Αποστολέας Θέμα: Honey, I Shrunk the Kits!  (Αναγνώστηκε 6379 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Honey, I Shrunk the Kits!
« στις: Απριλίου 12, 2012, 12:27:28 πμ »
Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε δει ένα μοντέλο από Έλληνα ή ξένο (master) μοντελιστή που σας πέταξε τα μάτια έξω και μετά τα υπογλώσσια
είπατε πόσο θα ήθελα να κάνω και εγώ ένα ίδιο τέτοιο?

Συνήθως όταν κατασκευάζουμε ένα μοντέλο ή διόραμα ψάχνουμε για κάποια reference όπως φωτό του πραγματικού οχήματος, ιστορικά στοιχεία κλπ.
Πολλές φορές ακολουθούμε και κατασκευές άλλων προσπαθώντας να "κλέψουμε" τα στοιχεία εκείνα που μας αρέσουν.

Μια καινούργια κατηγορία από μόνη της εγκαινιάζω σε αυτό το τοπικ. Την "ολική κλοπή" ή ελληνιστί το clopyright. :mrgreen:
Η ιδέα ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν όταν στο Γαλλικό M-L εμφανίσθηκε ένας τύπος με πιστό αντίγραφο ενός διοράματος του Mig αλλά κατεβασμένο
σε κλίμακα 1/72. Αρχικά τα σχόλια ήταν αρνητικά για την "κλοπή", την μη πρωτοτυπία κλπ. Όταν όμως ο ίδιος ο Mig είδε το ποστ τρελάθηκε
και δεν σταματούσε να δίνει συγχαρητήρια στον κατασκευαστή ευχαριστώντας τον παράλληλα για την τιμή που του έκανε να φτιάξει
ένα από τα διοράματα του. (η αλήθεια είναι ότι το μικρό διόραματάκι δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει το μεγάλο και διάσιμο αδερφάκι του).

Την ιδέα αυτή μου θύμισε ο Πέτρος με αυτό το ποστ
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9659.msg462080.html#msg462080

αλλά και ο Gkontog με αυτό
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,20945.msg461920.html#msg461920

οπότε έβαλα μπροστά τον μηχανισμό για το πρώτο μου συρρικνωμένο ολικό clopyright. :twisted: :twisted:

Ποιος θα είναι ο τυχερός? :roll: :?: :?: :?: :twisted:

Stay tuned... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Honey, I Shrunk the Kits!
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 13, 2012, 04:45:26 μμ »
Δώσε ένα χρονικό ορίζοντα για το Stay tuned...
γιατί πράγματι  μ΄ έπιασε ήδη ανυπομονησία...  :lol: :lol: :lol:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 13, 2012, 05:17:10 μμ »
Δώσε ένα χρονικό ορίζοντα για το Stay tuned...
γιατί πράγματι  μ΄ έπιασε ήδη ανυπομονησία...  :lol: :lol: :lol:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 13, 2012, 05:28:47 μμ »
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::077devil:: ::nutkick::
Πεθαίνω!!!! :mrgreen:
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 13, 2012, 05:56:07 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 13, 2012, 08:35:25 μμ »
Εγώ τώρα ποια από τις δυο εικόνες να βάλω στην υπογραφή μου........... ::dontknow:: ::noidea::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 18, 2012, 06:28:33 μμ »
Εντάξει μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στο 100% αλλά από τη στιγμή που ξεπέρασε το 50% νομίζω ότι φαίνεται καθαρά ποιανού αντίγραφο είναι.  :mrgreen:

Μιλάμε για τον μοντελιστή με την μεγαλύτερη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα κατασκευαστικά ποστ, τα περισσότερα εγκωμιαστικά σχόλια για της δουλειές του (απολύτως δίκαια) και φυσικά ένα σκασμό διακρίσεις.  :wink:

Mr. Philio η δουλειές σου είναι για να αντιγράφονται!!!!! Follow you & Go λοιπόν... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size. 

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size. 

Click to see the original size.  Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 18, 2012, 11:37:19 μμ »
Respect και στους δύο!!!!Πολύ όμορφη δουλειά στο χρέπι της Academy.Έδειξε λες και είναι άλλο μοντέλο. ::salut::
Συμφωνώ απολύτως για τον Φίλλιπο.Μακάρι να είχαν και άλλοι το πάθος του και την πρόοδό του.Όποιος ακούει προκόβει :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 19, 2012, 12:02:50 πμ »
Τσίτσερε κατ΄αρχήν να πω ότι με τιμά που το πρώτο σου συρρικνωμένο ολικό clopyright αφορά κάτι δικό μου και μάλιστα... κάτι που σπάνια φτιάχνω... τζιπάκι!!!  ::glossa::

Το πας πολύ καλά! Εκείνο που με εντυπωσίασε είναι το ανεμούριο, μάλιστα ασυναίσθητα γύρισα στη βιτρίνα μου να δω αν το δικό μου βρίσκεται στη θέση του. Ρε ολόιδιο είναι. Μ΄αρέσει που έχεις πετύχει και τα χρώματα ακριβώς.
Μμμμμ! αρχίζω να υποψιάζομαι ότι έχεις ¨καλωδιώσει" τον πάγκο μου.  :mrgreen:
Καλή συνέχεια και στην έκθεση θα τα βάλουμε δίπλα-δίπλα. (Θα τα χωρίζει η λουρίδα που ορίζει τις κλίμακες...)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 19, 2012, 12:39:22 πμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. ::salut::
Η αλήθεια είναι ότι είναι τρομερά αβανταδόρικο θεματάκι τα Jeep, είναι όμως και αυτό το κιτρινάκι... μούρλια!  :D

Αυτό που με τράβηξε στο να ξεκινήσω με αυτή τη βινιετούλα σου Φίλιππε ήταν φυσικά το χρώμα (πράσινο - κίτρινο - κόκκινο στης κατάλληλες δόσεις έχουν δώσει μια περίεργη ισορροπία που τραβάει αμέσως το μάτι.
Spoiler (hover to show)
Αυτό που δεν πρόσεξες είναι ότι εκτός από το ανεμούριο  ΚΑΙ τα νούμερα στο όχημα είναι "τα δικά σου". Να δω τώρα πως θα σκρατσάρω τον ασύρματο. :roll:

Υ/Γ: Τώρα που ξέρεις ότι σε ακολουθώ ελπίζω να είσαι επιεικής μαζί μου και να μην βάλεις καμιά κούκου φιγούρα και μετά τρέχω και δεν φτάνω! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Υ/Γ2: Φυσικά και θα τα βάλουμε δίπλα - δίπλα! :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 19, 2012, 12:46:11 πμ »
Φίλιππε τι έκανε στο τζιπακι σου π άτιμος ο άντρας; Σου έκλεψε και τον ασύρματο ::glossa::

Νίκο, όπως πάντα άψογος! Το αλεξηνέμιο είναι σκρατσιά; Πες ναι να μελαγχολήσω...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 19, 2012, 01:02:46 πμ »
.....
Αυτό που δεν πρόσεξες είναι ότι εκτός από το ανεμούριο  ΚΑΙ τα νούμερα στο όχημα είναι "τα δικά σου". Να δω τώρα πως θα σκρατσάρω τον ασύρματο. :roll:

Υ/Γ: Τώρα που ξέρεις ότι σε ακολουθώ ελπίζω να είσαι επιεικής μαζί μου και να μην βάλεις καμιά κούκου φιγούρα και μετά τρέχω και δεν φτάνω! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Υ/Γ2: Φυσικά και θα τα βάλουμε δίπλα - δίπλα! :wink:

Φυσικά και πρόσεξα τα νούμερα αλλά και το COMMANDER στον ανεμοθώρακα, όπως και το ότι έχεις στρίψει λίγο και τους τροχούς... αλλά με σένα δύσκολα εκπλήσσομαι.
Φιγούρα δεν θα βάλω γιατί μ΄αρέσει η ατμόσφαιρα που αποπνέει έτσι όπως είναι σκέτο, οπότε μην ανησυχείς.

Εκεί που απέτυχες παταγωδώς...είναι ότι έχεις κάνει πολύ πιο ψηλή τη βάση  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 19, 2012, 01:06:00 πμ »
Ναι Γιώργο σκρατσιά είναι αλλά κατά το ήμισυ.
Το κομμάτι της Academy είναι έτσι και αλλιώς "αλλού" από θέμα διαστάσεων οπότε το έκοψα στη μέση και στο κάτω κομμάτι έβαλα νέο πλαίσιο από stripes πλαστικού.

Το ανασηκωμένο κομμάτι του αλεξιανέμιου είναι ότι απέμεινε από το κομμάτι της Academy μετά από 1 ώρα τρίψιμο. :?
Όλα αυτά φαίνονται και στης in progress φωτό. :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 19, 2012, 01:09:11 πμ »
Εκεί που απέτυχες παταγωδώς...είναι ότι έχεις κάνει πολύ πιο ψηλή τη βάση  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Για να σε φτάνω βρε :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 19, 2012, 08:54:44 πμ »
Το μπράβο δεν έχει να κάνει τόσο με την ιδέα του clopyright (παρεμπιπτόντως εξαιρετική), αλλά με το γεγονός ότι στα χέρια σου το τζιπάκι της Academy, κατέληξε να μοιάζει όντως....με τζιπάκι.

Και να μην ξεχάσω να προσυπογράψω όλα τα σχόλια που έγιναν για τον... απέθαντο   ::glossa::
Spoiler (hover to show)

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 28, 2012, 10:11:20 πμ »
Αφού αποκαταστάθικαν οι ζημιές όταν έπεσε το φωτιστικό του πάγκου μου πάνω του  :x (όποιος του έκανε voodoo να του καεί το video και το DVD  :twisted: )
πλησιάζουμε στο φινάλε....... Προστέθηκαν ο scratch ::glossa:: ασύρματος, η πινακίδα follow me (thanks Phil  ::salut:: ), έδαφος & "γρασιδάκι" στη βάση...

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Click to see the original size.  Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 28, 2012, 10:52:21 πμ »
ʼσε μας ρε Τσίτσι πρωί πρωί!!!Τουμπανέτο το σαμιαμίδι!!!Ρε απάτη πές ότι το τζίπ είναι πιό μεγάλο(sic) και για να φαίνεται 1/72 το φωτογράφησες με το "λεπτεπίλεπτο","ντελικάτο" και "μικρό" χεράκι του κυρίου Κοντού(βλ. Hands Of Iwo Jima) ::glossa:: :lol: :lol: :lol:
Κατά τα άλλα κούκλα η Μαρίτσα :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 28, 2012, 11:20:19 πμ »
Εξαιρετικό!!!! Επιμένω ότι η μεγάλη μαγκιά, είναι που έκανες το τζιπ της Academy να μοιάζει με τζιπ. Το δε ανεμούριο, τα σπάει!!!!

Δύο παρατηρήσεις:
Προσωπικά, θα έβαφα μαύρο και το "μπαλλάκι" του λεβιέ ταχυτήτων (άσε που συνήθως ήταν  ::glossa:: και πλαστικό, οπότε μάλλον πιάνει δύσκολα η μπογιά πάνω του).

Λεβιεδάκια για τα διαφορικά δεν είχαν τα Follow me  ::violent1:: ::violent1:: ::violent1::??? Χειρόφρενο??? ::violent1:: ::violent1:: ::violent1::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 28, 2012, 12:44:55 μμ »
Καταπληκτικό Νικόλα!
Ελπίζω μόνο να μην έχεις τελειώσει το γρασίδι,έτσι άβαφτο που είναι.,.. ::glossa::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 28, 2012, 01:19:28 μμ »
Εξαιρετικό. Οπως πάντα άλλωστε... Και δεν έχουμε και τα παλαμάκια να ξεσπάσουμε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 28, 2012, 03:54:48 μμ »
Tέλεια!!! παίρνεις άριστα στο clopyright και χαίρομαι πολύ που το υλοποίησες.
Μόνο βάψε τη μπίλια του λεβιέ και λίγη περιποίηση στο γρασίδι.

::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 04:53:11 μμ »
Εδώ και μερικές μέρες έβαλα μπροστά το δεύτερο συρρικνωμένο ολικό clopyright.
Είναι μια βινιέτα που έχει εμφανιστεί αρκετό καιρό τώρα στα διεθνή forum  και φέτος πέρασε και από την Euromilitaire.

A Labour of Love
Click to see the original size.

Κατασκευή του Ολλανδού μοντελιστή Roy Schurgers ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πολλά διοράματα άξια αντιγραφής αλλά αυτό μου έκανε περισσότερη εντύπωση λόγο ονόματος (και γιατί είχα και το κιτ σε μπριτζολάκι).
Έχω αρχίσει με την διαμόρφωση των φιγούρων μιας και το kettenkrad ήταν έτοιμο και απλά άλλαξε εθνικότητα και χρώμα (τώρα που το βλέπω στης φωτό θέλει και της μικροδιοθωσούλες του).
Οι φιγούρες είναι mix από preiser, airfix, Pegasus hobby και εποξικού στόκου της Tamiya.

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 10:39:00 μμ »
Ωραία ιδέα! και σίγουρα κάτι έχει να πει!
Με τι φιγούρες νομίζω ότι βαίνεις καλώς, τα ματάκια σου δεν ξέρω... :mrgreen:
Καλή συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 10:47:46 μμ »
Τσιτσι,αν δεν υπηρχε η οδοντογλυφιδα ειχα σκεφτει καποια πραγματακια να σου πω....αλλα οταν συνειδητοποιησα το ποσο ειναι στην πραγματικοτητα...συνηλθα!!!Απο τη μια,δεν εχω συνηθισει την κλιμακα αυτη και απο την αλλη εχεις πολυ καλο macro στη μηχανη...
Respect Τσιτσερο,αν και η κυρα πιο πολυ με βλαχο-μανjiτσα ομοιαζει παρα με κοντοχοντρη βαβο!!
Προσωπικα προτιμω την δικη σου :mrgreen: :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 11:31:01 μμ »
Γειά σου ρε Τσίτσι με τα ωραία σου!Ωραίος μέχρι στιγμής.Είναι  το κιτ λίγο ρημάδι αλλά θα το ξεπατώσεις οπότε θα γίνει μπιζουδάκι! :mrgreen: :wink: :wink:

Tags: