Θέλω να ρωτήσω κάτι κάποια πραγματάκια σχετικά με τα κιτ των παραπάνω εταιριών και συγκεκριμένα για Tiger, Panther, Jagdpanther και Panzer IV.
Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να πώ ότι είμαι φανατικός των γερμανικών αρμάτων και σκοπός μου είναι ασχοληθώ, για αρχή, μόνο με αυτά.
Στο ζουμί τώρα, έχω να πιάσω μοντέλο πολλά χρόνια και όσον αφορά τις εταιρίες που έχω εμπειρία είναι κατά κύριο λόγο η Tamiya και η Italeri. Πάντα θεωρούσα ότι η tamiya ήταν μια κλάση πάνω από την italeri και αναλόγως τα αντιμετώπιζα. Τώρα που ετοιμάζομαι να επανέλθω, θα κάνω αρχή με ένα Tiger, ένα Panther, ένα Jagdpanther και ένα Panzer IV. To Tiger και το Panther είναι της Italeri, το 6471 και το 6493 αντίστοιχα, τα οποία έχουν και ΡΕ κομμάτια. Θεώρησα λόγο τιμής και ΡΕ κομματιών ότι ήταν ιδανικά για το ζέσταμα, αλλά δεν θεωρώ πώς επέλεξα σωστά όσον αφορά το Jagdpanther και το Panzer IV, αφού επέλεξα τα κιτ της Gunze (G769 Command version και G774 αντίστοιχα) και διαβάζοντας κατέληξα ότι είναι μοντέλα για έμπειρους μοντελιστές. Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει να ασχοληθώ σε αυτή τη φάση με αυτά ή να τα αφήσω στην άκρη και να πιάσω κάποια άλλα κιτ όπως πχ το Panzer IV (Tamiya 35209) και το Jagdpanther (Tamiya 35203), τα οποία είναι μιας εταιρείας που έχω ήδη φτιάξει αρκετά και ξέρω πάνω κάτω τι να περιμένω από την διαδικασία κατασκευής?
Τις τελευταίες μέρες έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και ψάχνω και διαβάζω και έχει αρχίσει και ριζώνει στο μυαλό μου ότι τα κιτ της Dragon είναι μονόδρομος όσον αφορά την λεπτομέρεια και την τεχνική δυσκολία. Συν τοις άλλοις, είναι η μόνη εταιρεία που έχει τα άρματα που θέλω (King Tiger, Panther, Tiger, Jagdpanther, Jagdtiger) σε αρκετές εκδόσεις. Λόγω κόστους όμως, θα ήθελα να τα πιάσω αφού αποκτήσω αέρα και πιάσω έναν ρυθμό που θα μου επιτρέψει να τα φτιάξω κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν ξέρω αν είναι σωστό το σκεπτικό μου ή αν μου διαφεύγει κάποια άλλη εταιρεία που αν παράγει κιτ αναλόγου επιπέδου. Οποιοδήποτε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο!
Κλείνοντας θα ήθελα να πώ ότι έχω ακόμα αρκετά μοντέλα, άλλα σε καλή κατάσταση, άλλα σε δραματική, τα οποία θα θυσιαστούν για πειραματισμούς και προπόνηση σε τεχνικές ξεθωριάσματος, φθορών κλπ. Η αλήθεια είναι ότι η μόνη τεχνική που γνώριζα και είχα εφαρμόσει ήταν αυτή του στεγνού πινέλου και βέβαια δεν έχω δουλέψει ποτέ αερογράφο. Για αυτό ακριβώς θέλω να ξεκινήσω με κάποια κιτ χαμηλής τιμής και νορμαλ δυσκολίας γιατί αλλιώς να κάνεις πειράματα σε ήδη έτοιμα μοντέλα και αλλιώς να παλεύεις από την αρχή.