Αποστολέας Θέμα: Airbus A320 Edelweiss (Revell 1/144)  (Αναγνώστηκε 5046 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Airbus A320 Edelweiss (Revell 1/144)
« στις: Μαρτίου 26, 2012, 11:14:44 μμ »
Ξεκίνησα και το Airbusακι, το οποίο θα γίνει (ελπίζω) στα χρώματα της Edelweiss.
Το κιτ είναι το γνωστό:
Click to see the original size.
με μπόλικο flush, την άτρακτο σπασμένη σε ένα σημείο και τα γνωστά λάθη της Revell.
Πάντως αυτή τη φορά τα καθάρισα καλά α άχρηστα flap guides
Οι κινητήρες τα γνωστά χάλια και με τεράστια Pin-marks μέσα στην εισαγωγή στα οποία έχει πέσει στόκος.
Και οι εξαγωγές χάλια είναι, αλλά με τι να δουλέψεις εκεί...

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Vortexgen

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
Απ: Airbus A320 Edelweiss (Revell 1/144)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 26, 2012, 11:22:36 μμ »
Αντε καλη αρχη φιλε!!!!
Vortex

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 26, 2012, 11:53:13 μμ »
Πάμε γερά Γιώργη!  ::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 27, 2012, 09:00:34 πμ »
Εντάξει, μη μου ξαναπείτε πως είμαι κολλημένος με τα χρέπια γιατί θα τα πάρω! Εδώ μιλάμε για φιλοσοφία ζωής!

Γιώργο καλά κουράγια...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 27, 2012, 09:35:50 πμ »
Ευχαριστώ για την συμπαράσταση!  8)
Μετά από master με 2 Airbus της Revell  :roll: (δεν έχω ακόμα διδακτορικό στον τύπο όπως ο Μανώλης, αλλά το παιδεύω  :mrgreen:), ξέρω πάνω κάτω τι να περιμένω, τι να προσέξω και τι μπορώ να βελτιώσω.
Το κακό είναι ότι ενώ τους V2500 τους δίνει σχετικά καλούς, οι CFM είναι αισχροί.  Κρίμα που η συγκεκριμένη εταιρεία έχει CFM...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 12, 2012, 02:20:03 μμ »
Προχωράει και το λεωφορειάκι.  Έχει συναρμολογηθεί η άτρακτος και κινητήρες και τώρα βρίσκεται σε αναμονή στεγνώματος του υγρού στόκου στις ατέλειες που δεν είχαν φτιαχτεί από το πρώτο πέρασμα.  Στη συνέχεια θα πρέπει να καθαριστεί το ΣΠ από flush και γραμμές καλουπιού.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 19, 2012, 08:26:59 μμ »
Ο υγρός στόκος της Gunze με έχει ψιλό-απογοητεύσει... Ενώ φαίνεται να καλύπτει τα κενά όταν στεγνώσει τελικά και πέσει χρώμα φαίνονται ακόμα.  Την καλύτερη υφή και αποτελεσματικότητα την έχω βρει, μέχρι στιγμής, στον Revell Plasto !!!  Είναι αρκετά ρευστός αλλά όχι πολύ και στην αρχή στεγνώνει αρκετά αργά για να μπορέσεις να τον δουλέψεις.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά;  Γιατί είναι η 3η φορά που ξεβάφω το Airbus γιατί φάνηκαν ρωγμές στις ενώσεις αφού έπεσε το χρώμα.  Αυτή τη φορά όμως δεν το είχα βάψει όλο παρά μόνο κατά μήκος των ενώσεων καθώς το περίμενα.
Τα φτερά έχουν βαφτεί με ανοιχτό γκρι στο οποίο κατέληξα βάση φωτογραφιών από μίξη διαφόρων τόνων γκρι της Gunze.  Ούτε που κράτησα αναλογίες.  Το χρώμα των φτερών, ειδικά των Airbus είναι μεγάλο θέμα συζήτησης σε όλα τα φόρουμ.  Κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποιο είναι το χρώμα αυτό και κάθε εταιρία μπορεί να βάζει το δικό της!  Το Canadian Voodoo Grey λένε ότι είναι πολύ κοντά.  Όταν το βρω θα το δοκιμάσω.
Click to see the original size. Click to see the original size.
Και το βαμμένο με πινέλο και Model Master Aluminium σύστημα προσγείωσης.  Για μένα το Aluminium της ΜΜ είναι το πιο κοντινό στο πραγματικό.  Τα αντίστοιχα της Revell και Humbrol είναι πολύ σκούρα:
To be continued...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 27, 2012, 11:49:07 πμ »
Μετά από ένα ακόμα reset.. (4 στο σύνολο), το ξαναπέρασα σήμερα με ένα χέρι άσπρο,μ αυτή τη φορά σμάλτο της Revel.
Το χρώμα στα φτερά ήταν λάθος τελικά (γι'αυτό και ξεβάφτηκε πάλι).
Εν τω μεταξύ έχω διαβάσει για πρόβλημα με τις χαλκομανίες και ιδιαίτερα με το άσπρο λουλούδι (το Edelweiss) πάνω από το κόκκινο χρώμα και ότι τελικά φαίνεται ροζ κλπ.
Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κάτι πρωτότυπο.
Το λουλούδι έχει μαύρο ή μπλε σκούρο περίγραμμα. Θα τυπώσω λοιπόν σε frisket το λουλούδι, θα το κόψω και θα το κολλήσω σαν μάσκα πάνω στο άσπρο πριν βάψω το κόκκινο.
Έτσι στο σημείο που θα είναι να μπει η χαλκομανία θα είναι ακόμα άσπρο το υπόστρωμα.
Νομίζω θα δουλέψει. Τι λέτε;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 27, 2012, 11:59:08 πμ »
Μετά από ένα ακόμα reset.. (4 στο σύνολο), το ξαναπέρασα σήμερα με ένα χέρι άσπρο,μ αυτή τη φορά σμάλτο της Revel.
Το χρώμα στα φτερά ήταν λάθος τελικά (γι'αυτό και ξεβάφτηκε πάλι).
Εν τω μεταξύ έχω διαβάσει για πρόβλημα με τις χαλκομανίες και ιδιαίτερα με το άσπρο λουλούδι (το Edelweiss) πάνω από το κόκκινο χρώμα και ότι τελικά φαίνεται ροζ κλπ.
Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κάτι πρωτότυπο.
Το λουλούδι έχει μαύρο ή μπλε σκούρο περίγραμμα. Θα τυπώσω λοιπόν σε frisket το λουλούδι, θα το κόψω και θα το κολλήσω σαν μάσκα πάνω στο άσπρο πριν βάψω το κόκκινο.
Έτσι στο σημείο που θα είναι να μπει η χαλκομανία θα είναι ακόμα άσπρο το υπόστρωμα.
Νομίζω θα δουλέψει. Τι λέτε;
Και έτσι πρέπει να κάνεις. Το κάνω και εγώ, ειδικά σε αμερικανικά εθνόσημα πάνω από μπλέ ή σκούρο γκρι. Φυσικά ούτε λόγος να κόψω το περίγραμμα ενός λουλουδιού... Προσπαθώ να μασκάρω με το υλικό περίπου 1mm πάνω από την επιφάνεια με τη βοήθεια "μακαρονιών" από blue tack για να έχω απαλό σβήσιμο οπότε και να φανεί η διαφορά κάτω από το σήμα είναι "σταδιακή" και δεν την πιάνει το μάτι. Ή έτσι θέλω να πιστεύω. Επίσης μασκάρω επιφάνεια ελάχιστα μικρότερη από την επιφάνεια του σήματος για να αποφύγω να φαίνεται τελικά το άσπρο αν μασκάρω ακριβώς το περίγραμμα.

Μέχρι τώρα δεν έχω καταστρέψει τίποτα με τη μέθοδο αυτή άρα εκ του αποτελέσματος τη θεωρώ εύκολη σχετικά και επιτυχή.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 27, 2012, 12:13:19 μμ »
ʼρα είναι δοκιμασμένο. Χαίρομαι.  Φυσικά θα το κόψω λίιιγο μικρότερο.  Τόσο ώστε να πέσει το μπλε περίγραμμα στις ακμές.  Το μπλε περίγραμμα είναι αρκετά χοντρό (περίπου 0.5-0.6mm) οπότε και θα καλύψει μια χαρά την ένωση άσπρου-κόκκινου.

Τώρα είναι η αναμονή 1-2 μέρες να στεγνώσει το 1ο χέρι... να πέσει το 2ο... άλλες 1-2 μέρες αναμονή... Πω πω.. Αυτό το σημείο μου τη σπάει με τα σμάλτα (+ φυσικά ότι βρωμάνε...)
ʼντε να πληρωθώ να πάω να πάω καμιά 10αρια άσπρα Gunze γιατί με τα σμάλτα δεν κάνεις δουλειά... ;)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 27, 2012, 12:17:43 μμ »
ʼντε να πληρωθώ...
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Ετσι! Να παραμένουμε αισιόδοξοι! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 27, 2012, 12:20:11 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 02, 2012, 07:55:45 μμ »
Ας αρχίσουμε με κάτι ανάλαφρο να μπούμε στο πνεύμα...

Και ακόμα πιο κοντά στο θέμα...

ΟΚ?  Ωραία... Ας προχωρήσουμε τώρα σε κάτι πιο προσγειωμένο...
Μετά την σημερινή εξόρμηση για αναλώσιμα και πορωμένος μετά την επιστροφή μου σπίτι, προχώρησα λίγο το 320 της Edelweiss...
Μασκάρισμα στο άσπρο... Click to see the original size. ώστε να πέσει το κόκκινο της φωτιάς.
Σε αρκετά posts άλλων όμως που έφτιαξαν το συγκεκριμένο αεροπλάνο λέγανε ότι το άσπρο του λουλουδιού στις χαλκομανίες δεν ήταν αρκετά αδιαφανές με αποτέλεσμα να φαίνεται ελαφρύ ροζ όταν έπεφτε πάνω από το φανταχτερό κόκκινο.  Για να μην το διακινδυνέψω και για να αποφύγω να τυπώσω άλλες χαλκομανίες για τις βάλω διπλές, έκανα το εξής:
Τύπωσα αντεστραμμένα τα λουλούδια στο πίσω μέρος χαρτιού frisket. Click to see the original size.
Μετά με μια καλή λεπίδα στον κόφτη έκοψα το περίγραμμα των λουλουδιών από πίσω στο μέσα μέρος του μπλε περιγράμματος και κόλλησα τα λουλουδάκια στα σημεία που θα μπει αργότερα η χαλκομανία :
και μετά ψέκασα κανονικά το κόκκινο. Click to see the original size. Θέλει άλλο ένα χέρι το οποίο θα ψεκάσω αύριο οπότε και θα μάθω αν έπιασε το κόλπο.
Λογικά εκεί που τα έχω κόψει είναι λίιιγο μικρότερα από την χαλκομανία που έχει και το μπλε περίγραμμα οπότε τυχόν στραβό κόψιμο δεν θα φαίνεται και θα καλυφθεί.

Η συνέχεια αύριο...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 03, 2012, 11:57:11 πμ »
Οι εργασίες άρχισαν πρωί πρωί σήμερα και ήδη έχει στεγνώσει και το 2ο χέρι οπότε και βγήκαν τα φασκιά...

Ταυτόχρονα βγήκαν και οι μάσκες από Frisket.

Το αποτέλεσμα, αυτό που ζητούσα.  Το μόνο αρνητικό είναι ότι λίγη κόλλα από το frisket έμεινε πάνω στο άσπρο!!!!
Αυτό δεν το περίμενα για το κόστος που έχει αυτό το ρημάδι!  Θα περιμένω να στεγνώσει πολύ καλά το κόκκινο για να το περάσω ελαφρά με μια γόμα για να φύγει η κόλλα αυτή.
Το Overspray στα φτερά δεν με απασχολεί καθώς δεν έχουν βαφτεί ακόμα.  Όταν στεγνώσει καλά η άτρακτος θα μασκαριστεί και θα βαφτούν τα φτερά.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 05, 2012, 09:00:53 μμ »
Σειρά στο βάψιμο είχαν τα φτερά.
Οπότε η άτρακτος προστατεύτηκε με εφημερίδα γιατί είμαι και τσαπατσούλης και μπορούν να γίνουν ατυχήματα...Click to see the original size.
Το χρώμα των φτερών των Airbus είναι ένας ακόμα πονοκέφαλος για όσους ασχολούμαστε με πολιτικά αεροπλάνα.  Η μόνη εταιρία που δεν προβληματίζει είναι η Lufthansa που τα έχει βαμμένα άσπρα όλα. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με την Edelweiss...
Το χρώμα φτιάχτηκε με μίξη Η311 (Grey FS36622) με μερικές σταγόνες Η43 (Light Blue) βάση έρευνας που έκανα στο Internet. Click to see the original size..
Το αποτέλεσμα ικανοποιητικό Click to see the original size..
Μετά από μασκάρισμα έπεσε και το Aircraft Grey της Xtracrylix για την εξομοίωση του Coroguard. Click to see the original size..

Όμως, δε γινόταν να μην πάει κάτι στραβά (Μέρφυ μη σε πετύχω !!!) Και σε ένα σημείο χάλασε το χρώμα από το σελοτέιπ. Click to see the original size..  Έλα όμως που δεν μου είχε περισσέψει καθόλου... Προσπάθησα να φτιάξω άλλο όσο πιο κοντά μπορούσα και το πέρασα με πινελάκι.  Ξέρω, είναι άγριο. Θα περιμένω να στεγνώσει για να το περάσω με ψιλό ντουκόχαρτο.

Καμιά άλλη συμβουλή πως να επισκευάσω το σημείο χωρίς να χρειαστεί να βάψω όλο το φτερό από την αρχή;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 05, 2012, 09:04:25 μμ »
Φίλε μου απολαμβάνω!

Οσο για την ατυχία, κάνε μία δοκινή με Humbrol 64, πιστεύω πως είναι πολύ κοντά. Αν δεν έχεις δοκίμασετ λίγο Humbrol 166.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 05, 2012, 09:44:00 μμ »
Νομίζω κάτι καλύτερο κατάφερα τώρα.  Δεν μπορώ να το φτάσω πιο κοντά...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 07, 2012, 09:18:39 μμ »
132 και σήμερα.. Δεν προλαβαίνωωωωω... Καλοί μου άνθρωποιιιιι...
Επειδή όσο το ψειρίζω τόσο θα καθυστερεί και όλο κάτι θα πηγαίνει στραβά άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες χαλκομανίες.
Το κόλπο με το frisket πέτυχε.  Μόνο δεξιά πίσω στην ουρά μου ξέφυγε λίγο.  Φανταστείτε όμως να φαίνεται όλο το λουλούδι έτσι!!!!
Για να δούμε ένα sneak preview...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Coming soon to an airport near you!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 07, 2012, 10:32:10 μμ »
Μπραβο φιλε!!!

Πολυ καλο. Σαν τουρτα ειναι που ανοιγει την ορεξη
Καλη συνεχεια.........
Vortex

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 09, 2012, 04:10:04 μμ »
Περάστηκαν και οι χαλκομανίες και τώρα μένουν οι κινητήρες και τα μερεμέτια όπως φώτα, κεραίες και πλύσιμο...

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 09, 2012, 05:56:54 μμ »
Πολυ καλο................

βερνικι θα του περασεις μετα?
Vortex

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 09, 2012, 06:11:50 μμ »
Παρκετίνη... Την πέρασα πριν λίγο.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 09, 2012, 06:25:29 μμ »
ωωωωωωωωω στειλε να δουμε......
Vortex

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 11, 2012, 01:04:49 μμ »
Μιας και σήμερα κάθισα σπίτι λόγω ενός μικρού στραμπουλίσματος, ευκαιρία να προχωράνε τα μοντέλα και να αδειάζει ο πάγκος για τα επόμενα... 120τόσες μείνανεεεεε.....
Έτσι, βάφτηκαν και τα μεταλλικά των κινητήρων και μπήκαν στην άκρη για να στεγνώσουν καλά πριν περαστούν οι χαλκομανίες τους και κρεμαστούν στα φτερά.  Τελειώνει μιλάμεεεεε....

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Airbus A320 Edelweiss (Revell 1/144) - Τέλος!!!
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 13, 2012, 10:57:25 μμ »
Πάει κι' αυτό... Πάμε να τελειώνουμε και με τα 737αρια τώρα... άντε μπράβο....

Tags: