Αποστολέας Θέμα: F-16C Block 30 - Το πρώτο σφάξιμο (Italeri 1/48)  (Αναγνώστηκε 9256 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tazman

• Επισκέπτης
Απ: F-16C Block 30 - Το πρώτο σφάξιμο (Italeri 1/48)
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:28:32 πμ »
Φωτογραφία βρήκες εσύ να δεις ότι γράφεται όπως τις έστειλες;  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Εεεεεεεε....καλά είσαι; Πώς τα περνάς;  :mrgreen:  Βασικά.....μετάφραση έκανα από το google! :)

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:34:20 πμ »
κοίτα λοιπόν την μετάφραση από το google που σου ανέβασα κι εγώ και κοίτα και την φωτογραφία... Ειδικά η πρώτη λέξη έχει αρκετές διαφορές...  :wink: :wink:

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:38:15 πμ »
Όντως έχει πολλές. Σε ποιό σάιτ τη βρήκες;

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:42:21 πμ »
Κι εγώ την μετάφραση στο γούγλη έκανα αλλά μετά σκέφτηκα ότι καλύτερα να βρω και μια φωτό...

Έσπασα στο ψάξιμο και τελικά βρήκα μια στο flicker...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 22, 2012, 03:13:04 πμ »
Παίδες, υπάρχει ένα θεματάκι.
Αν δεν βρούμε ακριβώς το κείμενο στα ρώσικα, πρέπει να εγκαταστήσω ρώσικα στον υπολογιστή και να ψάξω ένα-ένα τα γράμματα για να δω ότι βγαίνουν όπως αυτά της φωτογραφίας. Εφικτό, αλλά χρονοβόρο και ψιλοχλωμό να γίνει στον επόμενο μήνα.
Αν μου βρείτε το κείμενο ως κανονικό κείμενο, vector, να μπορώ να το περάσω με επικόλληση στο cad, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά.

ΕΠΙΣΗΣ:
Βλέπω διαφορετικές διαστάσεις και διαφορετικό χρώμα στα ρώσικα RBF. Τις ξέρετε τις διαστάσεις; Αν βολεύεστε με τις διαστάσεις και το χρώμα των αμερικάνικων, τότε όλα καλά.

Για το κόλλημα και το σχήμα:
Κι εγώ με stick κόλλα τα κολλάω, αλλά δεν είναι αρκετά δυνατή. Τι συνέβαινε λοιπόν; Τα κολλούσα ίσια και περίμενα να στεγνώσει η κόλλα. Μετά ήταν κάπως πιο σκληρά και σταθερά. Τα ταλαιπωρώ λίγο για να μην μοιάζουν καινούρια, να έχουν δηλαδή κάμποσες πτυχώσεις, διπλώματα, καμπές κτλ, οπότε τα πιο πολλά ξεκολλάνε, αφού όμως έχουν πάρει κάπως ρεαλιστικό σχήμα. Σε αυτή τη φάση (θυμήθηκα ότι) επεμβαίνω με CA με συρματάκι (κόλπο Indy), εάν έχουν ξεκολλήσει εντελώς, οπότε και σταθεροποιείται οριστικά το σχήμα τους. Αν έχουν ξεκολλήσει λίγο (π.χ. ένα απλό χαμογελάκι), με λίγο κόκκινο σμάλτο (που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται για να βαφτεί το χαρτί στο σημείο που έχουμε κόψει και να μη φαίνεται άσπρο), σκληραίνει και σταθεροποιείται επίσης. Προσοχή στη φάση αυτή, να μη βάψουμε τα γράμματα. Εγώ έχω βάψει μερικά, αλλά δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα, εξ άλλου φαίνονται και πιο φθαρμένα.  :mrgreen:

Για το No scaling στο acrobat, δες το παρακάτω screenshot. Ενδεχομένως στο απλό reader να δεις μικροδιαφορές στο παράθυρο, γιατί εγώ έχω την πλήρη έκδοση που έρχεται με το CS5, αλλά λογικά τα περισσότερα πρέπει να είναι ίδια ή όμοια.
Αν δεν επιλέξεις το no scaling, θα σου το μικρύνει λίγο, ανάλογα με τον εκτυπωτή σου, ώστε να χωρέσει στα περιθώρια του εκτυπωτή, άρα θα το βγάλει ελαφρώς εκτός κλίμακας. Ψιλοπράγματα και πάλι, συνήθως είναι γύρω στο 95-92%, δεν το έχω δει ποτέ να πέφτει χαμηλότερα. Ακόμα και αν γίνει δηλαδή, δεν θα πάθεις τίποτα.
Πρόσεξε τον προσανατολισμό του χαρτιού επίσης. Αν αυτός είναι λάθος, τότε η κλίμακα θα πέσει γύρω στο 50-60%, οπότε είσαι εκτός.

Για ό,τι άλλο θες, μου γράφεις είτε εδώ, είτε σε pm. Αν είναι κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε άλλους, καλύτερα γράφουμε εδώ ή ανοίγουμε άλλο θέμα, ξεχωριστό για home-made RBF (που νομίζω είναι καλή ιδέα). Διαφορετικά, μπορούμε και με pm.

edit: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,22647.0.html

Αποσυνδεδεμένος xristosXT

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: karditsara
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 27, 2012, 10:20:26 μμ »
Σταθη.....ή παπας παπας ή ζευγας ζευγας!
Αν θες σωστο τοτε ανοιχτο ξεφορτωτο,ή κλειστο τουμπανο.Και μιας και ηδη εσφαξες τοτε το πρωτο.
Αν θες παλι ανοιχτο ξεφορτωτο και τα οπλα παρελαση εμπρος του (αν και σιγα μην μας ειχαν ανοιχτο 16ρι προς τερψην οφθαλμων και καμερων σε γιορτη της ΠΑ  :evil:) Αυτο ομως απαιτει βαση.
Προτεινω ανοιχτο (μιας και ξεκινησες σφαξιμο) ξεφορτωτο τα οπλα διπλα σε τρεϊλερ(προαιρετικα) ,καμια γεννητρια αμα λαχει και κανα δυο υπολογους να γυροφερνουνε τσεκαρωντας (τσεκ μασιν ::glossa::)
Και ασε να φορτωσεις κανα 52ρι αργοτερα  :wink: ::salut::
φιλε Σταθη θα συμφωνισω με τον φαντομακια κι εγω με τη σειρα μου!αντε μη αργεις πετα και καμια φωτο! :wink: ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #56 στις: Μαΐου 31, 2012, 02:34:21 μμ »
Είπα να συνεχίσω το γεράκι. Το εγχείρημα στέφθηκε με αρκετή αποτυχία. Το ρητηνένιο κομμάτι του πυροβόλου δεν άφηνε τα δύο μισά της ατράκτου να πατήσουν σωστά.
Έτριψα λοιπόν το κομμάτι με τον ταχυτροχό, αλλά χρειάστηκε τόσο τρίψιμο, που εξαφανίστηκε το πάτωμά του σε κάποια σημεία.
Η ένωση των δύο μισών της ατράκτου άφησε κάποια κενά, στα οποία έβαλα υγρό πλαστικό. Με 400άρι ντουκόχαρτο ξεκίνησα να το τρίβω. Δείχνει να κλείνει καλά το κενό.
Θα χρειαστεί όμως αρκετό τρίψιμο ακόμα, υγρό στόκο και επαναχάραξη. Και ο Θεός, βοηθός...

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στην εισαγωγή θα βάλω fod cover. Έχετε καμιά ιδέα για το πού θα βρω;

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 25, 2012, 05:37:21 μμ »
Φίλε tazman, αν σου κάνει κάτι τέτοιο: http://i683.photobucket.com/albums/vv198/nasos79_2/modelling/F-16pics/DSC09028.jpg μπορώ να σου πω πώς να το κατασκευάσεις. Ανέξοδη λύση, αν και όχι τέλειο αποτέλεσμα, αλλά εσύ ίσως τα καταφέρεις καλύτερα. :)

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 25, 2012, 11:34:47 μμ »
Μιά χαρά δείχνει Νάσο. Από τι υλικό είναι;

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 26, 2012, 12:03:30 πμ »
Ήταν αρκετά απλό.
Τύλιξα λεπτό νάιλον πάνω στην εισαγωγή (πριν την τοποθετήσω, για να έχω ελευθερία κινήσεων), όσο πιο σφιχτά μπορούσα, για να προστατεύσω την εισαγωγή από πιθανές ζημιές. Κατόπιν πήρα ένα χοντρό γάντι εξέτασης (από φαρμακείο, ήταν εκείνα τα μπλε, λίγο πιο σκληρά απ' τα γαλακτώδους χρώματος) και το τέντωσα πάνω στην εισαγωγή ώστε να πάρει το σχήμα της. Στερέωσα σφιχτά με λαστιχάκι. ʼπλωσα γενναία ποσότητα κυανοακρυλικής ZAP η οποία σκλήρυνε το γάντι αρκετά. Στη συνέχεια άπλωσα υγρό στόκο για περισσότερη στιβαρότητα. Όταν στέγνωσαν όλα αυτά, χρειάστηκε να τρίψω για να "έρθουν" ορισμένα σημεία που είχαν ατέλειες. Μετά και από αυτό, με παχύ κόκκινο χρώμα (όχι αραιωμένο δηλαδή), έβαψα με 2-3 χέρια, τρίβοντας ενδιάμεσα, όπου χρειαζόταν για να ομαλοποιήσω.
Στο τέλος έκοψα όσο δεν χρειαζόμουν και έβαψα την τομή και εσωτερικά. Αυτό ήταν.
Με τον ίδιο τρόπο έφτιαξα και το κάλυμμα για την εξαγωγή, το οποίο όμως βγήκε πιο λεπτό απ' όσο ίσως θα έπρεπε...
Αν το έκανα τώρα, θα το χειριζόμουν λίγο διαφορετικά.
Θα τέντωνα πάλι το γάντι και θα στήριζα με λαστιχάκι.
Θα άνοιγα λεπτό φύλλο εποξικό στόκο milliput super fine και θα το ακουμπούσα πάνω στο γάντι, με πούδρα ενδιάμεσα για να μην κολλήσει. Από πάνω, για να πάρει το σωστό σχήμα, θα πίεζα δεύτερο γάντι, προσεκτικά όμως για να μην κόψει στις γωνίες και ακμές, πάντα με πούδρα για να μην κολλάει. Μετά το στέγνωμα του εποξικού, θα προσέθετα στόκο όπου είχε γίνει ζημιά.
Πιστεύω το 2ο θα έδινε καλύτερο αποτέλεσμα, αρκεί το φύλλο σου να ήταν αρκετά λεπτό. Προτίμησα το γάντι, που ήξερα ότι θα βγει όσο λεπτό το ήθελα.

Ελπίζω να βοήθησε λίγο... Τουλάχιστον δοκίμασέ το πριν αγοράσεις το after market, μπας και γλιτώσεις κανένα ευρώ, στις μέρες μας πρέπει να τα μετράμε όλα.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 26, 2012, 11:23:11 πμ »
Έλα ντε... Όντως πρέπει να κάνουμε οικονομία.
Ακούγεται λίγο δύσκολο το εγχείρημά σου, αλλά θα το κάνω.
Σκέφτομαι αρκετά και την επιλογή του αλουμινόχαρτου, αλλά αυτό μάλλον θα κάνει ζάρες.
Ευχαριστώ.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 26, 2012, 12:56:21 μμ »
Δεν είναι δύσκολο, βαρετό είναι. Απολύτως καμία τεχνική δυσκολία δεν έχει και αν το βάλεις μπροστά, θα δεις πόσο εύκολο είναι.

Το αλουμινόχαρτο δεν θα το δοκίμαζα με τίποτα, πιστεύω θα γίνει χάλια.

Αποσυνδεδεμένος φιλιππος κανετος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: βουλα
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 26, 2012, 03:43:35 μμ »
Ενα πολυ καλο υλικο που μπορει να κανει για αυτη τη δουλεια ειναι ο υγρος πολιεστερας,δεν τον εχω δοκιμασει ομως σε ψιλοδουλειες και καθολου στο μοντελισμο,εχω φτιαξει ομως πολλα καλουπια και διαφορα αλλα αντικειμενα.Εαν βαλεις αλουμινοχαρτο,για να μην κολασει ο πολιεστερας πανω στο πλαστικο , μετα το ντυσεις με ενα πανακι και περασεις το υλικο πανω στο πανακι πιστεβω θα γινει πολυ καλο.Τρυβετε ευκολα βαφετε ευκολα και το πινελο ξεπλενετε ευκολα μονο με ασετον και απο ανθεκτηκοτιτα γινεται σαν το γυαλι

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 26, 2012, 03:53:13 μμ »
Δες τι είχα κάνει στο 72άρι δικό μου!
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,5968.100.html

Παράθεση
Μου ήρθε λοιπόν η ιδέα,να τυλίξω διαφανή μεμβράνη για τα φαγητά,σε έναν αεραγωγό από άλλο κιτ,και να περάσω ένα δύο χέρια ρητίνης,προσέχοντας να δημιουργήσω και κάποια τσαλακώματα λόγω υφάσματος.Αφού στέγνωσε,το έβγαλα απ τον αεραγωγό και έβγαλα την μεμβράνη από μέσα!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 26, 2012, 04:19:36 μμ »
Φίλιππε, ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά θα την αφήσω. Δεν νομίζω πως θα χειριστώ σωστά τον υγρό πολυεστέρα.

mmaker, η ρητίνη που λες ποια είναι; Έχω μια ρητίνη αγορασμένη από το Real για ανακάτεμα με σκόνες MiG, με σκοπό την αναπαράσταση λάσπης. Κάνει αυτή;

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 26, 2012, 08:06:50 μμ »
Έλα ντε... Όντως πρέπει να κάνουμε οικονομία.
Ακούγεται λίγο δύσκολο το εγχείρημά σου, αλλά θα το κάνω.
Σκέφτομαι αρκετά και την επιλογή του αλουμινόχαρτου, αλλά αυτό μάλλον θα κάνει ζάρες.
Ευχαριστώ.  ::salut::
Εποξικο στοκο δοκιμασες;Να τον κανεις φυλλο και να τον απλωσεις επανω στην εισαγωγη.Εχεις αρκετο χρονο να τον δουλεψεις μεχρι να στεγνωσει! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 26, 2012, 09:17:45 μμ »
Εποξικο στοκο δοκιμασες;Να τον κανεις φυλλο και να τον απλωσεις επανω στην εισαγωγη.Εχεις αρκετο χρονο να τον δουλεψεις μεχρι να στεγνωσει! ::salut:: ::salut::

Αν το έκανα τώρα, θα το χειριζόμουν λίγο διαφορετικά.
Θα τέντωνα πάλι το γάντι και θα στήριζα με λαστιχάκι.
Θα άνοιγα λεπτό φύλλο εποξικό στόκο milliput super fine και θα το ακουμπούσα πάνω στο γάντι, με πούδρα ενδιάμεσα για να μην κολλήσει. Από πάνω, για να πάρει το σωστό σχήμα, θα πίεζα δεύτερο γάντι, προσεκτικά όμως για να μην κόψει στις γωνίες και ακμές, πάντα με πούδρα για να μην κολλάει. Μετά το στέγνωμα του εποξικού, θα προσέθετα στόκο όπου είχε γίνει ζημιά.

Εγώ όταν το δοκίμασα πάντως δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα.

Εκτός αν μπορέσει να κάνει το φύλλο πάρα πολύ λεπτό. Εγώ δεν τα κατάφερα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 26, 2012, 09:25:03 μμ »
Εγώ όταν το δοκίμασα πάντως δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα.

Εκτός αν μπορέσει να κάνει το φύλλο πάρα πολύ λεπτό. Εγώ δεν τα κατάφερα.
Να το κανει λεπτο ειναι ευκολο,το θεμα ειναι να μην ανοιξει οταν το τοποθετησει στον αεραγωγο. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 26, 2012, 10:12:59 μμ »
Αφού χρειάζεται τόσο λεπτό φύλλο, θα χρησιμοποιήσω τον στόκο της Andrea που μου φαίνεται πως είναι καλύτερος από τον Milliput. Θα βρω κάτι για να το κάνω πλάστη και θα τον απλώσω στην εισαγωγή. Φαντάζομαι πως πρώτα θα τελειώσω με τον στόκο, ακόμα και με το βάψιμό του και μετά θα τοποθετήσω την εισαγωγή στην άτρακτο.

Αν δεν τα καταφέρω με τον στόκο, έχω στο μυαλό μου τη χαρτοπετσέτα και την ατλακόλ.
Τι γνώμη έχετε γι'αυτή;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 26, 2012, 10:35:06 μμ »
Καταρχιν θα ανοιξεις φυλλο με κατι κυλινδρικο εχοντας  ριξει ταλκ για να μη σου κολλησει,και το απλωνεις επανω στον αεραγωγο.Κοβεις οτι περισευει και οσο ειναι νωπος τον δουλευεις με βρεγμενα δαχτυλα.,για να κανεις το σημειο που εφαπτεται στον αεραγωγο,.Για τη χαρτοπετσετα νομιζω οτι δεν αναπαρισρα σωστα το καλυμα γιατι ειναι πορωδης! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #70 στις: Ιουλίου 08, 2012, 02:16:02 μμ »
Σήμερα, αφού γύρισα εκτάκτως από τις διακοπές μου, έπιασα το κάλυμμα του αεραγωγού. Δοκίμασα με τον miliput ο οποίος τελικά απλώθηκε καλά. Βγήκε λίγο χοντρός για την κλίμακα, αλλά δεν θα κάτσω να σκάσω. Πριν τρίψω, βλέπετε τίποτα λάθος;

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #71 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 06:22:25 μμ »
Με ένα τρυπανάκι άνοιξα μια τρυπίτσα για τον προβολέα, και με ένα μεγαλύτερο τρυπάνι έφτιαξα ένα κοίλωμα για να πατήσει το διάφανο κομμάτι κάπου, έτσι ώστε να μην φύγει από πίσω μέχρι να στεγνώσει η κόλλα. Το κοίλωμα το έβαψα με ασημί.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τώρα μένει μόνο να βρω ένα λείο διάφανο κομμάτι.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #72 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 06:55:29 μμ »
Γιατί δεν το φτιάχνεις? Είτε από διαφανές sprue, είτε από υλικά τύπου Micro Kristal Clear?

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #73 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 07:38:29 μμ »
Γιατί δεν το φτιάχνεις? Είτε από διαφανές sprue, είτε από υλικά τύπου Micro Kristal Clear?

Σε μία από τις φωτό, έχω βάλει ένα. Είναι από F-16, από αυτά που μπαίνουν εκατέρωθεν του κάθετου σταθερού, πιο μπροστά από τα αερόφρενα. Δεν κάνουν μάλλον για ελληνικό. Ίσως να το καθαρίσω και να το αφήσω. Αλλιώς θα βάλω μάλλον Kristal Clear.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #74 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 07:41:04 μμ »
Γκλος βερνίκι κι είσαι άρχοντας... Προχώρα. αργείς χαρακτηριστικά...  ::glossa:: ::glossa::

Tags: