Αποστολέας Θέμα: Tiger I Late Ausf E - Italeri 6471  (Αναγνώστηκε 11323 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Tiger I Late Ausf E - Italeri 6471
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2014, 07:54:20 μμ »
Κύριε Αντώνη, μας κακομαθαίνετε! :D

Σε ευχαριστώ πολύ, πιστεύω φαίνεται σιγά-σιγά η βελτίωση μου στο θέμα αερογράφος και στο γεγονός ότι έχω σταματήσει να φοβάμαι τις παραλλαγές!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2014, 08:38:34 μμ »
Βάφε βάφε κάτι έμαθες...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Τώρα που πήρες και φόρα με τα reset, μη φοβάσαι τίποτα. Βουρ στο στοκ  ::keep_mod:: ::keep_mod::

Αν θυμάμαι καλά βάφεις με badger 200;

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2014, 08:48:23 μμ »
Με Badger 150 βάφω, έχω το σετ με τις 3 κεφαλές και 3 βελόνες, αν και η λεπτή βελόνα έχει φάει λίγο ξύλο και μου ψιλοστράβωσε. Είμαι σίγουρος ότι είχα αγοράσει μια καινούρια βελόνα, αλλά δεν μπορώ να την βρώ! Θα ψάξω να την βρώ, ίσως την έχω σε κάποιο άλλο συρτάρι.

Το στοκ με γλυκοφωνάζει και είναι πάρα πολλές οι φωνές, αλλά μάλλον είναι η ώρα του KV-2  :mrgreen:

υ.γ. επειδή έχω πιάσει στα χέρια μου και τον τίγρη και τον πάνθηρα της ιτάλευρι, έχω να πώ ότι για την τιμή τους και τα ΡΕ που δίνουν τα κιτ, είναι καλές επιλογές, αλλά ο Πάνθηρας είναι ανώτερος σαν κιτ από τον Τίγρη σε θέματα εφαρμογής.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2014, 01:11:43 πμ »
Μπήκαν τα σήματα, έφυγε το mr masking sol που είχα τοποθετήσει και θα αποτελέσει τη βάση για τα ξεφλούδισμα και διορθώθηκαν με μιλιπουτ οι ενώσεις των πλαϊνών πλακών με την μπροστινή. Επίσης, τοποθετήθηκε προσωρινά μια σειρά εφεδρικών ερπυστριών με στήριγμα ένα δοκάρι. Και λέω προσωρινά γιατί το πραγματικό είχε κατά 99,99% την κλασσική μεταλλική μπάρα και όχι δοκάρι, αλλά θέλω να δώ αν κάθεται καλά. Πείτε μου, εσείς πώς το βλέπετε?

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Θέλει λίγο καθάρισμα γιατί βλέπω κάτι ίνες από τις μπατονέτες!

Περιμένω σχόλια!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2014, 08:45:08 πμ »
Δεν είμαι λάτρης των γερμανικών αρμάτων και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τα «τεχνικά» του άρματος.
Με προβλημάτισε όμως λίγο το θέμα του chipping. Κατά την ταπεινή μου άποψη, έχεις ξεκινήσει από λάθος βάση. Το ξεφλούδισμα του χρώματος, παρατηρείται κατ' αρχάς στις ακμές του άρματος, αλλά και στα σημεία που πατάει το πλήρωμα (θυρίδες, φτερά κοντά στις θυρίδες, αλλά και στο ντεκ της μηχανής κ.λ.π.). Σε δεύτερη φάση, παρατηρείται από γδαρσίματα κατά την διάρκεια κίνησης του οχήματος (από κλαριά, τοίχους κ.ο.κ.).
Σύμφωνα με τις προσφιλείς μεθόδους που χρησιμοποιούνται, το chipping γίνεται με ψιλό πινελάκι και κομμάτια από σφουγγαράκι. Το μασκόλ, όπως και στην περίπτωσή σου δημιουργεί «συγκεκριμένα» μοτίβα που επαναλαμβάνονται κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν θες. Κυρίως απέφευγε συγκεκριμένα σχήματα (όπως «κυκλάκια» και «οβάλ».
Αν θες να κάνεις εκτεταμένο ξεφλούδισμα σε κάποια σημεία, χρησιμοποίησε σφουγγαράκι που πρώτα θα το έχεις πατήσει σε μια χαρτοπετσέτα να φύγει το πολύ χρώμα και μετά με ελαφρά «χτυπήματα», πέρασε το σημείο.
Εγώ βάφω κανονικά, το άρμα - όχημα, περνάω τα τυχόν σήματα,  κάνω το pin wash, τα σφραγίζω όλα με ένα βερνίκι, προχωράω στο chipping και μετά ένα φίλτρο, για να δέσουν όλα μαζί [ειδικά αν πρόκειται για χρώματα με μεγάλη αντίθεση (π.χ. άσπρο - πράσινο)].
Και προσοχή: Φειδώ! Αυτή είναι η μαγική λέξη. Θέλει πολύ προσοχή να μην το παρακάνεις! Συνήθως (και μιλάω εκ πείρας), σε παίρνει η μπάλα και το αποτέλεσμα καταλήγει μη ρεαλιστικό!! Εγώ συνήθως, ανά τακτά διαστήματα, σταματάω, ανάβω τσιγάρο και το μελετάω για να μην το παρακάνω...       

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2014, 09:24:26 πμ »
Αυτά τα καφέ Patches χρώματος υποτίθεται ότι είναι chipping;  Εγώ νόμιζα ότι είναι μέρος του καμουφλάζ.
Αν όχι, κι' εγώ νομίζω ότι είναι υπερβολικά για chipping.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2014, 10:25:48 πμ »
Πειραματίστηκα με το μασκολ και όλα αυτά που μου λέτε τα διαπίστωσα και εγώ γιατί το εφε δεν ήταν αυτό που περίμενα και φυσικά είναι κάπως χοντροκομένο. Επειδή έτσι και αλλιώς πρέπει να βάψω τα σημεία που διόρθωσα με το μίλιπουτ και επειδή έχω να βάψω και το Μ3, θα διορθωθεί η παραλλαγή. Είναι κρίμα να το αφήσω έτσι γιατί πραγματικά χαλάει όλο το βάψιμο.

Θα διορθωθεί πάραυτα και θα ακολουθήσω τις συμβουλές του στρατάρχη, αν και δεν καπνίζω πια! Γενικώς δεν είμαι φαν των μεγάλω φθορών γιατί ακριβώς έχω την τάση να ξεφεύγω και τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά, όπως και εδώ. Δεν μασάω βέβαια, εδώ το έκανα όλο reset, να του κάνω διορθώσεις θα μασήσω?

Αναμένετε την συνέχεια!

Καλημέρα σας!  ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2014, 09:32:41 μμ »
Επιδιορθώθηκε η παραλλαγή και είμαι έτοιμος να προχωρήσω παρακάτω

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2014, 10:13:42 μμ »
Χρηστο συμβουλεψου και φωτο του συγκεκριμενου-αν υπαρχουν και μπορεις να διακρινεις -τα σημεια που εχει chipping.Αλλιως βαζεις ελαχιστα στα συνηθες σημεια που σου ειπε ο Ορεστης.Και εξαρταται τι θες να κανεις,καλλιτεχνικο ΜΙGατο αποτελεσμα δλδ σωβρακο σε φθορες ,ή πιο ιστορικα ακριβες.Οπου το παρακανεις σου προτεινω δοκιμη με μια τεχνικη που ειχε συμβουλεψει ο ντοκτορ Τασος Dedalos νομιζω.αν το σκουρο μπορντωκαφεμαυρο που θα βαλεις για chipping βγει μεγαλο σχετικα σε μεγεθος για να το διορθωσεις ,κανεις πολυ λεπτο περιγραμμα γυρω του και καλυπτεις και μερος του σκουρου chip  με το βασικο dgelb σε πιο ανοιχτο τονο απο οτι το basecoat.πινελο 10/0 ,5/0 υπομονη κ καλη διασκεδαση

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2014, 10:26:58 μμ »

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2014, 11:48:08 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 02:51:33 πμ »
Όσο και αν με τιμάει η προτροπή και η σκέψη ότι μπορώ να το κάνω "μιγκάτο", πρέπει να τονίσω ότι ούτε κατά διάνοια μπορώ να βγάλω κάτι ανάλογο. Επίσης, αν δείτε τις φώτο πραγματικού, φαίνεται να είναι στην πένα και πώς άλλιώς θα μπορούσε να είναι ένα άρμα της ίλης του wittmann.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 05:43:27 πμ »
...καλα τοτε μην κανεις 'μιγκατο'.... παρε μια ιδεα απο εναν πολυ καλυτερο του (προσωπικη γνωμη)...

http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=5898&page=9

Την καλημερα μου στην ομορφη Ροδο ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #63 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 10:54:26 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #64 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 12:55:39 μμ »
Είχε τον wittmann και αυτός ήταν το καμάρι των ss, οπότε τα φώτα της προπαγανδας ηταν στραμμένα πάνω τους, άρα τα άρματα τους ήταν στην πένα για να γράφουν όμορφα στις φωτογραφίες. Αυτό πιστεύω εγώ με βάση τις φωτογραφίες που υπάρχουν. Μην βιάζεσαι να απαντήσεις...

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #65 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 04:42:42 μμ »
Το λοιπόν, τώρα που κάθομαι σε υπολογιστή, μπορώ να γράψω με την ηρεμία και την άνεση μου.
Σχετικά με τις φθορές, παραθέτω την εξής φωτογραφία:
Click to see the original size.
Είναι προφανές ότι το άρμα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ακόμα και τα φτερά του φαίνονται να είναι ευθυγραμμισμένα και τα καλύμματα των εξατμίσεων είναι και αυτά σε πολύ καλή κατάσταση. Οπότε, όσον αφορά την ιστορική ακρίβεια, οι φθορές πρέπει να είναι περιορισμένες, σε όλες τις φωτογραφίες της 2ης ίλης, όλα τα άρματα φαίνονται να είναι πολύ προσεγμένα. ʼλλωστε μιλάμε για μια περίοδο στο δυτικό μέτωπο στα μισά του Ιουνίου, ούτε πολλές βροχές, ούτε χιόνια και φυσικά η απόβαση στη Νορμανδία είχε μόλις μια εβδομάδα που είχε πραγματοποιηθεί. Και ξαναλέω, είναι μέρος της ίλης του wittmann, της σημαίας της προπαγάνδας και καμάρι των SS και ο φωτογραφικός φακός τους ακολουθούσε παντού (το μαρτυρούν άλλωστε και οι φωτογραφίες). ʼρα, τα άρματα έπρεπε να είναι προβλεπόμενα και με τον ρυθμό που χάνονταν σε αυτή τη φάση του πολέμου, δεν νομίζω ότι υπήρχαν και πόλλα άρματα που προλάβαιναν να "παλιώσουν" και να έχουν την όψη των μπαρουτοκαπνισμένων βετεράνων!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #66 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 06:17:39 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..  :wink: ::salut:: Μας έχουν ''τρελάνει'' ο MIG και άλλοι του είδους με τις φθορές τους.. :evil:

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #67 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2014, 01:04:24 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..  :wink: ::salut:: Μας έχουν ''τρελάνει'' ο MIG και άλλοι του είδους με τις φθορές τους.. :evil:
X1000 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #68 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 08:56:23 πμ »
Δοκίμασα φθορές και με πινέλο και με σφουγγαράκι και με το πινέλο το αποτέλεσμα είναι ελεγχόμενο και πολύ καλύτερο.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Βάφτηκαν και οι επιμέρους λεπτομέρειες και σειρά έχουν τα λάδια

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #69 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 09:26:56 πμ »
Λοιπόν!
Για πρώτη προσπάθεια πολύ καλό!
Για γνώση στο μέλλον (και αν έχεις κουράγιο για διόρθωση...)
1. Εξ, όσων γνωρίζω, τα γερμανικά είχαν κάτω από το καμουφλάζ, αστάρι (ένα κοκκινοπό). Είναι λογικό λοιπόν, τα γδαρσίματα να εμφάνιζαν πρώτα το αστάρι και αν ήταν αρκετά βαθιά (κατά την άποψη μου υπερβολικό), τότε να εμφανίζονταν ο χάλυβας. Σε κάποια σημεία έχεις προσπαθήσει να αποδώσεις αυτό, αλλά το έχεις κάνει «ανάποδα»: πρώτα ο χάλυβας (γκρί) και μετά το Αστάρι (κόκκινο). «Εξαίρεση σε αυτό τον «κανόνα», αποτελούν τα ρώσικα, καθώς το 4ΒΟ, ΗΤΑΝ αστάρι (χρησιμοποιούνταν αρχικά στα γεωργικά μηχανήματα - οπότε στα ξεφτίσματα είναι λογικό να φαίνεται ο χάλυβας).
2. Το καλύτερο «3D effect», το πετυχαίνεις αν πρώτα με ψιλό πινελάκι περάσεις τοπικά το χρώμα της παραλλαγής ελαφρώς ξανοιγμένο και μετά περάσεις στο κέντρο των σημείων αυτών το κόκκινο ή γκρί.
3. Να σκέφτεσαι με την εξής λογική: Τι χρησιμοποιείται περισσότερο? Χειρολαβές, ράγες ΑΑ πολυβόλων, θυρίδες, είναι πιο πιθανό να ξεφτίσουν γρηγορότερα. «Κεντρικά» σημεία σε θώρακες, δηλαδή σημεία στη μέση των μεγάλων επιφανειών, είναι πάντα σχετικά σε καλύτερη κατάσταση και σκέψου ότι για να φτάσουν να φθαρούν αυτά, τότε το άρμα θα έπρεπε να είχε καταπονηθεί γενικά...
4. Είναι δεδομένο ότι ο χάλυβας σκουριάζει επιφανειακά, πολύ γρήγορα. Για αυτό, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς και ένα σκούρο καφέ (λαδάκι εγώ προτιμώ), για να αποδώσεις αυτή την επιφανιακή σκουριά του χάλυβα. Τα ξεφτίσματα δεν γίναν όλα την ίδια στιγμή, άρα κάποια θα είναι ήδη πολυκαιρισμένα.
ΓΕΝΙΚΑ: Το θέμα του ξεφτίσματος (chipping) του χρώματος των αρμάτων, και η απόδοσή του, είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Κάποιοι λένε  ότι ειδικά στον Β'ΠΠ, τα άρματα δεν «ζούσαν», τόσο πολύ ώστε να προλάβουν να φθαρούν σε τέτοιο σημείο. ʼλλοι ότι τα χρώματα (με εξαίρεση τα ρώσικα), δεν ήταν τόσο λεπτεπίλεπτα ώστε να ξεφτίζουν τόσο πολύ. ʼλλος παράγοντας είναι αυτό που αναφέρθηκε και πιο πάνω περί των προσεγμένων «επώνυμων» αρμάτων.
Προσωπικά το ξέφτισμα μου αρέσει και το κάνω. Κρίνεις βάση φωτογραφιών και προσχωράς!
Καλή συνέχεια... 

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 10:38:06 πμ »
Καλημέρα!
Καταρχήν, σ'ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και για τις συμβουλές σου!

Αρχικά είχα στο μυαλό μου να κάνω ξεφτίσματα με το κόκκινο του ασταριού, αλλά προτίμησα το γκρι. Θα μπορούσα να ξαναπεράσω χρώμα πάνω από τις φλούδες, αλλά προς το παρόν θα το αφήσω έτσι, θα του περάσω τα λάδια και μπορεί σε κάποια σημεία να κάνω περισσότερο ξεφλούδισμα, με το κόκκινο του ασταριού αυτή τη φορά.
Γενικώς πειραματίστηκα με το πινέλο και μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι είχα πλήρη έλεγχο και ότι οι φθορές βγαίνουν πιο ρεαλιστικές. Και πάλι, με βάση τις φωτογραφίες του πραγματικού, το έχω ταλαιπωρήσει ήδη περισσότερο από όσο ήταν στην πραγματικότητα!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 05:19:48 μμ »
Εδώ έχω περισσότερη δουλειά, αλλά προς το παρόν αφήνω να στεγνώσει για να σφραγίσω με ματ βερνίκι για να προχωρήσω σε pin wash και λίγη "φροντίδα" στις εξατμίσεις και τα παρελκόμενα του άρματος. Θέλω να περάσω και λίγα pigments πάνω από τους αριθμούς για να σπάσει το έντονο του χρώματος τους.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Θέλω να κάνω και μερικά τρεξίματα με άσπρο στις οριζόντιες επιφάνειες για να αναπαραστήσω σημάδια από το νερό της βροχής.

Αυτά προς το παρόν, αναμένω σχόλια και προτάσεις!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2014, 08:45:32 μμ »
Τέλος για να μην χαλάσω ότι έχω κάνει ως τώρα, νομίζω ότι είναι μια χαρά

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες στο show room