Αποστολέας Θέμα: CONDOR DORA BF109D -ACADEMY 1/48  (Αναγνώστηκε 990 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
CONDOR DORA BF109D -ACADEMY 1/48
« στις: Απριλίου 10, 2012, 05:52:50 μμ »
Το παρόν αποτελεί ουσιαστικά την δεύτερη ever κατασκευή μου στην συγκεκριμένη κλίμακα. Εχει βαφθεί αποκλειστικά με σμάλτα (White Ensgin) RLM63/65/02(φωλεες και εσωτερικό) και λευκό στα ακροπτερύγια ενώ ψεκαστός είναι και ο σταυρός Χ στο ουραίο ( η χαλκομανία του κιτ απλά χαιρέτησε...)

Το preshade εγινε για δεύτερη φορά ever, οποτε συγχωρέστε τις γραμμές-παρκινσον...

Στο τέλος ψεκασα και με ματ βερνίκι, αν και δεν ξέρω εάν αυτή η τεχνική ενδείκνυται στα ιπτάμενα.

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: CONDOR DORA BF109D -ACADEMY 1/48
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 15, 2012, 03:07:46 πμ »
Με το καλό να δούμε και άλλες ιπτάμενες κατασκευές σου. Είναι ωραίο να βλέπεις τους μοντελιστικούς ορίζοντεσ να ανοίγονται. Νομίζω δεν είναι τοσο απλό για τους περισσότερους να δοκιμάζουν διαφορετική θεματολογία και να αποδίδουν το 100% απο τα πρώτα μοντέλα. Προσωπικά σκέφτομαι να δοκιμάσω να κάνω κανένα άρμα για το επόμενο GB (όντας αεροπλανάς) και κάτι μου λέει πως θα με κλαιν οι ρέγγες  :lol:

Όσον αφορά την κατασκευή με τη μικρή μου εμπειρία σε σχέση με άλλους, θα μπορούσα να επισημάνω:
- Νομίζω πως το preshade είναι υπερβολικά πολύ έντονο. Θα έπρεπε να επιμείνεις με μερικά ακόμα αραιωμένα χέρια χρώματος ωστε να επιτύχεις καλύτερη κάλυψη έτσι ώστε απλά να αχνοφαίνεται μόνο μια σκιά. Επίσης σε ανοιχτά χρώματα θα ήταν προτιμότερο κάποιο preshade με γκρί ή καφέ.
- Απο την άλλη το wash στις περισσότερες γραμμώσεις είναι σχεδόν αδιόρατο και θα έπρεπε να ήταν πιο έντονο και ευκρινές.
- Οι κάπνες στις εξατμίσεις και τα πυροβόλα θα έπρεπε να συμβαδίζουν με το υπόλοιπο επίπεδο φθορών.
- Ορισμένες ενώσεις έχουν ξεφύγει (πχ χείλη προσβολής των πτερύγων)

Καλή συνέχεια στα πετούμενα σου!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
Απ: CONDOR DORA BF109D -ACADEMY 1/48
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 23, 2012, 10:14:50 μμ »
Στρατηγε μου και εγώ θα συμφωνήσω με αυτά που είπε ο Πεζ.
Για δεύτερο πτηνο μια χαρα είναι, συνέχισε ακόλουθοντας τα παραπάνω και θα φτιάξεις αστέρια.

::salut:: Κωστας

Tags: