Αποστολέας Θέμα: Akagi Rei-sen -OWARI! ΤΕΛΟΣ ΛΕΜΕ!  (Αναγνώστηκε 85913 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Akagi Rei-sen -OWARI! ΤΕΛΟΣ ΛΕΜΕ!
« στις: Απριλίου 25, 2012, 03:48:42 πμ »
Γεια σας,
Το θεμα εχει ηδη ανοιξει απο εδω
 ::arrowdown::
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,22604.0.html

Σημερα παρελαβα αυτο το δεμα

που περιειχε κατι πολυ οικειο ::glossa::

και κατι παντελώς αγνωστο,(αλλα με διαθεση να γινει γνωστο :mrgreen:)

Προκειται για ενα διοραμα που θα εξελισσεται τις πρωτες μερες του Δεκεμβριου του 1941 στο καταστρωμα του αεροπλανοφορου Ζuikaku πριν την επιθεση της Ιαπωνικης Αεροποριας Ναυτικου στο 'λιμανι των μαργαριταριων' στο νησι Χαβαη με τις γνωστες εξελιξεις..
Το αφηνω ως εδω λεγοντας μονο οτι οι διαστασεις 'απαγορευουν' την κατασκευη και καποιας 'Βαλιας' ή 'Καιτουλας' που επιχειρησαν απο το ιδιο αεροπλανοφορο που, εκτος αν γινει καποια 'προεκταση' στη συγκεκριμενη βαση..Επισης το(α) αεροπλανο(α) θα ειναι κατασκευες ΟΟΒ.
Και μια ερωτηση-ετσι για να αρχισει σιγα-σιγα το ξεστραβωμα.. :? :? :oops:

Ποιο σημειο του πλοιου αναπαριστα η βαση?? Σας παραθετω βαρβατη φωτο του αεροπλανοφορου για να μου 'σημαδεψετε' αυτο ακριβως το σημειο..

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
Απ: Zuikaku Zero
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 25, 2012, 09:30:50 πμ »

Από την αναλογία μήκους πλάτους, του ανελκυστήρα στη βάση, μπορείς να βρεις αν είναι της πλώρης ή ένα από τους άλλους ανελκυστήρες. Γνώμη μου πως πρόκειται για την πλώρη.
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 25, 2012, 09:34:34 πμ »
Αν ο ανελκυστήρας είναι τετράγωνος τότε είναι ο πίσω ή ο μεσαίος, αν είναι παραλληλόγραμμος τότε είναι ο εμπρόσθιος. Δες και το σχέδιο που πόσταρε ο αρχιτέκτονας με τον οποίο συμφωνώ πως από ότι φαίνεται πιθανότατ είναι ο εμπρόσθιος.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:49:50 πμ »
Παρατηρώντας την φωτογραφία με τους χάρακες, διακρίνω πραγματικές διαστάσεις περίπου τετραγωνες 24x26cm. Σίγουρα υπάρχει και ενα μικρό λάθος λογω γωνίας παράλλαξης, αλλά νομίζω οτι τείνει προς το τετράγωνο, οπότε αποκλείεται ο πλωρειαίος. Να υποθέσω οτι οι σανίδες του καταστρώματος είναι τοποθετημένες κατά τον διαμήκη αξονα, οπότε η μεγαλύτερη πλευρά των 26cm είναι η διαμήκης και ο ανελκυστήρας είναι ο μεσαίος.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 26, 2012, 12:05:25 πμ »
Παρατηρώντας την φωτογραφία με τους χάρακες, διακρίνω πραγματικές διαστάσεις περίπου τετραγωνες 24x26cm. Σίγουρα υπάρχει και ενα μικρό λάθος λογω γωνίας παράλλαξης, αλλά νομίζω οτι τείνει προς το τετράγωνο, οπότε αποκλείεται ο πλωρειαίος. Να υποθέσω οτι οι σανίδες του καταστρώματος είναι τοποθετημένες κατά τον διαμήκη αξονα, οπότε η μεγαλύτερη πλευρά των 26cm είναι η διαμήκης και ο ανελκυστήρας είναι ο μεσαίος.
Νομιζω και γω οτι ειναι ο μεσαιος..Σωστα??? :? :?

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 26, 2012, 02:58:47 πμ »
Από τις τρείς παράλληλες γραμμές και την απόσταση των δύο εξωτερικών από τα άκρα, σύμφωνα με την αναπαράσταση στο κουτί της eduard και το γραμμικό σχέδιο και με άλλα γραμμικά που έχω υπόψη μου, πρέπει να είναι ο εμπρόσθιος ανελκυστήρας (της πλώρης), καλή επιλογή. ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 26, 2012, 03:47:51 πμ »
Νομιζω και γω οτι ειναι ο μεσαιος..Σωστα??? :? :?

Σύμφωνα με το ποστάρισμα του ντεκ (τώρα το είδα) σίγουρα δεν είναι ο εμπρόσθιος  :D, μάλλον είναι ο μεσαίος γιατί το 1941 δεν είχε, σύμφωνα με γραμμικά σχέδια, πίσω κατασκευή δίπλα από το κατάστρωμα, ώστε να φαίνεται, όπως δείχνει η αναπαράσταση (πρέπει να είναι από την παρακάτω φωτογραφία) του κουτιού, πλήρωμα. ::salut::

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 26, 2012, 08:01:14 πμ »
Πάνο γιατί προβληματίζεσαι για το ποιος είναι ο ανελκυστήρας  :?:
Μήπως σκοπεύεις να σκρατσάρεις τμήμα του αεροπλανοφόρου τριγύρω ?
Το πολυ-πολύ να το φτιάξεις ...ολόκληρο  ::glossa::
Τελος πάντων, καλή τύχη στην αναζήτηση και καλή κατασκευή ....
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 26, 2012, 11:32:16 πμ »
Από τις αναλογίες της βάσης, μάλλον δεν πρόκειται για τον πλωριό. Αλλά δεν υπάρχει κάτι που να σε οδηγεί σε ασφαλές συμπέρασμα αν είναι ο πρυμνιός, ή ο μεσαίος. Οπότε, αν θέλεις να σκρατσάρεις μέρος του καταστρώματος, ή του κύτους, δεν σε περιορίζει τίποτα στο να διαλέξεις ποιόν από τους δυο.  Α!!!! δηλώνω ότι ζηλεύω το πρότζεκτ.
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 26, 2012, 11:52:55 πμ »
Παω στοιχημα και το παιζω και over μαλιστα οτι ο Πανος θα μας "χαζεψει" παλι και να μην μας δουλευει οτι θα ειναι "out of the box"  χωρις πολλα πολλα... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 26, 2012, 02:21:18 μμ »
Κανονησε παλι να αρχισει να περναει απο το μυαλο μας η σκεψη, να πεταξουμε ΟΛΑ τα μοντελα ,να διαγραψουμε τους λογαριασμους μας και να αγορασουμε κανα τσελεμεντε για να αλλαξουμε χομπυ.... :twisted: :twisted:

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ φιλε....και ειμαι σιγουρος πως θα μας εντυπωσιασεις παλι με τα καμμωματα σου :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 26, 2012, 11:54:40 μμ »
Πάνο γιατί προβληματίζεσαι για το ποιος είναι ο ανελκυστήρας  :?:
Μήπως σκοπεύεις να σκρατσάρεις τμήμα του αεροπλανοφόρου τριγύρω ?
Το πολυ-πολύ να το φτιάξεις ...ολόκληρο  ::glossa::
Τελος πάντων, καλή τύχη στην αναζήτηση και καλή κατασκευή ....
Σ.Σ.
Κατι τετοιο εννοεις Σταυρο???

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Σε ευχαριστω πολυ, το σιγουρο ειναι οτι θα το ψαξω πολυ το θεμα-εχω ηδη αρχισει σιγα σιγα- και οτι θα αποκοψω την επιφανεια του ανελκυστηρα απο την υπολοιπη επιφανεια..Τα υπολοιπα με την δικια σας βοηθεια που μεχρι τωρα τουλαχιστον ειναι ανεκτιμητη!! Ευχαριστω παιδια! ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 27, 2012, 12:12:49 πμ »
Μάλλον κάτι τέτοιο εννοεί ο πρόεδρος...

Παναγιώτη άμα θες να κάνεις κομμάτι του πλοίο, κι ειδικά την υπερκατασκευή θα πρέπει να μην χρησιμοποιήσεις την βάση που πήρες...

Επίσης αν προσπαθήσεις να την ενσωματώσεις σε κάποιο μεγαλύτερο κομμάτι θα σε παιδέψουν πολύ οι σανίδες και οι γραμμές τους...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 27, 2012, 03:50:05 μμ »
Μάλλον κάτι τέτοιο εννοεί ο πρόεδρος...

Παναγιώτη άμα θες να κάνεις κομμάτι του πλοίο, κι ειδικά την υπερκατασκευή θα πρέπει να μην χρησιμοποιήσεις την βάση που πήρες...

Επίσης αν προσπαθήσεις να την ενσωματώσεις σε κάποιο μεγαλύτερο κομμάτι θα σε παιδέψουν πολύ οι σανίδες και οι γραμμές τους...
Τι προτεινεις Νικο;

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 27, 2012, 04:02:44 μμ »
Να αποφασίσεις τι θέλεις να δείξεις από το αερολανοφόρο και να χρησιμοποιήσεις την βάση μόνο για τις διαστάσεις των λεπτομερειών της. Αν θες να κάνεις την υπερκατασκευή του αεροπλανοφόρου μπορούμε να βρούμε τα σχέδια και τις λεπτομέρειές της.

Να κάνεις κάποιον από τους πίσω ανελκυστήρες με τα πλαϊνά πυροβόλα ίσως να είναι πιο πολύπλοκο από όσο νομίζεις... Να κάνεις την υπερκατασκευή από το κατάστρωμα και πάνω και το κομμάτι με τον ανελκυστήρα είναι πιο απλό κατασκευαστικά και μπορείς να παίξεις με τις σημαίες και τις φιγούρες...

Αποφάσισε κι ό,τι χρειαστείς από σχέδια και λεπτομέρειες το βρίσκουμε...  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Akagi Rei-sen
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 03, 2013, 08:56:58 πμ »
Με τον Πετρακη κ την καλυβα του να μετρανε μερες-για το τελος του project βεβαια :mrgreen:- εγινε κυριολεκτικα αλλαγη πλευσης  ::glossa:: στην επιλογη του α/φορου..
Με την Μπετυ ηταν το φορτηγακι Isuzu,
Mε την Μυρτω το υποστεγο,
Με τον Πετρακη η καλυβα..Ε, τωρα ο supporting actor :) του προτζεκτ θαναι
αυτα..
 ::arrowdown::

Click to see the original size.

τα στρωματα φουτόν που καλυπταν τις επιφανειες του Akagi κατα τη διαρκεια της επιδρομης στο Περλ Χαρμπορ..

Η δε φωτο εμπνευσης/αναφορας ειναι
αυτη ::arrowdown::

θα προσπαθησω να αναπαραστησω την μαρκαρισμενη περιοχη..Τα υπολοιπα οταν ερθει η ωρα.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 03, 2013, 10:34:05 πμ »
Aφου θες να αναπαραστησεις το συγκεκριμενο σημειο τι τον θες τον ανελκυστηρα? Αφου δεν εχει σε εκεινο το σημειο. ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 03, 2013, 11:50:18 πμ »
Το ξερω Μητσο..Δυστυχως οτι ειπαμε για το  Ζουικακου κ τους ανελκυστηρες μαλλον θα μεινουν σαν  ενημερωτικο νημα..Εχω προσφατα δει κ την Ιαπωνικη ταινια  'Ishoroku'  παραγωγης 2011 που εχει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ληψεις απο το  συγκεκριμενο σημειο του Ακαγκι..Τωρα το βρισκω απιθανο οι Ιαπωνες να μην εχουν δωσει την δεουσα σημσσια στην πιστη ανσπαρασταση του α/φορου τους...

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 03, 2013, 02:24:17 μμ »
ʼμα κάνεις τη γέφυρα, ή έστω ένα μέρος της, του Akagi σε 1/48 θα πρέπει να βρεις υλικό για το τι χρώμα θα βάψεις το εσωτερικό της γέφυρας και τι θα βάλεις μέσα. Δεν θυμάμαι να έχω δει φωτογραφίες του εσωτερικού της γέφυρας του Akagi και πιστεύω ότι θα ταλαιπωρηθείς να βγάλεις άκρη. Ό,τι έχω δει είναι από τα σχέδια του πλοίου, εδώ είναι το τιμόνι, εδώ είναι τα κυάλια, και τίποτα άλλο. Θα σου φανεί πολύ άδειο και θα θέλεις να το γεμίσεις.
Επίσης θα στέκετε πάνω από το Ζερό και θα στο "πλακώνει". Οι ταινίες έχουν το πλεονέκτημα να παίζουν με το φως και τις γωνίες λείψης κρύβοντας λεπτομέριες και λύνοντας σχετικά προβλήματα.

Αν κάνεις τον ανελκυστήρα του Zuikaku το πολύ πολύ να κατεβάσεις το διόραμα μέχρι τα πλαινά α/α που και πάλι θα πρεπει να τα κάνεις σκρατς, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι εξήσου εντυπωσιακό, δε θα χρειαστεί να ασχοληθείς με τα εσωτερικά των α/α, το Ζερό θα δείχνει ακόμα πιο όμορφο και το διόραμά σου θα το τελειώσεις πιο γρήγορα και με λιγότερη ταλαιπωρία. Για τα α/α υπάρχει κάργα υλικό και προσωπικά θα ήθελα πολύ να σε δω να φτιάχνεις μια τριπλέτα με 25άρια.

ʼμα θες αυτομαστίγωμα κάνε το κατάστρωμα του Nisshin (http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_seaplane_carrier_Nisshin) με τα υδροπλάνα να βγάλεις το άχτι σου.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 03, 2013, 07:08:33 μμ »
Ο ανελκυστήρας είναι ο μεσαίος. Μια για έμπνευση:

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 03, 2013, 07:20:18 μμ »
Καλά, τα φουτόν τι τα βάλανε εκεί πάνω??? :?: :?: :?: Καλύτερα είναι για ξάπλες...

Αναμένω τη συνέχεια που προδιαγράφεται εντυπωσιακή.

Για τα α/α υπάρχει κάργα υλικό και προσωπικά θα ήθελα πολύ να σε δω να φτιάχνεις μια τριπλέτα με 25άρια.

Για δώσε λοιπόν λίγο από αυτό το κάργα υλικό γιατί τώρα που έχω πιάσει τα scratch α/α, θέλω να τα κάνω στην 1/35!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 03, 2013, 08:19:54 μμ »
ʼμα κάνεις τη γέφυρα, ή έστω ένα μέρος της, του Akagi σε 1/48 θα πρέπει να βρεις υλικό για το τι χρώμα θα βάψεις το εσωτερικό της γέφυρας και τι θα βάλεις μέσα. Δεν θυμάμαι να έχω δει φωτογραφίες του εσωτερικού της γέφυρας του Akagi και πιστεύω ότι θα ταλαιπωρηθείς να βγάλεις άκρη. Ό,τι έχω δει είναι από τα σχέδια του πλοίου, εδώ είναι το τιμόνι, εδώ είναι τα κυάλια, και τίποτα άλλο. Θα σου φανεί πολύ άδειο και θα θέλεις να το γεμίσεις.
Επίσης θα στέκετε πάνω από το Ζερό και θα στο "πλακώνει". Οι ταινίες έχουν το πλεονέκτημα να παίζουν με το φως και τις γωνίες λείψης κρύβοντας λεπτομέριες και λύνοντας σχετικά προβλήματα.

Αν κάνεις τον ανελκυστήρα του Zuikaku το πολύ πολύ να κατεβάσεις το διόραμα μέχρι τα πλαινά α/α που και πάλι θα πρεπει να τα κάνεις σκρατς, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι εξήσου εντυπωσιακό, δε θα χρειαστεί να ασχοληθείς με τα εσωτερικά των α/α, το Ζερό θα δείχνει ακόμα πιο όμορφο και το διόραμά σου θα το τελειώσεις πιο γρήγορα και με λιγότερη ταλαιπωρία. Για τα α/α υπάρχει κάργα υλικό και προσωπικά θα ήθελα πολύ να σε δω να φτιάχνεις μια τριπλέτα με 25άρια.
:? :? :( :?: :oops:  Μου φαινεται θα ξανααλλαξω τιτλο στο θεμα...Ανωμαλη προσνηωση η παρεμβαση σου Γεωργιε..Αλλα κ πολυ ουσιαστικη..Δεν βγαινει ακρη με τα φουτον τωρα που το καλοσκεφτομαι... :evil:

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 03, 2013, 08:29:36 μμ »
Ελπίζω να κατάλαβες ότι δε σου λέω να μη το κάνεις, απλά νομίζω ότι η αρχική σου ιδέα δε θα σε ταλαιπωρήσει τόσο και θα έχει εξίσου καλό αποτέλεσμα. Αγόρασες και το έτσι από την Edward, μη πάνε χαμένα τα λεφτά...
Τα φουτόν τα βάλανε σαν έξτρα για να προφηλαχτούν από τα θραύσματα. Υλικό όταν προκάμω.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Zuikaku Rei-sen
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 03, 2013, 11:16:28 μμ »
OK,OK,OK! Τα φουτον μας τελειωσαν.. :(  Εξ αλλου θαταν κριμα τοσο ενημερωτικο υλικο για το συγκεκριμενο α/φορο να παει στραφι.. :wink:

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Απ: Zuikaku Rei-sen
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 03, 2013, 11:51:07 μμ »
  Παναγιώτη καλησπέρα , έτσι - έτσι πριν τελειώσει το ένα να αρχίζει το άλλο για να μη βαριόμαστε και μεις , ότι και να κάνεις είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα αλλά πάρε και αυτό για να σου βρίσκεται ( θα το έχεις δει μάλλον )
http://kampfgruppe144.blogspot.gr/2011/02/1144-akagi-flight-deck-diorama-paper.html
  Καλή συνέχεια  ::salut::
  Αντώνης

Tags: