Αποστολέας Θέμα: Σκόνες Tamiya  (Αναγνώστηκε 1043 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
Σκόνες Tamiya
« στις: Απριλίου 08, 2012, 10:15:11 πμ »
Παιδιά όποιος μπορεί ας μου δώσει τα φώτα του. Αγόρασα πρόσφατα τις σκόνες για weathering της Tamiya http://www.etamiya.com/shop/tamiya-87123-weathering-master-titanlight-metalcopper-p-90023245.html . Πως χρησιμοποιούντε ακριβώς; Μπορώ να τις βάλω πάνω από Alclad; Βάζω τις σκόνες και από πάνω τα βερνίκια ή τις βάζω στο τέλος αφού έχω ολοκληρώσει τα πάντα; Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Σκόνες Tamiya
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 08, 2012, 10:34:34 πμ »
Με αυτές τις σκόνες έχω βρει την υγειά μου που λέει και ο λαός.
Στα άρματα τις βάζω μετά τα wash με τα λάδια.
Συνήθως μετά βερνικώνω το μοντέλο.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 08, 2012, 01:10:29 μμ »
Εγώ αντιθέτως θα έλεγα ότι είναι επιεικώς για πέταμα.
ʼντε μάλλον και για να μην είμαι υπερβολικός, είναι σίγουρα η πιο εύκολη και γρήγορη λύση ("λουφαδόρε" Φάνη  :mrgreen:), αλλά κατά την γνώμη μου όχι τόσο καλές σε αποτέλεσμα όσο οι άλλες σκόνες και σίγουρα πολύ πιο ειδικής και περιορισμένης χρήσης.

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 08, 2012, 04:49:37 μμ »
Οπως λεει και ο Τοτος η "αληθεια" ειναι οχι αρστερα, οχι δεξια. αλλά στη "μεση". Και ο leopard και ο nino1969 εχουν και δικιο και αδικο! Εγω τις χρησιμοποιω μετα "απο ολα τα άλλα" στο τελος πριν βαλω το μοντελο στη βιτρινα του. Τα "μεταλικα" μπορεις αφοβα να τα χρησιμοποιησεις πανω απο Ακλαντ ή μεταλαιζερ της τεστορ. Η διαφορα δεν ειναι "τεραστια" για να πεις οτι δεν μπορεις να ζησεις χωρις αυτα, αλλά πιστευω οτι τη δουλεια που πρεπει να κανουν τη κανουν. Για τις φθορες οπως "λαδια - καπνες - διαροες κλπ" - προτιμώ τα λαδια μου και τα παστελ μου χωρις αυτο να σημαινει οτι και αυτα ειναι αχρηστα. Με λιγα λογια, εσυ αποφασιζεις ποσο χρησιμα ή αχρηστα θα σου ειναι!

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 08, 2012, 05:08:12 μμ »
Έχω τέσσερα από αυτά τα σετ και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά χρήσιμα κυρίως σε αεροπλάνα σαν final touch με καλό και γρήγορο αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 08, 2012, 10:28:21 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά! Θα τα δοκιμάσω στο τέλος μια και ασολούμαι μόνο με αεροπλάνα άντε και κανένα υποβρύχιο που και που!