Summertime and the livin' is easy , fish are jumpin' and the cotton is high...
... one of these mornin's , you gonna rise up singin' , yes you spread your wings and you'll take to the sky...
Καλησπέρα σε όλους. Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη... ήρθε η ώρα για δουλειά!!!!! Προηγήθηκαν βέβαια και δύο χειρουργεία. Ένα στον αντίχειρα από ένα καλό κόψιμο και κάτι άλλο λίγο πιο σοβαρό. Τέλος καλό , όλα καλά.
Όσοι κόβετε ξύλα μόνοι σας να προσέχετε και
να τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας ._
Τελείωσε και η αριστερή πλευρά με τα "κουφώματα" των κανονιών. Σειρά έχει το πέτσωμα μέσα κι έξω.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής : Θα πετσωθεί το μοντέλο εξωτερικά για να παρθεί και η σωστή φόρμα σχετικά με την γεωμετρία του. Ταυτόχρονα θα πετσωθεί εσωτερικά το κάτω μέρος του αμπαριού (hold) το κύτος , για να αρχίσει η κατασκευή των επιμέρους τμημάτων του, αντλίες , ράμπες ,διάδρομοι κ.ο.κ. Σαν οδηγός θα χρησιμοποιηθούν οι κατόψεις κάθε τμήματος και σιγά-σιγά θα ανεβαίνω κατάστρωμα.





Στο σημείο αυτό η ξυλεία που χρησιμοποιώ είναι limba. Με μία μετατροπή ενός ταχυτροχού , όπου τον έκανα δίσκο πάγκου (αυτός μου έκοψε τον αντίχειρα στις δοκιμές , πριν βάλω το προστατευτικό ) , βγάζω διατομές 3 χλστ. το ελάχιστο και 11 χλστ. το μέγιστο.
Έτσι με αρκετή προσοχή πλέον , έχω ότι σανιδάκι χρειάζομαι.




Οι καφέ γραμμές που φαίνονται στα πλαϊνά , είναι οι θέσεις των μαδεριών (αυτά θα γίνουν από δρυ) του κυρίως ... ζωναριού (main wale).
καλό χειμώνα σε όλους.