Αποστολέας Θέμα: Mercedes SLR 722 GT custom model 1:18 Maisto  (Αναγνώστηκε 2686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος makis danalis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: πετρουπολη
  • fireblade
Mercedes SLR 722 GT custom model 1:18 Maisto
« στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 07:33:56 μμ »
παιδια καλησπερα ασχολουμαι εδω κ ενα χρονο με μετατροπες στατικων μεταλλικων 1:18 με ιδιαιτερη προτιμηση στην mercedes benz.εχω βοηθηθει αρκετα απο συμβουλες σας κ χαιρομαι γι αυτο.σας παρουσιαζω την τελευταια μου δουλεια,ελπιζω να σας αρεσει!υποψην οτι μου αρεσει να δουλευω με την φαντασια μου κ οχι αληθiνα project.οτι προσθετο θα δειτε στην slr ειναι απο φυλλα πλαστικου (αεροτομη,spoiler,ουρα,κρικοι ρυμουλκησης κτλ) το μοντελακι ηταν καποτε χρωμα γκρι...επομενο βημα τοποθετηση roll cage στο εσωτερικο με την βοηθεια του θανου...ευχαριστω για την υπομονη κ την κατανοηση σε τυχον λαθη...

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
Απ: Spoiler σε 1:18 mercedes slr
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 01:32:31 πμ »
Καλησπέρα και ::welcome_model::
Δεν είμαι ο καταλληλότερος για να απαντήσω μιας και είμαι purist και προτιμώ το σχεδιασμό του αυτοκινήτου ως έχει,οπότε είμαι κάπως αντίθετος σε αυτό.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θέλει αρκετή δουλειά για να δείξει σαν αγωνιστικό.Εννοώ πως θέλει φαρδύτερα φτερά,γρίλιες και μεταξόνια για να δείξουν όμορφα οι αεροτομές και ο διαχύτης αλλιώς φέρνει λίγο σε "καγκουρέ" με σκέτη αεροτομή και roll cage.(Προς Θεού μην αρχίσεις τους στόκους και τα διάφορα σε αυτό που ήδη έχεις!Είναι όμορφο κιτ ως έχει!)
Δες τί εννοώ για να καταλάβεις:

Δείχνει πιό εργοστασιακό και αποπνέει άλλο αέρα.Επειδή σε κόβω να σε φαγουρίζει όμως το χεράκι σου και να έχεις όρεξη θα σε προέτρεπα να σκεφτείς να "παίξεις" με πλαστικό κιτ όπου μόνος περιορισμός είναι η φαντασία σου.Για σκέψου το λίγο κι εμείς εδώ είμαστε για βοήθεια!
Και πάλι καλώς όρισες! ::hi::

• Scale 1/144
  • *
  • fireblade
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 09:53:00 πμ »
αχ αυτες οι φωτο της 722 gt να ηξερες ποσες ωρες καθομαι κ τις χαζευω για να κατεβει καμια ιδεα..........κοιτα μια κουκλα σε 1:12!!!

Αποσυνδεδεμένος Vaggouras

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 06:54:32 μμ »
Μάκη Καλωσήρθες στην παρέα του Modelclub  ::salut::

Καθώς ασχολείσαι με τα μεταλλικά (diecast) μπορείς όποτε θες και έχεις χρόνο να ανεβάσεις και τα μοντέλα της συλλογής σου στο σχετικό θέμα '' Συλλεκτικά Die-cast'' 
http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,4753.125.html

Σίγουρα θα έχουν ενδιαφέρον ώς custom made !!

Σχετικά με τις ερωτήσεις σου ..
Αεροτομή ίσως υπάρχει κάποια έτοιμη π.χ από ebay  (?)
& και το κατέβασμα εξαρτάται από το πως πιάνει το αμάξωμα στο δάπεδο
(ώστε να καταφέρεις να τα χωρίσεις χωρίς κάποια απρόοπτη ζημιά) και μετά αναλόγως τι θα βρεις από μέσα πράττεις ... (π.χ κονταίνεις ''αμορρτισερ'', κόβεις/χαμηλώνεις βάσεις στήριξης...)

Δεν το έχω κάνει ποτέ ο ίδιος αλλά το έχω δει σε άλλα forum...

Για diecast δες και το http://www.diecastxchange.com/ , το οποίο έχει μάλιστα και ειδική κατηγορία για custom vehicles  !!!

Καλές κατασκευές !

::welcome_model::

• Scale 1/144
  • *
  • fireblade
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:54:53 μμ »
αυτο με το χαμηλωμα των αναρτησεων δεν ειναι κακη ιδεα...αλλα δεν βρισκω τα καταλληλα spoiler μπροστα κ πισω...δυστηχως η slr ειναι ξεχωστο κομματι κ δεν μου παει στο μυαλο ενα παρεμφερες μοντελο ωστε να κλεψω τα spoiler...ευχαριστω πολυ παντως για την γρηγορη ανταποκριση στο θεμα!!!

• Scale 1/144
  • *
  • fireblade
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 07, 2011, 10:03:50 μμ »

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 07, 2011, 10:14:53 μμ »
Φίλε δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι αλλά θα με ενδιέφερε πολύ να ανοίξεις ένα θέμα και να μας δείξεις κάποια δουλειά σου βήμα βήμα...

Ευχαριστώ, Νίκος  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • fireblade
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 07, 2011, 10:22:28 μμ »
θα το κανω αλλα υπαρχει καποιος λογος?πχ θελεις να δεις καποια τεχνικη?στην παραπανω φωτο ειναι η slr προσπαθω να την κανω σαν την 722 gt αλλα τα εχω βρει πολυ σκουρα... ::handshake:: :cry:

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 07, 2011, 10:26:46 μμ »
Την τεχνική θέλω να δω και πως ξεβάφεις, αποσυναρμολογείς κλπ κλπ... Για παράδειγμα με τα διάφανα μέρη τι κάνεις; Πώς τα αφαιρείς χωρίς να σπάσουν;

• Scale 1/144
  • *
  • fireblade
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 07, 2011, 10:37:13 μμ »
ok θα προσπαθησω να βρω παλιες φωτο μηπως κ σε βοηθησουν στις κατασκευες σου!!!σου στελνω μερικες προχειρες απο την πορτοκαλι  slr που δουλεψα λιγο το εσωτερικο κ αεροτομη...

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
Απ: Mercedes SLR 722 GT custom model 1:18 Maisto
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 05, 2012, 04:18:42 μμ »
Λίγο χάθηκα είναι η αλήθεια με τις φωτογραφίες αλλά θα προσπαθήσω να βοηθήσω.
Ενδεδειγμένη λύση για τη δημιουργία roll cage είναι τα μήκη πλαστικού που βγαίνουν σε πολλούς τύπους διατομών:τετράγωνες,πολυγωνικές,στρογγυλές (στρογγυλές είναι αυτές που σε ενδιαφέρουν)καθώς και σε διάφορα πάχη.Βρες φωτό από τον κλωβό που θα αποφασίσεις να κάνεις και ξεκίνα με μετρήσεις.Σιγά σιγά χτίζε προς τα πάνω και πάντα εντός της ''μπανιέρας'' του αυτοκινήτου ώστε να ελέγχεις τις διαστάσεις ανά πάσα στιγμή.Στερεώνεις με κόλλα την ένωση και προχωράς.Όταν τελειώσεις μπορείς να περάσεις όλες τις ενώσεις με υγρό στόκο και να διορθώσεις όπου χρειάζεται.
Χονδρικά και γενικά έτσι γίνεται συνήθως αυτή η δουλειά με πλαστικά μήκη (υπάρχει και η λύση με μεταλλικά και συγκόλληση αλλά ξεφεύγεις).Δεν έχω δει κάποια πρόοδο ώστε να να βοηθήσω πιό συγκεκριμένα οπότε περιμένω φωτό σου!  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • fireblade
Απ: Mercedes SLR 722 GT custom model 1:18 Maisto
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 05, 2012, 09:27:21 μμ »
θανο ευχαριστω,εχω προμηθευτει 2mm μηκη evergreen κυλινδρικης διατομης.εχω φαει ηδη περιττα σημεια στη μπανιερα κ ψαχνω μια σωστη φωτογραφια που θα με βοηθησει...οσον αφορα τον στοκο στις ενωσεις λεω να δουλεψω milliput ασπρο για διορθωσεις.ελπιζω να σου αρεσε η ασπρη η slr...σου στελνω μια πολυ προχειρη κ απογοητευτικη φωτο της πρωτης μου αποπειρας roll cage...

Tags: