασία με παλιά ποδήλατα. Σκέφτηκα λοιπόν, για 3 σημεία που ενδεχομένως να υπήρχαν προβλήματα, να επιτραπεί "εξωτερική βοήθεια".

Δόξα το Θεό (ή τον Αρκάδιο) που δεν θα γίνει vintage airfix, γιατί τότε θα ήταν που θα έχανα και τα λίγα μαλλιά που έχω.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #213 στις: Ιουλίου 09, 2012, 01:36:30 πμ »
...
ΝΑΙ!!! :twisted:
Γιατί ως κλασικοί Ελληνες, αντί να προσαρμοστούμε στους εκάστοτε κανόνες προσπαθούμε να τους αλλάξουμε/τεντώσουμε/αγνοήσουμε για να κάνουμε αυτό που καταλαβαίνει η γκλάβα μας!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #214 στις: Ιουλίου 09, 2012, 02:10:59 πμ »
ΝΑΙ!!! :twisted:
Γιατί ως κλασικοί Ελληνες, αντί να προσαρμοστούμε στους εκάστοτε κανόνες προσπαθούμε να τους αλλάξουμε/τεντώσουμε/αγνοήσουμε για να κάνουμε αυτό που καταλαβαίνει η γκλάβα μας!
Nαι Νικο αλλα καλο ειναι να υπαρχει και λιγη λογικη στους κανονες! :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #215 στις: Ιουλίου 09, 2012, 02:37:33 πμ »
Λοιπον δεν ξερω τι λετε,αλλα αυτη η Μercedes μ΄εχει τρελλανει!!Αυτο ειναι που με εξιταρει,το παντρεμα του παλιου με το καινουριο.Κατ΄αυτο τον τροπο προσεγγιζω και το παλιο μοντελο!Οσον αφορα το GB παρα τις εξηγησεις σ υνεχιζω να μη καταλαβαινω αυτη την αυστηροτητα και τον περιορισμο.Ειπαμε ειναι νοσταλγικο αλλα το μοντελο ειναι και δημιουργια.Δεν μπορει να μπει σε καλουπια!Ενοχληθηκε καποιος απο κατι στο προηγουμενο GB; ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #216 στις: Ιουλίου 09, 2012, 09:33:47 πμ »
Ήμαστε όλοι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ... το τσακίσαμε το Θέμα.... Με Κούρασε πραγματικά να το διαβάζω.... Αντί να διαβάζω ιδέες κ συμμετοχές διαβάζω γνώμες (πάντα σεβαστές) αλλά ακατανόητες... Δεν είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!

Απλά VINTAGE, παίρνεις ένα παλιό κιτ κ το φτιάχνεις για καλοκαιρινό ξεκα.....μα.

Καλό Vintage building παιδιά .... Για όσους το καταλαβαίνουν... κ κύριε Αρκάδιε μην μας στεναχωρείς τους υπόλοιπους... τόσα χρέπια έχουμε στο στοκ μας.... Απλά όπως είπες βάλε την επόμενη φορά κ ένα OOB μπας κ γίνεις ποιο κατανοητός....
Συνεχίζουμε....
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #217 στις: Ιουλίου 09, 2012, 12:30:26 μμ »
Ας πάρω τα πράγματα με την σειρά

1. Θα λάβω μέρος στο G.B. με 72 αρι αεροπλάνο της Ιταλέρι.
2. Θα προσπαθήσω να το τελειώσω.
3. Θα είναι out of the box

Προσωπικά διαφωνώ με το χρονικό περιθώριο. Ενας μήνας καλοκαιρινός μπορεί να μην είναι αρκετός εάν αναλογιστούμε ότι μερικοί μπορεί να αποχωριστούν το μοντελιστικό εργαστηρίο τους έλέω διακοπών! Παρόλα αυτά rules are made to be respected και εφόσον υπάρχει σεβασμός  στους κανονισμούς θα προσπαθήσω το μέγιστο δυνατόν ( ειδάλλως θα μεταφερθεί στην κανονική του ενότητα και θα ολοκληρωθεί εκεί  :wink:

Παρακολουθώ τα γραφόμενα στο τόπικ. Περιμένω με αγωνία να δω αυτούς που θα προλάβουν να φτιάξουν  ενα αερoπλάνο πχ φορτωμένο με βελτιωτικά. Μάγκες εάν το καταφέρουν μέσα σε 30 ημέρες!
Προσωπικά ο όρος Vintage θα μου πήγαινε στο να φτιάξουμε κάτι με τις τεχνικές του τότε.

Και μία πρόταση. Ας γίνει κάποια στιγμή και ένα G.B. για την Αirfix . Για την πλειοψηφία των μεγαλύτερων σε ηλικία μοντελιστών τα μοντέλα της ( παλιά καλούπια) αποτελούν  τον ορισμό του Vintage!!!

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #218 στις: Ιουλίου 09, 2012, 12:51:48 μμ »
Και μία πρόταση. Ας γίνει κάποια στιγμή και ένα G.B. για την Αirfix . Για την πλειοψηφία των μεγαλύτερων σε ηλικία μοντελιστών τα μοντέλα της ( παλιά καλούπια) αποτελούν  τον ορισμό του Vintage!!!
 ::salut::
Αυτό θα τό'θελα κι εγώ!
Με τα βελτιωτικά δεν πολυανακατεύομαι και δεν τα πολυσυμπαθώ είναι η αλήθεια...ʼλλά άν κάποιος θέλει να τα βάλει και προλαβαίνει κιόλας το χρονοδιάγραμμα, γιατί να εμποδιστεί; Όπως και να έχει από την στιγμή που θα τεθούν οι κανόνες πρέπει να γίνουν σεβαστοί.
Κρίμα είναι πάντως να χαλάσει κάτι που ξεκίνησε καλά και πέτυχε κιόλας, κατά γενική ομολογία!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #219 στις: Ιουλίου 09, 2012, 02:04:45 μμ »
Ήμαστε όλοι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ... το τσακίσαμε το Θέμα.... Με Κούρασε πραγματικά να το διαβάζω.... Αντί να διαβάζω ιδέες κ συμμετοχές διαβάζω γνώμες (πάντα σεβαστές) αλλά ακατανόητες... Δεν είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!

Απλά VINTAGE, παίρνεις ένα παλιό κιτ κ το φτιάχνεις για καλοκαιρινό ξεκα.....μα.

Καλό Vintage building παιδιά .... Για όσους το καταλαβαίνουν... κ κύριε Αρκάδιε μην μας στεναχωρείς τους υπόλοιπους... τόσα χρέπια έχουμε στο στοκ μας.... Απλά όπως είπες βάλε την επόμενη φορά κ ένα OOB μπας κ γίνεις ποιο κατανοητός....
Συνεχίζουμε....
Πραγματικα παιδια κι΄εγω κουραστηκα..καλο vintage λοιπον.. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #220 στις: Ιουλίου 09, 2012, 02:17:09 μμ »
Παιδες...πραγματικά λυπηθήτε τον Αρκάδιο....είναι και αυτός ανθρωπος.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #221 στις: Ιουλίου 09, 2012, 04:05:59 μμ »
Συγγνώμη, ο Αρκάδιος τώρα σε τι σας φταίει  :?: :?:
Για οτιδήπτε θέλετε γκρινιαξτε σε μένα - και γκρινιαξτε με pm σας παρακαλώ.  Ο Αρκάδιος το μόνο που έκανε ήταν να τραβήξει τον κλήρο και να προκύψει η  ESCI. Tους κανόνες τους έθεσα εγώ και παρακαλώ μην ενοχλείτε γιαυτό τον Αρκάδιο. Οσοι συμφωνείτε με αυτούς τους κανόνες , δηλώστε με τι προτίθεστε να συμμετάσχετε και από την ερχόμενη παρασκευή ξεκινήστε τα μοντέλα σας. Η δική μου συμμετοχή θα είναι Toyota BJ40 1/24 taxi

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #222 στις: Ιουλίου 09, 2012, 04:23:20 μμ »
Συγγνώμη, ο Αρκάδιος τώρα σε τι σας φταίει  :?: :?:
Για οτιδήπτε θέλετε γκρινιαξτε σε μένα - και γκρινιαξτε με pm σας παρακαλώ.  Ο Αρκάδιος το μόνο που έκανε ήταν να τραβήξει τον κλήρο και να προκύψει η  ESCI. Tους κανόνες τους έθεσα εγώ και παρακαλώ μην ενοχλείτε γιαυτό τον Αρκάδιο. Οσοι συμφωνείτε με αυτούς τους κανόνες , δηλώστε με τι προτίθεστε να συμμετάσχετε και από την ερχόμενη παρασκευή ξεκινήστε τα μοντέλα σας.
Mια και τους εφτιαξες εσυ ας το πω σε εσενα. Οταν γινεται ενα gb καλο ειναι να μην αποκλειουμε συμετοχες για  ηλιθιους λογους! Τι παει να πει ρε Γιαννο ''Ειναι vintage αρα πρεπει να ειναι oob"? Aμα βρεθει καποιος που γουσταρει να κανει ενα παλιο κιτ κουκλι εσενα τι σε πειραζει? Ετσι και αλλιως με ενα μηνα χρονικο περιθωριο δεν ειναι πολλοι αυτοι που θα το κανουν! Και στην τελικη αν επιμενεις να ειναι oob κοιτα πρωτα τι ισχυει σε ολους του διαγωνισμους και gb ανα τον κοσμο για την περιπτωση αυτη. Ακομα και οι αρτηριοσκληρωτικοι εγγλεζαρες επιτρεπουν aftermarket σηματα και ζωνες! Yπηρξε το καλο προηγουμενο του Matchbox gb. Μια χαρα δεν πηγε? Γιατι πρεπει δηλαδη να το χαλασουμε και αυτο? Αφηστε τον καθενα να μοντελαρει οπως γουσταρει! Στην τελικη ποιον πειραζει?

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #223 στις: Ιουλίου 09, 2012, 04:52:10 μμ »
ʼντε ʼρη να το πάμε παράλληλα... εγω θα το κάνω Αμερικανικό εσύ?

Και εγώ αμερικάνικο  ::salut::  :o

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #224 στις: Ιουλίου 09, 2012, 05:02:21 μμ »
Αν και καταλαβαίνω και σέβομαι την λογική του Γιάννου,θεωρώ ότι το Vintage αναφέρεται στο κιτ,στο καλούπι της τάδε δεκαετίας!
Κάποιοι από μας ίσως σπρώχτηκαν λόγω GB,να φτιάξουν κάποιο κιτ που θεωρητικά δεν θα έφτιαχναν ποτέ.
Και θέλουν επίσης,εκείνο το κουκλί 72αρι Mirage F-1 που με τόσο κόπο βρήκαν στο Ebay,να το βελτιώσουν λίγο,ή πολύ...
Η τέλος πάντως λόγω των εκπληκτικών γραμμώσεων και της εξαιρετικής εξωτερικής εμφάνισης στα περισσότερα Εsci,να θέλουν να βελτιώσουν λίγο στα σημεία!
Απ την άλλη όμως,πιάσε ένα άλλο κιτ ρε μεγάλε και φτιάξτο ΟΟΒ!Η βάλε σε τελική λίγες ταινιοζώνες(ή τις ζώνες σε χαλκομανία! ::glossa::)
Επίσης κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι χαραμίζουν ένα σχετικά σπάνιο Εsci χωρίς κάποιες βελτιώσεις!
Όλοι έχουμε δίκιο,και όλοι άδικο.
Απ την στιγμή που αποφασίστηκε με κάποιους κανόνες,όσιοι θέλουν συμμετέχουν.
Και γω ήθελα να βάλω κάτι ρητινοκαθίσματα στο Phantom,αλλά δεν θα με πειράξει κιόλας να το κάνω και θέμα!

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Tags: