Αποστολέας Θέμα: The Prince Eugen ...and Making Realistic Sea! Trumpeter 1/350  (Αναγνώστηκε 18248 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: The Prince Eugen ...and Making Realistic Sea! Trumpeter 1/350
« Απάντηση #75 στις: Μαΐου 21, 2012, 11:21:11 μμ »
Θάλασσα.... Μέρος 7ο......συνέχεια με βάψιμο!

Πέρασα το πρώτο χέρι έναμελ γυαλιστερό βερνίκι.Εδώ χρειάζεται  έναμελ να ''κλείσει ''τις ακουαρέλες ,ωστε όταν θα πέσουν τα πρώτα χέρια ατλακόλ να μην μπορεί να σηκωθεί το υδατοδιαλυτό χρώμα.

Το χρώμα επανήλθε όπως περίπου ήταν όταν ήταν ακόμα υγρό το χρώμα.Με στεγανοποιημένη πιά την επιφάνεια προχωράω πιά σε ένα μικρό ΕΦΕ....εκμεταλευόμενος τις ιδιότητες των υλικών.

Επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία του εφέ που σας έλεγα.....με ακουαρέλες λευκού ενός μπλε (δεν έχει και τόσο σημασία)και του πράσσινου ,έγιναν τα νερά που βλέπεται .Το στεγνό γυαλιστερό βερνίκι από κάτω ,εντελώς υδρόφοβο ,έκανε την ακουαρέλα και το νερό της να μαζευει σε μικρές  σταγόνες στην επιφάνεια.Με αυτόν τον τρόπο τελειώνει αυτό που λέμε υποθαλάσσιος αφρισμός.Το αφήνω να στεγνώσει ,να φύγει το νερό και να μείνει μόνο το χρώμα.
Σε αυτή τη φάση φαίνεται αρκετά έντονο οταν θα πέσουν τα άσπρα θα είναι μια χαρά.

Πάλι με το έναμελ γυαλιστερό περνάω τα σημεία του νέου νεροχρώματος ,δεν χρειάζεται όλη η επιφάνεια ,είναι ήδη πολύ γυαλιστερή.

Το αποτέλεσμα μέχρι εδώ.....

Επόμενο σημαντικό, τα στρώματα ατλακόλ....εδώ σας παρουσιάζω το ένα αλλά μπορείτε να επαναλάβετε περισσότερα.
Χάρη στο παχύ στρώμα της ατλακόλ η θάλασσα θα αποχτήσει διαφάνεια και βάθος.

Με ένα στρογγυλό φαρδύ πινέλο χτυπάμε κυριολεκτικά την επιφάνεια ,επίσης και η ατλακόλ μπάινει σε γεναιόδωρη ποσότητα ,περίπου όση μπορεί να σηκώσει το πινέλο μας.Σημαντικός παράγοντας για το εφέ αυτό είναι να μην έχει αραιωθεί καθόλου.

Δουλεύω όλη την επιφάνεια .....

Παρατηρήστε τα ανασηκώματα της κόλλας,όταν στεγνώσουν τα απανωτά στρώματα που θα περάσουμε θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα επιφάνεια και όλες αυτές οι μικρές ανωμαλίες θα κάνουν παιχνίδι με το φως και θα εντάσουν τη θάλασσά μας στην κλίμακα του πλοίου ....είναι και αυτό ένα από τα ζητουμενά μας!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #76 στις: Μαΐου 21, 2012, 11:31:07 μμ »
Αύριο πρώτα ο Θεός θα ποστάρω και τους αφρούς με τις σιλικόνες .....έιχα σκοπό να βάλω το πλοίο στη θέση του και μετά να προχωρήσω σε αυτό.Αλλά επειδή η σειρά αυτή σε αυτό το σημείο που είμαστε δεν έχει και τόσο σημασία ,θα δούμε και τους αφρούς!!!!
Αυτή την ώρα η ατλακόλ ακόμα στεγνώνει....είπαμε πραγματικός χρόνος μοντελάρω ποστάρω,ποστάρω μοντελάρω.......όλα εδώ μαζί σας!
Μην διστάσετε και για παρατηρήσεις!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #77 στις: Μαΐου 21, 2012, 11:34:26 μμ »
Σταμάτη , καταπληκτική δουλειά και μάλιστα step by step. Ευχαριστούμε για τον χρόνο και τον κόπο σου!...έχεις ήδη αποσπάσει την προσοχή μου!....καλή συνέχεια!...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #78 στις: Μαΐου 21, 2012, 11:38:32 μμ »
Σταμάτη , καταπληκτική δουλειά και μάλιστα step by step. Ευχαριστούμε για τον χρόνο και τον κόπο σου!...έχεις ήδη αποσπάσει την προσοχή μου!....καλή συνέχεια!...
Θανάση τα είπες όλα ,αφού κατάφερα και απέσπασα την δική σου προσοχή ,μάλλον καλή βγαίνει.Σε ευχαριστώ πολύ φίλε ,τιμή μου και χαρά μου .......ο κόπος έρχεται πολύ πίσω!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #79 στις: Μαΐου 21, 2012, 11:48:17 μμ »
Πιο αναλυτικος οδηγος δεν γινεται!πραγματικα πολλα ευχαριστω!περιμενω πως κ πως την ολοκληρωση του σεμιναριου για να συνεχισω κ εγω δειλα δειλα τη δικη μου θαλασσα!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #80 στις: Μαΐου 22, 2012, 12:22:38 πμ »
Κυριακή να είσαι καλά ,αυτός είναι ο σκοπός μου να μην μείνει τίποτα στο σκότος.Ευχομαι η δική σου να βγει καλύτερη!Σε ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #81 στις: Μαΐου 22, 2012, 12:38:47 πμ »
Σταμάτη το'χω πει και θα το ξαναπώ. Καλλιτέχνης!! Ευχαριστούμε για το αναλυτικότατο σεμινάριο. Πιο αναλυτικό και κατατοπιστικό δεν γίνεται και είναι πραγματικά εντυπωσιακά όλα αυτά που κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #82 στις: Μαΐου 22, 2012, 12:42:34 πμ »
Οσο κ αν ευχηθεις καλυτερη αποκλειεται να βγει! :D
Τουλαχιστον ας ελπισουμε να βλεπεται!
Να εισαι καλα!καλη αυνεχεια

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #83 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:15:16 πμ »
Σταμάτη, ότι και να πώ θα είναι λίγο... απλά σε παρακολουθεί το πιο ετερόκλητο κοινό που έγινε ποτέ σε φόρουμ (από άποψη αντικειμένου μοντελιστικής ενασχόλησης εννοώ) και μέσα σ' αυτό κι εγώ :mrgreen:
Αν και γενικώς, μ' αρέσουν τα καράβια στον τάκο, έχω αρχίσει να γοητεύομαι κι εγώ από τις waterline καταστάσεις που παρουσιάζεις :!:
Προχώρα εσύ και μπορεί τον Οκτώβρη να χρειαστούν τα πλωτά, ολόκληρο(α) τραπέζι(α) στο ΠΟΛΚΕΟΑ για να χωρέσουν :wink:
Ευχαριστούμε πολύ ::salut::

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #84 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:27:50 πμ »
Βρε Σταμάτη πάλι εγώ με τα κωλύματα μου, ο από κάτω κυματίσματος τώρα που πέρασες απανωτά στρώματα ατλακόλ δεν θα χαθεί. :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #85 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:30:08 πμ »
Σταμάτη το'χω πει και θα το ξαναπώ. Καλλιτέχνης!! Ευχαριστούμε για το αναλυτικότατο σεμινάριο. Πιο αναλυτικό και κατατοπιστικό δεν γίνεται και είναι πραγματικά εντυπωσιακά όλα αυτά που κάνεις.
NΙκόλα σε ευχαριστώ πολύ φίλε ,πραγματικά εντυπωσιακά είναι αυτά που γίνονται εδώ μέσα γενικά ,βλέποντας δουλειές σαν τις δικές σου και άλλων συναδέρφων,η βελτίωση είναι μονόδρομος για όλους μας.
Ελπίζω στις επόμενες εκθέσεις  μαζί με τα υπέροχα αρματικά σας και αεροπλανικά σας να δούμε και πολλά πολλά βαπόρια. ::salut::

Κυριακή αν κρίνουμε από το εξαίσιο πρώτο σου καράβι ,σίγουρα η θάλασσα δεν θα υστερίσει ,καλή συνέχεια και σε σένα. ::salut::

Μάνο σε ευχαριστώ πολύ φίλε, άλλο πράγμα το υγρό στοιχείο ,φαντάσου αεροπλάνο τζετ με σουβλί στη εξαγωγή ,ιεροσυλία :mrgreen:....(πλάκα κάνω)  :mrgreen:έυχομαι και εγώ να βλέπουμε πολλά καράβια στις εκθέσεις στο μέλλον. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #86 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:38:13 πμ »
Βρε Σταμάτη πάλι εγώ με τα κωλύματα μου, ο από κάτω κυματίσματος τώρα που πέρασες απανωτά στρώματα ατλακόλ δεν θα χαθεί. :?: :?:
Γειά σου φίλε,καλά κάνεις και έχεις κολλήματα ......έπρεπε να το είχα αναφέρει .
Λοιπόν έχω ήδη περάσει δυο χέρια πηχτής ατλακόλ(όπως είναι ,χωρίς αραίωση) δεν έχει χαθεί τίποτα ,αλλά αν συγκρίνεις τις πρώτες φωτο με τη βαμμένη επιφάνεια θα δεις οτι τώρα είναι λίγο πιό ομαλός ο κυμματισμός χωρίς μεγάλα βαθουλώματα....είναι πιό σωστή τώρα η θάλασσα σε σχέση με την κλίμακα.Αν θέλω πέρνει ακόμα άλλα δύο χέρια .Το θέμα είναι οτι αργεί να στεγνώσει.Αυριο θα ποστάρω φωτο πριν προχωρήσω στην επόμενη φάση......θα δεις η διαφορά φαίνεται μόνο με σύγκριση πριν και μετά.Σε ευχαριστώ πολύ που ρώτησες! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:41:13 πμ »
Σταμάτη έχει τρομερό ενδιαφέρον η τεχνική σου! Σε ευχαριστούμε πολύ!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #88 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:43:42 πμ »
Αλεξ εγώ ευχαριστώ που μου δίνετε τη δυνατότητα να την παρουσιάσω,όταν με το καλό τελειώσει ,είναι στη διαθεσή σας να τη χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #89 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:48:38 πμ »
Ειδικά ο Αλεξ πρώτος θα τρέξει και θα φτιάξει όχι μια αλλά εφτά θάλασσες. ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Σταμάτη σε ευχαριστώ. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #90 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:50:40 πμ »
Ειδικά ο Αλεξ πρώτος θα τρέξει και θα φτιάξει όχι μια αλλά εφτά θάλασσες. ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Σταμάτη σε ευχαριστώ. ::salut:: ::salut:: ::salut::
Εννοώ και διαδυκτιακά.....εγώ σε ευχαριστώ φίλε. Σου αρέσει να τον πειράζεις! :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #91 στις: Μαΐου 22, 2012, 11:01:46 πμ »
Θάλασσα.....Μέρος 8ο.....τέλος ατλακόλ .2 χέρια .Αποτέλεσμα πριν τους τελικούς αφρισμούς.

Όλες οι αρχικές λεπτομέρειες που έγιναν με τον πηλό φαίνονται ακόμα παρά τα δύο χέρια ατλακόλ.
Τα κύματα έχουν γίνει πιό ομαλά και κατά τη γνώμη μου κοντά στην κλίμακα.

Για του λόγου το αληθές ,δείτε τηφωτογραφία χωρίς πολλά πολλά φώτα.

Σε αυτή τη φωτό σε κάποια σημεία υπάρχει ατλακόλ που δεν έχει στεγνώσει!

Είμαστε λοιπόν εδώ .Τέλος με ατλακόλ ,θα ακολουθήσει το μίγμα με τις δύο σιλικόνες για την αναπαράσταση των αφρών.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #92 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:03:50 μμ »
Σταμάτη αν και στην αρχή είχα κάποιες ενστάσεις σχετικά με την χρήση της ατλακόλ σε μικρές κλίμακες το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ότι ακόμα και στην 1:1250 η θάλασσα είναι πολύ καλή...

Μπράβο ρε φίλε και σε ευχαριστώ κι εγώ για τον κόπο σου...  ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΙΓΑΛΕΩ
« Απάντηση #93 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:28:54 μμ »
ερωτηση απο καποιον που δεν εχει φτιαξει ποτε οχι θαλλασσα αλλα ουτε ιστιο
αντι για έναμελ γυαλιστερό βερνίκι μπορουμε να χρησιμοποιησουμε την φθηνη πλην τιμια παρκετινη ?
και ρωταω επειδη λογω της παρουσιασης σου εχω σκοπο να προσπαθησω να φτιαξω το πρωτο μου πλοιο

ευχαριστω πολυ για το σεμιναριο  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #94 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:34:12 μμ »
Παναγιώτη την έχω δοκιμάσει αλλά δεν με ικανοποίησε.. Δεν κάλυπτε όπως το γκλος βερνίκι... Επίσης υπάρχει κι άλλος λόγος που χρησιμοποιεί το βερνίκι ο Σταμάτης...

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το υγρό γυαλί να δω τι κάνει...

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΙΓΑΛΕΩ
« Απάντηση #95 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:47:17 μμ »
το βερνικι μπορεις να το περασεις με πινελο ?
γιατι δεν εχω αερογραφο και την παρκετινη την περνας μια χαρα

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #96 στις: Μαΐου 22, 2012, 01:56:10 μμ »
Kαταρχήν Νικόλα σε ευχαριστώ πολύ για όλα τα σχολιά σου και τη βοήθεια που δίνεις γενικά στο τόπικ πλοία.
Αυτό που λες για την ατλακόλ  ισχύει φίλε και αν αντί για πηλό είχαμε χαρτί χειροποίητο ακουαρέλας θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ μικρές κλίμακες ,πέραν της 1/700 ή 1/720. ::salut::

Φίλε bloden ,η παρκετίνη είναι πολύ λεπτή στην υφή σαν νερό.Το βερνίκι εκτός το οτι είναι έναμελ είναι και πολύ παχύρευστο πράγμα που βοηθάει το τελικό εφέ της διαφάνειας και μαζί με την ατλακόλ πετυχαίνεις το βάθος που χρειάζεται για να δωθεί βάθος.
Όσο για το υγρό γυαλί ,ίσως να είναι το καλύτερο που μπορείς να βάλεις αλλά σαν τελικό στρώμα αμέσως μετά την ατλακόλ.
Εγώ στη θάλασσα όλα τα κάνω με το πινέλο....και αν δοκίμαζα και υγρό γυαλί πάλι με το πινέλο θα το έκανα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #97 στις: Μαΐου 22, 2012, 02:12:47 μμ »
Ελα φιλε πες τωρα ποσα χροναι ασχολεισαι με φοτοσοπ??? ::glossa::
Πραγματικα φοβερη η δουλεια σου και κατι μου λεει οτι θα εχουμε μια μικρη στροφη πολλων συνφορουμιτων σε καραβια και θαλλασες..! :mrgreen: :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 22, 2012, 02:20:04 μμ »

Ελα φιλε πες τωρα ποσα χροναι ασχολεισαι με φοτοσοπ??? ::glossa::
Πραγματικα φοβερη η δουλεια σου και κατι μου λεει οτι θα εχουμε μια μικρη στροφη πολλων συνφορουμιτων σε καραβια και θαλλασες..! :mrgreen: :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

Φίλε πραγματικά θα ήθελα να μου έδειχνε κάποιος το φότοσοπ ,παπάδες θα έκανα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για τα σχολία σου ,ελπίζω και εγώ να δούμε πολλά καράβια.....πολύ ωραία η ιδέα του Μωυσή. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #99 στις: Μαΐου 22, 2012, 02:49:25 μμ »
Και πάλι ευχαριστιούμε για το σεμινάριο αλλά προφανώς θα σε πρήξουμε στις ερωτήσεις :mrgreen:
Εκτός κι αν δε φαίνεται στις φώτο, νομίζω ότι οι μεγαλοι κυματισμοί (βουβά κύματα;) έχουν εξαφανισθεί. Ή κάνω λαθος; αν ναι ποιος ο λόγος;
Επίσης πολύ καλό υλικό πάνω απο τηναταλακολ που στεγνώνει γκλος και παιρνιεται με πινελο και ομαλοποιείται με το χέρι είναι το  Acrylic Gloss Medium, που κανει ενα στρώμα διάφανο.

Tags: