Αποστολέας Θέμα: Εμπειρίες με εκτυπώσεις χαλκομανιών  (Αναγνώστηκε 8752 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Εμπειρίες με εκτυπώσεις χαλκομανιών
« στις: Απριλίου 08, 2012, 08:01:03 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα.
Θα ήθελα τις εμπειρίες σας, γνώμες και απόψεις γύρω από την εκτύπωση χαλκομανιών στο σπίτι.
Σκέφτομαι να αγοράσω έγχρωμο εκτυπωτή για αυτή τη δουλειά, μεταξύ άλλων αναγκών μου που όμως δεν είναι τόσο απαιτητικές. Η πιο απαιτητική εργασία του θα είναι αυτή.

Έχετε να προτείνεται κάποιον οικονομικό που έχετε δοκιμάσει και δίνει καλό αποτέλεσμα;

Το χαρτί χαλκομανιών θεωρείται plain, glossy ή transparency ;

Μετά από την δική μου εμπειρία με τον Epson Photo Stylus και τους κόκκους που φαίνονται στο τελικό αποτέλεσμα είμαι λίγο επιφυλακτικός να αγοράσω ένα πολυμηχάνημα Epson που έχει λογική τιμή.  Η HP είναι η μόνη που αναφέρει ότι εκτυπώνει σε διαφάνειες αλλά τα μελάνια της είναι πανάκριβα σχετικά.
Ιδανικά θα ήθελα ο εκτυπωτής να έχει 4 μελάνια τουλάχιστον για οικονομία (η Epson χρησιμοποιεί 4).

Καμιά πρόταση, σχόλιο, συμβουλή;
Ευχαριστώ.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Εμπειρίες με εκτυπώσεις χαλκομανιών
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 08, 2012, 08:11:50 μμ »
Το χαρτί χαλκομανιών θεωρείται plain, glossy ή transparency ;
Transparency. Από μοντέλο δεν έχω να σου προτείνω κάτι, ο δικός μου πάμφθηνος HP D5160 με καλύπτει για την ώρα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 09, 2012, 09:49:43 πμ »
ʼρα εφόσον ο εν λόγω Epson δεν αναφέρει ότι μπορεί να τυπώσει διαφάνειες, θα έχω πρόβλημα...
Οι χαλκομανίες που έχεις εκτυπώσει με τον HP εμφανίζουν κόκκο η το χρώμα είναι δεμένο/solid;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 09, 2012, 03:42:46 μμ »
Για canon έχεις σκεφτεί , έχουν 5 μελάνια.
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 09, 2012, 03:54:25 μμ »
Έχεις κάποιο μοντέλο να προτείνεις;
Η Canon νομίζω έχει και ακριβά αναλώσιμα...
Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω δεν είναι πολλά οπότε κοιτάω κάτι οικονομικό.
Βρήκα πχ τον HP Deskjet 1000 αλλά σε reviews δείχνει ότι κάνει banding σε εκτύπωση γραφικών και solid χρωμάτων.
Οι περισσότεροι προτείνουν Epson αλλά με επιλογή φωτογραφικού χαρτιού.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 09, 2012, 04:06:46 μμ »
Οι χαλκομανίες που έχεις εκτυπώσει με τον HP εμφανίζουν κόκκο η το χρώμα είναι δεμένο/solid;
Τι να σου πω... εμένα μου φαίνονται εντάξει αλλά δεν έχω και τίποτα τρελλές απαιτήσεις. Κρίνε και μόνος σου, πλευρά τετραγώνων περίπου 1mm. Περίμενα με το υποκείμενο λευκό να μου βγούν ροζουλί αλλά τελικά δείχνουν μια χαρά κόκκινα.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 09, 2012, 04:10:34 μμ »
Απο προσωπική εμπειρία, μην δίνεις λεφτά για ακριβό εκτυπωτή  :!: :!: 
 Τα αναλώσιμα του είναι ακριβά κατα πρώτον και κατα δεύτερον εκτυπωτής που να "βγάζει" αποτέλεσμα είναι πανάκριβος στην αγορά του. Σαν λύση  :?:
Λοιπόν αγόρασε καλής ποιότητας χαρτιά ( για χαλκομανίες) τύπου leiser όμως.......Βρες το σήματα που θέλεις και πάνε σ' ενα καλό φωτοτυπάδικο που κάνει εκτυπώσεις leiser και δώσε να σου τις εκτυπώσουν εκεί.....εγώ 4 φύλλα Α4 πλήρωσα 3 ευρώ  :wink:  Τα λεφτά που θα έδινες για εναν καλό εκτυπωτή, δώστα και πάρε ενα χαρακτικό με το πρόγραμμα του - εγώ βρήκα με 250 ευρώ ενα καλό) - Πέρνα το φύλλο στο πρόγραμμα και όρισε που θέλεις να κόψει......έτοιμα τα σήματα σου, ανθεκτικά (leiser εκτύπωση) και μ' οσο φιλμ θέλεις (λόγω χάραξης)  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 09, 2012, 04:36:43 μμ »
Ενδιαφέρουσα άποψη...
Για να καταλάβω προτείνεις την αγορά χαρτιού χαλκομανιών για εκτυπωτή Laser, να φτιάξω το artwork και να το τυπώσω σε μαγαζί που κάνει ψηφιακές εκτυπώσεις ζητώντας να μου τυπώσουν πάνω στο χαρτί που θα τους προμηθεύσω εγώ;  Σωστά κατάλαβα;
Δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα δεδομένου ότι πόσες χαλκομανίες θα τυπώσω πια... 3... 4 φύλλα; Παραπάνω δεν είναι. Οπότε συμφέρει.

Αυτό με το χαρακτικό δεν το πολύ-κατάλαβα.  Πως το ψάχνω;

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 09, 2012, 04:49:47 μμ »
Έχεις κάποιο μοντέλο να προτείνεις;
Η Canon νομίζω έχει και ακριβά αναλώσιμα...
Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω δεν είναι πολλά οπότε κοιτάω κάτι οικονομικό.
Βρήκα πχ τον HP Deskjet 1000 αλλά σε reviews δείχνει ότι κάνει banding σε εκτύπωση γραφικών και solid χρωμάτων.

Τα μελάνια του hp Deskjet 1000 κοστίζουν όλα μαζί πάνω από 60 ευρώ. Εγώ για τον Canon MP610 δίνω περίπου 50 ευρώ και έχει 5 μελάνια.
Πάντως το να αγοράζεις διάφανες χαλκομανίες και να τις δίνεις αλλού να στις εκτυπώσουν στην ουσία έχει το ίδιο κόστος με να τις αγοράσεις. Μακροπρόθεσμα δεν συμφέρει

Το χαρακτικό όντως πρέπει να είναι ενδιαφέρων εργαλείο αλλά που θα βρεθεί;
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 09, 2012, 05:00:38 μμ »
Τα μελάνια του hp Deskjet 1000 κοστίζουν όλα μαζί πάνω από 60 ευρώ. Εγώ για τον Canon MP610 δίνω περίπου 50 ευρώ και έχει 5 μελάνια.
Πάντως το να αγοράζεις διάφανες χαλκομανίες και να τις δίνεις αλλού να στις εκτυπώσουν στην ουσία έχει το ίδιο κόστος με να τις αγοράσεις. Μακροπρόθεσμα δεν συμφέρει

Το χαρακτικό όντως πρέπει να είναι ενδιαφέρων εργαλείο αλλά που θα βρεθεί;

Σε ποιο κατάστημα σου χρέωσαν πάνω από 60EUR για τα μελάνια του DJ1000?????
Επίσης πόσες σελίδες μπορείς να εκτυπώσεις με τα 5 μελάνια του Canon?

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 09, 2012, 05:02:48 μμ »
Ακριβώς όπως το είπες Γιώργο, ουσιαστικά η εκτύπωση laser "ψήνει" την εκτύπωση (αμα πιάσεις το χαρτί μετά την εκτύπωση καίει) έτσι η εκτύπωση σου είναι και ανεξίτηλη - άρα συμπλήρωσε στο κέρδος και τα υλικά για να "σφραγίσεις" την εκτύπωση μέσω inkjet  :wink:
 Τώρα περι του χαρακτικού, άμα ψάξεις στο google σαν ecutter  θα σου "βγάλει" πολλά. Εγώ βρήκα αυτό http://www.accucuteducation.com/eCraft-Electronic-Cutter-P3348.aspx  Απλό, άνετο και πολύ πολύ χρήσιμο  8)  Δες λίγο το video να καταλάβεις πως λειτουργεί  :wink:  Και κατι τελευταίο, εκτός απο το κόψιμο (trim) των χαλκομανιών μπορείς ανετότατα να κάνεις home made μάσκες για βάψιμο  :wink: 8)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 09, 2012, 06:19:03 μμ »
Ααα... μάλιστα.  Σαν plotter, μόνο που κόβει αντί να γράφει με την γραφίδα.  Ενδιαφέρον.
Το κόστος βέβαια μεγαλούτσικο.  Και άραγε βρίσκεις στην Ελλάδα;  Γιατί από το Αμέρικα θα πληρώσεις άλλα τόσα σε μεταφορικά και τελωνείο.

Τα μελάνια του hp Deskjet 1000 κοστίζουν όλα μαζί πάνω από 60 ευρώ.
Τα απλά μελάνια του HP 1000 κοστίζουν συνολικά 30Ευρώ για περίπου 150 σελίδες.  Τα XL κοστίζουν 45-50 για 300 σελίδες.
Θα μπορούσα ίσως να πάρω έναν έγχρωμο laser και να αποσύρω τον ασπρόμαυρο που έχω, αλλά το κάθε τόνερ έχει κάπου 40 ευρώ Χ 4 = 160 Ευρώ, ενώ ο εκτυπωτής μπορεί να έχει 130-140 ευρώ καινούργιος!!!
Το μειονέκτημα των laser είναι ότι η μέγιστη ανάλυση (στην φτηνή κατηγορία) είναι το πολύ 600dpi, αλλά για τις περισσότερες εφαρμογές είναι αρκετή.
Και πάλι, δεδομένου ότι δεν κάνω παραγωγή αλλά θέλω να τυπώσω το πολύ 5 φύλλα χαλκομανίες η εκτύπωση έξω συμφέρει. Τουλάχιστον με τα δικά μου δεδομένα.  Σε σύγκριση με την αγορά after market χαλκομανιών και πάλι συμφέρει!
Τώρα, αν θέλεις τέλειο αποτέλεσμα πας και τυπώνεις silkscreen (ελληνιστή μεταξοτυπία) και έχεις και τα τέλεια χρώματα και κομμένο φιλμ και τα πάντα... Αλλά το κόστος ανεβαίνει πολύ.  Πρέπει να είναι κάπου 15-20 ευρώ ανά Α4.  Αν βέβαια τυπώσεις καμιά 100στη ίδιες τότε πέφτει κατακόρυφα μέχρι και 1-2 ευρώ ανά σελίδα Α4.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 09, 2012, 06:41:47 μμ »
Μένοντας στο ίδιο θέμα, να συζητήσουμε λίγο την επιλογή του χαρτιού καθώς έχω νομίζω παίζει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.
Το διαφανές έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε χρώμα κι' αν είναι το μοντέλο με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις να τυπώσεις άσπρο.  Έχω την εντύπωση όμως ότι ορισμένοι εκτυπωτές δεν τυπώνουν στερεά χρώματα οπότε οι κόκκοι του χρώματος μπορεί να φαίνονται.
Πχ: Click to see the original size.
Μήπως η εκτύπωση σε άσπρο χαρτί βοηθούσε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου το βασικό χρώμα είναι άσπρο;  Ή και να μην είναι μήπως με ένα προσεκτικό κόψιμο όλου του άσπρου περιθωρίου έβγαινε καλύτερο αποτέλεσμα;
Και το άσπρο του χαρτιού θα είναι το ίδιο με το άσπρο χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί; Πρακτικά βλέπουμε ότι από εταιρεία σε εταιρεία ότι το άσπρο διαφέρει από λίγο έως πολύ!
Ξέρω, ότι ρωτάω πράγματα που ίσως δεν έχουν απάντηση παρά μόνο με πειραματισμό, αλλά απλά γράφω τις σκέψεις μου μπας και κάποιος τα έχει ήδη αντιμετωπίσει.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 17, 2012, 03:16:29 μμ »
Για να συνεχίσω το θέμα, έχω δανειστεί έναν HP895Cxi έγχρωμο Inkjet και έκανα μερικές δοκιμές μέχρι που μου τελείωσε το έγχρωμο μελάνι (ήταν στα τελειώματα...).
Μέχρι στιγμής λοιπόν και παίζοντας με τις επιλογές του εκτυπωτή και πάντα σε απλό χαρτί άσχετα από τις επιλογές που του έχω κάνει παρατήρησα τα εξής:
1. 600dpi, βέλτιστη ποιότητα, Plain paper : Τα χρώματα στην εκτύπωση φαίνονται πάνω-κάτω αυτά που έχω σχεδιάσει.  Μόνη μου παρατήρηση το ανοιχτό πορτοκαλί, το οποίο είναι δύσκολο χρώμα για 3χρωμο εκτυπωτή, το οποίο στο γυμνό μάτι από κανονική απόσταση φαίνεται κανονικά, από κοντά όμως ή με τη χρήση μεγεθυντικού φακού φαίνονται οι κουκκίδες κίτρινου και κόκκινου χρώματος που το συνθέτουν.  Μικρό το κακό.
2. 300dpi, normal ποιότητα, HP Premium Transparency σαν χαρτί (υπενθυμίζω όμως ότι πραγματικά η εκτύπωση έγινε σε απλό άσπρο χαρτί):
Τα χρώματα βγήκαν αρκετά πιο σκούρα από του σχεδίου, το μελάνι πότισε το χαρτί άρα χρησιμοποιήθηκε πιο πολύ από τον εκτυπωτή, ενώ εμφανίστηκε λίγο banding και αρκετή κουκκίδα στα χρώματα.  Υποθέτω ότι το πιο σκούρο το κανονίζει ο εκτυπωτής καθώς οι διαφάνειες είναι σχεδιασμένες για χρήση με projector ισχυρού φωτός οπότε και το αποτέλεσμα στην παρουσίαση σε άσπρο υπόβαθρο λογικά θα ήταν αυτή που έπρεπε.
... Και κάπου εδώ που τελείωσε το μελάνι.  Περισσότερες δοκιμές όταν αγοράσω καινούργιο.
Μέχρι στιγμής όμως η επιλογή για εκτύπωση σε διαφάνεια μάλλον δεν βολεύει.  Το άσπρο υπόβαθρο του μοντέλου δε νομίζω ότι είναι αρκετό για να φέρει τα χρώματα στους σωστούς τόνους.  Ίσως να χρειαστεί να ανοίξω λίγο τα χρώματα από το σχεδιαστικό αλλά και πάλι δεν ξέρω κατά πόσο και πως θα φαίνεται στο χαρτί χαλκομανίας, και το κόστος του χαρτιού χαλκομανίας κάνει τέτοιες δοκιμές απαγορευτικές...
Ίσως η επιλογή για εκτύπωση σε φωτογραφικό χαρτί να πλησιάζει περισσότερο το χαρτί χαλκομανίας.  Θα αγοράσω και φωτογραφικό χαρτί που είναι αρκετά πιο φτηνό από το χαρτί χαλκομανίας να δω πως θα φαίνεται και εκεί...
Το κυρίως πρόβλημα το εντοπίζω στα ανοιχτά χρώματα.  Πχ, το σκούρο μπλε της ΟΑ το έβγαλε χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς κόκκο. Στο χαρτί βέβαια γιατί στο διαφανές τις χαλκομανίας ίσως και να φαινόταν κόκκος...
Αυτά μέχρι στιγμής.  Θα αναφέρω αποτελέσματα από τις επόμενες δοκιμές σύντομα.

Χριστός Ανέστη.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 17, 2012, 09:12:24 μμ »
Τελικά δεν αγόρασα φωτογραφικό χαρτί...
Η Δοκιμή όμως με αυτά τα settings ήταν χάλια.
Τελικά τύπωσα με τις επιλογές για απλό χαρτί και το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό.  Τώρα πως θα δείξει πάνω στο μοντέλο, θα το μάθουμε σε μερικές μέρες όταν το καλύψω με decal film και στεγνώσει.
Εάν δεν φανεί καλό θα πρέπει να το τυπώσω σε άσπρο χαρτί χαλκομανίας και τα πράγματα δυσκολεύουν εκεί καθώς μπορεί να μην έχει την ίδια απόχρωση με το βαμμένο άσπρο.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 17, 2012, 09:50:05 μμ »
Το χαρτί για χαλκομανίες είναι πολύ λιγότερο απορροφητικό απο τα χαρτιά που χρησιμοποιούνται συνήθως στους εκτυπωτές με αποτέλεσμα συνήθως τα μελάνια να τρέχουν ή να εμφανίζουν "σπασίματα" καθώς δεν πληρώνται οι προδιαγραφές που έχουν υπολογίσει οι κατασκευαστές τους. Σύμφωνα με τις δικές μου απόπειρες, τα καλύτερα αποτελέσματα που μπορείς να πάρεις είναι με την επιλογή για απλό χαρτί και σε κάποιες περιπτώσεις με την επιλογή για διαφάνεια.

Φυσικά μή περιμένεις να τυπώσεις με αποδεκτά αποτελέσματα ανοιχτά χρώματα (κίτρινο, ανοιχτό γαλάζιο ακόμα και ανοιχτό γκρί) αφού η μέθοδος για να "πετύχουν" οι εκτυπωτές το "ξάνοιγμα" στον τόνο του χρώματος είναι να ψεκάζουν μικρότερες και πιό αραιές κουκίδες των βασικών χρωμάτων που διαθέτει ο εκτυπωτής (κυανό, magenta, κίτρινο και μαυρο συν μερικά ακόμη σε περίπτωση "φωτογραφικων" printers), σε μια προσπάθεια να ξεγελαστεί το μάτι και απο απόσταση να "βλέπει" ενα ενιαίο χρώμα.

Για παράδειγμα, δύσκολα θα τυπωθούν σε αποδεκτή ποιότητα (για παρατήρηση απο την απόσταση που χαζεύουμε ένα μοντέλο) τόνοι ανοιχτότεροι απο αυτούς στο μοιρόσημο με τη νυχτερίδα, που τύπωσα για το Vulcan του Σταύρου. Ο κόκκος στο πράσινο χρώμα συγκεκριμένα, είναι σχεδόν στα όρια του αποδεκτού (δυστυχώς δεν φαίνεται απο την απόσταση που είναι τραβηγμένη η φωτό). Φυσικά η εκτύπωση έγινε σε λευκό χαρτί χαλκομανίας - για διάφανο χαρτί θα έπρεπε πρώτα να ψεκαστεί ο κύκλος με λευκό χρώμα.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 17, 2012, 10:03:44 μμ »
Συνεχίζοντας το προηγούμενο, δεν νομίζω οτι χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις λευκό χαρτί απο τη στιγμή που το μοντέλο είναι ήδη λευκό. Αν κρίνεις οτι το βαμμένο λευκό είναι πολύ διαφορετικό απο το λευκό του χαρτιού (απλο Α4) στο οποίο τυπώνεις "δείγμα" για τα χρώματα/μεγέθη κλπ τότε ίσως θα πρέπει να αλλάξεις τα χρώματα που χρησιμοποιείς! ::glossa:: ή εναλλακτικά να πειράξεις τα χρώματα της εκτύπωσης απο το πρόγραμμα που τα σχεδίασες.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 17, 2012, 10:14:10 μμ »
Στο χαρτί χαλκομανίας το αποτέλεσμα είναι σχετικά καλό.  Το κακό με το συγκεκριμένο livery που προσπαθώ να τυπώσω (Air Europe, ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή που το αποφάσισα) έχει μέσα πορτοκαλί το οποίο μόνο με μίξη κόκκινου και κίτρινου μπορεί να βγάλει ο inkjet. Οπότε τον κόκκο δεν τον γλυτώνω.  Αλλά θα το φτιάξω έτσι γιατί μου έχει κάτσει και έχω ξοδέψει μέχρι στιγμής όσο για 3 άλλα κιτ.  Δεν θα του περάσει.
Σε κανονική απόσταση το μάτι ξεγελιέται.  Τώρα αν το δει κάποιος από πιο κοντά, ε... το πολύ πολύ να ξεσπάσει σε γέλια... :lol:
Ο καλύτερος τρόπος εκτύπωσης για τις χαλκομανίες είναι η μεταξοτυπία (Silk Screen).  Αλλά άντε βρες εργαστήριο με λογικές τιμές.
Δεν ξέρω οι laser αν τα καταφέρνουν καλύτερα, αν και πάλι στα 600dpi τυπώνουν και αυτοί.  Το δύσκολο εδώ είναι να βρω χαρτί χαλκομανιών για Laser. Ο Γρηγόρης φέρνει μόνο για Inkjet απ' ότι μου είπε.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 17, 2012, 10:56:20 μμ »
Τα dpi παίζουν ελάχιστο ή και καθόλο ρόλο στη περίπτωση ανοιχτού χρώματος αφού ο εκτυπωτής "αραιώνει" ούτως ή άλλως την αναλογία κουκιδας χρώματος και ατύπωτου χαρτιού, που παίζει τον ρόλο του λευκού για το ξάνοιγμα...

Για το χαρτί inkjet ή laser, δεν θα έχεις πρόβλημα άν τυπώσεις με laser εκτυπωτή σε inkjet χαρτί... το ανάποδο είναι που δεν παίζει (inkjet εκτυπωτής και laser χαρτί). Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις, η ποιότητα της laser εκτύπωσης είναι υποδεέστερη της inkjet λόγο κυρίως του "περίεργου" patern στο raster που χρησιμοποιείται απο τους laser. Δεν είναι τυχαίο οτι δεν υπάρχουν laser "φωτογραφικοί" εκτυπωτές...

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 17, 2012, 11:31:52 μμ »
Νίκο τα χαρτιά για inkjet εκτυπωτές είναι λίγο επικίνδυνα να μπούν σε εκτυπωτή laser λόγω θερμοκρασίας. Εμένα μια φορά μου το μαύρισε (καρβούνιασε  :D ). Προσοχή λοιπόν  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 18, 2012, 12:29:08 πμ »
Νίκο τα χαρτιά για inkjet εκτυπωτές είναι λίγο επικίνδυνα να μπούν σε εκτυπωτή laser λόγω θερμοκρασίας. Εμένα μια φορά μου το μαύρισε (καρβούνιασε  :D ). Προσοχή λοιπόν  :wink:
Δεν μου έχει τύχει αλλα όπως φαίνεται καλό είναι να γίνει μια δοκιμή πρώτα!

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 18, 2012, 06:03:04 μμ »
εχω εναν epson p50 stylus με 6 μελανια. εκτυπωνω σε αναλυση μεγιστη φωτογραφικη κ ρυθμιση χαρτιου φωτογραφικο κ ολες ειναι σχεδιασμενες σε corel....ενα tip για τα τρεξιματα.....καθαριζουμε το χαρτι απαλα πρωτα με ενα μαλακο πανι να βγαλουμε τυχων λιπος χεριων ή αλλα ξενα σωματιδια....βαζουμε τον φουρνο της κουζινας στους 60-70 βαθμους με τον αερα κ γκριλ απο την πανω πλευρα εκτυπωνω κ αμεσως βαζω το χαρτι μεσα για 10 με 15 λεπτα. ουτε τρεξιματα ουτε αραχνες οσο χρωμα κ εαν εχει πεσει επανω.... :mrgreen:   ιδου τα παοτελεσματα....η φωτο με μακρο κ στον ενα ποντο απο τα χαρτι.....

Click to see the original size. Click to see the original size.

tα λευκα σημαδακια ειναι σκονη κολλημενη στο βερνικι που ΔΕΝ την βλεπει το γυμνο ματι.... :mrgreen:

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 25, 2012, 11:11:28 πμ »
Και συνεχίζω το θέμα... Έχουμε βρει τα σχέδια που θα τυπώσουμε, έχουμε τον κατάλληλο εκτυπωτή και θέλουμε να τυπώσουμε π.χ. ένα σχέδιο που ναι μεν είναι μονοκόμματο αλλά πρέπει να έχει και διάφανα μέρη ανάμεσά του, όπως είναι για παράδειγμα 2 ομόκεντροι κύκλοι που θα έχουν διαφορετικό χρώμα οι δακτύλιοι αλλά το ανάμεσα τους θα είναι διάφανο. Πώς γίνεται όταν τυπωθούν και το κομμάτι το βάλουμε στο νερό να μην γίνουν οι δακτύλιοι ένα?

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 06, 2012, 03:50:12 μμ »
Και συνεχίζω το θέμα... Έχουμε βρει τα σχέδια που θα τυπώσουμε, έχουμε τον κατάλληλο εκτυπωτή και θέλουμε να τυπώσουμε π.χ. ένα σχέδιο που ναι μεν είναι μονοκόμματο αλλά πρέπει να έχει και διάφανα μέρη ανάμεσά του, όπως είναι για παράδειγμα 2 ομόκεντροι κύκλοι που θα έχουν διαφορετικό χρώμα οι δακτύλιοι αλλά το ανάμεσα τους θα είναι διάφανο. Πώς γίνεται όταν τυπωθούν και το κομμάτι το βάλουμε στο νερό να μην γίνουν οι δακτύλιοι ένα?
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 06, 2012, 04:36:17 μμ »
Μάλλον δεν έγινε κατανοητή η ερώτηση σου... Το διαφανές ενδιάμεσα στα εκτυπωμένα παραμένει σαν διαφανές φιλμ.  Τι ακριβώς εννοείς με το να "μην γίνουν οι δακτύλιοι ένα" ;