ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Αερογράφοι & Air Compressors
ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΣ GRAPHOTECH KYOTO BD-183K
Dayhawk:
Μόλις αγόρασα τον εν λόγω αερογράφο.Σας γράφω μερικά συμπεράσματα από τις δοκιμές μου για να έχουν ένα στάνταρ όσα παιδιά τον έχουν η σκέφτονται να τον αγοράσουν.Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για έναν στιβαρό,και προσεγμένο αερογράφο διπλής λειτουργίας σε πολύ ελκυστική τιμή θα έλεγα μιας και κοστίζει 64ευρώ και διαθέτει όπως θα δείτε μια ολοκληρωμένη σειρά από παρελκόμενα και ότι άλλο προβλέπεται.
Έχω την αίσθηση ότι μερικές φορές δεν ισχύει το ρητό ''ότι πληρώνεις παίρνεις.''Υστερα από τις σχετικές ετοιμασίες λοιπόν διαπίστωσα τα εξής στην πράξη.Έχοντας την ψιλή βελόνα 0,3 επίτηδες ξεκίνησα μερικές δοκιμές χρησιμοποιώντας ακρυλικό χρώμα.Το θύμα ήταν ένα παλιό αεροπλάνο.
1) 0,5ml χρώμα χωρίς αραίωση και 0,5bar πίεση=Απαράδεκτο αποτέλεσμα,έφτυνε χρώμα και σχεδόν δεν έβαψε τίποτα.
2) 0,5ml χρώμα,0,5 διαλυτικό και 0,5 bar πίεση=Τρείς χειρότερο μιας και η αναλογία ήρθε 50-50.
3) 0,5ml χρώμα και 0,2 ml αραίωση=Κάπως καλύτερο άπλωμα.
4) 1ml χρώμα,0,5 διαλυτικό αλλά 0,2bar πίεση,εδώ μου έδωσε ένα καλό αποτέλεσμα που το ανακάλυψα τυχαία,ψιλή γραμμή και γενικά καλό έλεγχο.
Αφού ξαναδοκιμάστηκε εκεί ακόμη και στο μισό bar πίεση συνέχισε την ομαλή λειτουργία.Με απλά μαθηματικά αν στο 1ml/0,5διαλυτικό τότε στα 2ml/1ml στα 3ml/1,5διαλυτικό,4ml/2ml διαλυτικό και μετά πάει λέγοντας.Το θέμα της μεγάλης προσοχής είναι ότι πρέπει να δουλέυουμε πραγματικά πολύ λίγο τη σκανδάλη προς τα πίσω ειδικά όταν έχουμε μικρές γραμμές και καμπλύλες γιατί μετά αρχίζει και δίνει πολύ χρώμα σε μικρό έυρος πράγμα που δεν θέλουμε.Σε δύσκολες τρίχρωμες παραλλαγές είδα πολύ καλά αποτελέσματα στα 0,2bar πίεση και απόσταση βαφής 2-3cm.Τώρα ένα μικρό λέρωματάκι-φτύσιμο θα το έχουμε όπως και να ναι,και δεν το γλίτωσα σε καμία περίπτωση εκτός και δουλέψει blue tac.Σε γενικές γραμμές εμένα μου άρεσε σαν εργαλείο.Δεν νομίζω ότι υστερεί κάπου.Βάφεις ότι θες,αλλά αφήνω μια παρένθεση μόνο για την διαθεσιμότητα και την αντοχή των Ο rings που δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν,ελπίζω πολύ.Η συντήρηση του είναι πολύ έυκολη όπως θα δείτε και στην φώτο.Προσοχή λίγο στο ελατήριο επαναφοράς της σκανδάλης και να τον καθαρίζετε έτσι όπως φαίνεται στην φώτο ύστερα από βαφή και μόνο με ΑΖΑΧ.
Τον έλυσα για να δείτε πως είναι.Βάλτε τέλος μια μικρή ποσότητα βαζελίνη στα σπειρώματα για να λειτουργούν ομαλά καθώς και εσωτερικά της σκανδάλης γιατί έχει λίγο τραχιά λειτουργία.Όποιος έχει κάποια και κάποια άλλη πρόσθετη γνώση να το αναφέρει.
Θάνος_79:
Χωρίς παρεξήγηση αλλά με 0,5 bar πως θα βάψεις :roll:
για ανέβα λίγο 0,8 με 1,0
επίσης όσο κοντύτερα στο μοντέλο βρίσκεσαι τόσο λιγότερο χρώμα πρέπει να ελευθερώνεις (τραβάς λιγότερο τη σκανδάλη)
παίξε με μεγαλύτερες πιέσεις και μην δένεις σαν standard την αναλογία που προαναφέρεις
Spoiler (hover to show)φιλικά :wink:
με 25,00EUR επιπλέον αγόραζες iwata
::salut::
Stavros:
--- Παράθεση από: Θάνος_79 στις Απριλίου 04, 2012, 08:52:30 μμ ---Χωρίς παρεξήγηση αλλά με 0,5 bar πως θα βάψεις :roll: .....
--- Τέλος παράθεσης ---
επίσης χωρίς παρεξήγηση...
με 0,5 bar και με ακόμη χαμηλότερη πίεση.
εξαρτάται από τον αερογράφο, το είδος του χρώματος, την αραίωση και τέλος την "τεχνική" που έχει ο καθένας αναπτύξει.
για να καταλαβεις τι εννοώ, την πίεση λειτουργίας, θα τη μετράς με την σκανδάλη του αερογράφου πατημένη.
προσωπικά, πολλές φορές, χρειάζεται να βάψω με την πίεση σχεδόν στο 0. κυριολεκτικά.
φιλικότατα
::salut::
Σ.Σ.
Dayhawk:
Έχω βάψει ήδη με 0,5bar φίλε μου με πολύ όμορφο αποτέλεσμα.Στο 1bar που λες είναι τόση η πίεση στον συγκεκριμένο αερογράφο που μόνο αερογραφία δεν κάνεις φυσικά με πατημένη σκανδάλη .Για 1 bar στο κομπρεσέρ και μείωση από τον μειωτήρα πίεσης το συζητάμε αλλά εμένα στο 1bar που λες(το δοκίμασα ήδη) δεν βγάζω αερογραφία ιδίως όταν μιλάμε για την τρίχρωμη που έκανα σε ένα block 52.Ο συγκεκριμένος ο graphotech μου δούλεψε καλά σε αυτά τα νούμερα,γι αυτό το ανέβασα το θέμα και δεν βλέπω λόγους παρεξήγησης.Στον μονής τον Badger που έχω ναι δουλέυω 0,8 με 1bar.Γιατί δεν βάφεις με μικρή πίεση?Γιατί σώνει και καλά Iwata?Εντάξει δε λέω αλλά κάπως έτσι λέμε και για τη hasegawa αλλά τελευταία παίρνω το μυστρί για να στοκάρω τα μοντέλα της.
Θάνος_79:
Δεν παρεξηγούμε πρόεδρε :wink:
για iwata μέχρι 0.5 bar που έχω δοκιμάσει πάει αέρα
με τον evolution Η&S δουλεύω από 0.8- 1.2 (σκανδάλη πατημένη)
για κάτω από 0,5 τι αερογράφο χρησιμοποιείς :roll:
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση