Αποστολέας Θέμα: Πротиволодочный корабль пр. 1155 "Удалой"  (Αναγνώστηκε 7951 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Πротиволодочный корабль пр. 1155 "Удалой"
« στις: Μαΐου 05, 2012, 09:25:41 μμ »
Ανθυποβρυχιακό πλοίο τύπου 1155 «Ουνταλόι» (Τολμηρός-Θαρραλέος)

Πρόκειται για μια σχεδίαση της δεκαετίας του '70. Πληροφορίες για όλα την κλάση εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Udaloy_class_destroyer

Αρχικά το είχα ξεκινήσει εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,17526.msg367094.html#msg367094 αλλά θα πέσει γενικό reset.

Επειδή δεν έχω αποφασίσει ποιο πλοίο θα κάνω ακόμα, και δεν θυμάμαι και γιατί είχα αποφασίσει τότε να κάνω το Udaloy , ομώνυμο της κλάσης θα αποφασίσω το πλοίο και την χρονολογία στην πορεία της κατασκευής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω να κάνω ένα πλοίο του βαμμένο barley grey με πράσινο κατάστρωμα, άρα θα πέσει ψάξιμο. ʼλλος ένας περιορισμός είναι ότι το μοντέλο που δίνει η Trumpeter έχει το στενό ελικοδρόμιο (αργότερα στην κλάση έγινε μετασκευή με διαπλατυσμένο ελικοδρόμιο), άρα αυτό με περιορίζει σε δύο ή τρία πλοία.

Θα πιάσω πρώτα αυτό, μπας και τελειώσει επιτέλους...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: Большой противолодочный корабль пр. 1155
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 05, 2012, 09:49:00 μμ »
Νικόλα καλό δεξαμενισμό(πως το λένε), φίλε έυχομαι καλή συνέχεια!Αντε να πέρνουν φωτιά τα βαπόρια,έστω και εμέσως σε group bild.....
Aρκάδιε φίλε ,θέλουμε banner από παλαιότερο......μην ξεχνιόμαστε ! :mrgreen: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 05, 2012, 10:01:31 μμ »
Βλεπω εκτος απο Γιαπωνεζικα ξερεις και Ρωσικα!Καλη αρχη! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 05, 2012, 11:07:27 μμ »
Γιώργο και Σταμάτη ευχαριστώ...  ::salut::

Μετά από νέα έρευνα και ανάκληση δεδομένων από το backup του εγκεφάλου μου θυμήθηκα γιατί ήθελα να φτιάξω το πρώτο πλοίο της κλάσης και ομώνυμο.

Με στενό ελικοδρόμιο φτιάχτηκαν τα Udaloy, Vice-Admiral Kulakov και Marshal Vasil'yevsky. Από αυτά τα τρία το κιτ δίνει επιλογές μόνο για το πρώτο, ενώ η δεύτερη επιλογή του κιτ είναι για το Admiral Panteleyev. Για την δεύτερη επιλογή δεν βρήκα στοιχεία ότι είχε αρχικά στενό ελικοδρόμιο και την απορρίπτω. Επίσης η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη για να σκρατσάρω φαρδύ ελικοδρόμιο από αυτό που έχω τώρα.

Επιπλέον το κιτ δίνει επιλογή μόνο για την αρχική διαμόρφωση ραντάρ στους δύο ιστούς, οπότε περιοριζόμαστε στα Udaloy και Vice-Admiral Kulakov. Για τον υποναύαρχο δεν έχουμε σήματα άρα πάμε για το Udaloy.

To Udaloy που θα φτιάξουμε λοιπόν, θα αναπαριστά το πλοίο το 1991, μετά από επισκεύη, όπου και τοποθετήθηκαν τα δύο περίεργα ραντάρ που βλέπετε πάνω από την γέφυρα και το υπόστεγο ελικοπτέρου.

Ξεκίνησα με την αποκόλληση του πλοίου από τη βάση και το πλύσιμο για να φύγουν οι σκόνες. Τα κομμάτια της υπερκατασκευής στις φωτογραφίες δεν είναι πλυμένα και φαίνεται πόσο καιρό το είχα παρατημένο...

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 05, 2012, 11:11:34 μμ »
Αν και περιορισμενων δυνατοτητων σε σχεση με τα Σοβρεμενιυ (οπλισμο) δεν παυει ν αειναι αλλο ενα πανεμορφο σκαρι.
Μανουλες σε κατι τετοια τα ρωσακια.
Καλη συνεχεια το λοιπον αλλα ρε παιδακι μου μανια να βαζεις τον τιτλο στα ρωσικα!!! :evil: :evil: :evil:
Θα μυρισουμε τα νυχια μας εμεις οι ασχετοι;  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Γραψε εκει Αντιτορπιλικο κλασης Udaloy να γουσταρουμε και να ξερουμε τι θα δουμε!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 05, 2012, 11:15:28 μμ »
Αν και περιορισμενων δυνατοτητων σε σχεση με τα Σοβρεμενιυ (οπλισμο) δεν παυει ν αειναι αλλο ενα πανεμορφο σκαρι.
Μανουλες σε κατι τετοια τα ρωσακια.
Καλη συνεχεια το λοιπον αλλα ρε παιδακι μου μανια να βαζεις τον τιτλο στα ρωσικα!!! :evil: :evil: :evil:
Θα μυρισουμε τα νυχια μας εμεις οι ασχετοι;  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Γραψε εκει Αντιτορπιλικο κλασης Udaloy να γουσταρουμε και να ξερουμε τι θα δουμε!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut::

Βρε σιχαμένε... από κάτω ακριβώς έγραψα την μετάφραση...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Δεν θα έλεγα περιορισμένων δυνατοτήτων όμως... Τα σχεδίασαν να βρίσκουν υποβρύχια... Και αυτό έκαναν.. Όπως τα αντίστοιχα spruance των Γιάνκηδων...

Απλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το πρόγραμμα αναβάθμισης του Σοβιετικού Ναυτικού με τα carrier battle groups και nuclear missile battle groups... Κι έτσι έμειναν μοναχούλια τα κακόμοιρα...  :wink:

• Scale 1/32
  • *
противолодочный корабль пр. 1155 "Удалой"
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 01, 2012, 02:21:49 μμ »
Επειδή ο μήνας ξεκίνησε δυναμικά στο φόρουμ, ας ποστάρω κι εγώ το κατιτίς μου...

Αποφάσισα το reset να είναι ολοκληρωτικό, οπότε πάμε για full hull κι όχι θάλασσα...

Κολλήθηκε λοιπόν το σκάφος, και πάμε για πολλά στοκοτριψίματα, αλλά χαλάλι, μιας και μου αρέσει πάρα πολύ όπως είναι τώρα....

Πάρτε κι ένα βιντεάκι να δείτε την κλάση αυτών των πλοίων σε δράση, προσέξτε τις βολές Κ/Β από το 5:00 λεπτό...

Κι άλλο ένα βιντεάκι που επεξηγεί πώς λειτουργούν τα ραντάρ των Ρώσων:

Και κάτι σχετικό με μια συζήτηση που είχαμε στον καφενέ χθες...  :wink: :wink:

&feature=related

• Scale 1/32
  • *
Απ: противолодочный корабль пр. 1155 "Удалой"
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 01, 2012, 08:22:27 μμ »
και λίγα φωτοέτσια, έτσι για να μην μας λείπει η μυρωδιά της κυανοακρυλικής...  :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/32
  • *
Απ: Πротиволодочный корабль пр. 1155 "Удалой"
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 02, 2012, 11:41:52 μμ »
Το άσπρο θέλει μαζέματα αλλά θα γίνει αύριο, η βάση είναι από display Trumpeter με πλαστικές βάσεις από nichimo... Πιστεύω ότι το reset πάει καλά...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 03, 2012, 12:05:41 πμ »
Δεν ξέρω αν το άσπρο θέλει μαζέματα αλλά οι φωτογραφίες θέλουν πέταμα.
Θα βγάλεις καμιά νεταρισμένη στο πλοίο και όχι στα γύρο γύρο. :?: :?: :?: :?: :?:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 03, 2012, 12:12:35 πμ »
ʼντε πάλι γκρίνια... Να δω πόσο καιρό θα μου κοπανάς το dreadnought...  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 03, 2012, 12:20:57 πμ »
Γκρίνια ξε γκρίνια έβαλες σωστές φωτογραφίες.  :wink:
Για προχώρα παρακάτω.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 03, 2012, 12:27:55 πμ »
Νικόλα ,πρόσεξε λίγο τα κοψίματα μεταξύ των δύο χρωματων ,γκρι και κόκκινου.Επίσης προσπάθησε να χρησιμοποιείς πιό αραιωμένα χρώματα ,ειδικά οταν βάφεις με πινέλο.Το μαυρο ας πούμε.....πολύ καλά χρώματα για πινέλο είναι τα citadel,με πολύ καλή καλυπτικότητα αλλά και πάλι καλό είναι να αραιώνονται και να περνάς δύο χέρια !

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 03, 2012, 12:29:58 πμ »
Βασικά, δεν είναι τίποτα κολλημένο ακόμα, ούτε το πλοίο στη βάση. Σιγά σιγά θα συναρμολογηθεί, έχει ένα σημείο που θέλει προσοχή, εκεί που πατάει η μεσαία υπερκατσκευή στο κατάστρωμα, να αποφύγω την ραφή, αν και σε φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι διακριτή μια ραφή σε εκείνο το σημείο:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 03, 2012, 12:31:59 πμ »
Σταμάτη θα το βάψω με αερογράφο το μαύρο στις τσιμινιέρες γιατί ούτε κι εμένα μου αρέσει με το πινέλο....  ::salut:: ::salut::

Συμμαζέματα θέλει παντού, κι άλλες λεπτομέρειες... Προχωράμε που λέει κι ο Συμεών...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 03, 2012, 12:32:35 πμ »
Ναι εκεί που λές υπάρχει ραφή!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 03, 2012, 12:40:15 πμ »
Αν έχεις πρόσβαση ώστε να μασκάρεις εντάξει ,αλλά πολλά πράγματα στα καράβια θέλουν και το πινέλο τους,ασε που γλυτώνεις και καθαρίσματα .
Κάτι άλλο τωρα για το λευκό που σε έχει προβληματίσει στη γάστρα,για το επόμενο μοντέλο βέβαια,,,,,,,,,,,
αρχίζεις το ψέκασμα με το λευκό ελέυθερα ......μασκάρεις το λευκό με το πλάτος που χρειάζεται το ανάλογο σκάφος και μετά ψεκάζεις το κόκκινο και κατόπιν χρωρίς να ξεμασκάρεις το άσπρο ,μασκάρεις το κόκκινο και βάφεις το γκρι ....ξεμασκάρεις κατόπιν όλο το σκάφος .Αυτό ισχύει και για το μαυρο ζωνάρι που μπορείς να αρχίζεις πάντα από αυτό.....ελπίζω να μην σε μπέρδεψα!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 03, 2012, 12:44:55 πμ »
Έτσι όπως το λες το κάνω, αλλά εδώ δεν γινόταν μιας κι είναι από reset το κόλπο και το κάτω μέρος της γάστρας το κόλλησα μετά... Αν και τώρα που το σκέφτομαι μπορούσα να το είχα κάνει έτσι...  ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 03, 2012, 03:51:35 μμ »
Με τι να κολλήσω το πλοίο στις βάσεις; Κυανοακρυλική ή εποξική δύο συστατικών; Σκέφτομαι το δεύτερο.. Έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 03, 2012, 04:58:57 μμ »
Δύο συστατικών Νίκο!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 03, 2012, 05:30:14 μμ »
Ευχαριστώ Σταμάτη...  ::thanks_smilie:: Τοποθετήθηκε στην βάση, μπήκαν τα δύο βασικά κομμάτια της υπερκατασκευής, η άσπρη γραμμή ξαναμασκαρίστηκε, βάφτηκε (πιο πλατιά από πριν), τρίφτηκε με 1200 ντουκόχαρτο για να στρώσει καλά και μπήκαν και οι προπέλες...

Θέλει λίγη δουλειά στο επίστεγο, εκεί που είναι η ανοιγόμενη θύρα για τα κρόταλα και τις βάρκες.

Το μεσαίο κομμάτι της υπερκατασκευής με την πρ τσιμινιέρα θα μπει αργότερα, μετά τα ρέλια, για να με διευκολύνει στην τοποθέτησή τους. Έχει κάμποση δουλειά ακόμα αλλά τουλάχιστον προχωράμε...

Σχόλια, βρισιές και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα, εξαιρουμένης της γκρίνιας του Μάκη για τις φωτογραφίες...  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Re: Πротиволодочный корабль пр. 1155 "Удалой"
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 03, 2012, 05:46:13 μμ »
Ωχ το τελειωνεις και εγω κατι χρωσταω να φερω ακομα...

• Scale 1/32
  • *
Απ: Re: Πротиволодочный корабль пр. 1155 "Удалой"
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 03, 2012, 05:52:24 μμ »
Ωχ το τελειωνεις και εγω κατι χρωσταω να φερω ακομα...
Δεν είναι για αυτό αγαπούλα οι ετικέτες... Μην αγχώνεσαι... Είναι για τον Τσάρο... Αυτός θα αργήσει... Μετά τον Αύγουστο...  :mrgreen: :mrgreen:

Γι' αυτό δεν θα φτιάξω ετικέτες... Εκτός αν προσφέρθηκες και δεν το κατάλαβα...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Re: Απ: Re: Πротиволодочный корабль пр. 1155 "Удалой"
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 03, 2012, 06:00:41 μμ »
Δεν είναι για αυτό αγαπούλα οι ετικέτες... Μην αγχώνεσαι... Είναι για τον Τσάρο... Αυτός θα αργήσει... Μετά τον Αύγουστο...  :mrgreen: :mrgreen:

Γι' αυτό δεν θα φτιάξω ετικέτες... Εκτός αν προσφέρθηκες και δεν το κατάλαβα...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Στειλε και θα στα τυπωσω ολα σε μια σελιδα Α4

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 03, 2012, 06:02:50 μμ »
Σε Α4 δεν χωράνε αγαπούλα... Θα σου στείλω εγώ και κάνε ό,τι θέλεις εσύ...  ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

Και δεν βιαζόμαστε...  :wink: :wink:

Tags: udaloy