Αποστολέας Θέμα: Σχολες βαψιματος...  (Αναγνώστηκε 12755 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
Απ: Ισπανική σχολή Βαψίματος
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 31, 2012, 08:00:17 μμ »
φιλε RONACE σχετικα με την απορια σου, το θεμα του ποστ ειναι ο ισπανικος τροπος βαψιματος και ο μιγκ εχει αμεση σχεση, γι αυτο αναφερεται.
ο τυπος παιρνει ενα αρματακι, το συναρμολογει μεχρι τελευταιας βιδας, και αφου το βαψει το ζωγραφιζει. η χρωματικη του προσεγγιση λενε οτι ειναι  εικαστικη και θα συμφωνησω απολυτα.  ο ανθρωπος πραγματικα το κανει τοσο ωραιο που νομιζεις οτι ειναι αληθινο. φυσικα δεν ειναι ο μονος, ουτε τον ξερω προσωπικα,αν και πολυ θα ηθελα να τον γνωρισω. στη χειροτερη περιπτωση κατι θα μαθεις. τωρα αν το ''πουλαει'' κιολας... αν δε σου κανει δε το παιρνεις.

το εικαστικο δεν ειναι απαραιτητα ωραιο, υπαρχουν και πραγμτα που θεωρουνται εικαστικα και μπορει να μη μου πολυαρεσουν.
 τωρα αυτο που λες οτι κατι που δειχνει πολυ αληθινο φτιαγμενο εικαστικα ωραια δεν μπορει να συμβαινει,... θα σε στεναχωρησω αλλα εχω δει αρκετα και πραγματικα ειναι πανεμορφα. και ειμαι απ αυτο το ηλιακο συστημα.

παντως το οτι μπορει να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και αντηληψεις  για το ιδιο θεμα, εγω τουλαχιστον δε το θεωρω κακο, το αντιθετο θα λεγα. πχ. αυτο που εσυ αποκαλεις ''σχισμα''. εγω το θεωρω ''εξελιξη''.
σε καμμια περιπτωση φυσικα δε προσπαθω να πεισω τον αλλο, απλα την αποψη μου λεω.  και το ιδιο πιστευω κι εσυ.

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 08:33:54 πμ »
Καλη σου μέρα

Χθές το βράδυ προσπάθησα να σου στείλω απάντηση στο μηνυμα που μου έστειλες επίσης εχθές, αλλά νομίζω ότι κάπου στο δρόμο το έχασα. Αν το έλαβες ΟΚ.
Αν όχι πες μου στο ξαναστείλω

Ευχαριστώ
Χρόνης Ασλάνης

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 12:41:05 μμ »

....φυσικα δεν ειναι ο μονος, ουτε τον ξερω προσωπικα,αν και πολυ θα ηθελα να τον γνωρισω. στη χειροτερη περιπτωση κατι θα μαθεις. τωρα αν το ''πουλαει'' κιολας... αν δε σου κανει δε το παιρνεις.

Φίλε Κώστα, στην έκθεση της IPMS θα έχεις την ευκαιρία να  γνωρίσεις από κοντά τον Mig...αν και για μένα αυτός θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει εσένα από κοντά.

Τώρα, να πω την αλήθεια, ξεφύγαμε από τον τίτλο του θέματος...αλλά από εποικοδομητική κουβέντα κανείς δεν έχασε...

Πάντως, στο πνεύμα του πως εξελίχθηκε η κουβέντα, εμένα συνέχεια τριγυρίζει στο μυαλό μου ένα "group build" για ένα μικρό διοραματάκι με το ίδιο κιτ για όλους και τις ίδιες, το πολύ δύο φιγούρες, αλλά ελεύθερο θέμα για τα υπόλοιπα στοιχεία του.
Και να συμμετάσχουν φίλοι τύπου από Τσίτσο  - nino - giomef κλπ κλπ μέχρι Kαριωτέλη κλπ κλπ (χωρίς παρεξήγηση τα ονόματα ε! )
Πιστεύω έτσι θα έχουμε απτά παραδείγματα τι είναι τέχνη και τι είναι τεχνική στον μοντελισμό, χωρίς να υπολείπεται βεβαίως-βεβαίως (για μένα προσωπικά) η μία της άλλης.

Και ΝΑΙ οι Έλληνες έχουν πάρα πολλούς κορυφαίους μοντελιστές όπως επίσης και πάρα πολλούς που βαδίζουν προς τα εκεί!

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 01:25:53 μμ »
Για τον φίλο Κ. Καριωτέλλη που φάσκει  και αντιφάσκει  - εάν το κατανοώ σωστά και δεν εννοεί κάτι άλλο - σε καμμία  περίτωση και σε κανένα ηλιακό σύστημα δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. Καί εικαστικά ωραίο και ταυτόχρονα αληθοφανές, δεν γίνεται γιατί απλά το εικαστικά όμορφο έχει υπερβολές άρα και ψεύδη ενώ το αληθοφανές είναι αυτό που λέει η λέξη.
Να διαφωνήσω;

Και έχω και μερικές εκατοντάδες παραδείγματα ακόμα. Γήινων. Αν και για τον Caravaggio έχω τις αμφιβολίες μου!

Τέλος πάντων, πολύ το βαρύναμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να κατηγοριοποιούμε τα ΠΑΝΤΑ. Σχολές, ρεύματα, τάσεις, αφήστε τα ρε παιδιά και φιάχτε μοντέλα. Εγώ για πολλούς είμαι ναζί (έχω κάτι σβάστικες ΝΑ με το συμπάθειο στη βιτρίνα στα 109 και 190), παλιμπαιδίζω (εντάξει, αυτοί έχουν ένα δίκιο), χάνω το χρόνο μου και όσα διάφορα έχω ακούσει κατά καιρούς. Εγώ όμως απλά μοντελάρω για να περνάω καλά και να ξεφύγω από μία καθημερινότητα η οποία μαυρίζει συνεχώς. Αν μου αρέσει μία τεχνική την αντιγράφω (ξεδιάντροπα!), αν δε μου αρέσει την παρατάω και όλα αυτά για σχολές κλπ τα βλέπω σαν ακόμα ένα εμπορικό τρικ για να πουληθούν προϊόντα όπως πχ τα δεκάδες έτοιμα φίλτρα και wash για olive drab, panzer gray, dunkelgelb, desert sand, σαμιαμιδί, κομοδινί, ντουλαπί και όλα τα συμπαμαρτούντα μέσω των οποίων θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως αν δε δώσεις ένα μηνιάτικο δεν πρέπει να αρχίζεις μοντέλο γιατί έτσι προστάζει η τάδε σχολή ή ο δείνα γκουρού.

Ευχαριστώ δεν θα πάρω και ας μην ανήκω σε καμμία σχολή. Πλην ίσως της Πρεζαρίου ::glossa::

(χωρίς παρεξήγηση τα ονόματα ε! )
Εντάξει Φίλιππε, notice (Σφακιανάκης ::glossa::) taken, κανονίζεις κατάσταση με διοράματα και με αφήνεις έξω. Εντάξει, κατάλαβα... ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 02:36:13 μμ »
Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα

Στο μάλλον χαμένο μου η-μέιλ προς τον Κ.Καριωτέλλη εξηγούσα ότι εικαστικο = απεικονιστικό (στις εικαστικές τέχνες δεν υπάρχουν τεχνικές/κανονες σωστό-λάθος, πολύ λίγο κ.λ.π και όλα είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ) και τον παρεπεμψα στον απίστευτο Γιάγκερ (όχι τον συχωρεμένο δικό μας) που είναι ο δημιουργος των Αλιεν και του οποίου όλα τα έργα όσο αποτροπαια και αν μου φαίνονται τα θεωρώ σούπερ.
Ο Κ.Καριωτέλης αυτό που εννοεί είναι υπερρεαλισμός. Και έρχεσαι εσύ σήμερα - και πολυ καλά κάνεις - και παραθέτεις Καραβατζιο.
Ελληνική ταινία της δεκαετίας του 60 οπου η Βουγιουκλάκη στο κέντρο της σκηνής, όλα τα φώτα και τα ρεφλεκτερ επάνω της και πίσω το μαύρο σκοτάδι.
Αναζητώντας λοιπον αυτόν το μιγκ μέσα στο φόρουμ ανακάλυψα ότι είναι ένας ανθρωπάκος τελικά κι αυτός που μοντελάρει. Τώρα - απ'ότι ειδα - εαν τα μοντέλα του απο πλευράς αληθοφάνιας θυμίζουν τζανκγιαρντ -τιμή σιδήρου σκραπ κοντά στα 200 δολλαριάκια ο τονος - και όσο όμορφα και να είναι -ξαναλέω- εγώ μέσα εκεί δεν έμπαινα. ʼσε ρε, να μου μείνει κανα κομματι στο χέρι προσπαθώντας να κλείσω το ταμπούκιο?? οϋτε και εγώ θα πάρω. Προτιμώ τις δουλειές του φίλου μου Γιάννη Παπανικολάου ( τον θυμάται κανείς?? ΓΙΑΝΝΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ¨ΕΞΩ ΜΙΛΑ ΜΟΥ) από οποιοδήποτε βρωμοποδαρά ταρακουνημένο ξένο.
Επειδή όπως είπα στον Κωστή, εγώ από το Γαλαξία σας είμαι περαστικός. Μπαίνω σε ένα από τα διαστημόπλοιά μου - και έχω πολλά (για του λόγου το αληθές στο μουτροτέφτερο μου Πολυχρόνης Ασλάνης) - και μην το ειδατε τον Παναή.
Τέλος σας ζητώ συγγνώμη αν έγινα κουραστικός και αντιπαθής δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.
Σας ασπάζομαι και πάω να συνεχίσω το Tb - 7 μου.
Χρόνης Ασλάνης
Βρίσκω θετική την πρόταση σου για ομάδα ιδιοθεματικής κατασκευής

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 03:20:54 μμ »
παιδια κατ αρχην να ξεκαθαρισω οτι τουλαχιστον σε οτι με αφορα το τελευταιο πραγμα που θα μπορουσε να με απασχολησει ειναι πως λεγεται αυτο που κανω οταν μοντελαρω. ας το λενε μοδελισμο, τεχνουργημα , καλητεχνημα, πυροτεχνημα, ...δε μου καιγεται καρφι.
για το τι σημαινει μοντελαρω και ολα τα συναφη εχω δικια μου αποψη, μετα απο εικοσι χρονια. τωρα τι βαρυτητα μπορει να εχει η θεωρια του χαρπερ και του γιαγκερ, εμενα τουλαχιστον μ αφηνουν αδιαφορο, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι σεβαστες.

τωρα αμα θελεται gpοupαρισμενη δουλεια και γουσταρεται, παραδοταια στην εκθεση, εχω ενα θεματακι...''ΦΟΥ και τα οχηματα του.''

το φου θα το κανω εγω. τον ψηνω μηνες να μου κατσει..

φιλε RONACE, το ελαβα το μεηλ σου, ολα οκ απο μενα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 05:55:15 μμ »
μια και ο ΚΚ είναι πολύ....ευγενικός, ας γίνω εγω προκληκτικός

1. Οσα δεν φτάνει η ....αλεπού τα κάνει .............
Θέλω να δω κάποιον που είναι κατήγορος της ...Ισπανικής Σχολής να κάνει ένα μοντέλο σαν του μιγκ
και μετά να μου πει ότι ...λόγω άποψης, προτιμάει να κάνει τα μοντέλα του ...ρεαλιστικά

2. Ρεαλισμό θέλετε;;;;
βάψτε το άρμα σας μονόχρωμο- αφού ρωτήσετε ποιό χρώμα ποιάς εταιρίας είναι το ...σωστό ή ακόμα καλύτερα να προμηθευτείτε το πραγματικό εργοστασιακό χρώμα - και μετά πάρτε σκόνη από ένα χωματόδρομο και ...πασπαλίστε το. ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

3. Αναριωτέμαι ποιό μοντέλο θα αρέσει περισσότερο στο ευρύ κοινό- εκτός αν κάνετε μοντέλα, που με το ήλιο τα βγάζω με τον ήλιο τα μπάζω , αλλά ...τίποτε

Υ.Γ. γελάω με ένα φιγουρά που είπε ότι ο ΚΚ μόνο μώβ ξέρει να βάφει και ο Horan είναι ξεπερασμένος

edit:     τα προιόντα MIG-AK χρήσιμα για τους αρχάριοus και ευκολία για τους έμπειρους

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 06:19:23 μμ »
I look forward to see a realistic model from RONACE

P.S. sorry,but my PC denies to turn in Greek

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 06:54:15 μμ »
μια και ο ΚΚ είναι πολύ....ευγενικός, ας γίνω εγω προκληκτικός
Αντε να γίνω και εγώ προκλητικός...

1. Οσα δεν φτάνει η ....αλεπού τα κάνει .............
Θέλω να δω κάποιον που είναι κατήγορος της ...Ισπανικής Σχολής να κάνει ένα μοντέλο σαν του μιγκ
και μετά να μου πει ότι ...λόγω άποψης, προτιμάει να κάνει τα μοντέλα του ...ρεαλιστικά
Και γιατί θα πρέπει τα δικά μου μοντέλα να είναι σαν του Mig; Να το πω αλλιώς, θέλει ο Mig μία μικρή εφαρμογή για να κρατάει στοιχεία σχετικά με τα μοντέλα του. Ανοίγει την Access και σκαρώνει σε 1-2 μέρες αυτό που θέλει και βολεύεται. Πρέπει λοιπόν να τον αρπάξω στην κριτική γιατί δεν έχει προβλέψει 100transactions/second, data concurrency, data layer μέσω component services, δεν έχει προσέξει το dead locking και η βάση του δεν είναι κανονικοποιημένο μέχρι τουλάχιστον και τον 3ο κανόνα κανονικοποίησης; Πρέπει να έχω την απαίτηση να γράψει την εφαρμογή του όπως εγώ που έχω 26 χρόνια στην πιάτσα; Γιατί λοιπόν τα μοντέλα μου θα πρέπει να είναι σαν του Mig που είναι επαγγελματίας, ζει από το μοντελισμό και δεν κάνει τίποτα άλλο όλη μέρα; Και εν τέλη, δε νομίζω να περνάω καλύτερα μοντελάροντας αν κυνηγάω το αποτέλεσμα ανθρώπων που είναι από τη μια επαγγελματίες και από την άλλη έχουν και το ταλέντο;

...και μετά πάρτε σκόνη από ένα χωματόδρομο και ...πασπαλίστε το. ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
Γιατί όχι; Αν έχει τη σωστή απόχρωση.

3. Αναριωτέμαι ποιό μοντέλο θα αρέσει περισσότερο στο ευρύ κοινό- εκτός αν κάνετε μοντέλα, που με το ήλιο τα βγάζω με τον ήλιο τα μπάζω , αλλά ...τίποτε
Δεν αναρωτιέμαι καθόλου αν τα μοντέλα μου αρέσουν στο ευρύ κοινό, δε ζω από αυτό και ΔΕΝ κανονίζει (ευτυχώς) το ευρύ κοινό πως εγώ θα διασκεδάζω κάνοντας το χόμπυ μου στο οποίο διαθέτω τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μου. Τα πάω στην έκθεση, πάντα, άλλοι τα βλέπουν και γελάνε (πιστεύω οι περισσότεροι), άλλοι τα βλέπουν και τους αρέσουν (πιστεύω να υπάρχουν και τέτοιοι) αλλά ο τελικός κριτής είμαι εγώ και το πόσο καλά πέρασα φιάχνοντάς τα. Και για αυτό λέγεται χόμπυ και όχι επάγγελμα και γι αυτό ακριβώς το λόγο δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθει ο ποιοσδήποτε και να μου πει (ευγενικά) πως τα μοντέλα μου είναι σούργελα. Είναι σα να μου λέει πως δεν του αρέσει ο τρόπος που έφιαξα τις κρέπες που έφιαξα για να φάω εγώ, τι κρίμα... θα λάβω υπ' όψη γνώμες και συμβουλές, μάλιστα θα τις ζητήσω, αλλά και πάλι εγώ θα αποφασίσω τελικά τι και πως θα το κάνω.

edit:     τα προιόντα MIG-AK χρήσιμα για τους αρχάριοus και ευκολία για τους έμπειρους
Δεν αμφιβάλλω. Είναι όμως και πανάκριβα και πλασάρονται πολύ πολύ έξυπνα.

Εν ολίγοις, το να μοντελάρω βάση προδιαγραφών απορρίπτεται, δε θα κάνω στο χόμπυ αυτό που κάνω 10+ ώρες την ημέρα στη δουλειά μου.

Και τώρα η πρόκληση :twisted: Οσο για το αν μπορώ να φιάξω ένα μοντέλο ίδιο με αυτά του Mig, τι να σας πω, θα απαντήσω σαν τον Sir Arthur Harris, δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 07:29:51 μμ »
Dear Petros ex uncle
I will forwαrd you to some old issues of MONTELO magazine where you can see some old things I did ifor them. A 1/72 B36, nor a 1/24 Huey or a 1/48 B 17. Outtavabox only sprues and funny joints. No extras bought on all cases nothing but  hours and hours of personal work and the clock was ticking to catch up the deadline for publishing.

Δεν φτιάχνω άρματα. Αεροπλανάς είμαι, 72 άρης 32άρης και 24άρης αλλά - παρεπιτόντως -  τελικά ενσωμάτωσα στις συλλογές μου αρκετά 72αράκια ως επι το πλειστον Ελληνικής θεματολογίας γι' αυτό και οι απορίες μου.
Αναφορικά με τα χρ'ωματα που λές ΝΑΙ αλλά μόνο όταν το κάθε <<πράγμα>>. βγαίνει καινουργιο ή ανακατασκευασμένο απο την ΜΑΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑ. Μετά το παιρνει και το σηκώνει και η κάθε μονάδα βάφει όπως γουστάρει, προλαβαίνει, μπορεί και με ότι χρ'ωμα καταφέρνει να φτιάξει ή αποκτήσει. Ακόμη, σκεψου ότι μέχρι προτεινως έβαφαν άρματα μέχρι και με μπατανόβουρτσες. εχω ακούσει ιστορίες πως σε κάποιο από τα θηρία του ΠΝ ο πλοίαρχος τους έβαζε και έβαφαν μέχρι και με τη μάπα του σφουγγραίσματος τα καταστρώματα. Και πιστεύω όπως και σύ ότι αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να σημβαίνει μόνο στα δικά μας στρατά. Πιστεύω ότι είναι συνήθης πρακτική εκεί όπου τα μέσα είναι περιορισμένα.
Dear Petros ex uncle
I will forwαrd you to some old issues of MONTELO magazine where you can see some old things I did ifor them. A 1/72 B36, nor a 1/24 Huey or a 1/48 B 17. Outtavabox only sprues and funny joints. No extras bought on all cases nothing but  hours and hours of personal work and the clock was ticking to catch up the deadline for publishing.

Δεν φτιάχνω άρματα. Αεροπλανάς είμαι, 72 άρης 32άρης και 24άρης αλλά - παρεπιτόντως -  τελικά ενσωμάτωσα στις συλλογές μου αρκετά 72αράκια ως επι το πλειστον Ελληνικής θεματολογίας γι' αυτό και οι απορίες μου.
Αναφορικά με τα χρ'ωματα που λές ΝΑΙ αλλά μόνο όταν το κάθε <<πράγμα>>. βγαίνει καινουργιο ή ανακατασκευασμένο απο την ΜΑΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑ. Μετά το παιρνει και το σηκώνει και η κάθε μονάδα βάφει όπως γουστάρει, προλαβαίνει, μπορεί και με ότι χρ'ωμα καταφέρνει να φτιάξει ή αποκτήσει. Ακόμη, σκεψου ότι μέχρι προτεινως έβαφαν άρματα μέχρι και με μπατανόβουρτσες. εχω ακούσει ιστορίες πως σε κάποιο από τα θηρία του ΠΝ ο πλοίαρχος τους έβαζε και έβαφαν μέχρι και με τη μάπα του
Δεν νομίζω οτι κανείς καταφερθηκε εναντίον του Χιμένεζ  - είδες τον εμαθα - , αυτό που λέω εγώ και όχι μόνο είναι ότι δεν μπου αρέσει η υπερβολή. Ουδέποτε είπα - και όχι μονο εγώ - ότι τα έργα του δεν είναι όμορφα. Καί όμορφα είναι και καλές τεχνικές χρησιμοποιεί και ιδέες δίνει κ.λ.π. Αυτό που ΕΓΩ ομως ξαναλέω είναι οτι οτύπος όση δουλεια και να ρίχνει, όση φαντασία και πρωτοτυπία να διαθέτει -απ' αυτά που είδα εγώ - φτιάχνει ωραία σαράβαλα. Ακριβώς όπως είναι τα εκθέματα του ιδρύματος ΠΑΛΙΣ πριν την αποκατάστασή τους και την έκθεσή τους σε κοινό και που προέρχονται απο μάντρες με παλιοσίδερα. Και αυτό είναι ωραίο εεε?
 Τελειώνοντας και απαντώντας στη πρώτη παράγραφο σου εκθέτω τη θέση μου.
Χωρίζω εμας τους μοντελιστες σε δύο μεγάλες κατηγορίες αναφορικά με την τεχνική.
Τα ταλέντα - χωρίς άλλη επεξήγηση -  και σε αυτούς που αποκτούν αυτό το νακ μετα απο πολυετή πειρα και εκπαιδευση. παρουσιάζουν δε την καλύτερη δουλειά τους  - πιστεύω - μετά από δυό  τρεις προσπάθειες -γιατι άραγε έχετε όλοι σας απο καναδυο Μ 48 Μ60 Μ1 Λεοπαρντ 2 κλπ. Εμείς έχουμε πολλά σπιτς χαρικεινς και φαντομς.

Πέτρο μου, προκλητικός εσύ προσκλητικός εγώ.
Στηρίζω την ιδέα του philio και τολμώ να πω!! Μαζευτείτε τέσσερεις πέντε αρματάδες ξεχωρίστε ένα θέμα με τον ίδιο τύπο  οχήματος που μεταξύ σας θα συμφωνησετε και τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ μοντέλα και κλιμακα και ΕΓΩ θα τα επιλέξω ΕΓΩ θα σας ΤΑ ΑΓΟΡʼΣΩ ΕΓΏ θα σας τα χαρίσω. Απο κοινου θα αποφασίσετε τον εκτιμώμενο χρόνο κατασκευής. ΧΩΡΙΣ ΕΞΤΡΑ και άλλα βοηθήματα ΑΓΟΡΑΣΤΑ. Η παρουσίαση θα γίνει εδώ.  Βραβείο δεν θα υπάρχει, μετά την κατασκεύή και παρουσίαση τα μοντέλα αυτα θα παραμείνουν δικά σας

Ακούω λοιπόν
Φιλικά
Χρόνης Ασλάνης
Υ.Γ. gkontog Μόλις  μου ηρθε η τοποθέτησή σου.Και εγώ τέτοιες κρέπες όχι μονο δεν τις σερβίρω αλλά δεν 'φχαριστιέμαι κιόλας.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 10:07:55 μμ »
αν μιλάμε ακόμα για εποχές ΜΟΝΤΕΛΟΥ   :( :( :( :( :( :( :(

καλή ιδέα για αγορά -πόσα δίνεις;;;;

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 10:52:40 μμ »
ΓΙΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΤ ΓΟΥΟΖ Αραουντ δη ερλι νάιντηζ γουεν νο ιντερνετ ορ γουτσοουεβερ τραμπλεντ αουρ μιντς. Αι χοπ Αι ρηφρεσεν γιουρ μεμοριηζ εντ πλεζεντ πικτσερσ χεντ μπην ρηκολντ . ΟΟps  Xehasa na gyriso to mamimeno mou pliktrologio.
ΦΦΦ ενα δύο ωραία τώρα ολα καλά
Λοιπόν θα επιλέξετε το θέμα σας  άρμα, όχημα κ.λ.π. την κλίμακα - πολύ θα ήθeλα να σας δώ σε σουπερντιτειλινγκ στην δική μου 1/72  ( και δεν εννοώ εξωτερικά μόνο, αλλά και κινητήρα κόκπιτ, οπλισμό, όπλα  κ.λ.π. αλλά δεχομαι και την  1/35 σας. Εγώ θα επιλέξω την εταιρία και θα σας τα αγοράσω. ΟΜΩΣ μέχρι την στιγμή που θα παραλαβετε το μοντέλο σας δεν θα γνωρίζετε αν θα είναι τρουμπετίαρ, ιταλερι, ακαντεμι (γκαντέμι)  ρέβελ, ανιγκραντ ή ροντεν, σουπερ τάδε μοντελς ή δεν ξερω ακόμα και γω τι άλλο θα σκαρφιστώ (έις μοντελς χεχεχεχεχε). στην συνέχεια θα σας δώσω από ένα κρυφο μυστικό κωδικό και θα παραλάβετε τα μοντέλα σας από το κατάστημα που θα σας υποδείξω δείχνοντας στον καταστηματάρχη τον κωδικό σας. Η ημερομηνία έναρξης θα είναι αρχίζει από την παραλαβή του μοντέλου του τελευταίου σας. ακόμη μπορείτε να δουλέψετε και σε ομάδες αν το θέλετε αλλά δεν θα άρεσε σε πολλούς.
Σε περίπτωση που πάρετε το μοντέλο χωρίς να συμμετέχετε και την κάνετε, δεν πειράζει χαλάλι, άλλωστε έδω θα γίνετε ρεζίλι.
Πίστεψε με δεν χάνω, και .....
δεν παίρνετε ΜΙΑ γιατί δεν δίνω ΜΙΑ. Σας προσφέρω τα μοντέλα και την ευκαιρία υπερασπιστείτε και να αποδείξετε εμπράκτως την αξία σας. σημείωσε ότι δεν θα κρίνω εγώ παρότι η πείρα μου ξεπερνάει τα 40 χρόνια. Αλλωστε τα δικά μου κομμάτια - παραδεχομαι - μπορεί να είναι υποδεέστερα των δικών σας τώρα πιά. Θα κριθήτε ΕΔΩ με ψηφοφορία απο τους συμμετέχοντες στο φόρουμ.
Εμπρός λοιπόν Πέτρο και λοιποί φίλοι τολμήστε Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
Σας ασπάζομαι
Χρόνης Ασλάνης

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 11:18:35 μμ »
Tο θέμα έχει ξεφύγει εδώ και αρκετά ποστ. Ξεκίνησε ως μία αναφορά σε μία ειδική τάση που λανσάρουν Ισπανοί μοντελιστες , εάν ειναι καλό ή κακό, με σκοπό το εμπόριο η όχι... δικό τους θέμα. Οπως  ειπώθηκε και πιο πάνω, αν μας αρέσει το ακολουθούμε, εάν όχι παμε παραπέρα. Δεν χρειάζετε να μου υποβάλει κανένας ότι είναι λάθος.

Επίσης δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση με αυτό που πάει να γίνει από το φίλο Ronace.

Θα παρακαλέσω να σταματήσει  εδώ το συγκεκριμένο. Εάν θέλετε να συνεχίσετε το πείραμα αυτό, παρακαλώ να το κάνετε εκτός ΜC.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 12:48:33 πμ »
... η πρότασή μου κ. Χρόνη, που έκανα σε παραπάνω πόστ, δεν αφορά την απόδειξη της αξίας των συμμετεχόντων αλλά το πως προσεγγύζει και υλοποιεί κάποιος αυτό που έχει στο μυαλό του.

...και αυτό για να έβλεπα(βλέπαμε) ότι αυτό το hobby μπορεί άνετα να αναδείξει δεξιοτέχνες ή καλλιτέχνες.

...και δεδομένης της ελευθερίας του εκφράζειν το πιστεύω του ο καθείς, να δηλώσω ότι αφιερώνοντας πολύ χρόνο στο "μοντελοχαζεύειν" άλλοτε μένω με την εντύπωση ότι κάποιο αποτέλεσμα έχει άψογες τεχνικές (μακάρι να μπορούσα και εγώ) και άλλοτε μένω με την εντύπωση ότι κάποιο αποτέλεσμα είναι ΤΕΧΝΗ - καλή τέχνη - (...κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσα εγώ).

Οι κόντρες με αφήνουν αδιάφορο, όμως μου κεντρίζει  το ενδιαφέρον να δω το ίδιο αντικείμενο σε άψογη τεχνικά εκτέλεση ή σε "ποιητική" εκτέλεση.
Ευχόμενος να έγινα κατανοητός, χαιρετώ φιλικά!
Φίλιππος  ::salut::

Υ.Γ. και φυσικά για να είμαι μέσα στο θέμα αναφέρω ότι προσυπογράφω την άποψη του Αρκάδιου.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 01:35:33 πμ »
όρισε Φιλ  αντικειμενο  και το κάνουμε

τα υπόλοιπα ειναι λόγια της δεκατιας του ΄80, σαράντα χρόνια πριν μεντελισμού   :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

edit ;οι μοντελιστες που διέπρεπαν πριν 30 χρόνια δεν μπορούν να...χωνέψουν ότι   ξεπεράστηκαν

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 09:36:09 πμ »
εάν και όταν γίνει το "πείραμα", είμαι 100% μέσα !!!
ένα άλλου είδους Group Build δηλαδή (σαν αυτό του Τ-90 που ίσως δεν πέτυχε τόσο ...)
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 09:30:42 μμ »
παιδια καλησπερα.
πραγματικα δε μπορω να καταλαβω γιατι πηρε αυτη τη τροπη η κουβεντα. υπηρξε μια διαφερετικη αποψη για το τι σημαινει μοντελαρω και ολα τα συναφη,  με αφορμη τον ισπανικο τροπο βαφης. μαλιστα αυτη η κουβεντα, αν και σε καποιες περιπτωσεις ειχε υπερβολες και απολυτες τοποθετησεις, εγινε σε ευπρεπη και ευγενικα πλαισια. δεν ειναι κακο για καποιον το μοντελαρισμα να σταματαει εκει που τελειωνουν οι οδηγιες του κιτ. μοντελισμος ειναι κι αυτο και να προσθεσω οτι μονο ευκολο δε το θεωρω. τωρα το πως μπορει να αποδωσει και τι οριζει η αισθητικη του καθενος σαν αληθοφανες, ειναι υποκειμενικο, οποτε ακρη δυσκολα θα βρεθει. ασε που δε το θεωρω και απαραιτητο να βρεθει.   
Πετρο δε νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να προκληθει καμμια κοντρα,[ ασε που δε μπορω να καταλαβω αναμεσα σε τι], γιατι δεν χρειαζεται να αποδειχτει τιποτα απο κανεναν. πιο παλια λεγοντουσν πολλες μπουρδες και για μωβ και για χοραν και για μυστικα κλπ.. τωρα οποτε βρεθουμε για κανα καφε, τα θυμομαστε και γελαμε. οσο για τους μοντελιστες των περασμενων  δεκαετιων, εγω τουλαχιστον τα πρωτα μοντελιστικα ερεθισματα απ αυτους τα πηρα και τους ευχαριστω γι αυτο. οι μοναδικοι που θα μπορουσαν να χαρακτηρισουν ''ξεπερασμενους''  αυτους απο τους οποιους  κατι εμαθαν, ειμαστε μονο εμεις...

τωρα για τα πειραματα και ποσο χρησιμο μπορει να ειναι το αποτελεσμα, δεν μπορω να το καταλαβω.
 για να επανελθω στο θεμα, το οποιο το βρισκω πολυ ενδιαφερον και δικαιολογημενα γρινιαζει η διαχειρηση οταν ξεφευγουμε, να πω οτι οι συναδελφοι ισπανοι και οχι μονο, παρουσιαζουν μια αλλη προσεγγιση που εχει ενα ενδιαφερον. ουτε χρειαζεται να ξεχασουμε οτι ξεραμε, ουτε να το κανουμε ντε και καλα. μη ξεχναμε οτι δεν ειναι και κατι που γινεται ευκολα, δεν υπαρχει ουτε συνταγη ουτε οδηγιες. το οτι ο εκαστοτε μιγκ το κανει με τα ταδε υλικα δεν εχει σημασια και κακως κολλαει καποιες φορες το θεμα εκει. ειναι σα να λεμε οτι δυο ανθρωποι επειδη θα χρησιμοποιησουν τα ιδια υλικα ακριβως, στο ιδιο μοντελο, θα εχουν ακριβως το ιδιο αποτελεσμα. εγω οταν ακουω ''μοντουλεισον'' η πιο συγγενης λεξη που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ειναι ''μοντελαρισμα'' δηλ, φτιαχνω, βαφω. νομιζω οτι πιο σαφη εκφραση για αυτο που κανει δε θα μπορουσε να βρει. οπως και και το ''τσιπινγκ'', τσιμπηματα το λεμε εμεις με το πινελο. αλλωστε δεν ειναι κατι αλλο, αυτο ειναι.  και για να μην αναφερομαστε μονο στο μιγκ, δεστε ενα χενκελ, στο ποταμι με κατι πιλοτους πανω. στην ενοτητα [εκπληκτικα διοραματα, μονο εικονες] βρισκεται. για φερτε το απο δω και το σχολιαζουμε αν θελετε.  νομιζω καποια ισπανακια το εχουν μοντελαρει, οποτε κολαει εδω.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 10:03:14 μμ »
Κώστα,

δικαιολογημένα παραξενεύεσαι για την "κόντρα" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

απλά έχω βαρεθεί να ακούω από ορισμένους μοντελιστές ότι η "ισπανική σχολή"  δεν είναι σωστός μοντελισμός,
γιατί είναι καλλιτεχνική και όχι ρεαλιστική προσέγγιση

αν υποστήριζαν ότι είναι επιλογή τους να κάνουν τα μοντέλα τους "ρεαλιστικά" δεν θάχα τίποτε να πω

αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν προσπαθούν να κάνουν τίποτε περισσότερο από αυτό που ήταν μοντελισμός πριν 30 χρόνια και απλά δικαιολογούνται  με το "ρεαλισμό" 

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 10:30:43 μμ »
Πέτρο πιστευεις οτι κάποιος που ασχολούνταν εδώ και τριάντα χρόνια με το μοντελισμό και που συνεχίζει και σήμερα ,δεν έχει και αυτός εξελιχθεί  και ο ίδιος και ο τρόπος που μοντελάρει; Αυτό μου είναι αδύνατον να το καταλάβω και αδυνατώ να το πιστέψω κιόλας.
Συμφωνώ μέχρι κόμματος με τον Κώστα Καριωτέλη ,ακόμα και από τον πιό άπειρο μοντελιστή μπορείς να πάρεις πράγματα και να τα εξελίξεις .Εμένα αυτό που μου αρκεί είναι αυτό το παλιό γνωστό''εν οιδα οτι ,ουδέν οίδα'' κάποια στιγμή και ο Μιγκ θα είναι ξεπερασμένος !

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 10:38:00 μμ »
Πέτρο πιστευεις οτι κάποιος που ασχολούνταν εδώ και τριάντα χρόνια με το μοντελισμό και που συνεχίζει και σήμερα ,δεν έχει και αυτός εξελιχθεί  και ο ίδιος και ο τρόπος που μοντελάρει; Αυτό μου είναι αδύνατον να το καταλάβω και αδυνατώ να το πιστέψω κιόλας.
Συμφωνώ μέχρι κόμματος με τον Κώστα Καριωτέλη ,ακόμα και από τον πιό άπειρο μοντελιστή μπορείς να πάρεις πράγματα και να τα εξελίξεις .Εμένα αυτό που μου αρκεί είναι αυτό το παλιό γνωστό''εν οιδα οτι ,ουδέν οίδα'' κάποια στιγμή και ο Μιγκ θα είναι ξεπερασμένος !

ναι το πιστεύω, έχουμε αρκετά παραδείγματα

δεν αμφιβάλω καθόλου για το Μιγκ ότι θα είναι ξεπερασμένος κάποια στιγμή - άλλωστε ο ίδιος μιλάει για evolution in modelling και όχι revolution για τη δουλειά του και "προσκυνάει" τον Verlinden

τόσα χρόνια πιστεύω ότι τρείς μοντελιστές έχουν επηρεάσει τα πράγματα
Verlinden με τα "καλλιτεχνικά" dry brush and wash
MIG
και ο Γερμανός (?) με τη τεχνική της λακ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 10:40:53 μμ »
ναι το πιστεύω, έχουμε αρκετά παραδείγματα

δεν αμφιβάλω καθόλου για το Μιγκ ότι θα είναι ξεπερασμένος κάποια στιγμή - άλλωστε ο ίδιος μιλάει για evolution in modelling και όχι revolution για τη δουλειά του και "προσκυνάει" τον Verlinden

MIG
Ακριβώς συμφωνώ ,μέχρι τον επόμενο,αλλά αυτό που λέω είναι οτι δεν μπορεί κάποιος να συνεχίζει  να μοντελάρει όπως το έκανε εδώ και δέκα χρόνια ,δηλαδή με τον ίδιο ''αισθητικό -τεχνικό και ότι άλλο θες ''αποτέλεσμα.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 10:46:31 μμ »
Σταμάτη υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι απόλυτα δογματικοί: Αυτό έμαθα, αυτό κάνω και αυτό με βολεύει, δεν το αλλάζω ακόμα κι αν βλέπω ότι μένω πίσω ή μπορώ να πετύχω περισσότερα αλλάζοντας...

Αυτό ισχύει γενικά κι όχι μόνο στο μοντελισμό.

Για εμένα η ισπανική σχολή είναι ο πιο καλός δρομος για όποιον θέλει να παίξει με φωτίσματα και ανάδειξη λεπτομέρειας. Να ανεξαρτητοποιήσει αυτό που φτιάχνει από την πηγή φωτός. Γι΄αυτό άλλωστε δεν παλεύουμε; Να δείξουμε σκιές και πράγματα που κάνει το φως όταν πέφτει πάνω στο πραγματικό. Δεν μιλάω για τεχνικές παλαίωσης. Μόνο για τεχνικές όπως η διαβάθμιση των χρωμάτων (colour modulation), σκιάσεις κλπ κλπ...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 10:55:56 μμ »
Eντάξει Νικόλα ,άλλο πράγμα λέω εγώ ,άλλο λέτε εσείς ,ισως δεν έχω καταλάβει ,ίσως είμαι πολύ ρομαντικός!Από εμένα out ...... στο τέλος  της κουβέντας ελπίζω να μην χρειαστεί να κάνουμε όλοι ψυχοθεραπεία!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2012, 12:24:27 πμ »
MIG
S.Paine
F.Verlinden
Mig
M.Τσώνος... ::salut::
Για να μην πω και άλλους...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2012, 12:35:00 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα με τη λίστα των ανθρώπων που επιρρέασαν το μοντελισμό, απλά θα πρόσθετα τον B. HORAN  και τον R.WIDROW, βγάζοντας τον ''μεγαλύτερο'' ίσως Έλληνα μοντελιστή εκτός, αφού μιλάμε  για διεθνή επιρροή και ας φανώ ιερόσυλος..  Και για να συνεχίσω θα πω ότι η ισπανική σχολή είναι μια νέα τάση, μόδα, η οποία έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια, έφερε επανάσταση στο χώρο του μοντελισμού με τεχνικές καινούριες για τους περισσότερους μας και με αμφιλεγόμενο και υπερβολικό αποτέλεσμα πολλές φορές. Και σκεφτείτε ότι από τη δεκαετία του '80 και από το F.VERLINDEN είχε σχεδόν 20 χρόνια να παρουσιαστεί κάτι νέο στο χώρο μας, οπότε ήταν φυσικό επακόλουθο..Πάντα θα υπάρχει κάποιος SH.PAINE, VERLINDEN ή MIG που θα παρουσιάζει κάτι καινούργιο ή όχι και τόσο τελικά, θα έλεγα καλύτερα μετεξέλιξη τεχνικών και υλικών..Πιστεύω το καλύτερο είναι να παρακολουθείς τις εξελίξεις, να δοκιμάζεις πράγματα, να προσπαθείς να συνδυάσεις-παντρέψεις τεχνικές  με σκοπό τη συνεχή βελτίωση (έτσι είναι η φύση του ανθρώπου) και για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί πρώτα απ' όλα τον εαυτό μας σαν δημιουργούς και ύστερα τους υπόλοιπους..Γιατί να μην ξεχνάμε ο μοντελισμός είναι hobby και σαν τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εκτός αν κάποιος είναι επαγγελματίας,  που το 99,9% από εμάς δεν είναι!!

Tags: