Αποστολέας Θέμα: Schwerer Panzerspahwagen Sd.Kfz 234/2 Puma - Italeri 1/35  (Αναγνώστηκε 9928 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Schwerer Panzerspahwagen Sd.Kfz 234/2 Puma - Italeri 1/35
« στις: Μαΐου 05, 2012, 12:24:05 μμ »
To kit είναι αγορασμένο απο τον φίλο Ντίνο κατά την πρόσφατη επίσκεψη των ΑΚΑΜΑΤηδων εις τας Αθήνας!....Συναρμολογημένο κατά το 90% απο τον ίδιο εκτός απο τα τελικά στάδια που τα ανέλαβα εγώ.
Δεν μπορεί να συγκριθεί σε λεπτομέρεια και κατ'επέκταση σε αριθμό κομματιών με το αντίστοιχο της Dragon αλλά το γεγονός αυτό ισοσκελίζεται απο την απλότητα της κατασκευής, την πολύ καλή εφαρμογή και την πολύ χαμηλή τιμή του, γιαυτό και θα το χαρακτηρίσω ως ένα τίμιο κιτ για ένα άκρος ενδιαφέρον θέμα.
Για τα p.e. χρησιμοποιήθηκε το σετ της Hauler το οποίο δεν θα το χαρακτήριζα ως ικανοποιητικό , διότι περιλαμβάνει απλουστευμένα κομμάτια σε θέμα λεπτομέρειας και μερικές φορές εκτός κλίμακας.
Δεν επέμεινα σε πολλά extra κομμάτια για να πάει κι αυτό μια ώρα αρχύτερα για βάψιμο (εκτός αν ο γκοντόγκης θέλει να το αφήσω έτσι! ::glossa:: ) .
Μένουν κάποια μπουλόνια στην βάση της ανοικτής θυρίδας , στην βάση του εμπρός προφυλακτήρα και σε μερικά ακόμη μέρη,  μερικά ελάσματα στην θέση των ξηλωμένων  εξατμίσεων, κάποια εργαλεία στο αριστερό φτερό και οι σφαιροειδής απολήξεις στους "αποστάτες" των τεσσάρων άκρων τις οποίες έχω φτιάξει απο στόκο 2 στοιχείων και περιμένω να στεγνώσουν.
Στον πίσω καμβά υπάρχει ακόμη τάλκ διότι ο καμβάς είναι ακόμη νωπός και θα καθαριστεί με την πρώτη ευκαιρία.
Λάθη και ελλείψεις αρκετά αλλά δεν ήθελα να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε αυτό το κίτ.

Ευχαριστώ !....

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
Απ: SdKfz 234/2 Puma - Italeri 1/35
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 05, 2012, 12:28:14 μμ »
Πολύ όμορφη δουλειά Θανάση.Με τις προσθήκες σου έγινε αγνώριστο.Εξαιρετικός ο καμβάς.Περιμένω το βάψιμο. ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 05, 2012, 01:30:00 μμ »
Θαναση πολυ καλη δουλεια φιλε.Καλα κανεις και δεν επιμενεις περισσοτερο στο συγκεκριμενο κιτ.Το σετ της Hauler για τα λεφτα του (περιπου 4 ευρω νομιζω...) ειναι μια χαρα  :wink: Εκανες βλεπω και χειρουργειο στους πλαινους χωρους αποθηκευσης.Μου θυμησες και το δικο μου που αραχνιαζει μισοτελειωμενο το κακομοιρο  :(  Αντε να δουμε και τα βαψιματα,να γουσταρωμεν  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Υ.Γ.Κοψε τις "Π" βασεις των προβολεων  :wink:

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 05, 2012, 01:33:16 μμ »
Χρήστο και Κώστα χαίρομαι που σας άρεσε αυτο το, κατά τα άλλα, απλό κιτ.
Κώστα στην προτελευταία μικρή φωτό που πόσταρα μπορείς να δείς και την βάση της κεραίας απο κίτρινο πλαστικό! :wink: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 05, 2012, 01:36:30 μμ »
Χρήστο και Κώστα χαίρομαι που σας άρεσε αυτο το, κατά τα άλλα, απλό κιτ.
Κώστα στην προτελευταία μικρή φωτό που πόσταρα μπορείς να δείς και την βάση της κεραίας απο κίτρινο πλαστικό! :wink: ::salut::

Την ειδα φιλε κι εσβησα το ατοπο σχολιο  :wink:  Κοψε τις βασεις των προβολεων  ::mastigio79::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 05, 2012, 01:43:11 μμ »
Την ειδα φιλε κι εσβησα το ατοπο σχολιο  :wink:  Κοψε τις βασεις των προβολεων  ::mastigio79::

Κώστα, είσαι σίγουρος ότι δεν είχαν βάσεις σε σχήμα Π;;!... :?

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 05, 2012, 01:46:41 μμ »
Έχουν την βάση της Bosch. :wink:

I ride my fate with all my hate!!!

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 05, 2012, 02:15:17 μμ »
Έχουν την βάση της Bosch. :wink:

ο απο μηχανής Θεός "ξεκαθάρισε" την κατάσταση, την ώρα που δεν μπορούσα να βγάλω άκρη απο τις διαθέσιμες φωτό του πραγματικού!...thank you Foo! ::salut::  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 05, 2012, 05:37:40 μμ »
Να ρωτήσω και εγώ ο...γερμανάσχετος  :mrgreen:, μια βλακώδη ερώτηση? Το γαζί στο μέσον των τροχών, πρέπει να υπάρχει???

Αν δεν πρέπει,  παρακαλώ να το τρίψετε κε Ακαμάτα (και να αφήσετε τις ακαματοσύνες). Αν πάλι πρέπει, τότε μιλάμε για πολύ ωραία κατασκευή!!! ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 05, 2012, 05:38:29 μμ »
Κώστα, είσαι σίγουρος ότι δεν είχαν βάσεις σε σχήμα Π;;!... :?

Θαναση δεν σε ξεχασα αλλα λογω εργασιας δεν ειχα προσβαση στον υπολογιστη μου.Ετσι κι αλλιως με προλαβε ο Χρηστος οπως βλεπω  :wink: Αφου θα διορθωσεις τους προβολεις,φτιαξε και τα καλωδια τους.Στη φωτο του Χρηστου διακρινονται οι θεσεις τους ::mastigoma::  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 05, 2012, 05:57:33 μμ »
Να ρωτήσω και εγώ ο...γερμανάσχετος  :mrgreen:, μια βλακώδη ερώτηση? Το γαζί στο μέσον των τροχών, πρέπει να υπάρχει???

Αν δεν πρέπει,  παρακαλώ να το τρίψετε κε Ακαμάτα (και να αφήσετε τις ακαματοσύνες). Αν πάλι πρέπει, τότε μιλάμε για πολύ ωραία κατασκευή!!! ::salut::

ΔΚ

Προβοκατορικη η ερωτηση σας αγαπητε  :mrgreen: Οπως δεν υπηρχε στα βρετανικα ελαστικα που διεσχιζαν τους δρομους της Αυτοκρατοριας,ετσι δεν υπηρχε και στα γερμανικα.Καποιος αμελησε να τριψει!  :mrgreen: :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 05, 2012, 06:00:32 μμ »
Είναι η ιδέα μου ή όντως είναι άβαφο; ::glossa::

Αν και άσχετος με το θέμα, δε μπορώ να μη θαυμάσω την καθαρότατη δουλειά που έχει γίνει. Τι διάβολο, δε χρησιμοποίησε κόλλα; Ετσι κάπου να του τρέξει λίγο;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 05, 2012, 06:44:46 μμ »
Θαναση ομορφη κατασκευη,αλλα παρολα αυτα οποιος συναρμολογησε τους τροχους εχει κανει λαθος κολληση ειδικα στον πρωτο δεξιο,οπου τα αυλακια του πελματος εχουν ταυτιστει,οπως νομιζω και στον δευτερο δεξια,αν και δεν μπορω να δω καλα.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 05, 2012, 07:36:42 μμ »

ΔΚ

αγαπητέ φάν της ιωβηλαίου και της πουτίγκας με γεύση τσέρι και μέντας, ορθή η παρατήρηση σας αλλά τα γαζιά είναι ήδη τριμμένα απο τα χεράκια του Ντίνου.
Κι όταν ο Ντίνος τρίβει, δεν αστειεύεται!...μια φορά τον έβαλα να τρίψει έναν κάθισμα και επειδή αφαιρέθηκα απο την δουλειά    που έκανα εκείνη την ώρα , όταν τον θυμήθηκα για να του πώ "στόπ αρκετά έτρειψες", ήταν πλέον αργά!...το κάθισμα είχε μείνει μισό και πλέον άχρηστο για να χρησιμοποιηθεί. Για τον ίδιο λόγο δεν τον αφήνω να χειριστεί λεπτεπίλεπτα κομμάτια όπως τους αποστάτες που αναφέρω πιο πάνω, διότι πρίν προλάβει να τους πιάσει στα χέρια του, σπάνε και με αναγκάζει να τους αντικαθιστώ με χαλκόσυρμα κλπ !!.... :(
Προφανώς βλέπεις το καινό που είχε δημιουργηθεί απο τα δυο κομμάτια των τροχών όταν κολλήθηκαν και ήδη έχουν γεμίσει με τα τρίμματα απο το τρίψιμο και φυσικά σφραγίστηκαν απο την κόλλα!...

Είναι η ιδέα μου ή όντως είναι άβαφο; ::glossa::

Αν και άσχετος με το θέμα, δε μπορώ να μη θαυμάσω την καθαρότατη δουλειά που έχει γίνει. Τι διάβολο, δε χρησιμοποίησε κόλλα; Ετσι κάπου να του τρέξει λίγο;

Γιώργη, η υγρή κόλλα της Humbrol , αν παρατηρήσεις κατά την εφαρμογή της επάνω στο πλαστικό, γυαλίζει ελάχιστα και ακόμη λιγότερο αυτή της Gunze με το μπλέ καπάκι! :wink:
όσο για τρεξίματα έχει και παρά έχει, απλά ρετουσάραμε λίγο της φωτό για να είναι πιο κόσμιο το αποτέλεσμα! ::glossa:: :twisted:

Θαναση δεν σε ξεχασα αλλα λογω εργασιας δεν ειχα προσβαση στον υπολογιστη μου.Ετσι κι αλλιως με προλαβε ο Χρηστος οπως βλεπω  :wink: Αφου θα διορθωσεις τους προβολεις,φτιαξε και τα καλωδια τους.Στη φωτο του Χρηστου διακρινονται οι θεσεις τους ::mastigoma::  :wink:

άτιμε !..θες να με τυραννάς ε;;!!! :twisted:
φίλε, θα διορθωθεί το Π και αναγκαστικά θα μπεί και η καλωδίωση αλλά ειλικρινά δεν πειράζω κατι άλλο, γιατι πιστεύω ότι δεν αξίζει να ασχοληθώ κατασκευαστικά περισσότερο με αυτό (άσε που έχω άλλες κατασκευές ήδη ξεκινημένες οι οποίες είναι και πιο απαιτητικές) !...

Θαναση ομορφη κατασκευη,αλλα παρολα αυτα οποιος συναρμολογησε τους τροχους εχει κανει λαθος κολληση ειδικα στον πρωτο δεξιο,οπου τα αυλακια του πελματος εχουν ταυτιστει,οπως νομιζω και στον δευτερο δεξια,αν και δεν μπορω να δω καλα.

Περικλή έχεις απόλυτο δίκιο και είναι κάτι που μου ξέφυγε εντελώς!...τώρα το είδα κι εγώ τον μπροστινό δεξί τροχό!...ε ναι λοιπόν !..ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΩ! ::glossa:: :mrgreen: 

ʼλλωστε το είπα και στο αρχικό ποστάρισμα αυτού του τόπικ, ότι λάθη και ελλείψεις υπάρχουν (π.χ. το ρηχό πλαινό ντουλάπι στα φτερά)  , γιαυτό μην αγχώνεστε !..θα βρείτε πολλά λάθη !.... :mrgreen:

Για δε επίπληξη του μαθητευόμενου Ντίνου για μέρος των παραπάνω ελλείψεων ούτε λόγος! ::eusa_naughty::...κινδυνεύει σοβαρά η σωματική μου ακεραιότητα! :mrgreen:

...και πάλι ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις σας!.... :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 05, 2012, 09:46:58 μμ »
Καλά λές Χερ Θανάσεν... φτιάξε τροχό και φώτα και ξεκίνα τα βαψίματα. Εκεί άλλωστε είναι το ζουμί (μεταφορικά και κυριολεκτικά) :mrgreen:
Καλή συνέχεια φίλε :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 06, 2012, 11:44:35 πμ »
...εγώ το μόνο που έχω να πω Χερ Τανάσεν είναι ότι οι φωτό είναι σαν διαφήμιση των p.e.  :mrgreen: ::glossa::

Αλλά και αυτό το πράμα να μη μπορείς να ξεκολλήσεις από τα γερμανικά;  :mrgreen:

Τέλος περιττό να πω ότι πάει για γ...το αποτέλεσμα.  ::salut::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
Απ: Schwerer Panzerspahwagen SdKfz 234/2 Puma - Italeri 1/35
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 06, 2012, 11:58:50 πμ »
Καλά λές Χερ Θανάσεν... φτιάξε τροχό και φώτα και ξεκίνα τα βαψίματα. Εκεί άλλωστε είναι το ζουμί (μεταφορικά και κυριολεκτικά) :mrgreen:
Καλή συνέχεια φίλε :!:

ΜΦΧ

Ευχαριστώ Μάνο! :wink:

...εγώ το μόνο που έχω να πω Χερ Τανάσεν είναι ότι οι φωτό είναι σαν διαφήμιση των p.e.  :mrgreen: ::glossa::

Αλλά και αυτό το πράμα να μη μπορείς να ξεκολλήσεις από τα γερμανικά;  :mrgreen:

Τέλος περιττό να πω ότι πάει για γ...το αποτέλεσμα.  ::salut::

ου ρε!...ίδιοι και όμοιοι γίναμε;! ::glossa:: :twisted:
το ρώσικο είναι κοντά! :twisted: :lol:
τώρα , για κάτι άλλο αν θες  (όπως κι ενας γνωστός είπε) : 

S H O W    M E   T H E   M O N E Y ! ! ! !
 ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 22, 2012, 08:48:34 μμ »
Μπορεί να ετοιμάζουμε τα μπανιερά για τις καλοκαιρινές διακοπές, μπορεί τα μπρατσάκια και την σαμπρέλα να μην τα εχω βρει ακόμη μέσα στο χάος της αποθήκης, μπορεί να έχει καεί ο τόπος απο την ζέστη και η καρδιά μας απο αυτά που βλέπουμε έξω να κυκλοφορούν, ΑΛΛΑ......μοντελάρουμε!.....και μιας που στον κύκλο μας "μοντελάρω άρα ζω"  ::glossa::, ορίστε μερικές φωτό απο την πρόοδο:

έχει απλά βαφτεί το βασικό χρώμα σε όχημα και εργαλεία , έχουν γίνει φθορές με την μέθοδο της λάκ και ένα υποτυπώδες pinwash.Έχει αρκετή δουλειά ακόμη και θα πάει για winter camo μπάς και δροσιστούμε!....Οι τροχοί σε κάποιες φωτό πετάνε γιατι κατά την φωτογράφηση και λόγο βιασύνης δεν "έκατσε" καλά το μονδέλο!...Καλό καλοκαίρι σε όλους!!....

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 22, 2012, 10:33:14 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά, τα σχόλια των συναδέλφων έχουν καλύψει το θέμα. Εγώ θέλω να σταθώ στο θέμα της φωρογράφησης, οι φωτο είναι σαν να βλέπω διαφήμιση από site εταιρείας, επαγγελματικού επιπέδου δλδ.

Αν έχεις χρόνο, πες μας πώς βγάζεις τόσο ωραίες φωτογραφίες.

P.A.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 22, 2012, 10:39:16 μμ »
Ξέρω πως πιθανότατα με γελάνε οι φωτογραφίες (ΚΑΙ η ασχετίλα μου) αλλά θα περίμενα το χρώμα να είναι πιο κίτρινο. Για τα υπόλοιπα τι να πω, κάθομαι και χαζεύω... ειδικά εκείνα τα ξύλινα εργαλεία...

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 22, 2012, 10:57:41 μμ »
Αλέξη , ένα άσπρο χαρτόνι για φόντο , 4 λάμπες εμπορίου , φωτογραφική Canon 450 D με τα settings στα default, photoshop για μεταβολή των διαστάσεων της τελικής φωτό μαζί με ένα παιχνίδι στην φωτεινότητα και το contrast και έχεις το τελικό αποτέλεσμα που βλέπεις.....

Γιώργη μπορεί να θέλει λίγο πιο κίτρινο να γίνει αλλά δεν θα το κάνω (αν και είναι εύκολο με λίγο σατινέ βερνικάκι και μια σταγόνα κίτρινου χρώματος μέσα σε αυτό) , διότι όπως ήδη είπα,  θα γίνει winter camo και δεν θεωρώ προσωπικά ότι θα'χει κάποια αξία τέτοια κίνηση, ένεκα ότι στο μέλλον θα πέσει το λάδι της αρκούδας και θα αλλάξουν άρδην όλες οι τονικότητες και σε ολίγον λευκό φόντο! :wink:....

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 22, 2012, 11:27:46 μμ »
Εχεις δίκιο, αυτό με το winter camo δεν το έλαβα υπ' όψη :oops:

4 λάμπες εμπορίου
Πυράκτωσης ή φθορισμού;

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 22, 2012, 11:44:16 μμ »
Εχεις δίκιο, αυτό με το winter camo δεν το έλαβα υπ' όψη :oops:
Πυράκτωσης ή φθορισμού;

πυράκτωσης είναι καλές πλέον μόνο για να ζεσταίνεσαι τις κρύες νύχτες του χειμώνα! ::glossa::
φθορισμού φυσικά , daylight 9600 Kelvin (αν θυμάμαι καλά) . :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 22, 2012, 11:47:06 μμ »
πυράκτωσης είναι καλές πλέον μόνο για να ζεσταίνεσαι τις κρύες νύχτες του χειμώνα! ::glossa::
Καλά, κάνε πλάκα, εκεί που έχει πάει το πετρέλαιο...

φθορισμού φυσικά , daylight 9600 Kelvin (αν θυμάμαι καλά) . :wink:
Eυχαριστώ!

Ομολογουμένως πάντως είναι από τις πιο ωραίες φωτογραφίες στο forum. Μαζύ με αυτές του άλλου υπόπτου, του Γιαβάση.

Αποσυνδεδεμένος Karl-Heinz

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 22, 2012, 11:55:21 μμ »
Πολυ ωραιο γινεται Θαναση, αντε να δουμε και την χειμερινη του φορεσια μπας και
δροσιστουμε λιγακι!
 ::salut::

Tags: