Αποστολέας Θέμα: 1/48 ιαπωνικη τετραδα-τελος 100%  (Αναγνώστηκε 9564 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος φιλιππος κανετος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: βουλα
Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
« Απάντηση #75 στις: Ιουλίου 14, 2012, 01:24:57 μμ »
  Βαγγελη σε ευχαριστω πολυ οσο για το κιτ το καλητερο απο τα 4  ειτε σκετο ειτε με τα βελτιωτικα που υπαρχουν(με την μικρη εμπειρια που εχω)
    Νικο σε ευχαριστω και εσενα πολυ,δεν θα φαινεται τιποτα εκει που ειναι.
   Κωστα σε ευχαριστω πολυ οσο για την παρατηριση εχεις δικιο ακολουθισα τις οδηγιες του κιτ που μαλλων κανουν λαθος.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #76 στις: Ιουλίου 22, 2012, 04:41:22 πμ »
Καθώς με αρέσουν πολύ τα ιαπωνικά αεροπλάνα, παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα σου. Πραγματικά νομίζω πως το μπάσιμο σου στα πετούμενα είναι πολύ εντυπωσιακό και σίγουρα να μείνεις σε αυτά τα έχεις και σε θέλουν. Επίσης η βελτίωση που φαίνεται απο μοντέλο σε μοντέλο είναι πέρα για πέρα εμφανής άρα περιμένω τα καλύτερα απο το Zero που είναι και το καλύτερο μονέλο, last but not least.

tokkotai σε ευχαριστω πολυ οι δυο λεξεις που μου εγραψες για το κιτρινο ειναι οτι χρειαζομαι για να μαθω την τεχνικη,για της γραμμωσεις μαλλων εννοεις πριν βαλω τις χαλκομανιες να τις χαραζω και θα το κανω γιατι δεν καθαται το wash και δεν ειχα σκεφτει κατι να κανω.

O tokkotai εννοεί να χαράσεις ελαφρά με τον κόφτη τις χαλκομανίες πάνω στις γραμμώσεις όταν είναι πάνω στο μοντέλο αφού τις βάλεις ωστε να μπορέσει να μπει το wash. Προσωπικά ανάλογα με τις χαλκομανίες και την εφαρμογή τους θα έλεγα πως αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο καθώς αρκετές φορές δεν είχα πρόβλημα με το να καθήσει το wash πάνω απο τις χαλκομανίες, αλλα φαντάζομαι πως αυτό που λέει ο tokkotai έχει νόημα μιας και το αποτέλεσμα θα είναι πιο consistent. Επίσης με τις χαλκομανίες της Hasegawa ποτέ δεν είχα αυτή τη τύχη.
Τις χαλκομανίες θα τις χαράξεις (κόψεις ουσιαστικά) πάνω στη καρτέλα μόνο αν θες να την χωρίσεις για κάποιο λόγο σε 2 η παραπάνω κομμάτια, πχ επειδή θα υπάρχει κάποιο ανοιχτό πάνελ στο οποίο βρίσκεται ένα κομμάτι της ή είναι πολύ μεγάλη για να μπει με τη μια.

Αντέ και για 8άδα μετά!  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #77 στις: Ιουλίου 24, 2012, 12:35:57 μμ »
   Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια φιλε μου,πολυ δουλεια εχει το zero συντομα θα βαλω πολλες φωτο,εχουν γινει και οι πρωτες βελτιωσεις απο τα δικα μου χερια.
    Πολυ ιαπωνια για την συνεχεια και σε πιο μεγαλη κλιμακα
    Τωρα οσο για τις τεχνικες αγορασα ενα φτηνο 48αρι μοντελο και ολες οι δοκιμες γινονται πανω του,του εχω πιει το αιμα,δεν θα αργησω και τις δοκιμες με χαλκομανιες και σε ευχαριστω πολυ για την συμβουλη.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #78 στις: Αυγούστου 19, 2012, 10:25:05 μμ »
  Μετα απο περιπου ενα μηνα που ασχοληθηκα με δοκιμες θα σας δειξω μερικες φωτο απο το zero.

Και μερικες απο την κατω πλευρα,τα σηματα ειναι βαμενα και το ξεθοριασμα με την τεχνικη του αλατιου την οποια και μαλλον κατελιξα.Δεν εχει περαστη καθολου βερνικη η οτιδηποτε αλλο.

Περιμενω τα σχολια σας....

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 20, 2012, 09:45:52 μμ »
Τα εθνόσημα πολύ ωραία Φίλλιπε μπράβο!!!Φαίνονται πολύ ρεαλιστικά!! ::salut::

Στην 2η φωτογραφία σου σήκωσε χρώμα η ταινία μασκαρίσματος??λείπει κομμάτι απο την κίτρινη λωρίδα στο χείλος του φτερού. :roll:
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 21, 2012, 01:00:32 μμ »
  Ξεφλουδισμα ειναι φιλε μου αλλα δεν πετηχε στο σημειο αυτο και το διωρθωσα.Σε ευχαριστω πολυ μαλλων σημερα θα περαστει και το πρασινο να δουμε τι θα καταφερουμε.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 21, 2012, 01:18:46 μμ »
Ο κινητήρας μου αρέσει, το ίδιο και τα σκέλη προσγείωσης (αλήθεια, θα προσθέσεις τις σωληνώσεις για τα φρένα; ) αλλά τα ξεφλουδίσματα της μπογιάς στο κάτω μέρος πιστεύω πως δεν κολλάνε, ειδικά τόσο εκτεταμένα. Το Zero σου τι μοντέλο είναι; Αν καταλαβαίνω σωστά από το κάτω μέρος της πτέρυγας μάλλον Α6Μ5, μου το επιβεβαιώνεις σε παρακαλώ.

Τώρα στην αριστερή πτέρυγα στην άκρη του χείλους προσβολής, ξεχωρίζει, αν δε με ξεγελάει το φως, η ένωση των δύο μισών της πτέρυγας, ρίξε μια ματιά.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 21, 2012, 02:27:53 μμ »
  Το zero ειναι το Α6Μ5,εννοεις οτι αυτα τα μοντελα δεν ξεφλουδιζαν τοσο πολυ? Στη πτερυγα τωρα,πρεπει να εχεις δικιο θα το δω το βραδυ και θα το φτιαξω.Σε ευχαριστω πολυ,εχω τοση εννοια τα υπολοιπα που παραβλεπω καπου καπου τα βασικα.Τα σωληνακια για τα φρενα εχουν μπει.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 23, 2012, 01:26:48 μμ »
 Να κανω μια ερωτιση για την προπελα,οσες ηταν βαμενες με το καφεκοκκινο ασταρι ξεφλουδιζαν;θα ηθελα την βοηθεια σας παρακαλω.

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #84 στις: Αυγούστου 23, 2012, 05:40:08 μμ »
Τις πρώτες 1-2 μέρες ξεφλουδίζουν. Μετά βάζεις αντιλιακό και αποκτάς βαθύ και σέξι μαύρισμα.

Πέρα απ τη πλάκα, και οι καφετιές προπέλες ξεφλούδιζαν. Ο βασικός κανόνας με τα Ιαπωνικά αεροπλάνα λέει να βρεις φωτογραφίες με το θέμα που έχεις αποφασίσει να φτιάξεις για να επιβεβαιώσεις πως ακριβώς είναι.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #85 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:44:25 μμ »
  Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου.
  Με αυτα τα μοντελα ξεκινησα,ειχα φτιαξει και μερικα πριν πολλα χρονια,τον μοντελισμο,προσπαθησα δηλαδη να μαθω να το δουλευω το μοντελο.Απο το επομενο θα αρχισω να φτιαχνω μοντελα με βαση την ιστορια τους και ελπιζω να τα καταφερω.

• Scale 1/144
  • *
Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα-τελος 100%
« Απάντηση #86 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 03:13:05 μμ »
    Τελειωσε και το τεταρτο της παρεας,σε αυτο εφαρμοστικαν σχεδων ολα οσα μου μαθατε σχεδον 5 μηνες που κρατησε η κατασκευη απο τα 4 α/φ.Δυστυχως  στο zero μου εσπασε το ενα σκελος στη βαση του και το διορθωσα μονο που γερνει λιγο παραπανω.                                                                                                   

Και μερικες ολα μαζι...

Σας ευχαριστω πολυ ολους σας για ολα και η συνεχεια ερχεται.....

Tags: