Αποστολέας Θέμα: P-51 MUSTANG B 1/48  (Αναγνώστηκε 5824 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: P-51 MUSTANG B 1/48
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 08, 2012, 07:00:05 πμ »
Σταύρο καλημέρα, φίλε μια χαρά το πας, τα επιμέρους κομμάτια έχουν βαφτεί πολύ όμορφα και το olive drab έχει στρώσει άψογα, τουλάχιστον για τα δικά μου μάτια. Επίσης πολύ όμορφα δείχνει και το preshade που έχεια κάνει. Τώρα όσον αφορά την τρύπα, φίλε με το ζόρι το κατάλαβα, εντάξυ δείχνει λίγο μεγαλύτερο το ένα πριτσινάκι από τα άλλα, αλλά δεν είναι και τόσο δραματικό. Γνώμη μου, μην κάνεις τίποτα, συνέχισε με το weathering, λάδια, ξύδια, σκόνες, 'αλλωστε το σημείο αυτό είναι  και εκείνο στο οποίο θα επέμβεις με λίγο chipping, οπότε στο τέλος πιθανόν δεν θα φαίνεται τίποτα. Αν τώρα επιμένεις, ζέστανε και τέντωσε λίγο πλαστικό, προσπαθώντας να πετύχεις την σωστή διατομή, χώστο εκεί μέσα, κόφτο προσεχτικα και διόρθωσε. Πιστέυω ότι δεν αξίζει να μπεις σε τόση ταλαιπωρία, όπως μου έιπες και στο τηλ. για αυτό το πταίσμα!!!

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 08, 2012, 08:36:29 πμ »
Πολυ καλη δουλεια και μερακλιδικη, τοσο στο κοκπιτ οσο και εξωτερικα.
Πιστευω, απο οσο φαινεται στις φωτο, οτι δεν χρηζει επδιορθωσης το σημειο που αναφερεις.
Μου αρεσει πολυ το βαψιμο . Καλη συνεχεια

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 08, 2012, 11:54:21 μμ »
Ωραια δουλεια Σταυρο!Το βαψιμο δειχνει πολυ ομορφο! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 09, 2012, 12:09:37 πμ »
Πολυ καλη δουλεια και μερακλιδικη, τοσο στο κοκπιτ οσο και εξωτερικα.
Πιστευω, απο οσο φαινεται στις φωτο, οτι δεν χρηζει επδιορθωσης το σημειο που αναφερεις.
Μου αρεσει πολυ το βαψιμο . Καλη συνεχεια

καλημερα κωστα ::salut::σε ευχαρηστω για τα καλα σου λογια απλα προσπαθω καθε φορα να βελτιονωμαι.αν το καταφερνω για αυτο υπαρχεται και εσεις :mrgreen: :wink:οσο για για της φωτο επειδη εχω στραβωσει ασχημα θα κανω οτι μπορω για να φτιαχτει δεν μου καθεται καλα στο ματι :evil:
Ωραια δουλεια Σταυρο!Το βαψιμο δειχνει πολυ ομορφο! ::salut:: ::salut::
καλημερα λαμπρο να εισαι καλα ::salut::ποτε θα κατεβεις στην πατριδα?

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 09, 2012, 11:43:33 πμ »
καλημερα λαμπρο να εισαι καλα ::salut::ποτε θα κατεβεις στην πατριδα?
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 10, 2012, 10:24:02 μμ »
καλησπερα.μετα απο το εγκεφαλικο που παρα λιγο να παθω προχωρησα λιγο την κατασκευη μου κανοντας ξανοιγματα στο βασικο χρωμα με το sand yellow της gunzeσε δυο σταδια θα ελεγα το ενα ποιο ανοιχτο απο το αλλο με τυχαια περασματα και οχι σε επιλεγμενα πανελ.μετα ασχοληθηκα με το spinner και το μπροστινο τμημα του cowlling που βαφτηκαν με κοκκινο ματ τηυς humbrol.οι δεξαμενες βαφτηκαν με το polished aluminium της humbrol πιστευω οτι ενταξει στην αποδοση του μετταλου.ελπιζω να σας αρεσει οσο και σε εμενα και θα χαρω να ακουσω τα σχολια σας ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 11, 2012, 12:55:35 μμ »
Καλη σου ημέρα Σταυρο.Μια χαρά βγαίνει ρε φίλε.Ειδικά οι δεξαμενές είναι πολύ όμορφες.Θα πρότεινα μάλιστα να τις ''ταλαιπωρήσεις'' και να τις βρωμίσεις  λίγο και θα είσαι οκ.Καλά τελειώματα!!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος korman709

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 11, 2012, 03:06:01 μμ »
μπραβο,ειναι πολυ ομορφο!εαν ειναι ευκολο μπορεις να γραψεις ποια χρωματα εχουν χρησιμοποιηθει?σκεφτομαι να ειναι το πρωτο μοντελο μετα απο χρονια που θα κατασκευασω.χρησιμοποιω μονο humbrol.θα το εκτιμουσα εαν ηθελες να γραψεις εστω συνοπτικα ποια χρωματα η την αντιστοιχια σε Humbrol.ευχαριστω.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 11, 2012, 11:34:14 μμ »
Καλη σου ημέρα Σταυρο.Μια χαρά βγαίνει ρε φίλε.Ειδικά οι δεξαμενές είναι πολύ όμορφες.Θα πρότεινα μάλιστα να τις ''ταλαιπωρήσεις'' και να τις βρωμίσεις  λίγο και θα είσαι οκ.Καλά τελειώματα!!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::
καλησπερα νασο ::salut::ευχαρηστω φιλε μου να εισαι καλα.φυσικα και θα της βρομισω της δεξαμενες θα του δωσω να καταλαβει :mrgreen
μπραβο,ειναι πολυ ομορφο!εαν ειναι ευκολο μπορεις να γραψεις ποια χρωματα εχουν χρησιμοποιηθει?σκεφτομαι να ειναι το πρωτο μοντελο μετα απο χρονια που θα κατασκευασω.χρησιμοποιω μονο humbrol.θα το εκτιμουσα εαν ηθελες να γραψεις εστω συνοπτικα ποια χρωματα η την αντιστοιχια σε Humbrol.ευχαριστω.
καλησπερα φιλε μου ευχαρηστω να εισαι καλα.αν εννοεις τα χρωματα του καμουφλαζ εχω χρησιμοποιηση για της κατω επιφανειεςτο neutral grey της white ensign που ειναι εναμελ οπως τα humrol.το υπολοιπο αεροσκαφος βαφτηκε με το olive drub της gunze αλλλα αυτο ειναι ακριλικο.τα ξανοιγματα εγιναν με το sand yellow της ιδιας εταιριας προσθετονταστο στο βασικο χρωμα αναλογα με το αποτελεσμα που ηθελα.για της αναλογιες σε humrolλυπαμαι αλλα δεν εχω ιδεα :(υπαρχουν ομως εδω ποιο ειδικοι να σε βοηθησουν :wink:   

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 12, 2012, 06:52:17 πμ »
Καλημέρα Σταύρο.
Μια παρατήρηση φιλικά πάντα , είναι στο μασκαρισμα στο σπινερ σου έφυγε οβερσπρευ και έχει κοκκινισει
Τα καπακια του κινητήρα. Θα πρέπει να επεμβεις εκει.
Έπειτα στην πρώτη φωτο φαίνεται να ασπριζει η ατρακτος πίσω απο το κόκπιτ, σαν δακτυλια , μήπως είναι απο το αλεύρι που έχουν τα γάντια η μήπως απο την φωτο .
Το αποτέλεσμα της δεξαμενής είναι πολυ ωραίο , ακόμα προσπαθώ να πάρω και εγω τέτοια απόχρωση απο μεταλλικό χρώμα.
Καλη συνέχεια.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 13, 2012, 12:55:51 πμ »
Καλημέρα Σταύρο.
Μια παρατήρηση φιλικά πάντα , είναι στο μασκαρισμα στο σπινερ σου έφυγε οβερσπρευ και έχει κοκκινισει
Τα καπακια του κινητήρα. Θα πρέπει να επεμβεις εκει.
Έπειτα στην πρώτη φωτο φαίνεται να ασπριζει η ατρακτος πίσω απο το κόκπιτ, σαν δακτυλια , μήπως είναι απο το αλεύρι που έχουν τα γάντια η μήπως απο την φωτο .
Το αποτέλεσμα της δεξαμενής είναι πολυ ωραίο , ακόμα προσπαθώ να πάρω και εγω τέτοια απόχρωση απο μεταλλικό χρώμα.
Καλη συνέχεια.καλησπερα φιλε μου ::salut::οι παρατηρησεις ειναι παντα ευπροσδεκτες γιατι ετσι μαθαινω!!το εχω διορθωσει το παρατηρησα καλυτερα οταν μου το ανεφερες :wink:οσο για το ασπρισμα ηταν απο τα γαντια εχει καθαρηστει μιας και εχω νπερασει γυαλιστερο βερνικι για της χαλκομανοιες

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 15, 2012, 12:10:56 πμ »
καλησπερα σας ::salut::μετα απο διαφορες αναποδιες προχωρησα το mustang με την τοποθετηση των decals που με αφησε πολυ ικανοποιημενο απο το πως εφαρμοσαν στο αεροσκαφος :wink:το επομενο βημα ειναι το wash με raw umber διαφορες φθορες και τα υπολοιπα λαδια και ξυδια :mrgreen:πολλα ειπα ελπιζω να σας αρεσει και αναμενω σχολια παρατηρησεις σας ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 15, 2012, 09:13:34 πμ »
Σταύρο καλημέρα, από όσο μπορώ να δω φίλε έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά! Ειδικά οι χαλκομανίες εχουν κάτσει πολύ όμορφα, με λίγη προσοχή μπορείς να της φθείρεις λίγο και πάντα εννοώ χρωματικά όχι ξεφτίσματα, απλά να μην φαίνονται τόσο καθαρές σε σχέση με το υπόλοιπο Α/Φ. Επίσης σου έχει ξεφύγει λίγο το κίτρινο στις προπέλες, με προσεχτικό μασκάρισμα μπορείς εύκολα να το διορθώσεις. Καλή συνέχεια φίλε με το βρώμισμα  ::salut:: ::salut::

Γιάννης

Υ.Γ. Πρόσεξε με τις καπνιές, αν κάνεις, στις εξατμίσεις, δεν ήταν εντονες!! Το ίδιο ισχύει και με τα πολυβόλα του αφους

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 15, 2012, 10:34:50 πμ »
Εξαιρετικό το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια. Έχω κι εγώ ένα Spitfire στο πρόγραμμα να ξεκινήσω, ελπίζω στη βοήθειά σας.  ::salut::
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 15, 2012, 02:59:32 μμ »
Πανέμορφο το αποτέλεσμα.
Λερωσε / φθείρε το λευκό στις χαλκομανιες  να μην φαίνεται καινούργιο και δώσε φώτο στον λαό.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 15, 2012, 08:24:36 μμ »
Σταύρο καλημέρα, από όσο μπορώ να δω φίλε έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά! Ειδικά οι χαλκομανίες εχουν κάτσει πολύ όμορφα, με λίγη προσοχή μπορείς να της φθείρεις λίγο και πάντα εννοώ χρωματικά όχι ξεφτίσματα, απλά να μην φαίνονται τόσο καθαρές σε σχέση με το υπόλοιπο Α/Φ. Επίσης σου έχει ξεφύγει λίγο το κίτρινο στις προπέλες, με προσεχτικό μασκάρισμα μπορείς εύκολα να το διορθώσεις. Καλή συνέχεια φίλε με το βρώμισμα  ::salut:: ::salut::

Γιάννης

Υ.Γ. Πρόσεξε με τις καπνιές, αν κάνεις, στις εξατμίσεις, δεν ήταν εντονες!! Το ίδιο ισχύει και με τα πολυβόλα του αφους
καλησπερα γιαννη ::salut::ευχαρηστω για τα καλα σου λογια αλλα και για την βοηθεια σου.της χαλκομανιες αν της περασω με ενα πολυ αραιωμενο γκρι θα εκανα βλακεια :?οσο για το υστερογραφο σου το ειχα παρατηρηση.ευχαρηστω φιλε μου θα τα πουμε ::salut::
Εξαιρετικό το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια. Έχω κι εγώ ένα Spitfire στο πρόγραμμα να ξεκινήσω, ελπίζω στη βοήθειά σας.  ::salut::
ευχαρηστω να εισαι καλα :wink:θα την χρειαστουμε και οι δυο γιατι το spit ειναι το επομενο κιτ που θα φτιαξω :mrgreen:
Πανέμορφο το αποτέλεσμα.

Πανέμορφο το αποτέλεσμα.
Λερωσε / φθείρε το λευκό στις χαλκομανιες  να μην φαίνεται καινούργιο και δώσε φώτο στον λαό.

ευχαρηστω κωστα να εισαι καλα θα φθαρθει και θα λερωθει αλλα οχι και παρα πολυ γιατι απο οσο ξερω οι αμερικανοι τα προσεχαν οσο ηταν εφηκτο.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 15, 2012, 08:32:41 μμ »
Πατριδα δειχνει πολυ ομορφο και τα decals εντυπωσιακα!
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 15, 2012, 08:45:34 μμ »
Σταύρο κάνε το wash και προσπάθησε να τις λερώσεις με το λαδάκι. Θα σου πρότεινα ότι λέρωμα θέλεις να κάνεις πάνω τους κάντο με λάδι, αν δεν σου αρέσει το σκουπίζεις, τόσο απλά. Επίσης πάντα έχοντας σαν αναφορά φωτό, για να μην το παρακάνεις!

Γιάννης

Tags: