Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση σχετικά με κιτ Gunze, Dragon, Tamiya και Italeri  (Αναγνώστηκε 2211 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Ερώτηση σχετικά με κιτ Gunze, Dragon, Tamiya και Italeri
« στις: Απριλίου 21, 2012, 06:23:20 μμ »
Θέλω να ρωτήσω κάτι κάποια πραγματάκια σχετικά με τα κιτ των παραπάνω εταιριών και συγκεκριμένα για Tiger, Panther, Jagdpanther και Panzer IV.
Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να πώ ότι είμαι φανατικός των γερμανικών αρμάτων και σκοπός μου είναι ασχοληθώ, για αρχή, μόνο με αυτά.

Στο ζουμί τώρα, έχω να πιάσω μοντέλο πολλά χρόνια και όσον αφορά τις εταιρίες που έχω εμπειρία είναι κατά κύριο λόγο η Tamiya και η Italeri. Πάντα θεωρούσα ότι η tamiya ήταν μια κλάση πάνω από την italeri και αναλόγως τα αντιμετώπιζα. Τώρα που ετοιμάζομαι να επανέλθω, θα κάνω αρχή με ένα Tiger, ένα Panther, ένα Jagdpanther και ένα Panzer IV. To Tiger και το Panther είναι της Italeri, το 6471 και το 6493 αντίστοιχα, τα οποία έχουν και ΡΕ κομμάτια. Θεώρησα λόγο τιμής και ΡΕ κομματιών ότι ήταν ιδανικά για το ζέσταμα, αλλά δεν θεωρώ πώς επέλεξα σωστά όσον αφορά το Jagdpanther και το Panzer IV, αφού επέλεξα τα κιτ της Gunze (G769 Command version και G774 αντίστοιχα) και διαβάζοντας κατέληξα ότι είναι μοντέλα για έμπειρους μοντελιστές. Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει να ασχοληθώ σε αυτή τη φάση με αυτά ή να τα αφήσω στην άκρη και να πιάσω κάποια άλλα κιτ όπως πχ το Panzer IV (Tamiya 35209) και το Jagdpanther (Tamiya 35203), τα οποία είναι μιας εταιρείας που έχω ήδη φτιάξει αρκετά και ξέρω πάνω κάτω τι να περιμένω από την διαδικασία κατασκευής?

Τις τελευταίες μέρες έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και ψάχνω και διαβάζω και έχει αρχίσει και ριζώνει στο μυαλό μου ότι τα κιτ της Dragon είναι μονόδρομος όσον αφορά την λεπτομέρεια και την τεχνική δυσκολία. Συν τοις άλλοις, είναι η μόνη εταιρεία που έχει τα άρματα που θέλω (King Tiger, Panther, Tiger, Jagdpanther, Jagdtiger) σε αρκετές εκδόσεις. Λόγω κόστους όμως, θα ήθελα να τα πιάσω αφού αποκτήσω αέρα και πιάσω έναν ρυθμό που θα μου επιτρέψει να τα φτιάξω κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Δεν ξέρω αν είναι σωστό το σκεπτικό μου ή αν μου διαφεύγει κάποια άλλη εταιρεία που αν παράγει κιτ αναλόγου επιπέδου. Οποιοδήποτε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο!

Κλείνοντας θα ήθελα να πώ ότι έχω ακόμα αρκετά μοντέλα, άλλα σε καλή κατάσταση, άλλα σε δραματική, τα οποία θα θυσιαστούν για πειραματισμούς και προπόνηση σε τεχνικές ξεθωριάσματος, φθορών κλπ. Η αλήθεια είναι ότι η μόνη τεχνική που γνώριζα και είχα εφαρμόσει ήταν αυτή του στεγνού πινέλου και βέβαια δεν έχω δουλέψει ποτέ αερογράφο. Για αυτό ακριβώς θέλω να ξεκινήσω με κάποια κιτ χαμηλής τιμής και νορμαλ δυσκολίας γιατί αλλιώς να κάνεις πειράματα σε ήδη έτοιμα μοντέλα και αλλιώς να παλεύεις από την αρχή.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Ερώτηση σχετικά με κιτ Gunze, Dragon, Tamiya και Italeri
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 22, 2012, 12:05:42 πμ »
Πολλά ερωτήματα !!
για επανείσοδο στο Hobby, αυτα που διάλεξες (Tamiya, Italeri) είναι πολύ καλά.
οταν φτάσεις σε ένα επίπεδο εμπειρίας κατασκευαστικά και ως προς το βάψιμο κλπ τεχνικές, προχωράς στα multimedia αλλά πολύπλοκα κιτ της dragon (και της AFV Club κλπ.).
πιστεύω ότι με τη μία δε μπορείς να τα έχεις όλα.
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 22, 2012, 12:25:58 πμ »
Τα Tamiya δεν τα έχω αγοράσει, έχω αγοράσει της Gunze και εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι είναι για έμπειρους και για αυτό έψαξα και βρήκα αντίστοιχα άρματα σε tamiya, ώστε να παίξω μπάλα με αυτά και να πιάσω τα Gunze αργότερα, που θα έχω μπεί στο κλίμα. Ίσως είναι καλύτερα να πάρω τα tamiya ή να το ρισκάρω με τα gunze? H τιμή των Gunze δεν είναι τέτοια που να με κάνει να είμαι επιφυλακτικός ως προς την κατασκευή τους, αλλά νομίζω δεν τα βρίσκεις πια και εύκολα και ίσως είναι κρίμα να τα χαραμίσω!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 22, 2012, 12:37:36 πμ »
δεν εχω πολυκαταλάβει τι ρωτάς και τι εννοείς με το "να χαραμίσεις" τα Gunze.
εξ΄'οσων γνωρίζω, εκτός κι αν τα βλέπεις καθαρά συλλεκτικά και όχι μοντελιστικά, δε συγκρίνονται με τις συγχρονες κυκλοφορίες.
κάποια απο αυτά (Gunze) χρησιμοποιηθηκαν σε καποιες επενακυκλοφορίες από την Dragon αλλά και αυτά "αντικαταστάθηκαν" από επόμενες κυκλοφορίες (Pz III/IV, Stug III)
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 22, 2012, 12:43:53 πμ »
θα συμφωνήσω με αυτό που σου προτείνει πιο πάνω ο Σταύρος.
Πάρε κάποιο Tamiya  που έχει λίγα κομμάτια και άριστη εφαρμογή για ξεκίνημα.
Τα νέα κιτ της  dragon  και  Cyber Hobby φημίζονται για την την ακρίβεια τους σε λεπτομέρεια, αλλά  δοκιμάζουν ουσιαστικά την υπομονή σου και όχι τόσο την τσέπη σου ......π.χ. το  Tiger I Ausf E Feb 1944 Nr 6650 της cyber Hobby έχει ούτε λίγο , ούτε πολύ, 766 κομμάτια!

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:00:59 πμ »
Συμφωνω με το Θαναση και το Σταυρο.Ειναι καλυτερο να ξεκινησεις με Tamiya.Τα κιτ της Gunze ηταν παρα πολυ καλα για την εποχη τους αλλα εχουν ξεπεραστει πλεον.Καποια εξ'αυτων εξακολουθουν να κυκλοφορουν (π.χ. Panzer III ausf G) reboxed απο τη Dragon.Oταν αρχισεις να αισθανεσαι καπως πιο σιγουρος για τις ικανοτητες σου,δοκιμασε τα Tristar.H θεματολογια της εταιριας ειναι περιορισμενη αλλα κατ'εμε τα κιτ της ειναι ασυγκριτως καλυτερα απ'ολα τα αλλα  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 22, 2012, 01:55:52 μμ »
Καταρχήν, να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις.
@Stavros
Όταν λέω να "χαραμίσω" εννοώ ότι αν πιάσω τώρα τα Gunze, τα οποία είναι κιτ υψηλού επιπέδου, και ας είναι παλιά/ξεπερασμένα, μπορεί να τα χαλάσω, να τα στείλω αδιάβαστα. Και αυτή ήταν η ερώτηση μου, αν αξίζει να πειραματιστώ και όπου βγεί ή να τα αφήσω στην άκρη, να πάρω τα δύο αντίστοιχα της tamiya που είναι γύρω στα 10ε πιο φθηνά έκαστο και γνωρίζω τα tamiya, αφού στο παρελθόν έχω φτιάξει αρκετά κιτ.

Τα Tristar δεν τα έχω συναντήσει ποτέ και έμαθα την ύπαρξη τους από εδώ μέσα. Πού τα βρίσκουμε?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:18:02 μμ »
Τα Tristar δεν τα έχω συναντήσει ποτέ και έμαθα την ύπαρξη τους από εδώ μέσα. Πού τα βρίσκουμε?

http://www.tristar-model.com/

Στην Ελλαδα καποια κομματια μπορεις να τα βρεις στο plastimodellismo στην Ιπποκρατους.  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:01:22 μμ »
Ευχαριστώ!

::salut:: ::salut::