Αποστολέας Θέμα: ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΒΑ  (Αναγνώστηκε 1927 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thanos mav

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΒΑ
« στις: Μαρτίου 23, 2012, 08:48:11 μμ »
Σας εχει τυχει να πανε ολα στραβα με ενα κιτ που σας αρεσει και θελετε να το κανετε τελειο???

συγγεκριμενα εγω εφτιχνα ενα κιτ αυτοκινητου και ενα στο πρωτο σταδιο κατασκευης - σασι ροδες ολα πηγεναν τελεια
 οταν ξεκινισα  το σαλονι αμαξωμα και τζαμια ολα πηγανε κατα :evil:

δεν εφαρμοζαν σωστα τα κομματια ,δεν καθωτανε καλα το χρωμα οι χαλκομανιες μετα το βελρτιοτικο γινοντουσαν πατσαβουρι
το περιγραμμα του τζαμιου δεν εβγαινε με τιποτα ......
και το τελιοτικο ηταν πως οταν πηγα να τοποθετησω το τζαμι στο εσωτερικο του κιτ που με λιγη ισος πιεση παραπανω εκανε ενα κρακ και ραγισε
 το κιτ κατελιξε στα σκουπιδια με δοξα και τιμη   

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
Απ: ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΒΑ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 23, 2012, 09:00:48 μμ »
Καλησπέρα Θάνο,

Βεβαίως και μου έχει τύχει, και θα τύχει ξανά, και ξανά... Βλέπεις όταν φτιάχνουμε ένα μοντέλο τρέχουν αλυσιδωτά μία σειρά παραμέτρων, και εάν στραβώσει κάτι...

Μπορείς να κάνεις κάποιες κινήσεις για να περιορίσεις τις πιθανότητες να πάει κάτι στραβά. Για παράδειγμα πριν ξεκινήσεις βαψίματα εξασφάλισε την εφαρμογή των κομματιών με πολλές δοκιμές συναρμογής. Προετοίμασε σχολαστικά τις επιφάνειες που θα βάψεις, Κάνε ένα έλεγχο για την ποιότητα των υλικών που θα χρησμοποιήσεις (πολυκαιρισμένα χρώματα), κλπ

Δεν πειράζει πάμε γι' άλλα...  :wink:

Απόστολος  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 23, 2012, 09:34:49 μμ »
Καλησπέρα Θάνο,

Βεβαίως και μου έχει τύχει, και θα τύχει ξανά, και ξανά... Βλέπεις όταν φτιάχνουμε ένα μοντέλο τρέχουν αλυσιδωτά μία σειρά παραμέτρων, και εάν στραβώσει κάτι...

Μπορείς να κάνεις κάποιες κινήσεις για να περιορίσεις τις πιθανότητες να πάει κάτι στραβά. Για παράδειγμα πριν ξεκινήσεις βαψίματα εξασφάλισε την εφαρμογή των κομματιών με πολλές δοκιμές συναρμογής. Προετοίμασε σχολαστικά τις επιφάνειες που θα βάψεις, Κάνε ένα έλεγχο για την ποιότητα των υλικών που θα χρησμοποιήσεις (πολυκαιρισμένα χρώματα), κλπ

Δεν πειράζει πάμε γι' άλλα...  :wink:

Απόστολος  ::salut::

την εφαρμογη την ειχα ελενξει αλα οταν επεσε η κολλα....... :roll: :roll: :roll:
τα χρωματα ειναι ολοκαινουρια αλλα......... :roll: :roll: :roll:

σε ευχαρηστω Αποστολε

τι να κανουμε ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 23, 2012, 09:48:11 μμ »
Φίλε έχω ένα κιτ που το έχω συναρμολογήσει, επισκευάσει ξαναεπισκευάσει 3 φορές... Τρεις...  :roll: :roll:

Το ίδο μοντέλο... Είναι στοιχειωμένο... Δεν υπάρχει εξήγηση...

Ακόμα και τώρα είναι στο ράφι και περιμένει να το ξαναπιάσω...

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 23, 2012, 11:55:22 μμ »
Επίσης  Θάνο μια καλή ιδέα είναι να ανοίγεις το εκάστοτε θέμα σου στο forrum ωστε με την καθοδήγηση και τις συμβουλές των εμπειρότερων να αποφεύγονται όσο το δυνατόν οι κακοτοπιές που συνεχώς θα προκύπτουν μπροστά μας!

Αλήθεια για την ιστορία ποιό μοντέλο κατέληξε στόν κουβά :?:

Μήν κολλάς, πάμε για το επόμενο.... 8)

Αλέξης  ::salut::
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 24, 2012, 03:23:02 πμ »
Βασικός κανόνας: Όταν κάτι πάει στραβά, προσπαθούμε να περιορίσουμε την ζημιά, και αφήνουμε το μοντελάκι στην άκρη να ηρεμήσει, και να βάλουμε στην σειρά τα νεύρα μας... Μετά από κα'να δίωρο, αφού κρυώσει λίγο το κεφάλι μας, το ξαναπιάνουμε για έλεγχο. Συνήθως τα πράγματα δεν δείχνουν τόσο τραγικά όσο στην αρχή... :wink:
Και έπειτα το ξανα-δουλεύουμε με ψυχραιμία, ώστε να αποφύγουμε τις "χιονοστοιβάδες" του κυρίου Μέρφυ!
Το έχω πάθει κι εγώ, κι από τα νεύρα μου έκανα ένα σπάνιο μοντελάκι κομμάτια... ::cry2::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 24, 2012, 07:51:48 πμ »
Επίσης  Θάνο μια καλή ιδέα είναι να ανοίγεις το εκάστοτε θέμα σου στο forrum ωστε με την καθοδήγηση και τις συμβουλές των εμπειρότερων να αποφεύγονται όσο το δυνατόν οι κακοτοπιές που συνεχώς θα προκύπτουν μπροστά μας!

Αλήθεια για την ιστορία ποιό μοντέλο κατέληξε στόν κουβά :?:

Μήν κολλάς, πάμε για το επόμενο.... 8)

Αλέξης  ::salut::

το μοντελακι ηταν

:( :(  VW GOLF V5
           1/24  TAMIYA    :(

::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 24, 2012, 09:24:58 πμ »
Βασικός κανόνας: Όταν κάτι πάει στραβά, προσπαθούμε να περιορίσουμε την ζημιά, και αφήνουμε το μοντελάκι στην άκρη να ηρεμήσει, και να βάλουμε στην σειρά τα νεύρα μας... Μετά από κα'να δίωρο, αφού κρυώσει λίγο το κεφάλι μας, το ξαναπιάνουμε για έλεγχο. Συνήθως τα πράγματα δεν δείχνουν τόσο τραγικά όσο στην αρχή... :wink:
Και έπειτα το ξανα-δουλεύουμε με ψυχραιμία, ώστε να αποφύγουμε τις "χιονοστοιβάδες" του κυρίου Μέρφυ!
Το έχω πάθει κι εγώ, κι από τα νεύρα μου έκανα ένα σπάνιο μοντελάκι κομμάτια... ::cry2::
Σωστή συμβουλή και πιάνει...
Για 3...4...5 φορές... Βέβαια, αν έχεις να κάνεις με ένα μοντέλο όπως το 757 της Minicraft, ε, κάπου ακόμα και αυτή η τακτική εξαντλείται.
Αλλά αυτό που λες είναι Tamiya!!! Μάλλον απλά ο Μέρφυ έβαλε το χεράκι του που λένε...
Καλό κουράγιο, και πάμε στο επόμενο.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 24, 2012, 10:06:08 πμ »
Έχει τύχει σε όλους. Κάποτε φταίει το μοντέλο, κάποτε ο μοντελιστης, κάποτε η κακιά μοντελιστική ώρα που φέρνει ατυχήματα υπό κλίμακα κλπ.
Το πιο απαίσιο όμως είναι όταν κάνεις την πατάτα και λίγα δευτερόλεπτα πριν πχ κόψεις ή βάψεις κλπ καταλαβαίνεις ότι "δεν το ΄χεις" με τίποτα! Και εντούτοις δεν κάνεις πίσω! Και - κακώς - το τολμάς και έρχεται η πατάτα! Εκεί τα βάζεις με τον εαυτό σου...

Μόνη ένσταση είναι αυτή: μην πετάς τίποτα, δεν ξέρεις που μπορεί να σου χρειαστεί!

Μετά από κα'να δίωρο,
Μετά από κανένα δίμηνο θα έλεγα...

Tags: